Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]

Društvo, Zdravlje i životni stil
•
Ovo je najukusnija i najzdravija grickalica, smatra se najboljom za srce
29/09/2019
Autor:
Info Press
Izvor: Telegraf.rs
Foto: Pixabay
Tradicionalni brusketi sa paradajzom koji se viđaju u svim mediteranskim zemljama premazani pelatom ili sa paradajzom najpopularnija je “grickalica” u Evropi još od 16. veka koja se smatra najboljom za srce. Hleb sa paradajzom predstavlja zdravo i ukusno jelo koje može da se jede u bilo koje doba dana. Nema puno kalorija (samo 215 na 100 grama) i pun je vitamina zbog čega je odlično za srce. Svaka porcija ove “grickalice” pokriva čak 10,8 odsto dnevnih energetskih potreba. Brusketi sa paradajzom, odnosno Pa amb tomaquet kako ih zovu u Kataloniji prave se od prepečenog (ili ne) hleba prethodno potopljenih u maslinovo ulje sa pola zrelog paradajza preko ili premazani pelatom i dobro posoljeni. U prošlosti ovo se smatralo radničkim obrokom, a prvi put se brusketi kao recept pominju još u 18. veku iako se brusketi sa paradajzom konzumiraju još od 16. veka.

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Kompanija Unipromet spremna je za primenu regulative koja se odnosi na plaćanje poreza na emisije CO2 I obaveze koje je EU nametnula zemljama koje nisu njene članice. Primena Zakona o porezu na emisije… […]
U Gradskom kulturnom centru u Užicu nastavljena je svečana dodela Boračkih spomenica borcima sa područja grada. Ovo priznanje ustanovljeno je Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članovima njihovih porodica.… […]
U Mesnoj zajednici Ravni u toku su radovi na asfaltiranju putnog pravca Ojdanići, dok su putni pravci Marinkovići i Rakovići već završeni. Paralelno se sprovode pripremni radovi na deonici Seča – Vulovići, u… […]
Kompanija „Srbija voz“ saopštila je da je započela postepeno uspostavljanje redovnog saobraćaja putničkih vozova.Zbog tehničko-tehnoloških razloga saobraćaj se ne može odjednom normalizovati na svim linijama, pa putnicima preporučuju da se o polascima i… […]
Najniža temperatura će se kretati od 1 do 7 stepeni, dok će najviša dnevna biti od 12 do 16 stepeni.

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Tradicionalni brusketi sa paradajzom koji se viđaju u svim mediteranskim zemljama premazani pelatom ili sa paradajzom najpopularnija je “grickalica” u Evropi još od 16. veka koja se smatra najboljom za srce. Hleb sa paradajzom predstavlja zdravo i ukusno jelo koje može da se jede u bilo koje doba dana. Nema puno kalorija (samo 215 na 100 grama) i pun je vitamina zbog čega je odlično za srce. Svaka porcija ove “grickalice” pokriva čak 10,8 odsto dnevnih energetskih potreba. Brusketi sa paradajzom, odnosno Pa amb tomaquet kako ih zovu u Kataloniji prave se od prepečenog (ili ne) hleba prethodno potopljenih u maslinovo ulje sa pola zrelog paradajza preko ili premazani pelatom i dobro posoljeni. U prošlosti ovo se smatralo radničkim obrokom, a prvi put se brusketi kao recept pominju još u 18. veku iako se brusketi sa paradajzom konzumiraju još od 16. veka.

Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
Unipromet spremno dočekuje primenu zakona o porezu emisije CO2
Kompanija Unipromet spremna je za primenu regulative koja se odnosi na plaćanje poreza na emisije CO2 I obaveze koje je EU nametnula zemljama koje nisu njene članice. Primena Zakona o porezu na emisije… […]
U Užicu nastavljena dodela pomoći borcima
U Gradskom kulturnom centru u Užicu nastavljena je svečana dodela Boračkih spomenica borcima sa područja grada. Ovo priznanje ustanovljeno je Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članovima njihovih porodica.… […]
Asfaltiranje u MZ Ravni
U Mesnoj zajednici Ravni u toku su radovi na asfaltiranju putnog pravca Ojdanići, dok su putni pravci Marinkovići i Rakovići već završeni. Paralelno se sprovode pripremni radovi na deonici Seča – Vulovići, u… […]

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs