Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
18/09/2021
Autor:
Bojana Milanović
Izvor: Info Press
Foto: Info Press
Na čačanskoj pijaci bogata je ponuda svežeg voća i povrća, a ovih dana najviše se traže paradajz i paprika za pripremu zimnice. Iako negoduju zbog visokih cena, građani praktikuju da po tradicionalnoj recepturi pripreme zimnicu. Za one manje vešte u kuhinji u ponudi su i gotovi proizvodi. Građani koji samostalno pripremaju zimnicu, na čačanskoj pijaci ovih dana mogu pronaći sveže voće i povrće. Ukoliko se odluče za gotov proizvod, ponuda je takođe bogata, a mišljenja su podeljena šta je isplativije. Prodavci se trude da ponude kvalitetnu robu. Međutim, godina je bila sušna, pa je i rod slab u odnosu na prošlogodišnji. Zbog toga su cene veoma visoke u odnosu na kupovnu moć građana. ,,Svi su nezadovoljni cenama, jer su duplo veće u odnosu na prošlu godinu. Paprika i paradajz su od 150 do 200 dinara, a boranija je čak 300 dinara, tako da je zaista sve mnogo skupo“, iskrena je prodavačica, Stoja Pavić. Iz iskustva prodavaca najbolje je kupiti sveže voće i povrće i pripremiti zimnicu po sopstvenom ukusu. Međutim, ima dosta interesenata za gotove proizvode. Najpovoljnija je turšija, čija je cena 150 dinara po kilogramu, dok je najniža cena ajvara 600 dinara po kilogramu, a kreće se i do 800 dinara. Ako uporedimo sa prethodnom godinom, kada je za teglu ajvara trebalo izdvojiti od 400 do 500 dinara, kupovina zimnice ove godine biće velika stavka u kućnom budžetu.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, dok će se najniža temperatura kretati od 0 do 7, a najviša od 15 do 20 stepeni.
Naplata parkinga biće do 16 časova i koštaće 30 dinara po satu. Subotom do 15 časova, a nakon toga parkiranje se neće naplaćivati.
Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 15 do 18 stepeni.
Borisav Mališa Atanacković rođen je 1860. godine , a umro 1919. Početkom 20. veka, prvo otvara sopstvenu kafanu, a zatim postaje jedan od inicijatora modernizacije industrijskog razvoja Užica.
Ova investicija vredna je oko 35 miliona dinara, Fudabalkki savez Srbije donirao je podlogu, dok je grad izveo neophodne radove na drenaži, sistemu za zalivanje i postavljanju nove ograde oko terena.
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Na čačanskoj pijaci bogata je ponuda svežeg voća i povrća, a ovih dana najviše se traže paradajz i paprika za pripremu zimnice. Iako negoduju zbog visokih cena, građani praktikuju da po tradicionalnoj recepturi pripreme zimnicu. Za one manje vešte u kuhinji u ponudi su i gotovi proizvodi. Građani koji samostalno pripremaju zimnicu, na čačanskoj pijaci ovih dana mogu pronaći sveže voće i povrće. Ukoliko se odluče za gotov proizvod, ponuda je takođe bogata, a mišljenja su podeljena šta je isplativije. Prodavci se trude da ponude kvalitetnu robu. Međutim, godina je bila sušna, pa je i rod slab u odnosu na prošlogodišnji. Zbog toga su cene veoma visoke u odnosu na kupovnu moć građana. ,,Svi su nezadovoljni cenama, jer su duplo veće u odnosu na prošlu godinu. Paprika i paradajz su od 150 do 200 dinara, a boranija je čak 300 dinara, tako da je zaista sve mnogo skupo“, iskrena je prodavačica, Stoja Pavić. Iz iskustva prodavaca najbolje je kupiti sveže voće i povrće i pripremiti zimnicu po sopstvenom ukusu. Međutim, ima dosta interesenata za gotove proizvode. Najpovoljnija je turšija, čija je cena 150 dinara po kilogramu, dok je najniža cena ajvara 600 dinara po kilogramu, a kreće se i do 800 dinara. Ako uporedimo sa prethodnom godinom, kada je za teglu ajvara trebalo izdvojiti od 400 do 500 dinara, kupovina zimnice ove godine biće velika stavka u kućnom budžetu.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, dok će se najniža temperatura kretati od 0 do 7, a najviša od 15 do 20 stepeni.
Naplata parkinga biće do 16 časova i koštaće 30 dinara po satu. Subotom do 15 časova, a nakon toga parkiranje se neće naplaćivati.
Najniža temperatura od 3 do 7, a najviša od 15 do 18 stepeni.
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs