INTERVJU Darko Glišić (SNS): Šef Izvršnog odbora naprednjaka o bojkotu izbora, sudbini koalicije sa SPS i o NOVIM LICIMA U STRANCI

INTERVJU Darko Glišić (SNS): Šef Izvršnog odbora naprednjaka o bojkotu izbora, sudbini koalicije sa SPS i o NOVIM LICIMA U STRANCI

18/02/2020

Autor: 

Info Press

Izvor: Blic/Ivana Mastilović Jasnić

Foto: TV Lav plus

Mogu da zamislim i vladu u kojoj je, pored Socijalističke partije Srbije, neko drugi umesto naprednjaka, kaže u intervjuu za “Blic” Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

On tako odgovara na naše pitanje da li može da zamisli buduću vladu SNS i neke druge političke opcije umesto socijalista.

– Mi imamo jasan plan za budućnost Srbije i jasnu politiku, i ne volimo mnogo da zamišljamo. Ko želi odgovornost i ko politiku ne smatra matematikom i kombinacijom, dobrodošao je da zajednički zasučemo rukave i radimo.

Svašta se govori o odnosu naprednjaka i socijalista u poslednje vreme? Šta je istina? Hoćete li na izbore na zajedničkoj listi?

– O tome sa kime ćemo na zajedničku listu, odlučićemo krajem februara na sednici Glavnog odbora. A što se tiče Socijalističke partije Srbije, postojali su određeni problemi na lokalnom nivou uglavnom prouzrokovani lošim međuljudskim odnosima i veći deo tih problema je otklonjen.

U ovom periodu, pred raspisivanje izbora, predsednici izvršnih odbora stranaka imaju najviše posla. Kako izdržavate?

– Svoj posao radim sa velikim zadovoljstvom. Fizički jeste veoma zahtevan ali niko me nije terao, ovo je moj izbor jer verujem da podržavam politiku koja donosi puno toga dobrog Srbiji.

Kako izgleda vaš radni dan?

– Od ponedeljka do nedelje, manje-više svi su isti. Pre podne su sastanci i konsultacije u stranačkoj centrali, popodne i veče su rezervisani za obilazak stranačke infrastrukture širom Srbije.

Vrlo često u nekim okruzima ostanem i po nekoliko dana.

Jesu li naprednjaci spremni za izbore?

– Od trenutka kada su završeni prethodni izbori, počeli smo da se spremamo za naredne. Srpska napredna stranka je ogromna organizacija koja funkcioniše u svih 169 opština u Srbiji sa preko 700.000 članova i spremni smo da odgovorimo svim izazovima.

Šta očekujete od izbora? Šta vam kažu istraživanja?

– Važnije je šta kažu građani. A kažu da veruju politici Aleksandra Vučića, da primećuju rezultate njegovog rada, da vide jasan plan za budućnost i zbog toga verujem u dobar izborni rezultat iako neće biti nimalo lako ostvariti ga.

Kakvu kampanju očekujete?

– Ukoliko neko od učesnika kampanje bude imao program, očekujem razmenu argumenata na temu boljeg života građana, naše zemlje… Od najvećeg dela političke scene očekujem kampanju “mrzim Vučića” ovoga puta prljaviju nego ikad. A perjanice te kampanje biće stranke koje smatraju da su svojim postojanjem, a ne poverenjem naroda zaslužile da budu na vlasti. One su okupljene oko tajkuna Đilasa.

Kada već pominjete Đilasa, da li je on vaš najveći protivnik kada govorimo o aprilskim izborima?

– Svaka lista koja se bude kandidovala biće veoma ozbiljan protivnik. Dragan Đilas nije naš protivnik, on je protivnik normalnom životu i razvoju Srbije. Nije mu narod zaboravio kako je sebe ekonomski preporodio dok je bio na vlasti, a taj isti narod gurnuo u bedu.

Kampanja dela opozicije koja se tiče bojkota je počela. Da li strahujete da bi legitimitet naredne vlasti mogao da bude poljuljan zbog neučestvovanja opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju?

– U tom Savezu okupljene su stranke bivšeg režima. Imali smo priliku da ih vidimo na delu 12 godina. Nijedna elementarna nepogoda nije opustošila Srbiju kao oni za taj period i ja sad razumem zašto hoće na vlast bez izbora. Pa ko bi njima dao glas? Ne strahujem ni od čega, pa ni od njihovog bojkota, jer građani ove zemlje su odgovorni prema sebi, svojoj deci i vrlo dobro znaju šta je najbolje za njihovu budućnost.

Koja to izlaznost bi značila da su izbori uspeli, odnosno da bojkot nije uspeo?

– Ne postoji procenat izlaznosti koji definiše uspeh ili neuspeh nekih izbora. Važno je da se oni održe po Ustavu i zakonima ove zemlje i da svi građani imaju priliku da slobodno biraju. Uostalom, Boris Tadić kada je prvi put izabran za predsednika republike, izlaznost je bila 47 odsto i ti izbori su bili legitimni ili kako vi kažete, uspeli su. Na stranu što su tada izborni uslovi bili daleko najgori, možda su samo 2012. bili gori, ali niko na osnovu izlaznosti nije osporavao njihov legitimitet.

Predsednik vaše stranke najavio je značajne promene u SNS. Kada da ih očekujemo i možete li da nam kažete ko će biti zamenjen novim, mladim licima?

– Jedan deo novih ljudi videćete u predstojećoj kampanji, o ostalim kadrovskim pitanjima razgovaraćemo nakon izbora. Unutarstranački izbori biće raspisani dan posle održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Vučić je najavio da se neće kandidovati za predsednika SNS na sledećoj izbornoj skupštini. Kako to komentarišete?

– Trudim se da o tome ne razmišljam sad, već kada i ukoliko dođe na dnevni red. Svoj komentar sam više puta izneo. Sa njim i uz njega sam sve ove godine i sa njim i uz njega ću biti kakvu god odluku da donese.

Ko bi mogao da ga zameni?

– Niko. Zato što je veliki lider, a veliki lideri se ne rađaju svaki dan.

Dugo ste predsednik Izvršnog odbora SNS, godinama, po mišljenju vrha vaše stranke, uspešno radite taj posao. Da li je došlo vreme da vas vidimo na nekoj drugoj poziciji? Možda na čelu nekog ministarstva?

– Spisak mojih radnih obaveza popunjen je do dana izbora. Trenutno me ne zanima ništa više od ubedljive pobede.

O Kosovu

U Minhenu je pre dva dana postignut sporazum Beograda i Prištine o železničkom saobraćaju, a pre mesec dana i o avio-liniji. Kako to komentarišete i da li očekujete da konačni sporazum dve strane bude potpisan uskoro?

– Verujem u ono što radi predsednik naše države i siguran sam da na najbolji način štiti interese svih njenih građana. Mir i ekonomski razvoj su dva stuba i oslonca za budućnost svih građana Srbije i sigurnost za generacije koje dolaze.

O aferama

U poslednjih nekoliko meseci otvoreno je nekoliko afera vlasti, od doktorata Siniše Malog do “Jovanjice” i “Krušika”. Da li zamerate to svojim kolegama i hoće li neko snositi odgovornost?

– Za “Jovanjicu” se dokazalo da nije nikakva afera, već obična izmišljotina. Đilasovi dežurni lažovi imaju zadatak da svakog dana izmisle ponešto i tako zatrpavaju javnost kako bi u drugi plan bacili rezultate koje država postiže. U “Krušiku” je danas prosečna plata veća za 20.000 dinara u odnosu na vreme kada su na vlasti bili Đilas, Jeremić i ostali iz tog Saveza, i bilo im je potrebno spletkarenje da bi uzdrmali fabriku od koje živi Valjevo i čitav Kolubarski region jer njih baš briga za narod, važni su samo njihovi devizni računi. I napadi na Sinišu Malog dolaze iz iste, Đilasove kuhinje. Mnogo je primera na osnovu kojih smo dokazali da članska karta ne štiti nikoga od zakona i svako ko je učinio nešto suprotno zakonu, odgovaraće.

,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "INTERVJU Darko Glišić (SNS): Šef Izvršnog odbora naprednjaka o bojkotu izbora, sudbini koalicije sa SPS i o NOVIM LICIMA U STRANCI". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Grad Čačak će se zadužiti za dodatnih 816 miliona dinara, odlučili su većnici na današnjoj sednici Gradskog veća

„Podaci pokazuju da je u protekla  godina bila odlična što se tiče izvoza i uvoza .Ostvareno je  411 miliona evra izvoza i to  najviše u Nemačku što je za 2,22 odsto više nego… […]

Ostavke užičkih Zavetnika

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“. – Za mene je to neprihvatljivo,… […]

U  Gradskom odboru  Narodne  stranke  u  Čačku  o  Fabrici  za prečišćavanje  otpadnih voda

Zbog  sve  veće  zabrinutosti  meštana  naselja  Prelići   u   Atenice  gde  je  planirana  izgradnja  Fabrike  za prečišćavanje  otpadnih  voda ,  za   svoju  sudbinu ako  do  realizacije   projektta  zaista  dođe ,  o  ovoj  temi  danas  je   bilo  reči  na konferenciji  za  novinare  u  GrO  Narodne  stranke  u  Čačku.  ,, To  je  dobra  investicija  i  potrebna  je  ovom  gradu”,  rečeno  je  između  ostalog  na  konferenciji.

Većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

Većnici opštine Lučani su održali svoju 58. sednicu na kojoj su razmatrali i usvojili brojne izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova.

Konferencija „Preduzetništvo bez granica – Žene koje menjaju svet”

Žene preduzetnice Šumadije i Zapadne Srbije

Kliknite ovde za sve vesti iz politike

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
60

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

INTERVJU Darko Glišić (SNS): Šef Izvršnog odbora naprednjaka o bojkotu izbora, sudbini koalicije sa SPS i o NOVIM LICIMA U STRANCI

18/02/2020
Autor:
Info Press
Izvor: Blic/Ivana Mastilović Jasnić
Foto: TV Lav plus

Mogu da zamislim i vladu u kojoj je, pored Socijalističke partije Srbije, neko drugi umesto naprednjaka, kaže u intervjuu za “Blic” Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

On tako odgovara na naše pitanje da li može da zamisli buduću vladu SNS i neke druge političke opcije umesto socijalista.

– Mi imamo jasan plan za budućnost Srbije i jasnu politiku, i ne volimo mnogo da zamišljamo. Ko želi odgovornost i ko politiku ne smatra matematikom i kombinacijom, dobrodošao je da zajednički zasučemo rukave i radimo.

Svašta se govori o odnosu naprednjaka i socijalista u poslednje vreme? Šta je istina? Hoćete li na izbore na zajedničkoj listi?

– O tome sa kime ćemo na zajedničku listu, odlučićemo krajem februara na sednici Glavnog odbora. A što se tiče Socijalističke partije Srbije, postojali su određeni problemi na lokalnom nivou uglavnom prouzrokovani lošim međuljudskim odnosima i veći deo tih problema je otklonjen.

U ovom periodu, pred raspisivanje izbora, predsednici izvršnih odbora stranaka imaju najviše posla. Kako izdržavate?

– Svoj posao radim sa velikim zadovoljstvom. Fizički jeste veoma zahtevan ali niko me nije terao, ovo je moj izbor jer verujem da podržavam politiku koja donosi puno toga dobrog Srbiji.

Kako izgleda vaš radni dan?

– Od ponedeljka do nedelje, manje-više svi su isti. Pre podne su sastanci i konsultacije u stranačkoj centrali, popodne i veče su rezervisani za obilazak stranačke infrastrukture širom Srbije.

Vrlo često u nekim okruzima ostanem i po nekoliko dana.

Jesu li naprednjaci spremni za izbore?

– Od trenutka kada su završeni prethodni izbori, počeli smo da se spremamo za naredne. Srpska napredna stranka je ogromna organizacija koja funkcioniše u svih 169 opština u Srbiji sa preko 700.000 članova i spremni smo da odgovorimo svim izazovima.

Šta očekujete od izbora? Šta vam kažu istraživanja?

– Važnije je šta kažu građani. A kažu da veruju politici Aleksandra Vučića, da primećuju rezultate njegovog rada, da vide jasan plan za budućnost i zbog toga verujem u dobar izborni rezultat iako neće biti nimalo lako ostvariti ga.

Kakvu kampanju očekujete?

– Ukoliko neko od učesnika kampanje bude imao program, očekujem razmenu argumenata na temu boljeg života građana, naše zemlje… Od najvećeg dela političke scene očekujem kampanju “mrzim Vučića” ovoga puta prljaviju nego ikad. A perjanice te kampanje biće stranke koje smatraju da su svojim postojanjem, a ne poverenjem naroda zaslužile da budu na vlasti. One su okupljene oko tajkuna Đilasa.

Kada već pominjete Đilasa, da li je on vaš najveći protivnik kada govorimo o aprilskim izborima?

– Svaka lista koja se bude kandidovala biće veoma ozbiljan protivnik. Dragan Đilas nije naš protivnik, on je protivnik normalnom životu i razvoju Srbije. Nije mu narod zaboravio kako je sebe ekonomski preporodio dok je bio na vlasti, a taj isti narod gurnuo u bedu.

Kampanja dela opozicije koja se tiče bojkota je počela. Da li strahujete da bi legitimitet naredne vlasti mogao da bude poljuljan zbog neučestvovanja opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju?

– U tom Savezu okupljene su stranke bivšeg režima. Imali smo priliku da ih vidimo na delu 12 godina. Nijedna elementarna nepogoda nije opustošila Srbiju kao oni za taj period i ja sad razumem zašto hoće na vlast bez izbora. Pa ko bi njima dao glas? Ne strahujem ni od čega, pa ni od njihovog bojkota, jer građani ove zemlje su odgovorni prema sebi, svojoj deci i vrlo dobro znaju šta je najbolje za njihovu budućnost.

Koja to izlaznost bi značila da su izbori uspeli, odnosno da bojkot nije uspeo?

– Ne postoji procenat izlaznosti koji definiše uspeh ili neuspeh nekih izbora. Važno je da se oni održe po Ustavu i zakonima ove zemlje i da svi građani imaju priliku da slobodno biraju. Uostalom, Boris Tadić kada je prvi put izabran za predsednika republike, izlaznost je bila 47 odsto i ti izbori su bili legitimni ili kako vi kažete, uspeli su. Na stranu što su tada izborni uslovi bili daleko najgori, možda su samo 2012. bili gori, ali niko na osnovu izlaznosti nije osporavao njihov legitimitet.

Predsednik vaše stranke najavio je značajne promene u SNS. Kada da ih očekujemo i možete li da nam kažete ko će biti zamenjen novim, mladim licima?

– Jedan deo novih ljudi videćete u predstojećoj kampanji, o ostalim kadrovskim pitanjima razgovaraćemo nakon izbora. Unutarstranački izbori biće raspisani dan posle održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Vučić je najavio da se neće kandidovati za predsednika SNS na sledećoj izbornoj skupštini. Kako to komentarišete?

– Trudim se da o tome ne razmišljam sad, već kada i ukoliko dođe na dnevni red. Svoj komentar sam više puta izneo. Sa njim i uz njega sam sve ove godine i sa njim i uz njega ću biti kakvu god odluku da donese.

Ko bi mogao da ga zameni?

– Niko. Zato što je veliki lider, a veliki lideri se ne rađaju svaki dan.

Dugo ste predsednik Izvršnog odbora SNS, godinama, po mišljenju vrha vaše stranke, uspešno radite taj posao. Da li je došlo vreme da vas vidimo na nekoj drugoj poziciji? Možda na čelu nekog ministarstva?

– Spisak mojih radnih obaveza popunjen je do dana izbora. Trenutno me ne zanima ništa više od ubedljive pobede.

O Kosovu

U Minhenu je pre dva dana postignut sporazum Beograda i Prištine o železničkom saobraćaju, a pre mesec dana i o avio-liniji. Kako to komentarišete i da li očekujete da konačni sporazum dve strane bude potpisan uskoro?

– Verujem u ono što radi predsednik naše države i siguran sam da na najbolji način štiti interese svih njenih građana. Mir i ekonomski razvoj su dva stuba i oslonca za budućnost svih građana Srbije i sigurnost za generacije koje dolaze.

O aferama

U poslednjih nekoliko meseci otvoreno je nekoliko afera vlasti, od doktorata Siniše Malog do “Jovanjice” i “Krušika”. Da li zamerate to svojim kolegama i hoće li neko snositi odgovornost?

– Za “Jovanjicu” se dokazalo da nije nikakva afera, već obična izmišljotina. Đilasovi dežurni lažovi imaju zadatak da svakog dana izmisle ponešto i tako zatrpavaju javnost kako bi u drugi plan bacili rezultate koje država postiže. U “Krušiku” je danas prosečna plata veća za 20.000 dinara u odnosu na vreme kada su na vlasti bili Đilas, Jeremić i ostali iz tog Saveza, i bilo im je potrebno spletkarenje da bi uzdrmali fabriku od koje živi Valjevo i čitav Kolubarski region jer njih baš briga za narod, važni su samo njihovi devizni računi. I napadi na Sinišu Malog dolaze iz iste, Đilasove kuhinje. Mnogo je primera na osnovu kojih smo dokazali da članska karta ne štiti nikoga od zakona i svako ko je učinio nešto suprotno zakonu, odgovaraće.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "INTERVJU Darko Glišić (SNS): Šef Izvršnog odbora naprednjaka o bojkotu izbora, sudbini koalicije sa SPS i o NOVIM LICIMA U STRANCI". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Grad Čačak će se zadužiti za dodatnih 816 miliona dinara, odlučili su većnici na današnjoj sednici Gradskog veća

„Podaci pokazuju da je u protekla  godina bila odlična što se tiče izvoza i uvoza .Ostvareno je  411 miliona evra izvoza i to  najviše u Nemačku što je za 2,22 odsto više nego… […]

Ostavke užičkih Zavetnika

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“. – Za mene je to neprihvatljivo,… […]

U  Gradskom odboru  Narodne  stranke  u  Čačku  o  Fabrici  za prečišćavanje  otpadnih voda

Zbog  sve  veće  zabrinutosti  meštana  naselja  Prelići   u   Atenice  gde  je  planirana  izgradnja  Fabrike  za prečišćavanje  otpadnih  voda ,  za   svoju  sudbinu ako  do  realizacije   projektta  zaista  dođe ,  o  ovoj  temi  danas  je   bilo  reči  na konferenciji  za  novinare  u  GrO  Narodne  stranke  u  Čačku.  ,, To  je  dobra  investicija  i  potrebna  je  ovom  gradu”,  rečeno  je  između  ostalog  na  konferenciji.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up