KADETI BORCA U FINALU, KRAJ MORAVE POBEĐEN I DINAMIK

KADETI BORCA U FINALU, KRAJ MORAVE POBEĐEN I DINAMIK

15/05/2021

Autor: 

Info Press

Izvor: KK Borac Čačak

Foto: Lejča photography

U prvom polufinalnom okršaju Triglav kadetske lige Srbije sastali su se domaći Borac i Dinamik iz Beograda. Reč je o dve ekipe zavidnog kvaliteta, koje su prethodnog dana bile prilično ubedljive u četvrtfinalu. Na koncu veoma dobrog i zanimljivog susreta pobedu je upisao tim Miloša Pejanovića, koji je slavio rezultatom 84:71 (27:18; 17:13; 23:26; 17:14). Na ovaj način igrači Borca su još jednom pokazali kakav talenat i kvalitet poseduju, i da nisu bez razloga ligaški deo sezone završili na prvoj poziciji. Doduše, ostalo je da načine još jedan odlučujući korak u nedelju, pa da sjajnu sezonu krunišu osvajanjem titule. A ko će im se pridružiti u borbi za pehar, Crvena zvezda ili Partizan, ostaje da se vidi u polufinalnom meču broj dva, koji je na programu nešto kasnije.

Sjajnom akcijom Mikavice i Jankovića domaćin je otvorio izuzetno važan susret. Nakon toga Andrić je ukrao loptu, pa je u nastavku poentirao. Sve u svemu, dobar početak za Borac. U nastavku se i Dinamik malo probudio, pa je uradio par korisnih stvari u ofanzivi. Ali Čačani su nastavili da igraju u dobrom ritmu, pa su nakon novog koša Jankovića stekli plus sedam (13:6). Međutim, domaći tim nije igrao na zavidnom nivou u odbrani, pa je nekoliko puta dopustio rivalu da poentira uz dodatni faul. A gosti su te prilike obilato koristili. Seriju Dinamika prekinuo je Mikavica košem iz kontre. Na njega se nadovezao stariji Ćurčić sa osam vezanih poena, pa je Borac pobegao na plus devet (23:14). Ali Beograđani se nisu predavali, pa su uspeli da malo smanje razliku. Ipak, velika energija domaćih košarkaša, pre svih Veljovića, sačuvali su rečeni suficit na kontu Čačana.

Sa par grešaka na obe strane započet je drugi deo igre. Lošu seriju prekinuo je Veljković sa linije slobodnih bacanja. Posle njega Radojičić je pogodio za tri. Na sve to kapiten Ćurčić je monstruozno zakucao preko protivničkog igrača. Tim koševima Borac po prvi put na susretu imao prednost od dve cifre (33:19). Klupa Dinamika nije imala drugo rešenje nego da zatraži tajm aut. Seriju Čačana prekinuo je Malešević nakon polaganja lopte u koš. Njegov primer sledio je Milošević, pa je Dinamik napravio mini seriju 4:0. Ali da ne dopusti protivniku da još više smanji deficit postarao se stariji Ćurčić, koji je posle nove kontre spustio loptu na dno mrežice. Međutim, Dinamik je ponovo odgovorio sa četiri vezana poena, nakon kojih je spustio zaostatak na jednu cifru (35:27). Trener Pejanović je odmah reagovao i pozvao je svoje igrače na klupu. Reakcija je došla od Nikolića, koji je individualnom akcijom postigao koš. Posle njega efikasan je bio Ćurčić, i to nekoliko puta, pa je Borac na veliki odmor otišao sa +13 (44:31).

Sa dve vezane trojke Milijaševića Dinamik je ušao u drugo poluvreme. Nije prošlo ni minut igre, a Pejanović je morao da pozove svoje pulene na savetovanje. Seriju gostiju prekinuo je stariji Ćurčić novim košem. Posle njega učinio je to Nikolić, pa je Borac ponovo imao prednost od dve cifre (48:37). Na drugoj strani, Milijašević je produžio u dobrom ritmu, tako da je svom timu doneo nove poene. Uspeo je Dinamik da priđe na svega minus šest (48:42). Ali da se gosti potpuno ne vrate u susret potrudio se Popović, koji je tri puta zaredom poentirao van linije 6,75. Sledio ga je Radojičić sa pet vezanih pogodaka. Iako je Borac kratko bio u mini krizi, to je brzo prošlo. Do isteka trećeg dela igre Čačani su sačuvali dvocifrenu prednost, tako das u mirno mogli da uđu u odsudni deo meča.

Na početku četvrtog dela utakmice oba tima igrala su prilično ujednačeno. To je više pogodovalo Borcu, koji je imao solidnu zalihu koševa. Domaćin je sve vreme uspevao da sačuva značajan broj poena na svom kontu, a za to su se najviše postarali kapiten Ćurčić, kao i borbeni Veljović. Naravno, Dinamik se iz petnih žila trudio da se što više približi Borcu i da duel učini što neizvesnijim. Ali sjajna igra mladih Čačana u nastavku četvrtine potpuno ih je onemogućila u toj nameri. Igrao je Borac na visokom nivou, tako da Dinamik nije imao nikakve šanse. Zbog toga je potpuno zasluženo slavio nakon 40 minuta velike borbe, pa će u nedelju od 15 časova imati priliku da se bori za zvanje najbolje kadetske ekipe u Srbiji.

Trener Borca Miloš Pejanović ističe da njegov tim želi da osvoji titulu.

,,Pre svega, moram da čestitam Dinamiku na borbenosti i dobroj igri. A igračima od sveg srca čestitam na ovakvoj utakmici. Jedna stvar je vrlo bitna i moram da je istaknem, mi ne želimo ovde da stanemo, već sutra idemo na sve ili ništa, jer želimo da osvojimo turnir. Ostaje da vidimo ko će nam biti protivnik. Crvena zvezda i Partizan su ekipe sličnog kvaliteta, tako da ništa ne mogu da prognoziram. Ali ko god da nam bude rival, biće sigurno teško”, rekao je Pejanović.

Kapiten Đorđe Ćurčić, najbolji igrač susreta, smatra da je Borac potpuno zasluženo slavio protiv Dinamika.

,,Čestitam Dinamiku na fer i korektnoj igri. Što se nas tiče, moram da čestitam trenerima i saigračima na odličnoj utakmici. Vodili smo tokom čitavog meča, tako das mo zasluženo pobedili. Odlična borba, zalaganje, timski duh dali su rezultat. Sad čekamo ko će nam biti rival u finalu. Ne bi bilo zahvalno prognozirati ko će pobediti, Crvena zvezda ili Partizan, jer su obe ekipe prilično dobre”, izjavio je Ćurčić.

Borac: Ćurčić 31, Mikavica 2, Radojičić 8, Vasilijević, Veljović 3, Nikolić 6, Andrić 7, Ćurčić 6, Trifunović, Popović 9, Stojanović, Janković 12.

Dinamik VIP PAY: Vukomanović, Milijašević 25, Maly, Milošević 15, Živanović, Joksović 5, Ašćerić, Belić 2, Malešević 13, Radomirović 4, Bubanja 2, Ristić 5.

,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "KADETI BORCA U FINALU, KRAJ MORAVE POBEĐEN I DINAMIK". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Odbojkašice OŠ,, Sveti Sava”  šampionke Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović sa saradnicima upriličio je prijem za  ženski odbojkaški tim Osnovne škole ,, Sveti Sava”,  šampionke Srbije na 12. Olimpijskim sportskim igrama.

U okviru 26. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Kvantoks dočekuje novosadsku Vojvodinu. 

U narednih 10 dana Čačak 94 odigraće 4 utakmice. Prva tri protivnika zauzimaju prva tri mesta na tabeli KLS. Već u sredu je na rasporedu utakmica protiv prvoplasirane Vojvodine iz Novog Sada. 

ODBOJKAŠICE JEDINSTVA UBEDLJIVO PROTIV TAKOVA

Odbojkašice užičkog Jedinstva su na svom terenu u okviru 20. kola Prve lige Srbije savladale sa 3:0 ekipu Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. U narednom kolu Užičanke igraju još jednu utakmicu kod kuće. U goste im dolaze Crno bele. Beograđanke su jedina ekipa koja je Jedinstvo savladala u prvom delu takmičenja.

Užice – Grad atletike

U Smederevu je održan Prolećni kros Centralne Srbije uz učešće takmičara iz svih klubova sa teritorije
Centralne Srbije, po kišovitom, vetrovitom i veoma hladnom vremenu, na kom je Atletski klub
“Smederevo” bio veoma dobar domaćin i organizator.

Odbojkašice Jedinstva dočekuju Takovo

U 20 . kolu Prve lige Srbije Odbojkašice užičkog Jedinstva na svom terenu dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca. Utakmica se igra u nedelju od 18 h u sportskoj dvorani Veliki park u Užicu.

Kliknite ovde za sve vesti iz sporta

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
37

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

KADETI BORCA U FINALU, KRAJ MORAVE POBEĐEN I DINAMIK

15/05/2021
Autor:
Info Press
Izvor: KK Borac Čačak
Foto: Lejča photography

U prvom polufinalnom okršaju Triglav kadetske lige Srbije sastali su se domaći Borac i Dinamik iz Beograda. Reč je o dve ekipe zavidnog kvaliteta, koje su prethodnog dana bile prilično ubedljive u četvrtfinalu. Na koncu veoma dobrog i zanimljivog susreta pobedu je upisao tim Miloša Pejanovića, koji je slavio rezultatom 84:71 (27:18; 17:13; 23:26; 17:14). Na ovaj način igrači Borca su još jednom pokazali kakav talenat i kvalitet poseduju, i da nisu bez razloga ligaški deo sezone završili na prvoj poziciji. Doduše, ostalo je da načine još jedan odlučujući korak u nedelju, pa da sjajnu sezonu krunišu osvajanjem titule. A ko će im se pridružiti u borbi za pehar, Crvena zvezda ili Partizan, ostaje da se vidi u polufinalnom meču broj dva, koji je na programu nešto kasnije.

Sjajnom akcijom Mikavice i Jankovića domaćin je otvorio izuzetno važan susret. Nakon toga Andrić je ukrao loptu, pa je u nastavku poentirao. Sve u svemu, dobar početak za Borac. U nastavku se i Dinamik malo probudio, pa je uradio par korisnih stvari u ofanzivi. Ali Čačani su nastavili da igraju u dobrom ritmu, pa su nakon novog koša Jankovića stekli plus sedam (13:6). Međutim, domaći tim nije igrao na zavidnom nivou u odbrani, pa je nekoliko puta dopustio rivalu da poentira uz dodatni faul. A gosti su te prilike obilato koristili. Seriju Dinamika prekinuo je Mikavica košem iz kontre. Na njega se nadovezao stariji Ćurčić sa osam vezanih poena, pa je Borac pobegao na plus devet (23:14). Ali Beograđani se nisu predavali, pa su uspeli da malo smanje razliku. Ipak, velika energija domaćih košarkaša, pre svih Veljovića, sačuvali su rečeni suficit na kontu Čačana.

Sa par grešaka na obe strane započet je drugi deo igre. Lošu seriju prekinuo je Veljković sa linije slobodnih bacanja. Posle njega Radojičić je pogodio za tri. Na sve to kapiten Ćurčić je monstruozno zakucao preko protivničkog igrača. Tim koševima Borac po prvi put na susretu imao prednost od dve cifre (33:19). Klupa Dinamika nije imala drugo rešenje nego da zatraži tajm aut. Seriju Čačana prekinuo je Malešević nakon polaganja lopte u koš. Njegov primer sledio je Milošević, pa je Dinamik napravio mini seriju 4:0. Ali da ne dopusti protivniku da još više smanji deficit postarao se stariji Ćurčić, koji je posle nove kontre spustio loptu na dno mrežice. Međutim, Dinamik je ponovo odgovorio sa četiri vezana poena, nakon kojih je spustio zaostatak na jednu cifru (35:27). Trener Pejanović je odmah reagovao i pozvao je svoje igrače na klupu. Reakcija je došla od Nikolića, koji je individualnom akcijom postigao koš. Posle njega efikasan je bio Ćurčić, i to nekoliko puta, pa je Borac na veliki odmor otišao sa +13 (44:31).

Sa dve vezane trojke Milijaševića Dinamik je ušao u drugo poluvreme. Nije prošlo ni minut igre, a Pejanović je morao da pozove svoje pulene na savetovanje. Seriju gostiju prekinuo je stariji Ćurčić novim košem. Posle njega učinio je to Nikolić, pa je Borac ponovo imao prednost od dve cifre (48:37). Na drugoj strani, Milijašević je produžio u dobrom ritmu, tako da je svom timu doneo nove poene. Uspeo je Dinamik da priđe na svega minus šest (48:42). Ali da se gosti potpuno ne vrate u susret potrudio se Popović, koji je tri puta zaredom poentirao van linije 6,75. Sledio ga je Radojičić sa pet vezanih pogodaka. Iako je Borac kratko bio u mini krizi, to je brzo prošlo. Do isteka trećeg dela igre Čačani su sačuvali dvocifrenu prednost, tako das u mirno mogli da uđu u odsudni deo meča.

Na početku četvrtog dela utakmice oba tima igrala su prilično ujednačeno. To je više pogodovalo Borcu, koji je imao solidnu zalihu koševa. Domaćin je sve vreme uspevao da sačuva značajan broj poena na svom kontu, a za to su se najviše postarali kapiten Ćurčić, kao i borbeni Veljović. Naravno, Dinamik se iz petnih žila trudio da se što više približi Borcu i da duel učini što neizvesnijim. Ali sjajna igra mladih Čačana u nastavku četvrtine potpuno ih je onemogućila u toj nameri. Igrao je Borac na visokom nivou, tako da Dinamik nije imao nikakve šanse. Zbog toga je potpuno zasluženo slavio nakon 40 minuta velike borbe, pa će u nedelju od 15 časova imati priliku da se bori za zvanje najbolje kadetske ekipe u Srbiji.

Trener Borca Miloš Pejanović ističe da njegov tim želi da osvoji titulu.

,,Pre svega, moram da čestitam Dinamiku na borbenosti i dobroj igri. A igračima od sveg srca čestitam na ovakvoj utakmici. Jedna stvar je vrlo bitna i moram da je istaknem, mi ne želimo ovde da stanemo, već sutra idemo na sve ili ništa, jer želimo da osvojimo turnir. Ostaje da vidimo ko će nam biti protivnik. Crvena zvezda i Partizan su ekipe sličnog kvaliteta, tako da ništa ne mogu da prognoziram. Ali ko god da nam bude rival, biće sigurno teško”, rekao je Pejanović.

Kapiten Đorđe Ćurčić, najbolji igrač susreta, smatra da je Borac potpuno zasluženo slavio protiv Dinamika.

,,Čestitam Dinamiku na fer i korektnoj igri. Što se nas tiče, moram da čestitam trenerima i saigračima na odličnoj utakmici. Vodili smo tokom čitavog meča, tako das mo zasluženo pobedili. Odlična borba, zalaganje, timski duh dali su rezultat. Sad čekamo ko će nam biti rival u finalu. Ne bi bilo zahvalno prognozirati ko će pobediti, Crvena zvezda ili Partizan, jer su obe ekipe prilično dobre”, izjavio je Ćurčić.

Borac: Ćurčić 31, Mikavica 2, Radojičić 8, Vasilijević, Veljović 3, Nikolić 6, Andrić 7, Ćurčić 6, Trifunović, Popović 9, Stojanović, Janković 12.

Dinamik VIP PAY: Vukomanović, Milijašević 25, Maly, Milošević 15, Živanović, Joksović 5, Ašćerić, Belić 2, Malešević 13, Radomirović 4, Bubanja 2, Ristić 5.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "KADETI BORCA U FINALU, KRAJ MORAVE POBEĐEN I DINAMIK". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Odbojkašice OŠ,, Sveti Sava”  šampionke Srbije

Gradonačelnik Čačka Milun  Todorović sa saradnicima upriličio je prijem za  ženski odbojkaški tim Osnovne škole ,, Sveti Sava”,  šampionke Srbije na 12. Olimpijskim sportskim igrama.

U okviru 26. kola Admiralbet Košarkaške lige Srbije Čačak 94 Kvantoks dočekuje novosadsku Vojvodinu. 

U narednih 10 dana Čačak 94 odigraće 4 utakmice. Prva tri protivnika zauzimaju prva tri mesta na tabeli KLS. Već u sredu je na rasporedu utakmica protiv prvoplasirane Vojvodine iz Novog Sada. 

ODBOJKAŠICE JEDINSTVA UBEDLJIVO PROTIV TAKOVA

Odbojkašice užičkog Jedinstva su na svom terenu u okviru 20. kola Prve lige Srbije savladale sa 3:0 ekipu Takovo Zvezda Helios iz Gornjeg Milanovca. U narednom kolu Užičanke igraju još jednu utakmicu kod kuće. U goste im dolaze Crno bele. Beograđanke su jedina ekipa koja je Jedinstvo savladala u prvom delu takmičenja.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up