Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
06/01/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: Pixabay
Pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka. Uveče se porodica okuplja za posnom trpezom, a ovo je šest jela za tradicionalnu trpezu. Riba Bilo na roštilju, tiganju, ili u rerni, riba je nezamenljiva na posnoj trpezi. Pijani šaran i fileti pastrmke spadaju u neka od najčešće pripremanih jela. Krompir salata Uz ribu se, pored ostalih salata, kod nas najčešće jede krompir salata – bareni krompir isečen na kolutove sa crnim lukom, začinjen solju, biberom i sirćetom. Prebranac Pasulj pripreman kao prebranac domaćice služe u zemljanim posudama. Da biste ga pripremili treba da, pored pasulja, nabavite ulje, crni i beli luk, lorber, alevu papriku, biber i so. Kiseo kupus Posna pogača Kao ni za ostala jela, ni priprema posne pogače ne zahteva mnogo sastojaka, a najverovatnije ih već imate u kuhinji: brašno, kvasac, ulje, so i šećer. Pita sa orasima Na stolu se poslužuju orasi, suve šljive, kajsije i smokve. Pita sa orasima sa suvim grožđem i limunom mogla bi da obraduje i vaše ukućane.
Kupus možete sami ukiseliti ili ga kupiti u radnji. Ne zaboravite da ga pospete alevom paprikom.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Temperatura ispod proseka za ovo doba godine – najniža od 3 do 9, a najviša od 6 na jugu do 13 stepeni na severu.
Dom za stare ima 80 korisnika i svi kapaciteti su od osnivanja popunjeni, pa se nadaju proširenju, kako bi starost bila i lakša i lepša mnogim Užičanima.
Javno preduzeće “Srbijašume“ danas obeležava 34 godine postojanja nizom akcija širom Srbije, u svim delovima preduzeca
Prezentacija pečenja rakije i degustacija domaćih rakija, kao poziv na Šljivovački sajam domaće rakije, održaće se u petak, 03. oktobra, na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 16 do 20 časova.
Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom jubileja 100 godina postojanja i rada Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“, u Kulturnom centru Čačak.
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Pravoslavni vernici u Srbiji obeležavaju Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka. Uveče se porodica okuplja za posnom trpezom, a ovo je šest jela za tradicionalnu trpezu. Riba Bilo na roštilju, tiganju, ili u rerni, riba je nezamenljiva na posnoj trpezi. Pijani šaran i fileti pastrmke spadaju u neka od najčešće pripremanih jela. Krompir salata Uz ribu se, pored ostalih salata, kod nas najčešće jede krompir salata – bareni krompir isečen na kolutove sa crnim lukom, začinjen solju, biberom i sirćetom. Prebranac Pasulj pripreman kao prebranac domaćice služe u zemljanim posudama. Da biste ga pripremili treba da, pored pasulja, nabavite ulje, crni i beli luk, lorber, alevu papriku, biber i so. Kiseo kupus Posna pogača Kao ni za ostala jela, ni priprema posne pogače ne zahteva mnogo sastojaka, a najverovatnije ih već imate u kuhinji: brašno, kvasac, ulje, so i šećer. Pita sa orasima Na stolu se poslužuju orasi, suve šljive, kajsije i smokve. Pita sa orasima sa suvim grožđem i limunom mogla bi da obraduje i vaše ukućane.
Kupus možete sami ukiseliti ili ga kupiti u radnji. Ne zaboravite da ga pospete alevom paprikom.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Temperatura ispod proseka za ovo doba godine – najniža od 3 do 9, a najviša od 6 na jugu do 13 stepeni na severu.
Dom za stare ima 80 korisnika i svi kapaciteti su od osnivanja popunjeni, pa se nadaju proširenju, kako bi starost bila i lakša i lepša mnogim Užičanima.
Javno preduzeće “Srbijašume“ danas obeležava 34 godine postojanja nizom akcija širom Srbije, u svim delovima preduzeca
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs