Prijatelji i ljuti rivali u pohodu na “salataru” – polufinale Srbije i Hrvatske

Prijatelji i ljuti rivali u pohodu na “salataru” – polufinale Srbije i Hrvatske

03/12/2021

Autor: 

Info Press

Izvor: RTS

Foto: WTA Tennis

Dejvis kup reprezentacija Srbije ima priliku da se plasira u finale Završnog turnira u Madridu i ponovo se bori za “salataru”. Baš kao i 2010, kada su “orlovi” stigli do jedinog trofeja u ovom takmičenju, na putu im stoji selekcija Hrvatske, ovoga puta rundu kasnije – u polufinalu. Duel Srbije i Hrvatske počinje od 16 časova u hali “Madrid arena” i odlučivaće ko će se za zvaničnog ekipnog svetskog šampiona u tenisu boriti sa boljim iz okršaja Rusije i Nemačke.

Ekipa koju vodi debitant na klupi Viktor Troicki prošla je grupu u Inzbruku uprkos polovičnom uspehu, nakon što su se mnogi rezultati poklopili, da bi u četvrtfinalu eliminisala Kazahstan sa 2:1.

Srbija ne blista na turniru, ali može da se osloni na Novaka Đokovića, prvog tenisera planete koji dobija svoje mečeve i u singlu i u dublu sa Nikolom Ćaćićem.

Na drugoj strani su Hrvati, koji su savladali Italiju i sa kojima će naša zemlja igrati peti put u poslednjih 11 godina, a treći u Dejvis kupu. Oba prethodna meča pripala su “orlovima” – 2010. je u Splitu bilo 4:1, dok je pet godina kasnije u Kraljevu rezultat iznosio maksimalnih 5:0 u pobedama.

Našu ekipu, pored spomenutih Đokovića i Ćaćića, čine još Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. I upravo će u rukama nekog od njih trojice biti ključ za plasman u finale Završnog turnira.

Momci koji čine “drugu tablu” srpske selekcije pod imperativom su pobede, ako se u obzir uzme odnos snaga u sledeća dva meča.

Mišljenje samih aktera, ali i novinara i stručnjaka koji prati tenis, među kojima je i Goran Bubanj, jeste da će baš ta druga tabla odlučiti pobednika. Đoković je izraziti favorit protiv Čilića u singlu, dok su Mate Pavić i Nikola Mektić, prvi dublaši sveta, mnogo bliži pobedi u konkurenciji parova.

Lajović, Krajinović i Kecmanović su odigrali po jedan duel na ovogodišnjem takmičenju i samo je Dušan uspeo da ostvari pobedu. Sva trojica su na turnir stigli u veoma slaboj formi i zbog toga se Srbija mučila u prethodnim mečevima.

Troicki još nije otkrio ko će na teren, ali je jasno da, ko god bude izašao, mora da pruži mnogo bolju partiju protiv verovatno Borne Goja, iako je mladi Hrvat 279. na ATP rang-listi.

Gojo je eksplodirao u završnici Dejvis kupa – prvo je pobedio Alekseja Popirina, a onda i Lorenca Sonega, čime je utabao put ka trijumfu nad “azurima”.

Skoro dva metra visoki Splićanin nikada nije ušao među najboljih 200, nastupa pretežno na čelendžerima i oslanja se na servis i kratke poene, pa će prvi zadatak naših reprezentativaca biti da produže poene i izbace ga iz komforne zone.

Alternativa mu je Nino Serdarušić (trenutno 243. igrač sveta), ali je verovatno da će selektor Vedran Martić izabrati Goja.

“Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića, koji je broj 1 na rang-listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u dublu smo mi blagi favoriti”, rekao je Martić.

Dugo situacija u nekom susretu nije bila tako jasno – od Novaka se očekuje da u singlu pobedi Čilića, dok se u dublu, bez obzira ko igrao za Srbiju, upisuje pobeda Hrvatima.

Ali nije to nova situacija za “orlove” na ovom turniru, zbog učinka ostalih igrača, Đoković je morao da “vadi kestenje iz vatre” i gotovo sam dobija mečeve. U neverovatnoj je seriji od 18 uzastopnih trijumfa za reprezentaciju, dok je Ćaćićem i u dublu upisivao važne pobede.

Na drugoj strani mreže biće dobro poznato lice – Marin Čilić.

Čilić se ove sezone vratio nakon jednog lošeg perioda, došao do top 30 i iza sebe ima sjajan mesec sa dve titule i jednim finalom.

Njih dvojica su se do sada sastajala mnogo puta, ovo će im biti jubilarni, 20. meč, a svetski “broj 1” trenutno vodi 17:2 u pobedama. Međutim, rekete nisu ukrstili još od 2018, kada je Đoković na Završnom ATP turniru u Londonu trijumfovao u dva seta.

“Odigrao odličan meč sa (Janikom) Sinerom, uz nekoliko stvari koje nisu funkcionisale, ali verujem da to mogu da ispravim i da protiv Novaka mogu da odigram sjajan meč”, rekao je Čilić, koji je “salataru” osvojio 2018.

Kada je dubl u pitanju, jasno je da su Pavić i Mektić ogromni favoriti, čak i ako Đoković bude u kombinaciji. Momci koji su ove sezone osvojili Vimbldon, Roterdam, Majami, Monte Karlo, Rim, Istborn i olimpijsko zlato čine pravu mašinu i Hrvatska se uzda u njih, bez obzira na nešto slabiju formu u završnici sezone.

I pored toga, svoja tri meča u Dejvis kupu su dobili bez izgubljenog seta, a dva od ta tri su bila odlučujuća.

Karakteristično za ovaj susret biće i to da su članovi dve ekipe veliki prijatelji, koji mnogo vremena tokom sezone provode zajedno.

Novak je nedavno u Torinu trenirao sa Pavićem u sklopu priprema za meč protiv Kamerona Norija, dok je Nikola Ćaćić sa istim čovekom osvojio turnir u Monpeljeu prošle godine.

Pavić i Mektić su redovno u Beogradu gde treniraju, a Čilić je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa Đokovićem od pre 11 godina – i tada su njih dvojica igrala za nacionalne timove.

“Dueli Srbije i Hrvatske donose ekstra pritisak, ali i motivaciju. Među nama igračima postoji veliko poštovanje i prijateljstvo, poznajemo se odlično i nema iznenađenja”, izjavio je Novak.

Iako su ih navijači prozvali “balkanskom braćom”, na terenu, barem ovog popodneva, neće biti prijateljstva i jasno je da će svako dati maksimum da izađe kao pobednik.

U drugom polufinalu se u subotu u istom terminu sastaju Rusija i Nemačka.

Te 2010. godine Hrvatska je stajala na putu Srbije do, za sada (nadamo se), jedinog trofeja u Dejvis kupu.

Istorija se sada ponavlja, neka i krajnji rezultat bude isti…

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Prijatelji i ljuti rivali u pohodu na “salataru” – polufinale Srbije i Hrvatske". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Kadetkinje u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (do 18 godina, 2007. i mlađe) igraće u A grupi XVI EP 2024. u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom, odlučeno je danas žrebom u prostorijama CEV u Luksemburgu.

Čačanski Borac 1926 dočekuje Fap iz Priboja

Derbi 23 . kola ovog vikenda igra se na stadionu kraj Morave u Čačku. Mada je do kraja prvenstva preostalo da se odigra još 7 utakmica Borac bi već ovog vikenda  mogao da… […]

DA SLAVIMO I BUDEMO HUMANI

FK Borac

Užičanka Lidija Trmčić šampioinka države u karateu

Prvenstvo Srbije u karateu za seniore i seniorke, održano je u nedelju 14.aprila u Čačku.Karatiskinja Karate kluba „Užice“ Lidija Trmčić u konkurenciji borbe do 50 kg osvojila jezlatnu medalju i tako postala šampion… […]

Do vrha se stiže samo napornim radom

Milena Spasojević pirimač u Jedinstvo je došla na početku sezone. Rođena je u Smederevskoj Palanci, gde je u OK Jasenica započela igračku karijeru.  Igrala je i za Radnički iz Kragujevca, Klek iz Zrenjanina, sa kojim je prošle godine isto kao kapiten, bila jedna od najzaslužnijih za povratak Kleka u Super ligu.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
51

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Prijatelji i ljuti rivali u pohodu na “salataru” – polufinale Srbije i Hrvatske

03/12/2021
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: WTA Tennis

Dejvis kup reprezentacija Srbije ima priliku da se plasira u finale Završnog turnira u Madridu i ponovo se bori za “salataru”. Baš kao i 2010, kada su “orlovi” stigli do jedinog trofeja u ovom takmičenju, na putu im stoji selekcija Hrvatske, ovoga puta rundu kasnije – u polufinalu. Duel Srbije i Hrvatske počinje od 16 časova u hali “Madrid arena” i odlučivaće ko će se za zvaničnog ekipnog svetskog šampiona u tenisu boriti sa boljim iz okršaja Rusije i Nemačke.

Ekipa koju vodi debitant na klupi Viktor Troicki prošla je grupu u Inzbruku uprkos polovičnom uspehu, nakon što su se mnogi rezultati poklopili, da bi u četvrtfinalu eliminisala Kazahstan sa 2:1.

Srbija ne blista na turniru, ali može da se osloni na Novaka Đokovića, prvog tenisera planete koji dobija svoje mečeve i u singlu i u dublu sa Nikolom Ćaćićem.

Na drugoj strani su Hrvati, koji su savladali Italiju i sa kojima će naša zemlja igrati peti put u poslednjih 11 godina, a treći u Dejvis kupu. Oba prethodna meča pripala su “orlovima” – 2010. je u Splitu bilo 4:1, dok je pet godina kasnije u Kraljevu rezultat iznosio maksimalnih 5:0 u pobedama.

Našu ekipu, pored spomenutih Đokovića i Ćaćića, čine još Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. I upravo će u rukama nekog od njih trojice biti ključ za plasman u finale Završnog turnira.

Momci koji čine “drugu tablu” srpske selekcije pod imperativom su pobede, ako se u obzir uzme odnos snaga u sledeća dva meča.

Mišljenje samih aktera, ali i novinara i stručnjaka koji prati tenis, među kojima je i Goran Bubanj, jeste da će baš ta druga tabla odlučiti pobednika. Đoković je izraziti favorit protiv Čilića u singlu, dok su Mate Pavić i Nikola Mektić, prvi dublaši sveta, mnogo bliži pobedi u konkurenciji parova.

Lajović, Krajinović i Kecmanović su odigrali po jedan duel na ovogodišnjem takmičenju i samo je Dušan uspeo da ostvari pobedu. Sva trojica su na turnir stigli u veoma slaboj formi i zbog toga se Srbija mučila u prethodnim mečevima.

Troicki još nije otkrio ko će na teren, ali je jasno da, ko god bude izašao, mora da pruži mnogo bolju partiju protiv verovatno Borne Goja, iako je mladi Hrvat 279. na ATP rang-listi.

Gojo je eksplodirao u završnici Dejvis kupa – prvo je pobedio Alekseja Popirina, a onda i Lorenca Sonega, čime je utabao put ka trijumfu nad “azurima”.

Skoro dva metra visoki Splićanin nikada nije ušao među najboljih 200, nastupa pretežno na čelendžerima i oslanja se na servis i kratke poene, pa će prvi zadatak naših reprezentativaca biti da produže poene i izbace ga iz komforne zone.

Alternativa mu je Nino Serdarušić (trenutno 243. igrač sveta), ali je verovatno da će selektor Vedran Martić izabrati Goja.

“Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića, koji je broj 1 na rang-listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u dublu smo mi blagi favoriti”, rekao je Martić.

Dugo situacija u nekom susretu nije bila tako jasno – od Novaka se očekuje da u singlu pobedi Čilića, dok se u dublu, bez obzira ko igrao za Srbiju, upisuje pobeda Hrvatima.

Ali nije to nova situacija za “orlove” na ovom turniru, zbog učinka ostalih igrača, Đoković je morao da “vadi kestenje iz vatre” i gotovo sam dobija mečeve. U neverovatnoj je seriji od 18 uzastopnih trijumfa za reprezentaciju, dok je Ćaćićem i u dublu upisivao važne pobede.

Na drugoj strani mreže biće dobro poznato lice – Marin Čilić.

Čilić se ove sezone vratio nakon jednog lošeg perioda, došao do top 30 i iza sebe ima sjajan mesec sa dve titule i jednim finalom.

Njih dvojica su se do sada sastajala mnogo puta, ovo će im biti jubilarni, 20. meč, a svetski “broj 1” trenutno vodi 17:2 u pobedama. Međutim, rekete nisu ukrstili još od 2018, kada je Đoković na Završnom ATP turniru u Londonu trijumfovao u dva seta.

“Odigrao odličan meč sa (Janikom) Sinerom, uz nekoliko stvari koje nisu funkcionisale, ali verujem da to mogu da ispravim i da protiv Novaka mogu da odigram sjajan meč”, rekao je Čilić, koji je “salataru” osvojio 2018.

Kada je dubl u pitanju, jasno je da su Pavić i Mektić ogromni favoriti, čak i ako Đoković bude u kombinaciji. Momci koji su ove sezone osvojili Vimbldon, Roterdam, Majami, Monte Karlo, Rim, Istborn i olimpijsko zlato čine pravu mašinu i Hrvatska se uzda u njih, bez obzira na nešto slabiju formu u završnici sezone.

I pored toga, svoja tri meča u Dejvis kupu su dobili bez izgubljenog seta, a dva od ta tri su bila odlučujuća.

Karakteristično za ovaj susret biće i to da su članovi dve ekipe veliki prijatelji, koji mnogo vremena tokom sezone provode zajedno.

Novak je nedavno u Torinu trenirao sa Pavićem u sklopu priprema za meč protiv Kamerona Norija, dok je Nikola Ćaćić sa istim čovekom osvojio turnir u Monpeljeu prošle godine.

Pavić i Mektić su redovno u Beogradu gde treniraju, a Čilić je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa Đokovićem od pre 11 godina – i tada su njih dvojica igrala za nacionalne timove.

“Dueli Srbije i Hrvatske donose ekstra pritisak, ali i motivaciju. Među nama igračima postoji veliko poštovanje i prijateljstvo, poznajemo se odlično i nema iznenađenja”, izjavio je Novak.

Iako su ih navijači prozvali “balkanskom braćom”, na terenu, barem ovog popodneva, neće biti prijateljstva i jasno je da će svako dati maksimum da izađe kao pobednik.

U drugom polufinalu se u subotu u istom terminu sastaju Rusija i Nemačka.

Te 2010. godine Hrvatska je stajala na putu Srbije do, za sada (nadamo se), jedinog trofeja u Dejvis kupu.

Istorija se sada ponavlja, neka i krajnji rezultat bude isti…

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Prijatelji i ljuti rivali u pohodu na “salataru” – polufinale Srbije i Hrvatske". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Kadetkinje u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (do 18 godina, 2007. i mlađe) igraće u A grupi XVI EP 2024. u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom, odlučeno je danas žrebom u prostorijama CEV u Luksemburgu.

Čačanski Borac 1926 dočekuje Fap iz Priboja

Derbi 23 . kola ovog vikenda igra se na stadionu kraj Morave u Čačku. Mada je do kraja prvenstva preostalo da se odigra još 7 utakmica Borac bi već ovog vikenda  mogao da… […]

DA SLAVIMO I BUDEMO HUMANI

FK Borac

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up