Ostoja Mijailović: ,,Ponosan sam na činjenicu da gledamo u svoje dvorište”

Ostoja Mijailović: ,,Ponosan sam na činjenicu da gledamo u svoje dvorište”

02/04/2019

Autor: 

Info Press

Izvor: KK Partizan

Foto: KK Partizan

Košarkaški klub Partizan NIS izdao je saopštenje svog predsednika Ostoje Mijailovića u kome se kaže:

,,Dan nakon nove epizode uvreda i licemerja iz Železnika, kao što sam i najavio prošle nedelje, primoran sam da uđem u blato i odgovorim nekome koji bi poslednji trebalo da deli lekcije nakon toliko godina širenja mržnje, nasilja i svih rabota.

Ipak, pre nego što protivno svom ubeđenju da takvim stvarima nije mesto u sportu učinim ono što moram kako bih zaštitio klub koji vodim, želim da istaknem sledeće:

Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište, predano i pošteno radeći na oporavku i osnaživanju kluba. Ponosan sam na učinjeno u prethodne dve godine i dajem sve od sebe da tim putem nastavimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ljubiteljima košarke u Srbiji i regionu u stanju da podarimo polufinalnu seriju ABA lige, za koju je interesovanje kao za F4 Evrolige. U ovom trenutku, nećemo biti neskromni ako konstatujemo da je polufinale ABA lige u fokusu evropske košarkaške javnosti koja sa velikom pažnjom prati uzbudljive mečeve u oba polufinala. Takođe, želim da istaknem kako sam ponosan na to što Partizan igra dobru košarku i što imamo svetlu sadašnjost i budućnost.

Ponosan sam i što na koktel Partizana dođe Dragan Kićanović, što u svečanoj loži pored mene budu Bodiroga, Paspalj, Đorđević, Krstić, Pavlović, posebno i predsednik SANU sa unukom. Sve su to znakovi da radimo dobar posao i da se nalazimo na dobrom putu.

Nažalost, umesto da uživam u dobroj sportskoj predstavi i borbi na terenu, prinuđen sam da reagujem na određene stvari.

Ako u Srbiji pokušate da se zalažete za gospodske manire u vođenju kluba i ophođenju u javnosti, ako ne replicirate na prozivke i uvrede, a kroz sredstva javnog informisanja se nikako ne konstatuju činjenice, onda višegodišnji postupci inicijatora, njegove toliko puta izrečene laži, postaju istina, poput one o “gepekovanju”.

Kada sam video jučerašnje saopštenje, u prvom trenutku sam pomislio da je reč o prvoaprilskoj šali, ali pošto dan kasnije mediji to nisu potvrdili, osetio sam se počastvovanim. Evo i zašto.

Za tako kratko vreme ušao sam u društvo ne “samoproglašenih” na transparentima Pionira, već istinskih legendi Crvene zvezde, poput Dragana Džajića, Moke Slavnića, Ducija Simonovića i Zorana Radovića. Kad su takve veličine omalovažavane i vređane sa iste adrese, čast je, makar po tom osnovu, naći se u njihovom društvu. 

Kad shvatiš da si prozivan kao Dejan Bodiroga, Saša Đorđević, Saša Danilović, Dejan Tomašević, Zoran Savić, Raša Radovanović, Željko Obradović, pa sad i Andrea Trinkijeri, osetiš satisfakciju, da si na pravoj strani.

Kao poslovan čovek koji predstavlja i vodi tri velika svetska brenda u regionu, Jaguar, Range Rover i najveći košarkaški, KK Partizan, nemam vremena za marifetluke, podmetanja, spinove, naručene intervjue i jutarnje programe.

Degutantno je da posle pljuvanja, drmanja koševa, gađanja bakljama, kaiševima, mokraćom, vodom, loptom iz VIP reda, jurenja igrača po terenu od strane klupskog vozača, pp aparata, paljenja kafića po Pioniru…da o organizaciji utakmice i posebno skrnavlju pehara, priča organizator na čijoj je utakmici pehar ukraden i uništen.

Opravdanje za ulazak u blato našao sam u reakciji najveće ikone FK Crvena zvezda, jer kada mirni i odmereni, svuda uvaženi Dragan Džajić, revoltiran uvredama i lažima pribegne sili, koju nije primenjivao ni prema bekovima koji su ga nemilosrdno tukli tokom cele karijere, zašto ne odgovoriti verbalno.

Sa svojih 39 godina i vaspitanjem iz zdrave srpske, domaćinske porodice iz Prislonice, kojim se ponosim, iz koje sam otišao u inostranstvo i tamo stekao svoj kapital, ne priliči mi da vraćam uvrede nekome koji je dvadestjednu godinu stariji od mene, ma koliko pokušavao da me uvuče u blato u kojem se najbolje snalazi.

Protiv sam vređanja sa tribina bilo koje vrste, posebno članova porodica, ma koliko se isti nedolično ponašali, provocirali, izjavljivali stvari koje nikome ne idu na čast, ali i na posredan, a opet direktan način vodili bliske klubove, što je suprotno važećim pravnim aktima.  

Sva ružna skandiranja i uvrede sa tribina su za osudu, kao i uvrede u svim jutarnjim programima sa nacionalnom frekvencijom, ili ona od rođake u Železniku, a koje se čuju i vide u TV prenosu, uz izbacivanje članova familije od strane sudija. 

Apelovao sam i ponovo ću na “Grobare” da pevaju Partizanu, a ne pesme rivalskih navijača, nastalih pre 13 godina u Železniku, kada im takođe nije dozvoljeno da uz paprene cene, uđu na utakmicu Zvezde protiv bivšeg FMP-a, samo tada sa još vulgarnijim porukama i transparentima, o čemu svedoči arhiva.

Kao odgovoran čovek nikada nisam, niti ću uvrediti ni jednog igrača, trenera, legendu, a posebno ne navijača Crvene zvezde. To su moji prijatelji, komšije, rođaci, kolege, niti ću ih vređati po jutarnjim programima i intervjuima. Nikada ne bih ni izjavio da će se u “Srbiji lepše živeti kada Partizan bude prvak”, “da cu staviti tačku na crveno-beli svet”, “da Zvezda može biti prvak ABA samo ako je pokrade”. Ili vređao predsednike Budućnosti, Cedevite, Olimpije, sudije, komesare, predsednika, generalnog sekretara saveza, novinare, trenere…

Partizan ima javne sponzore, ali i dalje manje nego oni koji nas prozivaju, a koji u svojim redovima imaju sedam stranaca u prvom i četiri u razvojnom timu, što ni jednom nismo isticali nigde. 

Nikada se nisam vodio geslom “da komšiji crkne krava”, gledao u tuđe dvorište, delio drugima lekcije, širio mržnju i tenzije u ove dve godine. Svi znaju od kada one postoje, ko se na njima hrani i huška navijače kao ovim saopštenjima. Poznato je i moje uvažavanje protivničkih, ne neprijateljskih, igrača, trenera, posebno pristalica, što se za neke ne bi reklo. 

Scenario huškanja i podgrevanja tenzija, odavno je prepoznat i pre mog ulaska u KK Partizan. Ko je tada bio kriv? 

Ipak, završio bih u pozitivnom tonu i pozitivnom obećanju koje sam uspeo da pronađem u jučerašnjem saopštenju. Potpisnik je naglasio kako će treću utakmicu polufinalne serije plej-ofa organizovati na evroligaškom nivou. Javno poručujem da ga držim za reč i da se radujem ako će to zaista tako i biti.”

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Ostoja Mijailović: ,,Ponosan sam na činjenicu da gledamo u svoje dvorište”". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

U subotu 4. maja vozi se  biciklistička trka za kup Srbije „Nagrada Čačka 2024″.  

bog održavanja trke doći će do potpune obustave saobraćaja na trasi staze u naseljima Ježevica i Banjica u periodu od 10 do 18 sati.

Trasa će biti obezbeđena privremenom saobraćajnom signalizacijom, uz prisustvo redara.

Start i cilj trke biće na raskrsnici Grujanske kose i Banjičkog puta. Trasa na kojoj se obustavlja saobraćaj je kružna i ide Banjičkim putem do Banjičke zadruge, levo prema Marinim vodenicama (Eurobet) i levo do raskrsnice Grujanske kose i Banjičkog puta. Organizatori trke su Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Borac.

RUKOMETAŠI UŽICA USPEŠNO ZAVRŠAVAJU SEZONU 

Rukometaši Užica koji se trenutno takmiče u Drugoj ligi Zapad, dva kola pre kraja prvenstva, zauzimaju zlatnu sredinu na tabeli, bez bojazni da će im neko ugroziti tu poziciju. U klubu planiraju da već u sledećoj sezoni krenu u borbu za viši rang, a u međuvremenu su bili i glavni inicijatori da se u Požegi, posle punih osam godina, oformi škola rukometa. 

Lučani traže novog šefa stručnog štaba

Mladost iz Lučana saopštila je da je raskinula saradnju sa doskorašnjim trenerom Tomislavom Sivićem. Kako se navodi, do razlaza je došlo zbog neslaganja sa Nenadom Milovanovićem iako je iskusni stručnjak ostvario primarni cilj kluba – plasirao se u plej-of Superlige Srbije.

Još  jedna  pobeda   fudbalera  Vujna

Fudbaleri Vujna  iz  Prislonice  savladali  su  tokom  vikenda ekipu  Budućnosti  iz  Stančića   rezultatom  6: 0.  Utakmica je  odigrana  u  okviru  5. kola Gradske  lige  Čačak na terenima  Sportskog  centra  Mladost  gde  je  održan  i  prošli  meč  sa  timom   iz  Stančića.

Jedinstvo Konjevići ubedljivo protiv Sevojna 4-0

U poslednjem kolu Zapadno moravske fudbalske zone Jedinstvo iz Konjevića savladalo je na svom terenu Sevojno iz Užica rezultatom 4-0. 

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
164

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Ostoja Mijailović: ,,Ponosan sam na činjenicu da gledamo u svoje dvorište”

02/04/2019
Autor:
Info Press
Izvor: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Košarkaški klub Partizan NIS izdao je saopštenje svog predsednika Ostoje Mijailovića u kome se kaže:

,,Dan nakon nove epizode uvreda i licemerja iz Železnika, kao što sam i najavio prošle nedelje, primoran sam da uđem u blato i odgovorim nekome koji bi poslednji trebalo da deli lekcije nakon toliko godina širenja mržnje, nasilja i svih rabota.

Ipak, pre nego što protivno svom ubeđenju da takvim stvarima nije mesto u sportu učinim ono što moram kako bih zaštitio klub koji vodim, želim da istaknem sledeće:

Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište, predano i pošteno radeći na oporavku i osnaživanju kluba. Ponosan sam na učinjeno u prethodne dve godine i dajem sve od sebe da tim putem nastavimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ljubiteljima košarke u Srbiji i regionu u stanju da podarimo polufinalnu seriju ABA lige, za koju je interesovanje kao za F4 Evrolige. U ovom trenutku, nećemo biti neskromni ako konstatujemo da je polufinale ABA lige u fokusu evropske košarkaške javnosti koja sa velikom pažnjom prati uzbudljive mečeve u oba polufinala. Takođe, želim da istaknem kako sam ponosan na to što Partizan igra dobru košarku i što imamo svetlu sadašnjost i budućnost.

Ponosan sam i što na koktel Partizana dođe Dragan Kićanović, što u svečanoj loži pored mene budu Bodiroga, Paspalj, Đorđević, Krstić, Pavlović, posebno i predsednik SANU sa unukom. Sve su to znakovi da radimo dobar posao i da se nalazimo na dobrom putu.

Nažalost, umesto da uživam u dobroj sportskoj predstavi i borbi na terenu, prinuđen sam da reagujem na određene stvari.

Ako u Srbiji pokušate da se zalažete za gospodske manire u vođenju kluba i ophođenju u javnosti, ako ne replicirate na prozivke i uvrede, a kroz sredstva javnog informisanja se nikako ne konstatuju činjenice, onda višegodišnji postupci inicijatora, njegove toliko puta izrečene laži, postaju istina, poput one o “gepekovanju”.

Kada sam video jučerašnje saopštenje, u prvom trenutku sam pomislio da je reč o prvoaprilskoj šali, ali pošto dan kasnije mediji to nisu potvrdili, osetio sam se počastvovanim. Evo i zašto.

Za tako kratko vreme ušao sam u društvo ne “samoproglašenih” na transparentima Pionira, već istinskih legendi Crvene zvezde, poput Dragana Džajića, Moke Slavnića, Ducija Simonovića i Zorana Radovića. Kad su takve veličine omalovažavane i vređane sa iste adrese, čast je, makar po tom osnovu, naći se u njihovom društvu. 

Kad shvatiš da si prozivan kao Dejan Bodiroga, Saša Đorđević, Saša Danilović, Dejan Tomašević, Zoran Savić, Raša Radovanović, Željko Obradović, pa sad i Andrea Trinkijeri, osetiš satisfakciju, da si na pravoj strani.

Kao poslovan čovek koji predstavlja i vodi tri velika svetska brenda u regionu, Jaguar, Range Rover i najveći košarkaški, KK Partizan, nemam vremena za marifetluke, podmetanja, spinove, naručene intervjue i jutarnje programe.

Degutantno je da posle pljuvanja, drmanja koševa, gađanja bakljama, kaiševima, mokraćom, vodom, loptom iz VIP reda, jurenja igrača po terenu od strane klupskog vozača, pp aparata, paljenja kafića po Pioniru…da o organizaciji utakmice i posebno skrnavlju pehara, priča organizator na čijoj je utakmici pehar ukraden i uništen.

Opravdanje za ulazak u blato našao sam u reakciji najveće ikone FK Crvena zvezda, jer kada mirni i odmereni, svuda uvaženi Dragan Džajić, revoltiran uvredama i lažima pribegne sili, koju nije primenjivao ni prema bekovima koji su ga nemilosrdno tukli tokom cele karijere, zašto ne odgovoriti verbalno.

Sa svojih 39 godina i vaspitanjem iz zdrave srpske, domaćinske porodice iz Prislonice, kojim se ponosim, iz koje sam otišao u inostranstvo i tamo stekao svoj kapital, ne priliči mi da vraćam uvrede nekome koji je dvadestjednu godinu stariji od mene, ma koliko pokušavao da me uvuče u blato u kojem se najbolje snalazi.

Protiv sam vređanja sa tribina bilo koje vrste, posebno članova porodica, ma koliko se isti nedolično ponašali, provocirali, izjavljivali stvari koje nikome ne idu na čast, ali i na posredan, a opet direktan način vodili bliske klubove, što je suprotno važećim pravnim aktima.  

Sva ružna skandiranja i uvrede sa tribina su za osudu, kao i uvrede u svim jutarnjim programima sa nacionalnom frekvencijom, ili ona od rođake u Železniku, a koje se čuju i vide u TV prenosu, uz izbacivanje članova familije od strane sudija. 

Apelovao sam i ponovo ću na “Grobare” da pevaju Partizanu, a ne pesme rivalskih navijača, nastalih pre 13 godina u Železniku, kada im takođe nije dozvoljeno da uz paprene cene, uđu na utakmicu Zvezde protiv bivšeg FMP-a, samo tada sa još vulgarnijim porukama i transparentima, o čemu svedoči arhiva.

Kao odgovoran čovek nikada nisam, niti ću uvrediti ni jednog igrača, trenera, legendu, a posebno ne navijača Crvene zvezde. To su moji prijatelji, komšije, rođaci, kolege, niti ću ih vređati po jutarnjim programima i intervjuima. Nikada ne bih ni izjavio da će se u “Srbiji lepše živeti kada Partizan bude prvak”, “da cu staviti tačku na crveno-beli svet”, “da Zvezda može biti prvak ABA samo ako je pokrade”. Ili vređao predsednike Budućnosti, Cedevite, Olimpije, sudije, komesare, predsednika, generalnog sekretara saveza, novinare, trenere…

Partizan ima javne sponzore, ali i dalje manje nego oni koji nas prozivaju, a koji u svojim redovima imaju sedam stranaca u prvom i četiri u razvojnom timu, što ni jednom nismo isticali nigde. 

Nikada se nisam vodio geslom “da komšiji crkne krava”, gledao u tuđe dvorište, delio drugima lekcije, širio mržnju i tenzije u ove dve godine. Svi znaju od kada one postoje, ko se na njima hrani i huška navijače kao ovim saopštenjima. Poznato je i moje uvažavanje protivničkih, ne neprijateljskih, igrača, trenera, posebno pristalica, što se za neke ne bi reklo. 

Scenario huškanja i podgrevanja tenzija, odavno je prepoznat i pre mog ulaska u KK Partizan. Ko je tada bio kriv? 

Ipak, završio bih u pozitivnom tonu i pozitivnom obećanju koje sam uspeo da pronađem u jučerašnjem saopštenju. Potpisnik je naglasio kako će treću utakmicu polufinalne serije plej-ofa organizovati na evroligaškom nivou. Javno poručujem da ga držim za reč i da se radujem ako će to zaista tako i biti.”

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Ostoja Mijailović: ,,Ponosan sam na činjenicu da gledamo u svoje dvorište”". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

U subotu 4. maja vozi se  biciklistička trka za kup Srbije „Nagrada Čačka 2024″.  

bog održavanja trke doći će do potpune obustave saobraćaja na trasi staze u naseljima Ježevica i Banjica u periodu od 10 do 18 sati.

Trasa će biti obezbeđena privremenom saobraćajnom signalizacijom, uz prisustvo redara.

Start i cilj trke biće na raskrsnici Grujanske kose i Banjičkog puta. Trasa na kojoj se obustavlja saobraćaj je kružna i ide Banjičkim putem do Banjičke zadruge, levo prema Marinim vodenicama (Eurobet) i levo do raskrsnice Grujanske kose i Banjičkog puta. Organizatori trke su Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Borac.

RUKOMETAŠI UŽICA USPEŠNO ZAVRŠAVAJU SEZONU 

Rukometaši Užica koji se trenutno takmiče u Drugoj ligi Zapad, dva kola pre kraja prvenstva, zauzimaju zlatnu sredinu na tabeli, bez bojazni da će im neko ugroziti tu poziciju. U klubu planiraju da već u sledećoj sezoni krenu u borbu za viši rang, a u međuvremenu su bili i glavni inicijatori da se u Požegi, posle punih osam godina, oformi škola rukometa. 

Lučani traže novog šefa stručnog štaba

Mladost iz Lučana saopštila je da je raskinula saradnju sa doskorašnjim trenerom Tomislavom Sivićem. Kako se navodi, do razlaza je došlo zbog neslaganja sa Nenadom Milovanovićem iako je iskusni stručnjak ostvario primarni cilj kluba – plasirao se u plej-of Superlige Srbije.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up