Moto kros: Žetva šampionskih titula čačanskih vozača

Moto kros: Žetva šampionskih titula čačanskih vozača

16/10/2019

Autor: 

Info Press

Izvor: OzonPress

Foto: Dejan Todosijević

Upravo završen Moto kros šampionat Srbije i Otvoreni šampionat Srbije svakako će ući anale čačanskog moto krosa budući da su takmičari dva čačanska kluba MK Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji ove sezone uspeli da osvoje čak sedam šampionskih titula.

Mada je pred poslednju trku voženu 13. oktobra u Bačkoj Topoli u mnogim klasama već bilo rešeno pitanje šampiona poslednju ovosezonsku trku na radost brojnih ljubitelja motoi krosa obeležilo je dovoljno uzbuđenja.

Najveće interesovanje svakako je pobuđivala trka u najslabijoj klasi MX65 u kojoj se pitanje novog šampiona bukvalno rešavalo u poslednjim metrima.

Iako je manje više sve bilo poznato pre poslednje trke, ipak je bilo dovoljno uzbuđenja i borbe za titulu do poslednjeg trenutka između Danila Crnjanskog takmičara bačkopalanačkog „BAP racing team“ i Alekse Milosavljevića vozača MK „Tanasko Rajić“. Mada se posle trijumfa Alekse Milosavljevića u prvoj trci činilo da je pitanje šampiona rešeno i da titula odlazi u Čačak, ono što se dešavalo u drugoj trci po svemu je podsećalo na dobro režirani triler pun neočekivcanih obrta i neizvesnosti. Naime posle vođstva u prvih šest krugova motor Alekse Milosavljevića je zbog manjeg kvara otkazao, ali je zahvaljujući brzoj reakciji mehaničara na samoij stazi ipak osposobljena pa je Milosavljević drugu trku završio kao četvrti pa je u ukupnom zbiru bodova iz obe trke za samo jedan bod nadmašio izvanrednog Crnjanskog koji je morao da se zadovolji vicešampionskom titulom dok je treće mesto pripalo Andreju Popoviću članu ariljskog kluba “Ere”. Za utehu Danilu Crnjanskom je ipak šampionska titula u Otvorenom šampionatu u kome se boduju i inostrani vozači u kome je takmičar ekipe “BAP racing team” sakupio više bodova od Alekse Milosavljevića i izuzetno talentovanog Vuka Ćajića vozača AMD “Rogatica” BiH.

Da odluka da se Aleksa Milosavljević ove sezone takmiči i u klasi MX85 nimalo nije bila ishitrena i preambiciozna potvrdio je njegov trijumf u obe trke klase MX85 u šampionsku titulu još pre trke u Bačkoj Topoli osvojio Vuk Drmanac takmičar MK “Tanasko Rajić”. Istovremeno trijumf Alekse Milosavljevića u Bačkoj Topoli i vicešampionska titula u klasi MX85 po ko yna koji put su potvrdili da su veliki rezultati vrlo često zavise od hrabrosti i spremnosti da se rizikuju. Naime, na kraju sezone se pokazala kao ispravna odluka Milosavljevića da u Kraljevu iyađe na stazu sa gipsom na ruci budući da su mu bodovi koje je tom prilikom osvojio doneli vicešampionsku titulu u klasi MX85. Drugo mesto u ovoj klasi osvojio je domaći takmičar David Vig član ekipe “MX024” dok se na treći mesto plasirao Žarko Debeljački vozač ekipe MK “Ere”.

Trku u klasi MX1 taskođe je obeležila neiszvesnost budući da je Marko Kostić član AMSK “Pirot” vodeći u šampionatu u prvom krugu prve trke, u kojoj je ubedljivo trijumfovao Miloš Đorđević vozač Termorad AMSK „Čačak“ ubedljivo pobedio, dožive težak pad pa je prvu trku završio kao peti. U drugoj trci Đorđević je ponovo trijumfovao ispred Kostića kome je drugo mesto bilo dovoljno da osvoji titulu u Šampionatu Srbije, dok je na drugoj strani Đorđeviću pripala šampionska titula u Otvorenom šampionatu. U ukupnom bodovanju posle dve trke Đorđević je bio prvi, Nemanja Vemić iz MK Ere drugi, a Kostić treći.

Nenad Petrović vozač MK “Tanasko Rajić”, sada već trostruki šampion u klasi MX2 i u Bačkoj Topoli ništa nije prepustio slučaju pa je ubedljivo nadmašio najveće rivale. Ovoga puta prošlogodišnji šampion Janko Railić član MK “Ere” je bio drugi dok je treće mesto zauzeo odlični Milić Zimonjić član MK “Zlatibor” iz Čajetine koji se posle pehova koji su ga pratili prošle sezone uspešno vratio na stazu. U klasi MX2 junior Janko Railić (MK “Ere”) zauzeo je prvo mesto, drugo je pripalo Miliću Zimonjiću (MK Zlatibor) a treće Strahinji Kalamković takmičaru ekipe MK “Extreme”.

Drugo mesto u klasi MX3 koja se boduje za Kup Srbije, a u kojoj je trijumfovao Viktor Lang (“MX024”), Vladu Rajeviću čalanu Termorad AMSK “Čačak” bilo je dovoljno za osvajanje šampionske titule. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Viktoru Langa dok se Dejan Paunović takmičar MK “Tanasko Rajić” plasirao na treće mesto.

U klasi MXB pobednik je bio Varadi Aleh član ekipe “Freestyle” iz Gornjeg Brega, drugi je bio Mark Česko takmičar domaćeg tima “MX024”, a treći njegov klupski kolega Strahinja Zlatić. U ovoj klasi šampionsku titulu je osvojio Mark Česko ispred Đorđa Čolovića (“Moto land”), i klubskog druga Strahinje Zlatića.

Posle trke u Bačkoj Topoli šampionskom titulom u klasi MXS može se podičiti i Branko Radanov vozač MK “Tanasko Rajić” koji je trijumfovao ispred Vlatka Provodovski (BAP racing team), i Stanković Dragiše člana “Sagmajster tima”, što je ujedno i redosled u generalnom plasmanu.

U ekipnom plasmanu klasa I, prvo mesto drugu godinu za redom zauzela je ekipa MK Tanasko Rajić, drugo MK “Ere” a treće ekipa “MH024″. Šampion za ovu godinu je ekipa MK “Tanasko Rajić”, druga je ekipa MK “Ere” a treća ekipa Termorad AMSK “Čačak”. U ekipnom plasmanu klasa II, prvo mesto osvojila je ekipa “MX024, drugo “BAP racing team” a treće “GTC racing” iz Kraljeva. Šampion za ovu godinu je ekipa “MH024”, druga je ekipaTermorad AMSK “Čačak” a treća “GTC racing” iz Kraljeva.

,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Moto kros: Žetva šampionskih titula čačanskih vozača". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Odbojkašice OŠ,, Sveti Sava”  šampionke Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović sa saradnicima upriličio je prijem za  ženski odbojkaški tim Osnovne škole ,, Sveti Sava”,  šampionke Srbije na 12. Olimpijskim sportskim igrama.

U okviru 26. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Kvantoks dočekuje novosadsku Vojvodinu. 

U narednih 10 dana Čačak 94 odigraće 4 utakmice. Prva tri protivnika zauzimaju prva tri mesta na tabeli KLS. Već u sredu je na rasporedu utakmica protiv prvoplasirane Vojvodine iz Novog Sada. 

ODBOJKAŠICE JEDINSTVA UBEDLJIVO PROTIV TAKOVA

Odbojkašice užičkog Jedinstva su na svom terenu u okviru 20. kola Prve lige Srbije savladale sa 3:0 ekipu Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. U narednom kolu Užičanke igraju još jednu utakmicu kod kuće. U goste im dolaze Crno bele. Beograđanke su jedina ekipa koja je Jedinstvo savladala u prvom delu takmičenja.

Užice – Grad atletike

U Smederevu je održan Prolećni kros Centralne Srbije uz učešće takmičara iz svih klubova sa teritorije
Centralne Srbije, po kišovitom, vetrovitom i veoma hladnom vremenu, na kom je Atletski klub
“Smederevo” bio veoma dobar domaćin i organizator.

Odbojkašice Jedinstva dočekuju Takovo

U 20 . kolu Prve lige Srbije Odbojkašice užičkog Jedinstva na svom terenu dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u nedelju od 18 h u sportskoj dvorani Veliki park u Užicu.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
145

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Moto kros: Žetva šampionskih titula čačanskih vozača

16/10/2019
Autor:
Info Press
Izvor: OzonPress
Foto: Dejan Todosijević

Upravo završen Moto kros šampionat Srbije i Otvoreni šampionat Srbije svakako će ući anale čačanskog moto krosa budući da su takmičari dva čačanska kluba MK Tanasko Rajić i Termorad AMSK Čačak u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji ove sezone uspeli da osvoje čak sedam šampionskih titula.

Mada je pred poslednju trku voženu 13. oktobra u Bačkoj Topoli u mnogim klasama već bilo rešeno pitanje šampiona poslednju ovosezonsku trku na radost brojnih ljubitelja motoi krosa obeležilo je dovoljno uzbuđenja.

Najveće interesovanje svakako je pobuđivala trka u najslabijoj klasi MX65 u kojoj se pitanje novog šampiona bukvalno rešavalo u poslednjim metrima.

Iako je manje više sve bilo poznato pre poslednje trke, ipak je bilo dovoljno uzbuđenja i borbe za titulu do poslednjeg trenutka između Danila Crnjanskog takmičara bačkopalanačkog „BAP racing team“ i Alekse Milosavljevića vozača MK „Tanasko Rajić“. Mada se posle trijumfa Alekse Milosavljevića u prvoj trci činilo da je pitanje šampiona rešeno i da titula odlazi u Čačak, ono što se dešavalo u drugoj trci po svemu je podsećalo na dobro režirani triler pun neočekivcanih obrta i neizvesnosti. Naime posle vođstva u prvih šest krugova motor Alekse Milosavljevića je zbog manjeg kvara otkazao, ali je zahvaljujući brzoj reakciji mehaničara na samoij stazi ipak osposobljena pa je Milosavljević drugu trku završio kao četvrti pa je u ukupnom zbiru bodova iz obe trke za samo jedan bod nadmašio izvanrednog Crnjanskog koji je morao da se zadovolji vicešampionskom titulom dok je treće mesto pripalo Andreju Popoviću članu ariljskog kluba “Ere”. Za utehu Danilu Crnjanskom je ipak šampionska titula u Otvorenom šampionatu u kome se boduju i inostrani vozači u kome je takmičar ekipe “BAP racing team” sakupio više bodova od Alekse Milosavljevića i izuzetno talentovanog Vuka Ćajića vozača AMD “Rogatica” BiH.

Da odluka da se Aleksa Milosavljević ove sezone takmiči i u klasi MX85 nimalo nije bila ishitrena i preambiciozna potvrdio je njegov trijumf u obe trke klase MX85 u šampionsku titulu još pre trke u Bačkoj Topoli osvojio Vuk Drmanac takmičar MK “Tanasko Rajić”. Istovremeno trijumf Alekse Milosavljevića u Bačkoj Topoli i vicešampionska titula u klasi MX85 po ko yna koji put su potvrdili da su veliki rezultati vrlo često zavise od hrabrosti i spremnosti da se rizikuju. Naime, na kraju sezone se pokazala kao ispravna odluka Milosavljevića da u Kraljevu iyađe na stazu sa gipsom na ruci budući da su mu bodovi koje je tom prilikom osvojio doneli vicešampionsku titulu u klasi MX85. Drugo mesto u ovoj klasi osvojio je domaći takmičar David Vig član ekipe “MX024” dok se na treći mesto plasirao Žarko Debeljački vozač ekipe MK “Ere”.

Trku u klasi MX1 taskođe je obeležila neiszvesnost budući da je Marko Kostić član AMSK “Pirot” vodeći u šampionatu u prvom krugu prve trke, u kojoj je ubedljivo trijumfovao Miloš Đorđević vozač Termorad AMSK „Čačak“ ubedljivo pobedio, dožive težak pad pa je prvu trku završio kao peti. U drugoj trci Đorđević je ponovo trijumfovao ispred Kostića kome je drugo mesto bilo dovoljno da osvoji titulu u Šampionatu Srbije, dok je na drugoj strani Đorđeviću pripala šampionska titula u Otvorenom šampionatu. U ukupnom bodovanju posle dve trke Đorđević je bio prvi, Nemanja Vemić iz MK Ere drugi, a Kostić treći.

Nenad Petrović vozač MK “Tanasko Rajić”, sada već trostruki šampion u klasi MX2 i u Bačkoj Topoli ništa nije prepustio slučaju pa je ubedljivo nadmašio najveće rivale. Ovoga puta prošlogodišnji šampion Janko Railić član MK “Ere” je bio drugi dok je treće mesto zauzeo odlični Milić Zimonjić član MK “Zlatibor” iz Čajetine koji se posle pehova koji su ga pratili prošle sezone uspešno vratio na stazu. U klasi MX2 junior Janko Railić (MK “Ere”) zauzeo je prvo mesto, drugo je pripalo Miliću Zimonjiću (MK Zlatibor) a treće Strahinji Kalamković takmičaru ekipe MK “Extreme”.

Drugo mesto u klasi MX3 koja se boduje za Kup Srbije, a u kojoj je trijumfovao Viktor Lang (“MX024”), Vladu Rajeviću čalanu Termorad AMSK “Čačak” bilo je dovoljno za osvajanje šampionske titule. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Viktoru Langa dok se Dejan Paunović takmičar MK “Tanasko Rajić” plasirao na treće mesto.

U klasi MXB pobednik je bio Varadi Aleh član ekipe “Freestyle” iz Gornjeg Brega, drugi je bio Mark Česko takmičar domaćeg tima “MX024”, a treći njegov klupski kolega Strahinja Zlatić. U ovoj klasi šampionsku titulu je osvojio Mark Česko ispred Đorđa Čolovića (“Moto land”), i klubskog druga Strahinje Zlatića.

Posle trke u Bačkoj Topoli šampionskom titulom u klasi MXS može se podičiti i Branko Radanov vozač MK “Tanasko Rajić” koji je trijumfovao ispred Vlatka Provodovski (BAP racing team), i Stanković Dragiše člana “Sagmajster tima”, što je ujedno i redosled u generalnom plasmanu.

U ekipnom plasmanu klasa I, prvo mesto drugu godinu za redom zauzela je ekipa MK Tanasko Rajić, drugo MK “Ere” a treće ekipa “MH024″. Šampion za ovu godinu je ekipa MK “Tanasko Rajić”, druga je ekipa MK “Ere” a treća ekipa Termorad AMSK “Čačak”. U ekipnom plasmanu klasa II, prvo mesto osvojila je ekipa “MX024, drugo “BAP racing team” a treće “GTC racing” iz Kraljeva. Šampion za ovu godinu je ekipa “MH024”, druga je ekipaTermorad AMSK “Čačak” a treća “GTC racing” iz Kraljeva.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Moto kros: Žetva šampionskih titula čačanskih vozača". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Odbojkašice OŠ,, Sveti Sava”  šampionke Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović sa saradnicima upriličio je prijem za  ženski odbojkaški tim Osnovne škole ,, Sveti Sava”,  šampionke Srbije na 12. Olimpijskim sportskim igrama.

U okviru 26. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Kvantoks dočekuje novosadsku Vojvodinu. 

U narednih 10 dana Čačak 94 odigraće 4 utakmice. Prva tri protivnika zauzimaju prva tri mesta na tabeli KLS. Već u sredu je na rasporedu utakmica protiv prvoplasirane Vojvodine iz Novog Sada. 

ODBOJKAŠICE JEDINSTVA UBEDLJIVO PROTIV TAKOVA

Odbojkašice užičkog Jedinstva su na svom terenu u okviru 20. kola Prve lige Srbije savladale sa 3:0 ekipu Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. U narednom kolu Užičanke igraju još jednu utakmicu kod kuće. U goste im dolaze Crno bele. Beograđanke su jedina ekipa koja je Jedinstvo savladala u prvom delu takmičenja.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up