Zvezda prvi put bez kapitena: Lazić nije propustio nijedan derbi od kada je dobio traku

Zvezda prvi put bez kapitena: Lazić nije propustio nijedan derbi od kada je dobio traku

13/03/2021

Autor: 

Info Press

Izvor: 24 sedam

Foto: 24 sedam/MN Press

Jedan od sinonima za igru Crvene zvezde, za borbenost, požrtvovanje, za stvari koje se često ne vide u statistici i ostavljanje poslednjeg atoma snage na parketu je definitivno Branko Lazić. Čovek koji je 2011. godine potpisao za Crvenu zvezdu i do sada osvojio ukupno 14 titula (četiri u ABA i po pet u KLS i Kupu) je jedna od pokretačkih snaga ekipe i rekorder po broju odigranih mečeva za klub.

U julu 2017. godine je produžio ugovor sa timom i tada je zadužio kapitensku traku posle odlaska Luke Mitrovića (privremeno je nosio dok je mladi košarkaš bio povređen). Sada, od kada se Dejan Radonjić vratio u ekipu Lazić pruža sve bolje partije. Bio je jedan od iks faktora nedavnog trijumfa protiv Himkija i prekida loše evroligaške serije.

Međutim, u utakmici koja je prethodila tom duelu je isključen. Protiv Splita je udario u lice Marka Lukovića, poslat je u svlačionicu, a onda je od ABA lige dobio kaznu i neće moći da igra na naredne dve utakmice. To automatski znači da će propustiti duel sa Partizanom koji je na programu u nedelju (19.30, „Arena sport“).

Od momenta kada je Lazić dobio traku dva tima su odigrala 20 utakmica, crveno-beli su slavili 14 puta od čega osam ABA ligi, a Branko je bio na terenu u svakom od tih okršaja…

2017/18

Prvi derbi kao kapiten je Lazić dobio (84:100) i taj regionalni okršaj je obeležio Milko Bjelica (29, 6sk), Lazić je taj susret završio sa dva poena i četiri skoka. Slavili su i u narednom meču u ABA ligi (86:74) na krilima Ognjena Dobrića (18, 4sk), a Branko je dao osam poena, uz dve uhvaćene lopte i jednu asistenciju.

Prvi poraz je Branko doživeo u finalu Kupa Koraća (75:81) kada je Partizan odneo „Žućkovu levicu“. Lazić je meč završio sa četiri poena i tri skoka.

Revanširali su se u polufinalu domaćeg šampionata sa dve pobede (87:62 i 73:81). U oba je ključnu ulogu imao Tejlor Ročesti sa 22 odnosno 23 poenaTa dva susreta je Lazić završio sa osam poena i dva skoka odnosno četiri poena i dva skoka.

2018/19

Slična situacija je viđena i u narednoj sezoni. Prvi okršaj pripao je Zvezdi (71:77) uz sjajne partije Stratosa Perperoglua (25) i Džoa Reglanda (19, 6as). U tom susretu je Lazić na terenu proveo tri minuta i napravio četiri lične greške.

Drugi poraz je Lazić doživeo ponovo u Kupu Koraća (76:74) kada je Džok Lendejl u poslednjim sekundama pogodio slobodna bacanja za trijumf crno-belih. Lazić je taj susret završio bez poena.

Sledeći abaligaški okršaj je pripao Zvezdi (70:68). Tada je Regland u dramatičnoj završnici pogodio dva penala, Pejdž promašio trojku za pobedu, a posle promašenih slobodnih bacanja Riversa Marinković nije uputio šut na vreme zahvaljujući odličnoj odbrani Lazića (10, 2sk, 1as).

Svega 20 dana posle toga su dva tima započela polufinalne duele u plej-ofu ABA lige. Prvi susret je obeležila pobeda Zvezde posle produžetka. Posle 40 minuta je bilo nerešeno (85:85), ali su crveno-beli u dodatnih pet minuta uspeli da slome protivnika (106:101). Predvodio ih je Bili Beron (23), dok je Lazić upisao pet poena. Partizan je uzvratio udarac 30. marta (70:67) zahvaljujući Vanji Marinkoviću (18), a Lazić je i na tom meču dao pet poena. Crveno-beli su u „majstorici“ došli do trijumfa i prolaza u finale (84:63). Blistao je Perperoglu (18), dok je Lazić zbog problema sa ličnim greškama na parketu proveo osam minuta.

Repriza neizvesnih okršaja u toj sezoni viđena je i u finalu domaćeg šampionata gde je Zvezda na kraju uspela da dođe do titule (3-1 u seriji).

Prvi okršaj (98:94) je obeležio napadački obračun Dejana Davidovca (20, 5sk) i Filipa Čovića (18, 5as) sa jedne i Aleksa Renfroa (20, 4sk, 4as) i Novice Veličkovića (17, 3sk) sa druge straneLazić je taj susret završio bez poena za 16 minuta.

Drugi duel je pripao crno-belima (73:72). Rade Zagorac je pogodio trojku za trijumf u tom duelu, dok je Lazić dao dva poena, uz jedan skok za 18 minuta. Treći duel je pripao Zvezdi (96:90) zahvaljujući Biliju Beronu (25, 4sk), a Lazić je meč završio sa osam poena za 25 minuta. Zvezda je titulu osvojila „brejkom“ (75:76). Taj duel će ostati upamćen po koracima koje je Beron napravio prilikom pogotka za pobedu. Lazić je za 19 minuta upisao sedam poena, dve asistencije i jedan skok.

2019/20

U odnosu na prethodne sezone po dobijanju kapitenske trake u sezoni 2019/20 su Lazić i Zvezda izgubili prvi meč. Partizan je slavio (75:72). Lazić je u tom meču igrao devet minuta i upisao po dva poena i skoka.

Crveno-beli su se revanširali u narednom susretu (92:86) i to najviše zahvaljujći Beronu (26, 4sk) i Laziću koji je pored prepoznatljivo dobre igre u defanzivi bio drugi strelac tima sa 12 poena.

Posle tog duela je usledio novi okršaj u finalu Kupa Koraća i novi trijumf Partizana, ovog puta posle produžetka (84:85, 78:78)Zvezda je u tom meču imala sve u svojim rukama i šest poena prednosti na 40 sekundi pre kraja, da bi u završnici Panter napravio faul u napadu na Pejdžu, posle čega je meč otišao u produžetak gde su crno-beli slavili. Taj susret je Lazić završio bez poena.

2020/21

U tekućoj sezoni su se „večiti rivali“ sastali dva puta i u oba meča je posle drame slavila Zvezda. U prvom, novembarskom (85:86) je Kodi Miler-Mekintajer promašio šut za pobeduLazić je u tom duelu upisao šest poena za 18 minuta.Poslednji susret je bio u Kupu u Novom Sadu (78:79). Zvezda je slavila u polufinalu. Davidovac je postigao ključne poene sa penala, posle čega je Lazić presekao dodavanje i „overio“ trijumf. Kapiten crveno-belih nije postigao nijedan poen u toj utakmici, ali je imao jedan od najvažnijih poteza na meču.

,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Zvezda prvi put bez kapitena: Lazić nije propustio nijedan derbi od kada je dobio traku". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Na Zlatiboru otvoren Treći međunarodni Zlatibor kup

Na zlatiborskom Kraljevskom trgu je u petak, 26. aprila 2024. godine svečano otvoren treći međunarodni fudbalski turnir „ZlatiborTegla”.

Fudbaleri GFK Slobode spremno dočekuju Vršac

U drugom kolu plej auta Prve lige Srbije fudbaleri Slobode na svom terenu dočekuju ekipu Vršca. Utakmica se igra u nedelju od 18 sati na stadion Radomir Antić u Užicu

Ulaganje u sportsku infrastrukturu, jedan od  uslova za razvoj sporta

Ulaganje u sportsku infrastrukturu je jedan od prioriteta gradskog rukovodstva u Čačku. U toku je rekonstrukcija  stadiona FK  Polet.  Finansijska sredstva su obezbeđena iz budžeta grada,  kako bi se omogućio razvoj sporta. 

 Fudbaleri  Vujna  savladali  Mršince  rezultatom  8:0

Fudbaleri  fudbalskog  kluba Vujan  iz  Prislonice   savladali  su   tokom  vikenda ,  na  domaćem  terenu ,  ekipu  iz  Mršinaca  rezultatom  8: 0.  Utakmica je  odigrana u  okviru  4.  kola  Gradske  lige  Čačak. 

PRVENSTVO SRBIJE U KARATEU ZA POLETARCE

Na Prvenstvu Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade, koje je protekli vikend održano u Mladenovcu takmičari Karate kluba „Užice“ osvojili su pet medalja, jednu zlatnu i po dve srebrne i bronzane.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
26

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Zvezda prvi put bez kapitena: Lazić nije propustio nijedan derbi od kada je dobio traku

13/03/2021
Autor:
Info Press
Izvor: 24 sedam
Foto: 24 sedam/MN Press

Jedan od sinonima za igru Crvene zvezde, za borbenost, požrtvovanje, za stvari koje se često ne vide u statistici i ostavljanje poslednjeg atoma snage na parketu je definitivno Branko Lazić. Čovek koji je 2011. godine potpisao za Crvenu zvezdu i do sada osvojio ukupno 14 titula (četiri u ABA i po pet u KLS i Kupu) je jedna od pokretačkih snaga ekipe i rekorder po broju odigranih mečeva za klub.

U julu 2017. godine je produžio ugovor sa timom i tada je zadužio kapitensku traku posle odlaska Luke Mitrovića (privremeno je nosio dok je mladi košarkaš bio povređen). Sada, od kada se Dejan Radonjić vratio u ekipu Lazić pruža sve bolje partije. Bio je jedan od iks faktora nedavnog trijumfa protiv Himkija i prekida loše evroligaške serije.

Međutim, u utakmici koja je prethodila tom duelu je isključen. Protiv Splita je udario u lice Marka Lukovića, poslat je u svlačionicu, a onda je od ABA lige dobio kaznu i neće moći da igra na naredne dve utakmice. To automatski znači da će propustiti duel sa Partizanom koji je na programu u nedelju (19.30, „Arena sport“).

Od momenta kada je Lazić dobio traku dva tima su odigrala 20 utakmica, crveno-beli su slavili 14 puta od čega osam ABA ligi, a Branko je bio na terenu u svakom od tih okršaja…

2017/18

Prvi derbi kao kapiten je Lazić dobio (84:100) i taj regionalni okršaj je obeležio Milko Bjelica (29, 6sk), Lazić je taj susret završio sa dva poena i četiri skoka. Slavili su i u narednom meču u ABA ligi (86:74) na krilima Ognjena Dobrića (18, 4sk), a Branko je dao osam poena, uz dve uhvaćene lopte i jednu asistenciju.

Prvi poraz je Branko doživeo u finalu Kupa Koraća (75:81) kada je Partizan odneo „Žućkovu levicu“. Lazić je meč završio sa četiri poena i tri skoka.

Revanširali su se u polufinalu domaćeg šampionata sa dve pobede (87:62 i 73:81). U oba je ključnu ulogu imao Tejlor Ročesti sa 22 odnosno 23 poenaTa dva susreta je Lazić završio sa osam poena i dva skoka odnosno četiri poena i dva skoka.

2018/19

Slična situacija je viđena i u narednoj sezoni. Prvi okršaj pripao je Zvezdi (71:77) uz sjajne partije Stratosa Perperoglua (25) i Džoa Reglanda (19, 6as). U tom susretu je Lazić na terenu proveo tri minuta i napravio četiri lične greške.

Drugi poraz je Lazić doživeo ponovo u Kupu Koraća (76:74) kada je Džok Lendejl u poslednjim sekundama pogodio slobodna bacanja za trijumf crno-belih. Lazić je taj susret završio bez poena.

Sledeći abaligaški okršaj je pripao Zvezdi (70:68). Tada je Regland u dramatičnoj završnici pogodio dva penala, Pejdž promašio trojku za pobedu, a posle promašenih slobodnih bacanja Riversa Marinković nije uputio šut na vreme zahvaljujući odličnoj odbrani Lazića (10, 2sk, 1as).

Svega 20 dana posle toga su dva tima započela polufinalne duele u plej-ofu ABA lige. Prvi susret je obeležila pobeda Zvezde posle produžetka. Posle 40 minuta je bilo nerešeno (85:85), ali su crveno-beli u dodatnih pet minuta uspeli da slome protivnika (106:101). Predvodio ih je Bili Beron (23), dok je Lazić upisao pet poena. Partizan je uzvratio udarac 30. marta (70:67) zahvaljujući Vanji Marinkoviću (18), a Lazić je i na tom meču dao pet poena. Crveno-beli su u „majstorici“ došli do trijumfa i prolaza u finale (84:63). Blistao je Perperoglu (18), dok je Lazić zbog problema sa ličnim greškama na parketu proveo osam minuta.

Repriza neizvesnih okršaja u toj sezoni viđena je i u finalu domaćeg šampionata gde je Zvezda na kraju uspela da dođe do titule (3-1 u seriji).

Prvi okršaj (98:94) je obeležio napadački obračun Dejana Davidovca (20, 5sk) i Filipa Čovića (18, 5as) sa jedne i Aleksa Renfroa (20, 4sk, 4as) i Novice Veličkovića (17, 3sk) sa druge straneLazić je taj susret završio bez poena za 16 minuta.

Drugi duel je pripao crno-belima (73:72). Rade Zagorac je pogodio trojku za trijumf u tom duelu, dok je Lazić dao dva poena, uz jedan skok za 18 minuta. Treći duel je pripao Zvezdi (96:90) zahvaljujući Biliju Beronu (25, 4sk), a Lazić je meč završio sa osam poena za 25 minuta. Zvezda je titulu osvojila „brejkom“ (75:76). Taj duel će ostati upamćen po koracima koje je Beron napravio prilikom pogotka za pobedu. Lazić je za 19 minuta upisao sedam poena, dve asistencije i jedan skok.

2019/20

U odnosu na prethodne sezone po dobijanju kapitenske trake u sezoni 2019/20 su Lazić i Zvezda izgubili prvi meč. Partizan je slavio (75:72). Lazić je u tom meču igrao devet minuta i upisao po dva poena i skoka.

Crveno-beli su se revanširali u narednom susretu (92:86) i to najviše zahvaljujći Beronu (26, 4sk) i Laziću koji je pored prepoznatljivo dobre igre u defanzivi bio drugi strelac tima sa 12 poena.

Posle tog duela je usledio novi okršaj u finalu Kupa Koraća i novi trijumf Partizana, ovog puta posle produžetka (84:85, 78:78)Zvezda je u tom meču imala sve u svojim rukama i šest poena prednosti na 40 sekundi pre kraja, da bi u završnici Panter napravio faul u napadu na Pejdžu, posle čega je meč otišao u produžetak gde su crno-beli slavili. Taj susret je Lazić završio bez poena.

2020/21

U tekućoj sezoni su se „večiti rivali“ sastali dva puta i u oba meča je posle drame slavila Zvezda. U prvom, novembarskom (85:86) je Kodi Miler-Mekintajer promašio šut za pobeduLazić je u tom duelu upisao šest poena za 18 minuta.Poslednji susret je bio u Kupu u Novom Sadu (78:79). Zvezda je slavila u polufinalu. Davidovac je postigao ključne poene sa penala, posle čega je Lazić presekao dodavanje i „overio“ trijumf. Kapiten crveno-belih nije postigao nijedan poen u toj utakmici, ali je imao jedan od najvažnijih poteza na meču.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Zvezda prvi put bez kapitena: Lazić nije propustio nijedan derbi od kada je dobio traku". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Na Zlatiboru otvoren Treći međunarodni Zlatibor kup

Na zlatiborskom Kraljevskom trgu je u petak, 26. aprila 2024. godine svečano otvoren treći međunarodni fudbalski turnir „ZlatiborTegla”.

Fudbaleri GFK Slobode spremno dočekuju Vršac

U drugom kolu plej auta Prve lige Srbije fudbaleri Slobode na svom terenu dočekuju ekipu Vršca. Utakmica se igra u nedelju od 18 sati na stadion Radomir Antić u Užicu

Ulaganje u sportsku infrastrukturu, jedan od  uslova za razvoj sporta

Ulaganje u sportsku infrastrukturu je jedan od prioriteta gradskog rukovodstva u Čačku. U toku je rekonstrukcija  stadiona FK  Polet.  Finansijska sredstva su obezbeđena iz budžeta grada,  kako bi se omogućio razvoj sporta. 

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up