Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
01/05/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: Pixabay
Od ponedeljka ponovo možemo u restorane i kafiće. Doduše, u prilično izmenjenim okolnostima. Ugostitelji su dobili smernice za dalji rad koje se odnose i na zaposlene i na goste. Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Geogri Genov, rekao je da su ugostitelji veliki broj mera koristili i ranije. Zabrinjava ga, kako je naveo, kako će raspored stolova uticati na rad. “Svetska zdravstvena organizacija je dala još krajem marta smernice da na 10 kvadrata četiri gosta mogu da sede, plus od stolice do druge stolice metar prolaza, što dođe negde oko 14 kvadrata prostora za četiri osobe. što nije sporno ako se ne poznaju”, rekao je Genov i dodao da bi trebalo razmotriti mere za ljude koji bi u kafić ili restoran došli zajedno i da je udruženje uputilo zahtev za razmatranje mera Kriznom štabu. Genov je naveo da je pitanje odgovornosti zaposlenih, da će štiteći sebe uz poštovanje procedura zaštititi i goste. “Od samog ulaska i dolaska radnika na posao, šta treba od merenja temperature, kao i svim drugim delatnostima, što nije ni teško ni opasno, jer se napravila mala fama kako ćemo i šta ćemo”, kazao je Genov. Genov je dodao da se preporučuje plaćanje platnim karticama, ali i da se i do sada skoro 80-90 procenata usluga plaćalo karticom, a da se bakšiš uvek davao. “S obzirom na to da će konobari nositi rukavice, naravno da nije problem. Što se tiče bakšiša, gosti ne treba da se sekiraju, konobari će prihvatiti bakšiš”, našalio je Genov. Dodao je da gosti ne moraju imati maske i da je stav da svako mora da bude odgovoran. Najugroženiji hoteli, restorani na drugom mestu “Restoranima je potrebno manje vremena, ali hotelima je potrebno najmanje tri meseca od promocije do najave da je hotel otvoren da bi gost došao”, naveo je Genov. Prema njegovim rečima, Srbija ima restorane i hotele koji mogu da konkurišu bilo kom evropskom centru. Kako je naveo Genov, problem je što je oko 80 odsto turista u Beogradu, Nišu i Novom Sadu dolazilo iz inostranstva, za razliku od ostatka Srbije i da će se cene verovatno prilagoditi kako bi domaći turisti mogli da dođu u ove gradove. “Ne mogu da govorim u ime poslodavaca da li će spustiti cenu, sigurno će tržište to nivelisati. Moraće da dođe do nekog sniženja cena i prilagođavanja”, naveo je Genov. Ugostitelji su predložili da se limit za vaučere koji se odnosi na primanja podigne, kako bi i oni gosti sa većim primanjima koji mogu sebi da priušte odsedanje u hotelima mogli da ih preuzmu.
Kada je reč o baštama, Genov je naglasio da je razmak manji i da veruje da će se dosta toga rešiti u hodu.
Genov je rekao da su u ugostiteljskom sektoru su najugroženiji hoteli, gde se najviše investira, a da su na drugom mestu restorani.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Od ove školske godine nastava u Školi za osnovno i srednje obrazovanje ,,1.novembar”, u Čačku realizuje se u dve smene. Prva smena počinje u 8 , a druga u 12 časova. Uz formalne… […]
Ove godine Dečije selo Kraljevo obeležava dve decenije kontinuirnog rada na unapređenju uslova života dece, mladih i porodica. Povodom ovog značajnog jubileja realizuju se brojne aktivnosti u lokalnim zajednicama, među kojima je i… […]
Inovacioni biznis centar Zlatibor tokom septembra i oktobra organizuje radionice namenjenu mladima, urasta od 15 do 20 godina. Oni će imati priliku da naprave svoje prve korake u svetu programiranja, softverskog razvoja i… […]
-Discover Serbia i Nacionalni park Tara organizuju 12.septembra najveću do sada akciju čišćenja jezera Perućac. U akciji će učestvovati 15 čamaca i 150 volontera, a vodiće je stručni tim Nacionalnog parka Tara i Discover… […]
“Spremni smo za još jednu zimsku sezonu, uz novu saunu, teretanu i kafić”, naveli su JP Veliki park obavestivši da će od 15. septembra Gradski bazen biti otvoren za posetioce i za sedam… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Od ponedeljka ponovo možemo u restorane i kafiće. Doduše, u prilično izmenjenim okolnostima. Ugostitelji su dobili smernice za dalji rad koje se odnose i na zaposlene i na goste. Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije, Geogri Genov, rekao je da su ugostitelji veliki broj mera koristili i ranije. Zabrinjava ga, kako je naveo, kako će raspored stolova uticati na rad. “Svetska zdravstvena organizacija je dala još krajem marta smernice da na 10 kvadrata četiri gosta mogu da sede, plus od stolice do druge stolice metar prolaza, što dođe negde oko 14 kvadrata prostora za četiri osobe. što nije sporno ako se ne poznaju”, rekao je Genov i dodao da bi trebalo razmotriti mere za ljude koji bi u kafić ili restoran došli zajedno i da je udruženje uputilo zahtev za razmatranje mera Kriznom štabu. Genov je naveo da je pitanje odgovornosti zaposlenih, da će štiteći sebe uz poštovanje procedura zaštititi i goste. “Od samog ulaska i dolaska radnika na posao, šta treba od merenja temperature, kao i svim drugim delatnostima, što nije ni teško ni opasno, jer se napravila mala fama kako ćemo i šta ćemo”, kazao je Genov. Genov je dodao da se preporučuje plaćanje platnim karticama, ali i da se i do sada skoro 80-90 procenata usluga plaćalo karticom, a da se bakšiš uvek davao. “S obzirom na to da će konobari nositi rukavice, naravno da nije problem. Što se tiče bakšiša, gosti ne treba da se sekiraju, konobari će prihvatiti bakšiš”, našalio je Genov. Dodao je da gosti ne moraju imati maske i da je stav da svako mora da bude odgovoran. Najugroženiji hoteli, restorani na drugom mestu “Restoranima je potrebno manje vremena, ali hotelima je potrebno najmanje tri meseca od promocije do najave da je hotel otvoren da bi gost došao”, naveo je Genov. Prema njegovim rečima, Srbija ima restorane i hotele koji mogu da konkurišu bilo kom evropskom centru. Kako je naveo Genov, problem je što je oko 80 odsto turista u Beogradu, Nišu i Novom Sadu dolazilo iz inostranstva, za razliku od ostatka Srbije i da će se cene verovatno prilagoditi kako bi domaći turisti mogli da dođu u ove gradove. “Ne mogu da govorim u ime poslodavaca da li će spustiti cenu, sigurno će tržište to nivelisati. Moraće da dođe do nekog sniženja cena i prilagođavanja”, naveo je Genov. Ugostitelji su predložili da se limit za vaučere koji se odnosi na primanja podigne, kako bi i oni gosti sa većim primanjima koji mogu sebi da priušte odsedanje u hotelima mogli da ih preuzmu.
Kada je reč o baštama, Genov je naglasio da je razmak manji i da veruje da će se dosta toga rešiti u hodu.
Genov je rekao da su u ugostiteljskom sektoru su najugroženiji hoteli, gde se najviše investira, a da su na drugom mestu restorani.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Od ove školske godine nastava u Školi za osnovno i srednje obrazovanje ,,1.novembar”, u Čačku realizuje se u dve smene. Prva smena počinje u 8 , a druga u 12 časova. Uz formalne… […]
Ove godine Dečije selo Kraljevo obeležava dve decenije kontinuirnog rada na unapređenju uslova života dece, mladih i porodica. Povodom ovog značajnog jubileja realizuju se brojne aktivnosti u lokalnim zajednicama, među kojima je i… […]
Inovacioni biznis centar Zlatibor tokom septembra i oktobra organizuje radionice namenjenu mladima, urasta od 15 do 20 godina. Oni će imati priliku da naprave svoje prve korake u svetu programiranja, softverskog razvoja i… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs