Partizanov put do Evrolige vodi preko Trenta

Partizanov put do Evrolige vodi preko Trenta

04/03/2020

Autor: 

Info Press

Izvor: RTS/JOVAN TAPAVICA

Foto: Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana, pre poslednje utakmice top 16 faze, obezbedili su plasman u četvrtfinale Evrokupa i to kao prvoplasirana ekipa iz Grupe A. Ukoliko savladaju italijanski Trento u beogradskoj Areni, crno-beli bi, gotovo sigurno, obezbedili prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Pod dirigentskom palicom Andree Trinkijerija Partizan ove sezone beleži fantastične, za mnoge i neočekivane rezultate. Crno-beli su već osvojili dva trofeja (ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća), a u dva takmičenja, ABA ligi i Evrokupu, drže čelne pozicije.

Posebno je fascinantan nastup u Evrokupu, gde je pre poslednjeg kola top 16 faze takmičenja već obezbeđeno prvo mesto u grupi i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

I pored toga, utakmica protiv Trenta ima izuzetan rezultatski značaj. Ukoliko trijumfuju, crno-beli će, gotovo sigurno, obezbediti prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

“Gotovo sigurno” znači da bi, u slučaju pobede Partizana protiv Trenta, Unikaha trebalo da savlada Huventud u Badaloni sa više od 30 razlike u utakmici poslednjeg kola Grupe D, što je malo verovatno, ali ne i nemoguće.

Crno-beli u ovom trenutku, pre utakmica poslednjeg kola, imaju koš razliku +55, ekipa iz Malage +25, pa je lako zaključiti da jedan trijumf deli crno-bele od dominacije u takmičenju u koje nisu ušli kao favoriti.

Iz Španije stižu informacije da će Unikaha protiv Huventuda igrati sa samo sedam igrača u rotaciji zbog brojnih povreda, što bi trebalo da olakša posao Partizanu.

Monako ili Uniks protivnik u četvrtfinalu

Iako su obezbedili prvo mesto u grupi, crno-beli i dalje ne znaju ime protivnika u četvrtfinalu – saznaće ga večeras kada će se u okviru Grupe C za prvo mesto boriti Monako i Uniks.

Ekipa Saše Obradovića je blagi favorit pošto meč igra na domaćem terenu, ali Uniks spada među ozbiljne kandidate za plasman u finale, pa i pobeda gostiju ne bi bila preveliko iznenađenje.

Prva zvezda Kneževa je svakako Noris Kol, nekada dvostruki NBA šampion sa Majamijem, dok dobre partije pružaju Amerikanci Erik Bakner i Di Bost, koji je u međuvremenu zaigrao za bugarsku reprezentaciju.

Ima i Uniks čime da se pohvali – grčki trener Priftis može da računa na iskusne Amerikance Erika Makoluma, Aleksa Tajusa i Džordana Tiodora (reprezetativca Severne Makedonije), dok su ljubiteljima košarke u Srbiji dobro poznata imena Eldžina Kuka i Kostasa Kajmakoglua.

Ko god da bude protivnik Partizana u četvrtfinalu, neće biti lako. Ipak, crno-beli su ove sezone pokazali veliki kvalitet i još veći potencijal, naročito u duelima sa Virtusom, a i nije realno očekivati da u završnici takmičenja dobijete lakog protivnika.

Grčki Promiteas poslednja prepreka do Evrolige

Ukoliko savlada prepreku u četvrtfinalu, Partizan bi se za plasman u finale, ujedno i za nastup naredne sezone u Evroligi, borio protiv grčkog Promiteasa, ekipe koja je nekako “van radara” osvojila prvo mesto u Grupi B, u konkurenciji Venecije, Oldenburga i Breše.

Ukoliko crno-beli savladaju Trento u “Štark atreni”, i u polufinalnoj seriji bi imali prednost domaćeg terena, u utakmicama, ukoliko do njih dođe, a svi se nadamo da hoće, koje će biti najznačajnije u sezoni.

Grčka ekipa je kombinacija domaćih i američkih košarkaša, dobro ukomponovana, a najveća pretnja su Amerikanci Lengston Hol i Čejs Filer, kao i Grci Lukas Mavrokefalidis i Dimitris Agravanis.

Međutim, da bi stigli do polufinala Grci moraju prvo da savladaju tim turskog Tofaša, još jednu ekipu koja je bila u grupi sa Partizanom u prvoj fazi takmičenja.

Na drugoj strani kostura su Unikaha (pobednik Grupe D) i Venecija (drugoplasirani iz Grupe B), kao i pobednik meča Virtus-Darušafaka i poraženi iz duela između Monaka i Uniksa.

Potencijalno finale sa “srpskim” Virtusom

Iako nije obezbedila plasman u četvrtfinale, ekipa Virtusa predvođena Sašom Đorđevićem, Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem, važi za najozbiljnijeg kandidata za osvajanje takmičenja, ali Italijani prvo moraju da savladaju Darušafaku, u utakmici koja će se zbog koronavirusa igrati u Beogradu, pred praznim tribinama.

Virtus je oba puta poražen od Partizana, pa je sigurno da crno-belima neće biti nimalo lako da ponovo nanesu poraz italijanskom velikanu, naročito što klub iz Bolonje ima velika očekivanja kada je nastup u Evroligi seledeće sezone u pitanju.

Ozbiljan konkurent sa te strane kostura je i španska Unikaha, ekipa koja gotovo redovno nastupa u Evroligi, ali i Venecija, koja je u prvoj fazi takmičenja bila prva u grupi sa Partizanom, ali i jedina koja je crno-belima nanela poraz u Beogradu.

Prvi put u istoriji, finalista Evrokupa steći će pravo nastupa u Evroligi. Do sada je praksa bila da plasman u elitu obezbedi samo pobednik, ali je novim pravilom drugo po kvalitetu takmičenje dodatno dobilo na značaju.

Prednost domaćeg terena može imati ključnu ulogu

To se posebno odnosi na ekipu Partizana, pošto pobedniku ABA lige nije garantovano, makar ne napismeno, učešće u Evroligi, a crno-beli žele da se vrate među najbolje timove u Evropi, gde kvalitetom ove sezone, a naročito zbog bogate klupske istorije, svakako pripadaju.

Sve serije u završnici takmičenja, uključujući i samo finale, igraju se na dve dobijene utakmice, po principu 1-1-1. Povlašćena ekipa će prvi meč, kao i potencijalni treći, igrati pred domaćim navijačima, dok bi drugu utakmicu igrala u gostima.

Gotovo sve ekipe koje će ostati u samoj završnici, uključujući i Partizan, važe za dobre domaćine, što znači da će prednost domaćeg terena igrati veliku ulogu u verovatno vrlo neizvesnim duelima.

Motiv više za crno-bele da u Areni savladaju Trento i pruže navijačima mogućnost da podrže tim u trenucima kada to bude najpotrebnije.

A ekipa Andree Trinkijerija ove sezone to je svakako zaslužila.

,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Partizanov put do Evrolige vodi preko Trenta". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Odbojkašice OŠ,, Sveti Sava”  šampionke Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović sa saradnicima upriličio je prijem za  ženski odbojkaški tim Osnovne škole ,, Sveti Sava”,  šampionke Srbije na 12. Olimpijskim sportskim igrama.

U okviru 26. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Kvantoks dočekuje novosadsku Vojvodinu. 

U narednih 10 dana Čačak 94 odigraće 4 utakmice. Prva tri protivnika zauzimaju prva tri mesta na tabeli KLS. Već u sredu je na rasporedu utakmica protiv prvoplasirane Vojvodine iz Novog Sada. 

ODBOJKAŠICE JEDINSTVA UBEDLJIVO PROTIV TAKOVA

Odbojkašice užičkog Jedinstva su na svom terenu u okviru 20. kola Prve lige Srbije savladale sa 3:0 ekipu Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. U narednom kolu Užičanke igraju još jednu utakmicu kod kuće. U goste im dolaze Crno bele. Beograđanke su jedina ekipa koja je Jedinstvo savladala u prvom delu takmičenja.

Užice – Grad atletike

U Smederevu je održan Prolećni kros Centralne Srbije uz učešće takmičara iz svih klubova sa teritorije
Centralne Srbije, po kišovitom, vetrovitom i veoma hladnom vremenu, na kom je Atletski klub
“Smederevo” bio veoma dobar domaćin i organizator.

Odbojkašice Jedinstva dočekuju Takovo

U 20 . kolu Prve lige Srbije Odbojkašice užičkog Jedinstva na svom terenu dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u nedelju od 18 h u sportskoj dvorani Veliki park u Užicu.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
48

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Partizanov put do Evrolige vodi preko Trenta

04/03/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS/JOVAN TAPAVICA
Foto: Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana, pre poslednje utakmice top 16 faze, obezbedili su plasman u četvrtfinale Evrokupa i to kao prvoplasirana ekipa iz Grupe A. Ukoliko savladaju italijanski Trento u beogradskoj Areni, crno-beli bi, gotovo sigurno, obezbedili prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

Pod dirigentskom palicom Andree Trinkijerija Partizan ove sezone beleži fantastične, za mnoge i neočekivane rezultate. Crno-beli su već osvojili dva trofeja (ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća), a u dva takmičenja, ABA ligi i Evrokupu, drže čelne pozicije.

Posebno je fascinantan nastup u Evrokupu, gde je pre poslednjeg kola top 16 faze takmičenja već obezbeđeno prvo mesto u grupi i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

I pored toga, utakmica protiv Trenta ima izuzetan rezultatski značaj. Ukoliko trijumfuju, crno-beli će, gotovo sigurno, obezbediti prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

“Gotovo sigurno” znači da bi, u slučaju pobede Partizana protiv Trenta, Unikaha trebalo da savlada Huventud u Badaloni sa više od 30 razlike u utakmici poslednjeg kola Grupe D, što je malo verovatno, ali ne i nemoguće.

Crno-beli u ovom trenutku, pre utakmica poslednjeg kola, imaju koš razliku +55, ekipa iz Malage +25, pa je lako zaključiti da jedan trijumf deli crno-bele od dominacije u takmičenju u koje nisu ušli kao favoriti.

Iz Španije stižu informacije da će Unikaha protiv Huventuda igrati sa samo sedam igrača u rotaciji zbog brojnih povreda, što bi trebalo da olakša posao Partizanu.

Monako ili Uniks protivnik u četvrtfinalu

Iako su obezbedili prvo mesto u grupi, crno-beli i dalje ne znaju ime protivnika u četvrtfinalu – saznaće ga večeras kada će se u okviru Grupe C za prvo mesto boriti Monako i Uniks.

Ekipa Saše Obradovića je blagi favorit pošto meč igra na domaćem terenu, ali Uniks spada među ozbiljne kandidate za plasman u finale, pa i pobeda gostiju ne bi bila preveliko iznenađenje.

Prva zvezda Kneževa je svakako Noris Kol, nekada dvostruki NBA šampion sa Majamijem, dok dobre partije pružaju Amerikanci Erik Bakner i Di Bost, koji je u međuvremenu zaigrao za bugarsku reprezentaciju.

Ima i Uniks čime da se pohvali – grčki trener Priftis može da računa na iskusne Amerikance Erika Makoluma, Aleksa Tajusa i Džordana Tiodora (reprezetativca Severne Makedonije), dok su ljubiteljima košarke u Srbiji dobro poznata imena Eldžina Kuka i Kostasa Kajmakoglua.

Ko god da bude protivnik Partizana u četvrtfinalu, neće biti lako. Ipak, crno-beli su ove sezone pokazali veliki kvalitet i još veći potencijal, naročito u duelima sa Virtusom, a i nije realno očekivati da u završnici takmičenja dobijete lakog protivnika.

Grčki Promiteas poslednja prepreka do Evrolige

Ukoliko savlada prepreku u četvrtfinalu, Partizan bi se za plasman u finale, ujedno i za nastup naredne sezone u Evroligi, borio protiv grčkog Promiteasa, ekipe koja je nekako “van radara” osvojila prvo mesto u Grupi B, u konkurenciji Venecije, Oldenburga i Breše.

Ukoliko crno-beli savladaju Trento u “Štark atreni”, i u polufinalnoj seriji bi imali prednost domaćeg terena, u utakmicama, ukoliko do njih dođe, a svi se nadamo da hoće, koje će biti najznačajnije u sezoni.

Grčka ekipa je kombinacija domaćih i američkih košarkaša, dobro ukomponovana, a najveća pretnja su Amerikanci Lengston Hol i Čejs Filer, kao i Grci Lukas Mavrokefalidis i Dimitris Agravanis.

Međutim, da bi stigli do polufinala Grci moraju prvo da savladaju tim turskog Tofaša, još jednu ekipu koja je bila u grupi sa Partizanom u prvoj fazi takmičenja.

Na drugoj strani kostura su Unikaha (pobednik Grupe D) i Venecija (drugoplasirani iz Grupe B), kao i pobednik meča Virtus-Darušafaka i poraženi iz duela između Monaka i Uniksa.

Potencijalno finale sa “srpskim” Virtusom

Iako nije obezbedila plasman u četvrtfinale, ekipa Virtusa predvođena Sašom Đorđevićem, Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem, važi za najozbiljnijeg kandidata za osvajanje takmičenja, ali Italijani prvo moraju da savladaju Darušafaku, u utakmici koja će se zbog koronavirusa igrati u Beogradu, pred praznim tribinama.

Virtus je oba puta poražen od Partizana, pa je sigurno da crno-belima neće biti nimalo lako da ponovo nanesu poraz italijanskom velikanu, naročito što klub iz Bolonje ima velika očekivanja kada je nastup u Evroligi seledeće sezone u pitanju.

Ozbiljan konkurent sa te strane kostura je i španska Unikaha, ekipa koja gotovo redovno nastupa u Evroligi, ali i Venecija, koja je u prvoj fazi takmičenja bila prva u grupi sa Partizanom, ali i jedina koja je crno-belima nanela poraz u Beogradu.

Prvi put u istoriji, finalista Evrokupa steći će pravo nastupa u Evroligi. Do sada je praksa bila da plasman u elitu obezbedi samo pobednik, ali je novim pravilom drugo po kvalitetu takmičenje dodatno dobilo na značaju.

Prednost domaćeg terena može imati ključnu ulogu

To se posebno odnosi na ekipu Partizana, pošto pobedniku ABA lige nije garantovano, makar ne napismeno, učešće u Evroligi, a crno-beli žele da se vrate među najbolje timove u Evropi, gde kvalitetom ove sezone, a naročito zbog bogate klupske istorije, svakako pripadaju.

Sve serije u završnici takmičenja, uključujući i samo finale, igraju se na dve dobijene utakmice, po principu 1-1-1. Povlašćena ekipa će prvi meč, kao i potencijalni treći, igrati pred domaćim navijačima, dok bi drugu utakmicu igrala u gostima.

Gotovo sve ekipe koje će ostati u samoj završnici, uključujući i Partizan, važe za dobre domaćine, što znači da će prednost domaćeg terena igrati veliku ulogu u verovatno vrlo neizvesnim duelima.

Motiv više za crno-bele da u Areni savladaju Trento i pruže navijačima mogućnost da podrže tim u trenucima kada to bude najpotrebnije.

A ekipa Andree Trinkijerija ove sezone to je svakako zaslužila.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Partizanov put do Evrolige vodi preko Trenta". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Odbojkašice OŠ,, Sveti Sava”  šampionke Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović sa saradnicima upriličio je prijem za  ženski odbojkaški tim Osnovne škole ,, Sveti Sava”,  šampionke Srbije na 12. Olimpijskim sportskim igrama.

U okviru 26. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Kvantoks dočekuje novosadsku Vojvodinu. 

U narednih 10 dana Čačak 94 odigraće 4 utakmice. Prva tri protivnika zauzimaju prva tri mesta na tabeli KLS. Već u sredu je na rasporedu utakmica protiv prvoplasirane Vojvodine iz Novog Sada. 

ODBOJKAŠICE JEDINSTVA UBEDLJIVO PROTIV TAKOVA

Odbojkašice užičkog Jedinstva su na svom terenu u okviru 20. kola Prve lige Srbije savladale sa 3:0 ekipu Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. U narednom kolu Užičanke igraju još jednu utakmicu kod kuće. U goste im dolaze Crno bele. Beograđanke su jedina ekipa koja je Jedinstvo savladala u prvom delu takmičenja.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up