Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
06/09/2025
Autor:
Info Press
Izvor:
Foto:
Na zelenoj pijaci u Čačku, među bogatom ponudom povrća, nalazi se paprika sa gazdinstva Velimira Nedića iz Trbušana, čija se proizvodnja izdvaja kako zbog minimalne upotrebe hemijskih preparata, tako i zbog odličnog kvaliteta. Paprika je solidno rodila, i naš domaćin očekuje prinos od oko jednog vagona sa površine od 30-ak ari. Nakon paprike, koju Nedić gaji isključivo u plastenicima, stići će i druge povrtarske kulture za kojima je velika potražnja jer im se zna poreklo. Na vreme i u dovoljnim količinama, ali uvek manje od onoga što se traži, stigla je paprika za ostavljanje zimnice na imanju Velimira Nedića, uglednog poljoprivrednog proizvođača iz Trbušana. Na skali od jedan do pet, ocenjuje ovogodišnji prinos ocenom 4. Solidno je rodila paprika, kaže nam Nedić. Paprika je sorte merak, namenjena za ostavljanje, za zimnicu. Iako je prinos zadovoljavajući, to je neuporedivo sa prethodnim periodom. Ogromni su troškovi uz loše vremenske prilike, pa se slabo isplati, priča nam Nedić. Sa gazdinstva Nedića na pijaci su prve i druge ratarske kulture proizvedene na zdrav, prirodan način. Njihov domaći paradaiz smo probali već u rano proleće, kada se jedino na tezgama može videti ovo povrće iz uvoza. Posla ima dosta, a nedovoljno radne snage. Veliki su troškovi i za radnike, kojima je naš sagovornik obezbedio potpun konfor, od hrane do prevoza. I tokom zime, smenjivaće se različite povrtarske kulture na pijačnoj tezgi Milke Nedić, Velimirove majke, čija roba bude rasprodata u prepodnevnim satima poznatim mušterijama, koji imaju samo reči hvale za kvalitet proizvoda. Iza svega stoji vredni domaćin koji već krajem leta razmišlja o povrću koje će obradovati kupce kada, nadamo se, stigne zima. Ono što je najvažnije, svi proizvodi sa gazdinstva Velimira Nedića su potpuno bezbedni za upotrebu. Tokom proizvodnje primenjuje se minimalna količina hemijskih preparata, pa se i u baštama povrće može jesti bez pranja. Sa paprikom smo počeli, tako i završavamo. Crvene sorte merak biće do početka novembra, kada će se zimnica intenzivno ostavljati, a jesen će pokazivati svu svoju raskoš boja koje se mogu videti i u plastenicima na gazdinstvu Velimira Nedića.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Dečije selo Kraljevo programe realizuje uz podršku grada Čačka, Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova , zdrvstvenih centara kao i brojnih drugih organizacija i udruženja.
Sa gazdinstva Nedića na pijaci su prve i druge ratarske kulture proizvedene na zdrav, prirodan način.
Jutarnja temperatura kretaće se od sedam do 19 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 30, na jugu i istoku od 31 do 33 stepena.
Ovog vikenda u Zablaću se održava privredno turistička manifestacija Podovi zapadnog pomoravlja. Tradicionalna manifestacija, čiji je osnovni cilj promovisanje poljoprivredne proizvodnje I proizvodjača, održava se po osamnaesti put I okuplja veliki broj izlagača… […]
Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija raspisalo je tender za izbor konsultanta za nadzor radova i sprovođenje FOPIP programa u okviru izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Na zelenoj pijaci u Čačku, među bogatom ponudom povrća, nalazi se paprika sa gazdinstva Velimira Nedića iz Trbušana, čija se proizvodnja izdvaja kako zbog minimalne upotrebe hemijskih preparata, tako i zbog odličnog kvaliteta. Paprika je solidno rodila, i naš domaćin očekuje prinos od oko jednog vagona sa površine od 30-ak ari. Nakon paprike, koju Nedić gaji isključivo u plastenicima, stići će i druge povrtarske kulture za kojima je velika potražnja jer im se zna poreklo. Na vreme i u dovoljnim količinama, ali uvek manje od onoga što se traži, stigla je paprika za ostavljanje zimnice na imanju Velimira Nedića, uglednog poljoprivrednog proizvođača iz Trbušana. Na skali od jedan do pet, ocenjuje ovogodišnji prinos ocenom 4. Solidno je rodila paprika, kaže nam Nedić. Paprika je sorte merak, namenjena za ostavljanje, za zimnicu. Iako je prinos zadovoljavajući, to je neuporedivo sa prethodnim periodom. Ogromni su troškovi uz loše vremenske prilike, pa se slabo isplati, priča nam Nedić. Sa gazdinstva Nedića na pijaci su prve i druge ratarske kulture proizvedene na zdrav, prirodan način. Njihov domaći paradaiz smo probali već u rano proleće, kada se jedino na tezgama može videti ovo povrće iz uvoza. Posla ima dosta, a nedovoljno radne snage. Veliki su troškovi i za radnike, kojima je naš sagovornik obezbedio potpun konfor, od hrane do prevoza. I tokom zime, smenjivaće se različite povrtarske kulture na pijačnoj tezgi Milke Nedić, Velimirove majke, čija roba bude rasprodata u prepodnevnim satima poznatim mušterijama, koji imaju samo reči hvale za kvalitet proizvoda. Iza svega stoji vredni domaćin koji već krajem leta razmišlja o povrću koje će obradovati kupce kada, nadamo se, stigne zima. Ono što je najvažnije, svi proizvodi sa gazdinstva Velimira Nedića su potpuno bezbedni za upotrebu. Tokom proizvodnje primenjuje se minimalna količina hemijskih preparata, pa se i u baštama povrće može jesti bez pranja. Sa paprikom smo počeli, tako i završavamo. Crvene sorte merak biće do početka novembra, kada će se zimnica intenzivno ostavljati, a jesen će pokazivati svu svoju raskoš boja koje se mogu videti i u plastenicima na gazdinstvu Velimira Nedića.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Dečije selo Kraljevo programe realizuje uz podršku grada Čačka, Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova , zdrvstvenih centara kao i brojnih drugih organizacija i udruženja.
Sa gazdinstva Nedića na pijaci su prve i druge ratarske kulture proizvedene na zdrav, prirodan način.
Jutarnja temperatura kretaće se od sedam do 19 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 30, na jugu i istoku od 31 do 33 stepena.
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs