Treću godinu zaredom, Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Užice uspešno organizuje i sprovodi petodnevnu obuku, edukaciju o rezidbi voća, za poljoprivredne proizvođače, ali i sve ostale zainteresovane.
Škola se sastojala iz dva dela,
teorijskih predavanja i praktične rezidbe.
Potreba za edukacijom o rezidbi voća javila se iz prostog razloga što na teritoriji Užičkog kraja postoji veliki broj zasada kao i pojedinačnih stabala različitih voćnih vrsta, a kvalifikovanih rezača je veoma mali broj kaže Andrija Radulović, savetinik za voćarstvo Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Užice i dodaje:
-Imamo
desetak polaznika koji su prošli teoretski deo i sada prolaze praktični deo
obuke. Održali smo ta dva dana teoretskog dela kod nas u Sali i ljudi su imali
priliku da čuju ono što je trebalo da saznaju u vezi fiziologije rezidbe i
svega onoga što prati praktičan rad rezidbe.
Polaznici
škole orezivanja voća imaju osnovna znanja o rezidbi, a za sve proizvođače je
važno da shvate značaj rezidbe. Neophodna su teorijska znanja, ali i da se sami
lično upoznaju sa tehnikom rezidbe uz pomoć stručnog lica.
Mirko
Rakić iz Užica ima zasad od 1000 stabala kruške viljamovke u Zaglavku kod
Kadinjače. Ali on zna da je lični rad i sopstveno iskustvo najbolja škola, i
zato se, da bi osvežio i proširio svoje znanje, i prijavio se za ovu edukaciju:
-Poštao
sam na ovaj kurs da malo naučim pravo rezanje, do sada sam to radio u svojoj
režiji , pratio sam malo literature, malo video zapisa, kako se reže ali mislim
da to nije dovoljno.
Mirko
je prvi put u školi orezivanja i kaže da je dosta toga naučio, od istorijata
rezidbe, vrstama rodnih grana i grančica, pravilnosti rezidbe, rezackom alatu,
specifičnostima rezidbe i drugo.
Svojim kolegama voćarima savetuje
da se isključivo pridržavaju struke. Samo tako će naučiti kako da dobiju bolje
i kvalitetnije plodove i da ih održavaju u uspravom položaju.
Značajno je napomenuti kako rekoše stručnjaci
iz Poljoprivredno savetodave I stručne služba Užice, da je rezidba
pomotehnička mera koja je vremenski ograničena i ne obavlja se cele godine. I
za nju je važno poštovanje optimalnih rokova kao i za sve poljoprivredne
radove.
Nakon uspešno završene edukacije svi polaznici dobijaju
potvrdu koja im se izdaje kao dokaz uspešnog pohađanja obuke.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Škola rezidbe voća". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas za upućivanje penzionera na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni boravak u banjama i lečilištima u Srbiji imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.
Hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu od ponoći opet imaju prednost prilikom prelaska granice, nakon odluke Uprave carina Srbije da ponovo omogući prioritetni prelazak granice za teretna motorna vozila koja prevoze sveže i rashlađeno voće, povrće, meso, pečurke i cveće.
JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je u periodu od 30.04. do 06.05.2024.g. zabeležen povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Republici Srbiji.
Treću godinu zaredom, Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Užice uspešno organizuje i sprovodi petodnevnu obuku, edukaciju o rezidbi voća, za poljoprivredne proizvođače, ali i sve ostale zainteresovane.
Škola se sastojala iz dva dela,
teorijskih predavanja i praktične rezidbe.
Potreba za edukacijom o rezidbi voća javila se iz prostog razloga što na teritoriji Užičkog kraja postoji veliki broj zasada kao i pojedinačnih stabala različitih voćnih vrsta, a kvalifikovanih rezača je veoma mali broj kaže Andrija Radulović, savetinik za voćarstvo Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Užice i dodaje:
-Imamo
desetak polaznika koji su prošli teoretski deo i sada prolaze praktični deo
obuke. Održali smo ta dva dana teoretskog dela kod nas u Sali i ljudi su imali
priliku da čuju ono što je trebalo da saznaju u vezi fiziologije rezidbe i
svega onoga što prati praktičan rad rezidbe.
Polaznici
škole orezivanja voća imaju osnovna znanja o rezidbi, a za sve proizvođače je
važno da shvate značaj rezidbe. Neophodna su teorijska znanja, ali i da se sami
lično upoznaju sa tehnikom rezidbe uz pomoć stručnog lica.
Mirko
Rakić iz Užica ima zasad od 1000 stabala kruške viljamovke u Zaglavku kod
Kadinjače. Ali on zna da je lični rad i sopstveno iskustvo najbolja škola, i
zato se, da bi osvežio i proširio svoje znanje, i prijavio se za ovu edukaciju:
-Poštao
sam na ovaj kurs da malo naučim pravo rezanje, do sada sam to radio u svojoj
režiji , pratio sam malo literature, malo video zapisa, kako se reže ali mislim
da to nije dovoljno.
Mirko
je prvi put u školi orezivanja i kaže da je dosta toga naučio, od istorijata
rezidbe, vrstama rodnih grana i grančica, pravilnosti rezidbe, rezackom alatu,
specifičnostima rezidbe i drugo.
Svojim kolegama voćarima savetuje
da se isključivo pridržavaju struke. Samo tako će naučiti kako da dobiju bolje
i kvalitetnije plodove i da ih održavaju u uspravom položaju.
Značajno je napomenuti kako rekoše stručnjaci
iz Poljoprivredno savetodave I stručne služba Užice, da je rezidba
pomotehnička mera koja je vremenski ograničena i ne obavlja se cele godine. I
za nju je važno poštovanje optimalnih rokova kao i za sve poljoprivredne
radove.
Nakon uspešno završene edukacije svi polaznici dobijaju
potvrdu koja im se izdaje kao dokaz uspešnog pohađanja obuke.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Škola rezidbe voća". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
Hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu od ponoći opet imaju prednost prilikom prelaska granice, nakon odluke Uprave carina Srbije da ponovo omogući prioritetni prelazak granice za teretna motorna vozila koja prevoze sveže i rashlađeno voće, povrće, meso, pečurke i cveće.
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.