Novih šest titula prvaka Srbije za bicikliste Borca

Novih šest titula prvaka Srbije za bicikliste Borca

01/07/2019

Autor: 

Info Press

Izvor: Biciklistički klub Borac

Foto: Biciklistički klub Borac

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu, biciklisti BORCA, mlađi kadet Boško Veličić i masters Miroslav Bogdanović osvojili duple titule Prvaka Srbije, ekipa mlađih kadeta i masters Slaviša Vesković takođe su se okitili titulom Prvaka Srbije, dok su ekipa seniora i juniora, kao i junior Jovan Đumić, kadet Dejan Cogoljević osvojili druga mesta. Treći su bili senior Marko Danilović i kadet Dejan Cogoljević u vožnji na hronometar.

Jovan Đumić

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu u disciplinama pojedinačni hronometar i klasična drumska trka, održano je u Erdeviku i autodromu Beranovac 28. i 30. juna 2019. godine. U disciplini pojedinačni hronometar nastupili su prvo mastersi i u kategoriji takmičara preko 40 godina Slaviša Vesković osvaja prvo mesto, kao i u kategoriji takmičara preko 50 godina Miroslav Bogdanović. U kategoriji mlađih kadeta Boško Veličić nastavlja pobednički niz svojih starijih kolega i takođe osvaja prvo mesto. U kategoriji kadeta Dejan Cogoljević nije uspeo da osvoji prvo mesto, ali njegovo drugo mesto je veliki uspeh kad se uzme u obzir konkurencija u kojoj je nastupio. Juniori nisu uspeli da osvoje medalju, Bogdan Milošević osvojio je peto, a Jovan Đumić šesto mesto. U ovoj disciplini nisu nastupili seniori, jer klub nema specijalne bicikle za ovu disciplinu.

Slaviša Vesković

Pojedinačno i ekipno prvenstvo održano je na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori i juniori vozili su po prvi put novi produženi krug čija je dužina bila 9,5km, vozilo se 13 krugova u ukupnoj dužini od 123,5km. U zanimljivoj trci seniora Marko Danilović i Stefan Stefanović vodili su veliku borbu sa brojčano većim ekipama, ali njihov kvalitet i iskustvo je dolazilo do izražaja, tako da je na kraju uspeo beg trenutno najbolje trojice biciklista u Srbiji Marka Danilovića, Dušana Rajovića i Velka Stojnića, koji su u međusobnom sprintu odlučivali o pobedniku. Ovaj put brži su bili mlađi Rajović i Stojnić, tako da je Danilović osvojio treće mesto. Uzimajući u obzir da prva dvojica nastupaju za klubove iz Slovenije i Italije i da imaju veoma bogat međunarodni program, ovaj Markov rezultat može se smatrati uspehom. Stefan Stefanović došao je u drugoj grupi i osvojio je osmo mesto, a Jovan Rajković je bio plasiran među prvih 15 takmičara. Ovi pojedinačni plasmani uzrokovali da je je seniorska ekipa BORCA osvojila drugo mesto iza METALCA iz Kraljeva i ispred beogradskog PARTIZANA.

Marko Danilović

Juniori su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 95km. Veoma dobru vožnju pokazao je Jovan Đumić koji je sve vreme bio u vodećoj grupi od četiri takmičara i u sprintu uspeva da osvoji drugo mesto. Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić dolaze u drugoj grupi i bili su plasirani među prvih deset takmičara. Ekipno BORAC osvaja drugo mesto iza Partizana Beograd i ispred Čukaričkog Beograd.

Juniorska ekipa BK Borac

Kadeti su vozili 10 krugova na krugu dužine 5,25km. Dejan Cogoljević nije uspeo da prati dvojac iz Sombora koji su pobedili trku u solo vožnji, a on je uspeo da odsprinta veliku grupu i osvaja treće mesto. Njegove dve medalje su veliki podsticaj za dalji napredak.

Dejan Cogoljević

Mlađi kadeti su vozili 5 krugova po 5,25km. U taktičkoj trci u sprintu Boško Veličić je bio najbrži i uspeva da bude najbrži, tako da je objedinio titulu prvaka Srbije. Dobru vožnju pokazali su i ostali članovi ekipe Matija.

Mlađi kadeti BK Borac

Peković i Boris Mitrović koji su takođe došli u prvoj grupi i zahvaljujući tome ekipa BORCA je osvojila prvo mesto ispred ekipe S TEAM iz Sombora i ŠIDA. Ovi rezultati najmlađih posebno raduju jer to pokazuje da BORAC ne treba da brine za svoju budućnost.

U kategoriji mastersa, takmičara preko 50 godina, koji su vozili 10 krugova od po 5,25km, Miroslav Bogdanović je uspeo da osvoji prvo mesto, tako da je i on objedinio titule Prvaka Srbije. U kategoriji preko 40 godina Slaviša Vesković i Bojan Vasović došli su u vodećoj grupi, ali nisu uspeli da osvoje medalju.

Miroslav Bogdanović

Ovogodišnjih novih 11 medalja sa Prvenstva Srbije pokazuje da je BORAC i dalje jedan od najboljih biciklističkih klubova u Srbiji i da se kontinuitet dobrih rezultata i dalje nastavlja. Uz malo bolje uslove klub bi mogao ubedljivo da bude najbolji klub u Srbiji, ali o tome ne odlučuje samo BORAC.

Boško Veličić

Sledeći nastup biciklisti Borca imace na međunarodnoj sceni. U okviru reprezentacije Srbije seniori nastupiće na trci u Bugarskoj, mlađi kadet Boško Veličić i kadet Dejan Cogoljević na trci u Sloveniji, a juniori na etapnoj trci u Beogradu TROFEJ MILAN PANIĆ.

Seniorska ekipa BK Borac

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Novih šest titula prvaka Srbije za bicikliste Borca". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

RUKOMETAŠI UŽICA USPEŠNO ZAVRŠAVAJU SEZONU 

Rukometaši Užica koji se trenutno takmiče u Drugoj ligi Zapad, dva kola pre kraja prvenstva, zauzimaju zlatnu sredinu na tabeli, bez bojazni da će im neko ugroziti tu poziciju. U klubu planiraju da već u sledećoj sezoni krenu u borbu za viši rang, a u međuvremenu su bili i glavni inicijatori da se u Požegi, posle punih osam godina, oformi škola rukometa. 

Lučani traže novog šefa stručnog štaba

Mladost iz Lučana saopštila je da je raskinula saradnju sa doskorašnjim trenerom Tomislavom Sivićem. Kako se navodi, do razlaza je došlo zbog neslaganja sa Nenadom Milovanovićem iako je iskusni stručnjak ostvario primarni cilj kluba – plasirao se u plej-of Superlige Srbije.

Još  jedna  pobeda   fudbalera  Vujna

Fudbaleri Vujna  iz  Prislonice  savladali  su  tokom  vikenda ekipu  Budućnosti  iz  Stančića   rezultatom  6: 0.  Utakmica je  odigrana  u  okviru  5. kola Gradske  lige  Čačak na terenima  Sportskog  centra  Mladost  gde  je  održan  i  prošli  meč  sa  timom   iz  Stančića.

Jedinstvo Konjevići ubedljivo protiv Sevojna 4-0

U poslednjem kolu Zapadno moravske fudbalske zone Jedinstvo iz Konjevića savladalo je na svom terenu Sevojno iz Užica rezultatom 4-0. 

VESNIĆ PODIJUMOM ZAPOČEO SEZONU ŠAMPIONATA EVROPE NA BRTSKIM STAZAMA

Srpski automobilista Milovan Vesnić započeo je sezonu Šampionata Evrope na brdskim stazama (FIA EHCC) osvajanjem drugog mesta na austrijskoj stazi Rehberg.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
132

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Novih šest titula prvaka Srbije za bicikliste Borca

01/07/2019
Autor:
Info Press
Izvor: Biciklistički klub Borac
Foto: Biciklistički klub Borac

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu, biciklisti BORCA, mlađi kadet Boško Veličić i masters Miroslav Bogdanović osvojili duple titule Prvaka Srbije, ekipa mlađih kadeta i masters Slaviša Vesković takođe su se okitili titulom Prvaka Srbije, dok su ekipa seniora i juniora, kao i junior Jovan Đumić, kadet Dejan Cogoljević osvojili druga mesta. Treći su bili senior Marko Danilović i kadet Dejan Cogoljević u vožnji na hronometar.

Jovan Đumić

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu u disciplinama pojedinačni hronometar i klasična drumska trka, održano je u Erdeviku i autodromu Beranovac 28. i 30. juna 2019. godine. U disciplini pojedinačni hronometar nastupili su prvo mastersi i u kategoriji takmičara preko 40 godina Slaviša Vesković osvaja prvo mesto, kao i u kategoriji takmičara preko 50 godina Miroslav Bogdanović. U kategoriji mlađih kadeta Boško Veličić nastavlja pobednički niz svojih starijih kolega i takođe osvaja prvo mesto. U kategoriji kadeta Dejan Cogoljević nije uspeo da osvoji prvo mesto, ali njegovo drugo mesto je veliki uspeh kad se uzme u obzir konkurencija u kojoj je nastupio. Juniori nisu uspeli da osvoje medalju, Bogdan Milošević osvojio je peto, a Jovan Đumić šesto mesto. U ovoj disciplini nisu nastupili seniori, jer klub nema specijalne bicikle za ovu disciplinu.

Slaviša Vesković

Pojedinačno i ekipno prvenstvo održano je na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori i juniori vozili su po prvi put novi produženi krug čija je dužina bila 9,5km, vozilo se 13 krugova u ukupnoj dužini od 123,5km. U zanimljivoj trci seniora Marko Danilović i Stefan Stefanović vodili su veliku borbu sa brojčano većim ekipama, ali njihov kvalitet i iskustvo je dolazilo do izražaja, tako da je na kraju uspeo beg trenutno najbolje trojice biciklista u Srbiji Marka Danilovića, Dušana Rajovića i Velka Stojnića, koji su u međusobnom sprintu odlučivali o pobedniku. Ovaj put brži su bili mlađi Rajović i Stojnić, tako da je Danilović osvojio treće mesto. Uzimajući u obzir da prva dvojica nastupaju za klubove iz Slovenije i Italije i da imaju veoma bogat međunarodni program, ovaj Markov rezultat može se smatrati uspehom. Stefan Stefanović došao je u drugoj grupi i osvojio je osmo mesto, a Jovan Rajković je bio plasiran među prvih 15 takmičara. Ovi pojedinačni plasmani uzrokovali da je je seniorska ekipa BORCA osvojila drugo mesto iza METALCA iz Kraljeva i ispred beogradskog PARTIZANA.

Marko Danilović

Juniori su vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 95km. Veoma dobru vožnju pokazao je Jovan Đumić koji je sve vreme bio u vodećoj grupi od četiri takmičara i u sprintu uspeva da osvoji drugo mesto. Bogdan Milošević i Dimitrije Jeremić dolaze u drugoj grupi i bili su plasirani među prvih deset takmičara. Ekipno BORAC osvaja drugo mesto iza Partizana Beograd i ispred Čukaričkog Beograd.

Juniorska ekipa BK Borac

Kadeti su vozili 10 krugova na krugu dužine 5,25km. Dejan Cogoljević nije uspeo da prati dvojac iz Sombora koji su pobedili trku u solo vožnji, a on je uspeo da odsprinta veliku grupu i osvaja treće mesto. Njegove dve medalje su veliki podsticaj za dalji napredak.

Dejan Cogoljević

Mlađi kadeti su vozili 5 krugova po 5,25km. U taktičkoj trci u sprintu Boško Veličić je bio najbrži i uspeva da bude najbrži, tako da je objedinio titulu prvaka Srbije. Dobru vožnju pokazali su i ostali članovi ekipe Matija.

Mlađi kadeti BK Borac

Peković i Boris Mitrović koji su takođe došli u prvoj grupi i zahvaljujući tome ekipa BORCA je osvojila prvo mesto ispred ekipe S TEAM iz Sombora i ŠIDA. Ovi rezultati najmlađih posebno raduju jer to pokazuje da BORAC ne treba da brine za svoju budućnost.

U kategoriji mastersa, takmičara preko 50 godina, koji su vozili 10 krugova od po 5,25km, Miroslav Bogdanović je uspeo da osvoji prvo mesto, tako da je i on objedinio titule Prvaka Srbije. U kategoriji preko 40 godina Slaviša Vesković i Bojan Vasović došli su u vodećoj grupi, ali nisu uspeli da osvoje medalju.

Miroslav Bogdanović

Ovogodišnjih novih 11 medalja sa Prvenstva Srbije pokazuje da je BORAC i dalje jedan od najboljih biciklističkih klubova u Srbiji i da se kontinuitet dobrih rezultata i dalje nastavlja. Uz malo bolje uslove klub bi mogao ubedljivo da bude najbolji klub u Srbiji, ali o tome ne odlučuje samo BORAC.

Boško Veličić

Sledeći nastup biciklisti Borca imace na međunarodnoj sceni. U okviru reprezentacije Srbije seniori nastupiće na trci u Bugarskoj, mlađi kadet Boško Veličić i kadet Dejan Cogoljević na trci u Sloveniji, a juniori na etapnoj trci u Beogradu TROFEJ MILAN PANIĆ.

Seniorska ekipa BK Borac

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Novih šest titula prvaka Srbije za bicikliste Borca". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

RUKOMETAŠI UŽICA USPEŠNO ZAVRŠAVAJU SEZONU 

Rukometaši Užica koji se trenutno takmiče u Drugoj ligi Zapad, dva kola pre kraja prvenstva, zauzimaju zlatnu sredinu na tabeli, bez bojazni da će im neko ugroziti tu poziciju. U klubu planiraju da već u sledećoj sezoni krenu u borbu za viši rang, a u međuvremenu su bili i glavni inicijatori da se u Požegi, posle punih osam godina, oformi škola rukometa. 

Lučani traže novog šefa stručnog štaba

Mladost iz Lučana saopštila je da je raskinula saradnju sa doskorašnjim trenerom Tomislavom Sivićem. Kako se navodi, do razlaza je došlo zbog neslaganja sa Nenadom Milovanovićem iako je iskusni stručnjak ostvario primarni cilj kluba – plasirao se u plej-of Superlige Srbije.

Još  jedna  pobeda   fudbalera  Vujna

Fudbaleri Vujna  iz  Prislonice  savladali  su  tokom  vikenda ekipu  Budućnosti  iz  Stančića   rezultatom  6: 0.  Utakmica je  odigrana  u  okviru  5. kola Gradske  lige  Čačak na terenima  Sportskog  centra  Mladost  gde  je  održan  i  prošli  meč  sa  timom   iz  Stančića.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up