Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
01/05/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: Pixabay
Od ponedeljka ponovo možemo u restorane i kafiće. Doduše, u prilično izmenjenim okolnostima. Ugostitelji su dobili smernice za dalji rad koje se odnose i na zaposlene i na goste. Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Geogri Genov, rekao je da su ugostitelji veliki broj mera koristili i ranije. Zabrinjava ga, kako je naveo, kako će raspored stolova uticati na rad. “Svetska zdravstvena organizacija je dala još krajem marta smernice da na 10 kvadrata četiri gosta mogu da sede, plus od stolice do druge stolice metar prolaza, što dođe negde oko 14 kvadrata prostora za četiri osobe. što nije sporno ako se ne poznaju”, rekao je Genov i dodao da bi trebalo razmotriti mere za ljude koji bi u kafić ili restoran došli zajedno i da je udruženje uputilo zahtev za razmatranje mera Kriznom štabu. Genov je naveo da je pitanje odgovornosti zaposlenih, da će štiteći sebe uz poštovanje procedura zaštititi i goste. “Od samog ulaska i dolaska radnika na posao, šta treba od merenja temperature, kao i svim drugim delatnostima, što nije ni teško ni opasno, jer se napravila mala fama kako ćemo i šta ćemo”, kazao je Genov. Genov je dodao da se preporučuje plaćanje platnim karticama, ali i da se i do sada skoro 80-90 procenata usluga plaćalo karticom, a da se bakšiš uvek davao. “S obzirom na to da će konobari nositi rukavice, naravno da nije problem. Što se tiče bakšiša, gosti ne treba da se sekiraju, konobari će prihvatiti bakšiš”, našalio je Genov. Dodao je da gosti ne moraju imati maske i da je stav da svako mora da bude odgovoran. Najugroženiji hoteli, restorani na drugom mestu “Restoranima je potrebno manje vremena, ali hotelima je potrebno najmanje tri meseca od promocije do najave da je hotel otvoren da bi gost došao”, naveo je Genov. Prema njegovim rečima, Srbija ima restorane i hotele koji mogu da konkurišu bilo kom evropskom centru. Kako je naveo Genov, problem je što je oko 80 odsto turista u Beogradu, Nišu i Novom Sadu dolazilo iz inostranstva, za razliku od ostatka Srbije i da će se cene verovatno prilagoditi kako bi domaći turisti mogli da dođu u ove gradove. “Ne mogu da govorim u ime poslodavaca da li će spustiti cenu, sigurno će tržište to nivelisati. Moraće da dođe do nekog sniženja cena i prilagođavanja”, naveo je Genov. Ugostitelji su predložili da se limit za vaučere koji se odnosi na primanja podigne, kako bi i oni gosti sa većim primanjima koji mogu sebi da priušte odsedanje u hotelima mogli da ih preuzmu.
Kada je reč o baštama, Genov je naglasio da je razmak manji i da veruje da će se dosta toga rešiti u hodu.
Genov je rekao da su u ugostiteljskom sektoru su najugroženiji hoteli, gde se najviše investira, a da su na drugom mestu restorani.

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Gradski zavod za javno zdravlje Beograd saopštio je da upotreba pirotehničkih sredstava za vreme praznika svake godine izaziva veliki broj povreda koje najviše zadobijaju mlade osobe, a deca do 16 godina čine gotovo… […]
Novogodišnji užički bazar, biće održana danas, od 15 do 21 čas, na gradskom trgu u Užicu, a okviru 10. Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa Žestival. “U okviru bazara biće predstavljeni autentični i… […]
Država će uvesti prelevmane ukoliko situacija na tržištu mlekarstva bude i dalje nepovoljna odnosno cena mleka i dalje bude niska usled poremeđenih tržišnih odnosa u ovoj oblasti. Ovo je zaključak današnjeg sastanka u … […]
U većini mesta umereno do potpuno oblačno vreme, na istoku zemlje i vetrovito. Najviša dnevna temperatura do 5 stepeni. U glavnom gradu oblačno i hladno. Temperatura do 2 stepena. U Srbiji će biti… […]
Još jedna uspešna sezona je iza Zlatibora. Prema zvaničnoj statistici, u prvih deset meseci ostvareno je više od milion i 100 hiljada noćenja, što je oko pet odsto više nego prošle godine. Rast… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Od ponedeljka ponovo možemo u restorane i kafiće. Doduše, u prilično izmenjenim okolnostima. Ugostitelji su dobili smernice za dalji rad koje se odnose i na zaposlene i na goste. Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Geogri Genov, rekao je da su ugostitelji veliki broj mera koristili i ranije. Zabrinjava ga, kako je naveo, kako će raspored stolova uticati na rad. “Svetska zdravstvena organizacija je dala još krajem marta smernice da na 10 kvadrata četiri gosta mogu da sede, plus od stolice do druge stolice metar prolaza, što dođe negde oko 14 kvadrata prostora za četiri osobe. što nije sporno ako se ne poznaju”, rekao je Genov i dodao da bi trebalo razmotriti mere za ljude koji bi u kafić ili restoran došli zajedno i da je udruženje uputilo zahtev za razmatranje mera Kriznom štabu. Genov je naveo da je pitanje odgovornosti zaposlenih, da će štiteći sebe uz poštovanje procedura zaštititi i goste. “Od samog ulaska i dolaska radnika na posao, šta treba od merenja temperature, kao i svim drugim delatnostima, što nije ni teško ni opasno, jer se napravila mala fama kako ćemo i šta ćemo”, kazao je Genov. Genov je dodao da se preporučuje plaćanje platnim karticama, ali i da se i do sada skoro 80-90 procenata usluga plaćalo karticom, a da se bakšiš uvek davao. “S obzirom na to da će konobari nositi rukavice, naravno da nije problem. Što se tiče bakšiša, gosti ne treba da se sekiraju, konobari će prihvatiti bakšiš”, našalio je Genov. Dodao je da gosti ne moraju imati maske i da je stav da svako mora da bude odgovoran. Najugroženiji hoteli, restorani na drugom mestu “Restoranima je potrebno manje vremena, ali hotelima je potrebno najmanje tri meseca od promocije do najave da je hotel otvoren da bi gost došao”, naveo je Genov. Prema njegovim rečima, Srbija ima restorane i hotele koji mogu da konkurišu bilo kom evropskom centru. Kako je naveo Genov, problem je što je oko 80 odsto turista u Beogradu, Nišu i Novom Sadu dolazilo iz inostranstva, za razliku od ostatka Srbije i da će se cene verovatno prilagoditi kako bi domaći turisti mogli da dođu u ove gradove. “Ne mogu da govorim u ime poslodavaca da li će spustiti cenu, sigurno će tržište to nivelisati. Moraće da dođe do nekog sniženja cena i prilagođavanja”, naveo je Genov. Ugostitelji su predložili da se limit za vaučere koji se odnosi na primanja podigne, kako bi i oni gosti sa većim primanjima koji mogu sebi da priušte odsedanje u hotelima mogli da ih preuzmu.
Kada je reč o baštama, Genov je naglasio da je razmak manji i da veruje da će se dosta toga rešiti u hodu.
Genov je rekao da su u ugostiteljskom sektoru su najugroženiji hoteli, gde se najviše investira, a da su na drugom mestu restorani.

Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
Upotreba pirotehnike tokom praznika često izaziva povrede, polovina povređenih deca
Gradski zavod za javno zdravlje Beograd saopštio je da upotreba pirotehničkih sredstava za vreme praznika svake godine izaziva veliki broj povreda koje najviše zadobijaju mlade osobe, a deca do 16 godina čine gotovo… […]
Do 21 sat na trgu Novogodišnji užički bazar
Novogodišnji užički bazar, biće održana danas, od 15 do 21 čas, na gradskom trgu u Užicu, a okviru 10. Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa Žestival. “U okviru bazara biće predstavljeni autentični i… […]
Novi sastanak u Vladi Srbije o situaciji u mlekarstvu
Država će uvesti prelevmane ukoliko situacija na tržištu mlekarstva bude i dalje nepovoljna odnosno cena mleka i dalje bude niska usled poremeđenih tržišnih odnosa u ovoj oblasti. Ovo je zaključak današnjeg sastanka u … […]

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs