Tri godine vlasti: ponosni na industrijske zone, Čačak postaje regionalni centar

Tri godine vlasti: ponosni na industrijske zone, Čačak postaje regionalni centar

24/06/2019

Autor: 

Mirjana Aleksić

Izvor: TV Lav plus

Foto: MNA

“Puštanjem u rad aerodroma „Morava“ za civilne letove, nastavkom izgradnje Koridora 11 i gradnjom auto puta do Pojata, Čačak postaje regionalni centar, nezaobilazan  u svakom smislu”, izjavio je danas povodom tri godine vlasti gradonačelnik Milun Todorović.  Rezultate rada tokom tri godine, novinarima je predstavio i predsednik Skupštine Igor Trifunović.  Istakao je da je ovaj saziv lokalnog parlamenta u decembru prošle gdine usvojio do sada najveći budžet od četiri i po milijarde dinara i  da je održano 28 sednica sa ukupno 611 tačaka dnevnog reda.

Todorović je naveo da su prioritet bili i ostali razvoj privrede i zapošljavanje, izgradnja infrastrukturnih objekta, ali da nisu zapostavljene ni ostale oblasti od obrazovanja, zdravstva do turizma, kulture i sporta.

Ponosni su, kaže, zbog izgradnje dve velike industrijske zone u Preljini, gde kompanije Forverk i Eldizi završavaju svoje pogone i Konjevićima gde se oprema prostor za domaće, ali i buduće strane investitore.

“Tu je i “Cer” koji se takođe razvija, a veomam brzo nadam se imaćemo i industrijsku zonu u Konjevićima, nekih 110 hektara, kompletno opremljenu, takođe, kao što imaju i strani investitori i još dosta investitora i Pašal i Unikal su se opredelili da investiraju u Čačak i ja se nadam da će ih u budućnosti biti još puno”, izjavio je Todorović.

Naveo je da je na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje kada je preuzeo funkciju gradonačelnika 2016. godine bilo 10.480 lica, a po poslednjim podacima 6.837. Ističe da je prosečna zarada još uvek niska i apeluje na poslodavce da neto zarada bude viša.

Todorović je podsetio da će auto put od Čačka do Beograda u punom profilu biti pušten do kraja godine, da su počeli radovi na izgradnji deonice Koridora 11 ka Požegi i da bi tokom leta trebalo da počne izgradnja auto puta do Pojata.

Za predsedavajućeg Skupštine grada Igora Trifunovića među najvažnijim odlukama koje su doneli odbornici u protekle tri godine je  osnivanje gradskog pozorišta, usvajanje novog statuta, ali i važnih urbanističkih planova.

“Trudili smo se da donesemo ono što je najvažnije za naš grad, za razvoj našeg grada, a to su urbanistički planovi. Usvojeno je dosta urbansitičkih planova, a navažniji su Plan detaljen regulacije (PDR) za aerodrom Preljina, izmene i dopune PDR-a “Centar” koje su stvorile uslov za razvoj centra grada, PDR za infratsrukturni koridor duž auto-puta i jedna od najznačajnih odluka koju ćemo doneti tiče se odluke o izmeni PDR-a za industrijsku zonu u Konjevićima koja će se naći na sutrašnjem zasedanju 29. sednice Skupštine grada. Time se stavraju uslovi za domaće privrednike da mogu nesmetano da funkcionišu na prostoru domaće industrijske zone u Konjevićima”, naveo je Trifunović.

Rečeno je da bi na jesen trebalo da počne rekosntrukcija Balkanske ulice i zamena azbestnih cevi, uz finansisjku podršku ministarstva privrede. Urađen je projekat za obnovu Opšte bolnice i očekivanja su da će prva faza radova početi već ove godine. Pre toga, u julu kreće obnova atletske staze, a potom i gradskog bedema od Belvija do Borčeve hale, koja je konačno zaštićena od poplava i posle 50 godina ozakonjena što će omogućiti , nada se, ubrzo potpunu rekonstrukciju nadaleko poznate  hale kraj Morave. Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan svojim dosadašnjim radom, kao i njegovih saradnika.

Na konferenciji povodom tri godine aktuelne vlasti navedeno je i da je investirano u povećanje kapaciteta i kvaliteta rada predškolskih ustanova, bolje uslove za letovanje dece u odmaralištu u Ulcinju, da su otvorene fiskulturne sale u seoskim školama , kao i u dvorištu ustanove „Zračak“ i specijalne škole „1. novembar“.

„Gradiće se i rekonstruisati još fiskulturnih sala, u Bresnici, Donjoj Trepči, Trnavi. Kod Sokolane će se graditi sala za borilačke sportove,  koju će koristiti i učenici Ekonomske škole“, rekao je Todorović. Podsetio je da će tokom leta početi rekonstrukcija Osnovne škole „Ratko Mitrović“, za šta su sredstva od milion evra obezbeđena posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

Ulagalo se i u razvoj  banjskog turizma, kaže gradonačelnik, dodajući da je plan da se Kablar dodatno promoviše.

„U selo Vrnčane na vrhu Kablara biće uloženo 1.000.000 evra kako bi se stvorili svi uslovi za dolazak brojnih turista i autobusima, što je za sada nemoguće“, objasnio je Todroović.

Kada je reč o zagađenju reka, on je istakao da je u toku čišćenje korita Lupnjače kako bi se stvrili uslovi za početak sezone  kupanja na gradskoj plaži.

„Ako se posle ovog čišćenja ponovo dogodi zagađenje reke, znaćemo odakle dolazi i poručujem da ne želimo nikoga da štitimo“, izjavio je Todorović.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu narodnog poslanika SNS-a iz Čačka Ostoje Mijailovića, u emisiji Forum TV Lav plus, da bi pojedini direktori javnih preduzeća mogli da budu smenjeni, pošto je stranka nezadovoljna njihovim radom Todorović je odgovorio: „Postoje direktori  u nekoliko javnih preduzeća koji i po mom mišljenju ne odgovaraju izazovu i poslu koji diktira tempo života i rada u Čačku“, naglasivši  da postoje konkursi na kojima se direktori biraju i procedure kada se smenjuju i da sadašnja vlast u Čačku neće praviti greške prethodnika.

“Pričaćemo i naravno na sednicama Skupštine grada kada njihovi planovi budu na dnevnom redu. Pratićemo tromesečne preseke  i videćemo ko dobro i odgovorno radi, a ko ne. Ali, naravno da može puno bolje i takođe sam na tom stanovištu da ima nekoliko direktora koji mora da se probude i rade mnogo angažovanije. Postoje konkursi na kojima se direktori biraju i procedure kada se semnjuju. Na žalost, u nekom prethodnom periodu direktori su semnjivani tako kako su smenjivani i grad je trpeo ugalvnom ne malu finansijsku štetu. Mi takve greške nećemo činiti”, poručio je Todorović.

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Tri godine vlasti: ponosni na industrijske zone, Čačak postaje regionalni centar". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Održana redovna konferencija u Narodne stranke

Na redovnoj konferenciji za novinare u GrO Narodne stanke u Čačku  dominirale su dve teme – kreditno zaduživanje grada u iznosu od 816 miliona dinara I izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u blizini deponije Prelići. 

Drugi Forum poslodavaca u organizaciji NSZ Filijale Čačak

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Čačak organizuje drugi ovogodišnji Forum poslodavaca u Čačku u četvrtak, 25. aprila 2024. godine, sa početkom u 11.00 časova u prostorijama Filijale Sala II sprat, Župana Stracimira 35.

Poslednji dan, Srpskog festivala svetske muzike.

Zbog najavljene kiše, koncerti KUD Šumadija i grupe Legende, biće održani u Domu kulture u Gorem Milanovcu, umesto na gradskom trgu.

Planirani radovi za UTORAK, 23.04.2024. god.

U slučaju loših vremenskih uslova, radovi će biti odloženi za drugi termin, o čemu će korisnici biti na vreme obavešteni.

REGIONALNI SUSRETI DOMOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA ZAPADNE SRBIJE ODRŽANI U UŽICU

Proteklog vikenda u Užicu su održani 27. po redu Regionalni susreti domova učenika srednjih škola Zapadne Srbije u kulturno- umetničkom stvaralaštvu. Svoje kreativne sposobnosti u literarnom, muzičkom, likovnom, plesnom i scenskom stvaralaštvu predstavilo je 270 učenika iz 14 domova. 

Kliknite ovde za sve vesti iz politike

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
73

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Tri godine vlasti: ponosni na industrijske zone, Čačak postaje regionalni centar

24/06/2019
Autor:
Mirjana Aleksić
Izvor: TV Lav plus
Foto: MNA

“Puštanjem u rad aerodroma „Morava“ za civilne letove, nastavkom izgradnje Koridora 11 i gradnjom auto puta do Pojata, Čačak postaje regionalni centar, nezaobilazan  u svakom smislu”, izjavio je danas povodom tri godine vlasti gradonačelnik Milun Todorović.  Rezultate rada tokom tri godine, novinarima je predstavio i predsednik Skupštine Igor Trifunović.  Istakao je da je ovaj saziv lokalnog parlamenta u decembru prošle gdine usvojio do sada najveći budžet od četiri i po milijarde dinara i  da je održano 28 sednica sa ukupno 611 tačaka dnevnog reda.

Todorović je naveo da su prioritet bili i ostali razvoj privrede i zapošljavanje, izgradnja infrastrukturnih objekta, ali da nisu zapostavljene ni ostale oblasti od obrazovanja, zdravstva do turizma, kulture i sporta.

Ponosni su, kaže, zbog izgradnje dve velike industrijske zone u Preljini, gde kompanije Forverk i Eldizi završavaju svoje pogone i Konjevićima gde se oprema prostor za domaće, ali i buduće strane investitore.

“Tu je i “Cer” koji se takođe razvija, a veomam brzo nadam se imaćemo i industrijsku zonu u Konjevićima, nekih 110 hektara, kompletno opremljenu, takođe, kao što imaju i strani investitori i još dosta investitora i Pašal i Unikal su se opredelili da investiraju u Čačak i ja se nadam da će ih u budućnosti biti još puno”, izjavio je Todorović.

Naveo je da je na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje kada je preuzeo funkciju gradonačelnika 2016. godine bilo 10.480 lica, a po poslednjim podacima 6.837. Ističe da je prosečna zarada još uvek niska i apeluje na poslodavce da neto zarada bude viša.

Todorović je podsetio da će auto put od Čačka do Beograda u punom profilu biti pušten do kraja godine, da su počeli radovi na izgradnji deonice Koridora 11 ka Požegi i da bi tokom leta trebalo da počne izgradnja auto puta do Pojata.

Za predsedavajućeg Skupštine grada Igora Trifunovića među najvažnijim odlukama koje su doneli odbornici u protekle tri godine je  osnivanje gradskog pozorišta, usvajanje novog statuta, ali i važnih urbanističkih planova.

“Trudili smo se da donesemo ono što je najvažnije za naš grad, za razvoj našeg grada, a to su urbanistički planovi. Usvojeno je dosta urbansitičkih planova, a navažniji su Plan detaljen regulacije (PDR) za aerodrom Preljina, izmene i dopune PDR-a “Centar” koje su stvorile uslov za razvoj centra grada, PDR za infratsrukturni koridor duž auto-puta i jedna od najznačajnih odluka koju ćemo doneti tiče se odluke o izmeni PDR-a za industrijsku zonu u Konjevićima koja će se naći na sutrašnjem zasedanju 29. sednice Skupštine grada. Time se stavraju uslovi za domaće privrednike da mogu nesmetano da funkcionišu na prostoru domaće industrijske zone u Konjevićima”, naveo je Trifunović.

Rečeno je da bi na jesen trebalo da počne rekosntrukcija Balkanske ulice i zamena azbestnih cevi, uz finansisjku podršku ministarstva privrede. Urađen je projekat za obnovu Opšte bolnice i očekivanja su da će prva faza radova početi već ove godine. Pre toga, u julu kreće obnova atletske staze, a potom i gradskog bedema od Belvija do Borčeve hale, koja je konačno zaštićena od poplava i posle 50 godina ozakonjena što će omogućiti , nada se, ubrzo potpunu rekonstrukciju nadaleko poznate  hale kraj Morave. Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan svojim dosadašnjim radom, kao i njegovih saradnika.

Na konferenciji povodom tri godine aktuelne vlasti navedeno je i da je investirano u povećanje kapaciteta i kvaliteta rada predškolskih ustanova, bolje uslove za letovanje dece u odmaralištu u Ulcinju, da su otvorene fiskulturne sale u seoskim školama , kao i u dvorištu ustanove „Zračak“ i specijalne škole „1. novembar“.

„Gradiće se i rekonstruisati još fiskulturnih sala, u Bresnici, Donjoj Trepči, Trnavi. Kod Sokolane će se graditi sala za borilačke sportove,  koju će koristiti i učenici Ekonomske škole“, rekao je Todorović. Podsetio je da će tokom leta početi rekonstrukcija Osnovne škole „Ratko Mitrović“, za šta su sredstva od milion evra obezbeđena posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

Ulagalo se i u razvoj  banjskog turizma, kaže gradonačelnik, dodajući da je plan da se Kablar dodatno promoviše.

„U selo Vrnčane na vrhu Kablara biće uloženo 1.000.000 evra kako bi se stvorili svi uslovi za dolazak brojnih turista i autobusima, što je za sada nemoguće“, objasnio je Todroović.

Kada je reč o zagađenju reka, on je istakao da je u toku čišćenje korita Lupnjače kako bi se stvrili uslovi za početak sezone  kupanja na gradskoj plaži.

„Ako se posle ovog čišćenja ponovo dogodi zagađenje reke, znaćemo odakle dolazi i poručujem da ne želimo nikoga da štitimo“, izjavio je Todorović.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu narodnog poslanika SNS-a iz Čačka Ostoje Mijailovića, u emisiji Forum TV Lav plus, da bi pojedini direktori javnih preduzeća mogli da budu smenjeni, pošto je stranka nezadovoljna njihovim radom Todorović je odgovorio: „Postoje direktori  u nekoliko javnih preduzeća koji i po mom mišljenju ne odgovaraju izazovu i poslu koji diktira tempo života i rada u Čačku“, naglasivši  da postoje konkursi na kojima se direktori biraju i procedure kada se smenjuju i da sadašnja vlast u Čačku neće praviti greške prethodnika.

“Pričaćemo i naravno na sednicama Skupštine grada kada njihovi planovi budu na dnevnom redu. Pratićemo tromesečne preseke  i videćemo ko dobro i odgovorno radi, a ko ne. Ali, naravno da može puno bolje i takođe sam na tom stanovištu da ima nekoliko direktora koji mora da se probude i rade mnogo angažovanije. Postoje konkursi na kojima se direktori biraju i procedure kada se semnjuju. Na žalost, u nekom prethodnom periodu direktori su semnjivani tako kako su smenjivani i grad je trpeo ugalvnom ne malu finansijsku štetu. Mi takve greške nećemo činiti”, poručio je Todorović.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Tri godine vlasti: ponosni na industrijske zone, Čačak postaje regionalni centar". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Održana redovna konferencija u Narodne stranke

Na redovnoj konferenciji za novinare u GrO Narodne stanke u Čačku  dominirale su dve teme – kreditno zaduživanje grada u iznosu od 816 miliona dinara I izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u blizini deponije Prelići. 

Drugi Forum poslodavaca u organizaciji NSZ Filijale Čačak

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Čačak organizuje drugi ovogodišnji Forum poslodavaca u Čačku u četvrtak, 25. aprila 2024. godine, sa početkom u 11.00 časova u prostorijama Filijale Sala II sprat, Župana Stracimira 35.

Poslednji dan, Srpskog festivala svetske muzike.

Zbog najavljene kiše, koncerti KUD Šumadija i grupe Legende, biće održani u Domu kulture u Gorem Milanovcu, umesto na gradskom trgu.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up