Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?

Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?

23/11/2020

Autor: 

Info Press

Izvor: 24 sedam

Foto: 24sedam/MN press

Saša Obradović i Sašo Filipovski večeras će prvi put osetiti draž ove uvek posebne utakmice u ulozi šefa struke.

Mnogo važnih ispita u poslednje vreme imali su košarkaši Crvene zvezde i Partizana. Svakodnevno se bore za bodove u ABA ligi, Evroligi, Evrokupu… Ali, kada na red dođe večiti derbi, bar tog dana se zaboravlja sve što je bilo pre i ne razmišlja se o onome što će biti posle.

Na današnjem meču ABA lige koji se od 21.00 igra u Hali sportova “Ranko Žeravica” prvi put će tu posebnu draž osetiti na klupi Saša Obradović i Sašo Filipovski.

Trener Crvene zvezde je imao priliku da učestvuje u ovakvim utakmicama kao igrač, ali će mu u ulozi šefa struke ovo biti debi. Baš kao i slovenačkom stručnjaku, koji je do sada srpske večite derbije pratio samo kao gledalac.

PARTIZAN

Ako se krene od 2011. godine prvi debitantski meč kao glavni trener imao je Petar Božić 3. novembra 2015. Tada je Zvezda u osmom kolu ABA lige na domaćem terenu slavila 92:77. Crno-beli su imali najefikasnijeg aktera meča Petra Aranitovića sa 19 poena, a sa druge strane najbolji je bio Kvinsi Miler sa 17. Božić nije imao priliku još jednom da odmeri snage sa crveno-belima, već je ovo ostao jedini njegov derbi u ulozi prvog trenera Partizana, jer je u januaru 2016. napustio klupu.

Zbog loših rezultata Petra Božića je zamenio Aleksandar Džikić, koji je ranije bio u Humskoj ali kao trener mlađih selekcija i pomoćnik Vujoševića. Nedugo posle novog dolaska u Partizan, Džikić je dobio šansu da vodi tim protiv Zvezde. Meč u regionalnom takmičenju je odigran 25. januara 2016, a kao pobedinik na svom terenu izašao je Partizan – 86:81. Pred 5.000 gledalaca u “Pioniru” Majk Cirbes je za Zvezdu ubacio 26 poena i zabeležio sedam skokova, a u pobedničkom taboru izdvojili su se Kevin Džons (17 poena, 4sk) i Aleksandar Cvetković (16, 3sk, 3as). Crno-beli su tada napravili veliki korak ka opstanku u ABA ligi, a Džikić je po završetku meča morao i da učestvuje u sprečavanju incidenta, posle koškanja igrača…

Džikić je u junu 2017. godine napustio Partizan, a zamenio ga je Miroslav Nikolić, koji je već ranije vodio isti klub, pa nije imao debitantski derbi… Posle njega na klupu je stigao Nenad Čanak, 14. decembra 2017. godine (sezonu pre bio pomoćnik Džikiću). Prvi okršaj sa Crvenom zvezdom u ulozi glavnog trenera imao je 29. januara 2018. u osmom kolu ABA lige. Crveno-beli su slavili – 86:74, a do pobede ih je predvodio Ognjen Dobrić sa 18 poena, četiri skoka i dve asistencije. U ekipi Partizana Novica Veličković je imao dabl-dabl – 20 poena, 10 skokova.

Posle odlaska Nenada Čanka, dirigentsku palicu u Partizanu je preuzeo Andrea Trinkijeri 1. novembra 2018. godine. Debi na večitom derbiju imao je 24. novembra, kada je Zvezda slavila u gostima u devetom kolu ABA lige – 77:71. Najzaslužniji za trijumf bio je Perperoglu sa 25 poena, četiri skoka i tri asistencije. U ekipi Partizana najefikasniji je bio Džok Lendejl sa 18 poena, pet uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja.

Italijanski stručnjak je ove godine napustio Partizan, na njegovo mesto je došao Vlado Šćepanović. Međutim, nekadašnji igrač crno-belih nije ostao dovoljno dugo da oseti kako je to voditi ekipu kao glavni trener u večitom derbiju. Krajem oktobra je došlo do smene na klupi, privremeno je tu bio Milivoje Lazić, a onda je 5. novembra i zvanično preuzeo tim Sašo Filipovski. Imao je 18 dana da se navikne i da dočeka prvi meč sa komšijama…

CRVENA ZVEZDA

U poslednjoj deceniji Crvenu zvezdu su sa klupe vodili Svetislav Pešić (povratnik), Milivoje LazićVlada VukoičićDejan RadonjićDušan AlimpijevićMilenko TopićMilan TomićDragan Šakota (povratnik) i Saša Obradović.

U periodu od 2011. do danas Svetislav Pešić nije imao debitantski derbi, jer je tu čast imao znatno ranije. Posle njega je tu bio Milivoje Lazić, koji je smenjen u sezoni 2012-2013 posle dva poraza na startu ABA lige. Ekipu je preuzeo Vlada Vukoičić, koji je u prvom večitom derbiju 11. novembra 2012. ostvario pobedu na gostujućem terenu – 92:78. On je do aprila 2013. vodio tim i upisao je tri pobede protiv crno-belih, uz jedan poraz.

U aprilu 2013. na klupu Zvezde je seo Dejan Radonjić. Prvi derbi ga je sačekao 27. aprila i na njemu je doživeo poraz od Partizana – 71:63. On je tada isključen šest minuta pre kraja utakmice, tako da u finišu nije mogao da vodi tim… Bio je to meč za titulu u ABA ligi, koji se odigrao u Laktašima. Tada su crno-beli osvojili poslednji trofej u regionalnom takmičenju.


Dušan Alimpijević je u julu 2017. postao prvi trener Crvene zvezde. Debi protiv ekipe Partizana imao je 6. novembra iste godine pred 6.000 navijača crno-belih. Zvezda je tada slavila – 100:84 u sedmom kolu ABA lige, a najzaslužniji za trijumf bio je Milko Bjelica sa 29 poena, šest skokova i dve asistencije. U poraženom taboru najbolji je bio Novica Veličković sa 18 poena (4sk), a pratio ga je Vilijams-Gos sa 17 poena, i po pet uspešnih dodavanja i uhvaćenih lopti.

Alimpijevića je nasledio njegov dotadašnji pomoćnik Milenko Topić, koji ulogu glavnog trenera preuzima 7. maja 2018. godine. Njegov prvi večiti derbi na mestu prvog trenera se odigrao u Superligi 28. maja 2018. Tada je Zvezda slavila ubedljivo – 87:62. Kod crveno-belih najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 22 poena, šest skokova i pet asistencija, pratio ga je Alen Omić sa 15 poena. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Kvame Von sa 16 poena i pet uspešnih dodavanja.

U julu 2018. prvi trener Crvene zvezde postaje Milan Tomić. On je prvi susret sa Partizanom imao 24. novembra iste godine. To je ujedno bio i prvi večiti derbi Andree Trinkijerija, tako da je situacija bila ista kao i danas – kada će snage odmeriti dva debitanta – Obradović i Filipovski. Tomić je tada u duelu sa italijanskim stručnjakom izašao kao pobednik – 77:71.

Posle Milana Tomića, stigao je na Mali Kalemegdan Dragan Šakota, koji je već bio u Crvenoj zvezdi od 2005. do 2007. Njega ovog leta menja Saša Obradović, koji će večeras osetiti čari vođenja ekipe u večitom derbiju…

Crvena zvezda je trenutno u ABA ligi na prvoj poziciji sa skorom 7-0, a Partizan ima učinak od četiri pobede i tri poraza. Ko će popraviti skor i koji će trener upisati prvu pobedničku recku protiv večitog rivala znaće se večeras oko 23.00…

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Kadetkinje u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (do 18 godina, 2007. i mlađe) igraće u A grupi XVI EP 2024. u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom, odlučeno je danas žrebom u prostorijama CEV u Luksemburgu.

Čačanski Borac 1926 dočekuje Fap iz Priboja

Derbi 23 . kola ovog vikenda igra se na stadionu kraj Morave u Čačku. Mada je do kraja prvenstva preostalo da se odigra još 7 utakmica Borac bi već ovog vikenda  mogao da… […]

DA SLAVIMO I BUDEMO HUMANI

FK Borac

Užičanka Lidija Trmčić šampioinka države u karateu

Prvenstvo Srbije u karateu za seniore i seniorke, održano je u nedelju 14.aprila u Čačku.Karatiskinja Karate kluba „Užice“ Lidija Trmčić u konkurenciji borbe do 50 kg osvojila jezlatnu medalju i tako postala šampion… […]

Do vrha se stiže samo napornim radom

Milena Spasojević pirimač u Jedinstvo je došla na početku sezone. Rođena je u Smederevskoj Palanci, gde je u OK Jasenica započela igračku karijeru.  Igrala je i za Radnički iz Kragujevca, Klek iz Zrenjanina, sa kojim je prošle godine isto kao kapiten, bila jedna od najzaslužnijih za povratak Kleka u Super ligu.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
26

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?

23/11/2020
Autor:
Info Press
Izvor: 24 sedam
Foto: 24sedam/MN press

Saša Obradović i Sašo Filipovski večeras će prvi put osetiti draž ove uvek posebne utakmice u ulozi šefa struke.

Mnogo važnih ispita u poslednje vreme imali su košarkaši Crvene zvezde i Partizana. Svakodnevno se bore za bodove u ABA ligi, Evroligi, Evrokupu… Ali, kada na red dođe večiti derbi, bar tog dana se zaboravlja sve što je bilo pre i ne razmišlja se o onome što će biti posle.

Na današnjem meču ABA lige koji se od 21.00 igra u Hali sportova “Ranko Žeravica” prvi put će tu posebnu draž osetiti na klupi Saša Obradović i Sašo Filipovski.

Trener Crvene zvezde je imao priliku da učestvuje u ovakvim utakmicama kao igrač, ali će mu u ulozi šefa struke ovo biti debi. Baš kao i slovenačkom stručnjaku, koji je do sada srpske večite derbije pratio samo kao gledalac.

PARTIZAN

Ako se krene od 2011. godine prvi debitantski meč kao glavni trener imao je Petar Božić 3. novembra 2015. Tada je Zvezda u osmom kolu ABA lige na domaćem terenu slavila 92:77. Crno-beli su imali najefikasnijeg aktera meča Petra Aranitovića sa 19 poena, a sa druge strane najbolji je bio Kvinsi Miler sa 17. Božić nije imao priliku još jednom da odmeri snage sa crveno-belima, već je ovo ostao jedini njegov derbi u ulozi prvog trenera Partizana, jer je u januaru 2016. napustio klupu.

Zbog loših rezultata Petra Božića je zamenio Aleksandar Džikić, koji je ranije bio u Humskoj ali kao trener mlađih selekcija i pomoćnik Vujoševića. Nedugo posle novog dolaska u Partizan, Džikić je dobio šansu da vodi tim protiv Zvezde. Meč u regionalnom takmičenju je odigran 25. januara 2016, a kao pobedinik na svom terenu izašao je Partizan – 86:81. Pred 5.000 gledalaca u “Pioniru” Majk Cirbes je za Zvezdu ubacio 26 poena i zabeležio sedam skokova, a u pobedničkom taboru izdvojili su se Kevin Džons (17 poena, 4sk) i Aleksandar Cvetković (16, 3sk, 3as). Crno-beli su tada napravili veliki korak ka opstanku u ABA ligi, a Džikić je po završetku meča morao i da učestvuje u sprečavanju incidenta, posle koškanja igrača…

Džikić je u junu 2017. godine napustio Partizan, a zamenio ga je Miroslav Nikolić, koji je već ranije vodio isti klub, pa nije imao debitantski derbi… Posle njega na klupu je stigao Nenad Čanak, 14. decembra 2017. godine (sezonu pre bio pomoćnik Džikiću). Prvi okršaj sa Crvenom zvezdom u ulozi glavnog trenera imao je 29. januara 2018. u osmom kolu ABA lige. Crveno-beli su slavili – 86:74, a do pobede ih je predvodio Ognjen Dobrić sa 18 poena, četiri skoka i dve asistencije. U ekipi Partizana Novica Veličković je imao dabl-dabl – 20 poena, 10 skokova.

Posle odlaska Nenada Čanka, dirigentsku palicu u Partizanu je preuzeo Andrea Trinkijeri 1. novembra 2018. godine. Debi na večitom derbiju imao je 24. novembra, kada je Zvezda slavila u gostima u devetom kolu ABA lige – 77:71. Najzaslužniji za trijumf bio je Perperoglu sa 25 poena, četiri skoka i tri asistencije. U ekipi Partizana najefikasniji je bio Džok Lendejl sa 18 poena, pet uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja.

Italijanski stručnjak je ove godine napustio Partizan, na njegovo mesto je došao Vlado Šćepanović. Međutim, nekadašnji igrač crno-belih nije ostao dovoljno dugo da oseti kako je to voditi ekipu kao glavni trener u večitom derbiju. Krajem oktobra je došlo do smene na klupi, privremeno je tu bio Milivoje Lazić, a onda je 5. novembra i zvanično preuzeo tim Sašo Filipovski. Imao je 18 dana da se navikne i da dočeka prvi meč sa komšijama…

CRVENA ZVEZDA

U poslednjoj deceniji Crvenu zvezdu su sa klupe vodili Svetislav Pešić (povratnik), Milivoje LazićVlada VukoičićDejan RadonjićDušan AlimpijevićMilenko TopićMilan TomićDragan Šakota (povratnik) i Saša Obradović.

U periodu od 2011. do danas Svetislav Pešić nije imao debitantski derbi, jer je tu čast imao znatno ranije. Posle njega je tu bio Milivoje Lazić, koji je smenjen u sezoni 2012-2013 posle dva poraza na startu ABA lige. Ekipu je preuzeo Vlada Vukoičić, koji je u prvom večitom derbiju 11. novembra 2012. ostvario pobedu na gostujućem terenu – 92:78. On je do aprila 2013. vodio tim i upisao je tri pobede protiv crno-belih, uz jedan poraz.

U aprilu 2013. na klupu Zvezde je seo Dejan Radonjić. Prvi derbi ga je sačekao 27. aprila i na njemu je doživeo poraz od Partizana – 71:63. On je tada isključen šest minuta pre kraja utakmice, tako da u finišu nije mogao da vodi tim… Bio je to meč za titulu u ABA ligi, koji se odigrao u Laktašima. Tada su crno-beli osvojili poslednji trofej u regionalnom takmičenju.


Dušan Alimpijević je u julu 2017. postao prvi trener Crvene zvezde. Debi protiv ekipe Partizana imao je 6. novembra iste godine pred 6.000 navijača crno-belih. Zvezda je tada slavila – 100:84 u sedmom kolu ABA lige, a najzaslužniji za trijumf bio je Milko Bjelica sa 29 poena, šest skokova i dve asistencije. U poraženom taboru najbolji je bio Novica Veličković sa 18 poena (4sk), a pratio ga je Vilijams-Gos sa 17 poena, i po pet uspešnih dodavanja i uhvaćenih lopti.

Alimpijevića je nasledio njegov dotadašnji pomoćnik Milenko Topić, koji ulogu glavnog trenera preuzima 7. maja 2018. godine. Njegov prvi večiti derbi na mestu prvog trenera se odigrao u Superligi 28. maja 2018. Tada je Zvezda slavila ubedljivo – 87:62. Kod crveno-belih najbolji je bio Tejlor Ročesti sa 22 poena, šest skokova i pet asistencija, pratio ga je Alen Omić sa 15 poena. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Kvame Von sa 16 poena i pet uspešnih dodavanja.

U julu 2018. prvi trener Crvene zvezde postaje Milan Tomić. On je prvi susret sa Partizanom imao 24. novembra iste godine. To je ujedno bio i prvi večiti derbi Andree Trinkijerija, tako da je situacija bila ista kao i danas – kada će snage odmeriti dva debitanta – Obradović i Filipovski. Tomić je tada u duelu sa italijanskim stručnjakom izašao kao pobednik – 77:71.

Posle Milana Tomića, stigao je na Mali Kalemegdan Dragan Šakota, koji je već bio u Crvenoj zvezdi od 2005. do 2007. Njega ovog leta menja Saša Obradović, koji će večeras osetiti čari vođenja ekipe u večitom derbiju…

Crvena zvezda je trenutno u ABA ligi na prvoj poziciji sa skorom 7-0, a Partizan ima učinak od četiri pobede i tri poraza. Ko će popraviti skor i koji će trener upisati prvu pobedničku recku protiv večitog rivala znaće se večeras oko 23.00…

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Kadetkinje u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (do 18 godina, 2007. i mlađe) igraće u A grupi XVI EP 2024. u Blažu sa Rumunijom, Italijom, Slovenijom, Holandijom, Hrvatskom, Belgijom i Španijom, odlučeno je danas žrebom u prostorijama CEV u Luksemburgu.

Čačanski Borac 1926 dočekuje Fap iz Priboja

Derbi 23 . kola ovog vikenda igra se na stadionu kraj Morave u Čačku. Mada je do kraja prvenstva preostalo da se odigra još 7 utakmica Borac bi već ovog vikenda  mogao da… […]

DA SLAVIMO I BUDEMO HUMANI

FK Borac

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up