Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
10/02/2024
Autor:
Zorica Đoković
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
U Svečanoj sali gradske kuće u Užicu predstavljen je kuvar Mijus.co- ukusi -slasna avantura u četiri godišnja doba, autor Veljka M. Mijuškovića, doktora ekonomskih nauka, profesora na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izdavač je Čigoja štampa. Veljko M. Mijušković rođeni je Užičanin. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, pisac trilera i fudb bloger, nije slučajno izabrao svoj rodni grad da u njemu započne turneju svog prvenca u kulinarstvu: -Prva promocija je ovde u mom gradu, isto kao kada je bio i roman „Pre nego đavo dođe po svoje“, a tako će biti i na proleće kada bude izlazio moj drugi roman. Ovo je moj rodni grad, moja baza, uvek jako lepe emocije jer su ovde jako dobri ljudi. U Užicu uvek imam veliku podršku i onda svaki poduhvat koji organizujem, krećem odavde, jer ovo je moja osnova i ljudi koji su mi dali podršku da idem dalje- emotivno kaže dr Mijušković. O knjizi je, pored autora govorila i Vesna Smiljanić Rangelov, urednik : -Iako se može postaviti pitanje zašto u mnoštvu izdanja na sličnu temu, baš ovaj kuvar, odgovor na to pitanje uopšte nije težak. On podrazumeva jedan širok spektar jela od nacionalnih, tradicionalnih pa do onih egzotičnih, podrazumeva internacionalnu kuhinju. Nijedno jelo nije komplikovano, i sve što je potrebno lako je dostupno našim kulinarima. Kuvar je prožet i blagim književnim štivom- ističe urednica Smiljanić Rangelov. Kuvar mijus.co ukusi: Slasna avantura u četiri godišnja doba sadrži četiri poglavlja, za svako godišnje doba po jedno. Svako poglavlje ima po 50 recepata. Tu su i zanimljive rubrike kao što su „predlog za prilog“, „ako niste znali“ i „mali kuriozitet iz ličnog života. Veljkov kuvar vam nudi i brojne anegdote o tome kako je neko jelo nastalo. Sam autor dr Mijušković i urednica Smiljanić Rangleov, izdvajaju priču o nastavku Vasine torte koja je prema legendi nastala u Paraćinu, početkom XX veka. Vasa Čokrljan, poznati trgovac i paraćinski zet, odveo je svoju suprugu u Beč, jer je imala tešku i razičnu trudnoću. Vasa je pronašao najbolje lekare, koji su spasili i dete i suprugu Jelenu. Zahvalna tašta je osmislila tortu u čast svog zeta. Tako je nastala Vasina torta. 










Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Na Pedagoškom fakultetu u Ućicu tracionalno svake godine u oktobru se organizuju medjunarodni naučni skupovi koji su posvećeni obrazovanju
U Narodnom muzeju u Čačku otvorena je izložba ,,Znamenite srpskse žene u ogledalima”. Autor izložbe je akademik i protomajstor Dušan Milisavljević.
Program će započeti svečanim paljenjem kazana — simbolom početka manifestacije i očuvanja vekovne tradicije pečenja rakije.
Početak je od 20h, ulaznice po ceni od 700 rsd možete nabaviti na biletarnici GKC-a radnim danima od 11 do 16h.
U Gradskom kulturnom centru u petak 24. oktobra od 19 časova biće održana predstava „Magična komedija“ mađioničara Strahinje

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
U Svečanoj sali gradske kuće u Užicu predstavljen je kuvar Mijus.co- ukusi -slasna avantura u četiri godišnja doba, autor Veljka M. Mijuškovića, doktora ekonomskih nauka, profesora na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izdavač je Čigoja štampa. Veljko M. Mijušković rođeni je Užičanin. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, pisac trilera i fudb bloger, nije slučajno izabrao svoj rodni grad da u njemu započne turneju svog prvenca u kulinarstvu: -Prva promocija je ovde u mom gradu, isto kao kada je bio i roman „Pre nego đavo dođe po svoje“, a tako će biti i na proleće kada bude izlazio moj drugi roman. Ovo je moj rodni grad, moja baza, uvek jako lepe emocije jer su ovde jako dobri ljudi. U Užicu uvek imam veliku podršku i onda svaki poduhvat koji organizujem, krećem odavde, jer ovo je moja osnova i ljudi koji su mi dali podršku da idem dalje- emotivno kaže dr Mijušković. O knjizi je, pored autora govorila i Vesna Smiljanić Rangelov, urednik : -Iako se može postaviti pitanje zašto u mnoštvu izdanja na sličnu temu, baš ovaj kuvar, odgovor na to pitanje uopšte nije težak. On podrazumeva jedan širok spektar jela od nacionalnih, tradicionalnih pa do onih egzotičnih, podrazumeva internacionalnu kuhinju. Nijedno jelo nije komplikovano, i sve što je potrebno lako je dostupno našim kulinarima. Kuvar je prožet i blagim književnim štivom- ističe urednica Smiljanić Rangelov. Kuvar mijus.co ukusi: Slasna avantura u četiri godišnja doba sadrži četiri poglavlja, za svako godišnje doba po jedno. Svako poglavlje ima po 50 recepata. Tu su i zanimljive rubrike kao što su „predlog za prilog“, „ako niste znali“ i „mali kuriozitet iz ličnog života. Veljkov kuvar vam nudi i brojne anegdote o tome kako je neko jelo nastalo. Sam autor dr Mijušković i urednica Smiljanić Rangleov, izdvajaju priču o nastavku Vasine torte koja je prema legendi nastala u Paraćinu, početkom XX veka. Vasa Čokrljan, poznati trgovac i paraćinski zet, odveo je svoju suprugu u Beč, jer je imala tešku i razičnu trudnoću. Vasa je pronašao najbolje lekare, koji su spasili i dete i suprugu Jelenu. Zahvalna tašta je osmislila tortu u čast svog zeta. Tako je nastala Vasina torta. 










Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
VASPITANJE I OBRAZOVANJE IZMEĐU TEORIJE I PRAKSE
Na Pedagoškom fakultetu u Ućicu tracionalno svake godine u oktobru se organizuju medjunarodni naučni skupovi koji su posvećeni obrazovanju
ZNAMENITE SRPSKE ŽENE U OGLEDALIMA
U Narodnom muzeju u Čačku otvorena je izložba ,,Znamenite srpskse žene u ogledalima”. Autor izložbe je akademik i protomajstor Dušan Milisavljević.
RAKIJADA U ŠLJIVOVICI
Program će započeti svečanim paljenjem kazana — simbolom početka manifestacije i očuvanja vekovne tradicije pečenja rakije.

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs