Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
08/09/2024
Autor:
Zorica Đoković
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Užičanin Dejan Simić u potrazi za dodatnim poslom, došao je na ideju da u Kačeru, rodnom selu svoju majke, pokrene proizvodnju sušenog voća i povrća. Mašine su kupljene još pre dve godine, ali zbog nedostatka kvalitetnih tehnologa, proizvodnja je tek sada upotpunjena. „Planinski zalogaj“ kako je Dejan nazvao svoj brend, za veoma kratko vreme postao je prepoznatljiv među kupcima i predstavlja ogroman potencijal u poljoprivredno- prehrambenoj industriji. Bivši fudbaler po okončanju karijere i zasnivanju porodice, uz suprugu i dve male ćerke, posao u fabrici oružja, tražio je način kako da dodatno upotpuni kućni budžet. Znajući da suvo voće zovu „priroda u malom“ Dejan je brzo došao na ideju da se bavi sušenjem voća i povrća: -Na ideju sam došao jer sam već godinama unazad razmišlajo o nekom dodatnom poslu i nekako je ideja sama po sebi došla, jer nema mnogo tih proizvođača u našem okrugu. Radimo sušenje pomorandže, banane, jabuke, kruške, šljive i još nekih proizvoda, a od povrća smo radili sušeni luk, cveklu, paradajiz za sada- počinje priču Dejan Simić vlasnik „Planinskog zalogaja“ Sušara u Kačeru neophodnim mašinama opremljena je još pre dve godine. Ali potraga za dobrim tehnologom je potrajala i konačno je sušenje počelo. Dejan Simić je izabrao Kačer zbog blizine Užicu, jer čitav proces sušenja mora biti pod kontrolom pa su dolasci lakši. Dejanu u poslu pored supruge pomažu i roditelji jer kada je vreme susenja, posla je puno. A kapacitet sušare zavisi od voća i povrća: -Na primer jabuka zauzima najviše prostora, nju svežu možemo da stavimo oko 30 kg, dok šljive na primer možemo da stavimo veću količinu čak do 110 kg. Sam proces sušenja traje od 12 do 18 sati.- ističe Dejan. Tehnologija sušenja je drugačija kod svakog voća, od temperature do vremena sušenja. Kvalitet osušenog voća zavisi od sorte voća, a ono na šta je Dejan ponosan je da se u njegovoj sušari primenjuje metod priorodnog sušenja, bez ikakvih dodataka: -Sve radimo priorodnim putem, bez dodatka šećara ili bilo kakvih hemija. Radimo isključivo na kvalitetu, a ne na izgledu voća . Nas sagovorni nije propustio da naglasi da je suseno voce i povrće izuzetno zdravo i da je važan deo ishrane. Mogu da ga koriste i dijabetičari jer je veoma bogat izvor vlakana, kao i antioksidanata. Iako već ima prepoznatljiv brend “Planinski zalogaj” Dejan Simić smatra da je pred njima još dosta rada jer su potencijale ove grane veliki. To je posao koji je u poslednje vreme, zahvaljujući pomenama navika u ishrani, u Srbiji doživljava ekspanziju. A Simići razmišlaju i o izvozu. 











Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Naplata ovog poreza odnosiće se i na kompanije koje uvoze prljave sirovine.
Ječmenić se pčelarstvom bavi od 1995. godine. U pčelinjacima u Dragačevu ima oko 300 košnica.
Jedan od najpoznatijih čačanskih proizvođača rakije Stanimir poznatiji kao Cane Minić odavno je prestao da broji vredne nagrade, prizanja
Broj klijenata kontinuirano raste, a kvalitet proizvoda se ne menja.
Umesto 20. oktobra kako su stručnjaci očekivali i ove godine , a što je inače optimalan period , setva pšenice malo će biti prolongirana

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Užičanin Dejan Simić u potrazi za dodatnim poslom, došao je na ideju da u Kačeru, rodnom selu svoju majke, pokrene proizvodnju sušenog voća i povrća. Mašine su kupljene još pre dve godine, ali zbog nedostatka kvalitetnih tehnologa, proizvodnja je tek sada upotpunjena. „Planinski zalogaj“ kako je Dejan nazvao svoj brend, za veoma kratko vreme postao je prepoznatljiv među kupcima i predstavlja ogroman potencijal u poljoprivredno- prehrambenoj industriji. Bivši fudbaler po okončanju karijere i zasnivanju porodice, uz suprugu i dve male ćerke, posao u fabrici oružja, tražio je način kako da dodatno upotpuni kućni budžet. Znajući da suvo voće zovu „priroda u malom“ Dejan je brzo došao na ideju da se bavi sušenjem voća i povrća: -Na ideju sam došao jer sam već godinama unazad razmišlajo o nekom dodatnom poslu i nekako je ideja sama po sebi došla, jer nema mnogo tih proizvođača u našem okrugu. Radimo sušenje pomorandže, banane, jabuke, kruške, šljive i još nekih proizvoda, a od povrća smo radili sušeni luk, cveklu, paradajiz za sada- počinje priču Dejan Simić vlasnik „Planinskog zalogaja“ Sušara u Kačeru neophodnim mašinama opremljena je još pre dve godine. Ali potraga za dobrim tehnologom je potrajala i konačno je sušenje počelo. Dejan Simić je izabrao Kačer zbog blizine Užicu, jer čitav proces sušenja mora biti pod kontrolom pa su dolasci lakši. Dejanu u poslu pored supruge pomažu i roditelji jer kada je vreme susenja, posla je puno. A kapacitet sušare zavisi od voća i povrća: -Na primer jabuka zauzima najviše prostora, nju svežu možemo da stavimo oko 30 kg, dok šljive na primer možemo da stavimo veću količinu čak do 110 kg. Sam proces sušenja traje od 12 do 18 sati.- ističe Dejan. Tehnologija sušenja je drugačija kod svakog voća, od temperature do vremena sušenja. Kvalitet osušenog voća zavisi od sorte voća, a ono na šta je Dejan ponosan je da se u njegovoj sušari primenjuje metod priorodnog sušenja, bez ikakvih dodataka: -Sve radimo priorodnim putem, bez dodatka šećara ili bilo kakvih hemija. Radimo isključivo na kvalitetu, a ne na izgledu voća . Nas sagovorni nije propustio da naglasi da je suseno voce i povrće izuzetno zdravo i da je važan deo ishrane. Mogu da ga koriste i dijabetičari jer je veoma bogat izvor vlakana, kao i antioksidanata. Iako već ima prepoznatljiv brend “Planinski zalogaj” Dejan Simić smatra da je pred njima još dosta rada jer su potencijale ove grane veliki. To je posao koji je u poslednje vreme, zahvaljujući pomenama navika u ishrani, u Srbiji doživljava ekspanziju. A Simići razmišlaju i o izvozu. 











Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
OD SLEDEĆE GODINE VELIKI ZAGADJIVAČI ĆE PLAĆAI POREZ ZA ZAGADJIVANJE
Naplata ovog poreza odnosiće se i na kompanije koje uvoze prljave sirovine.
PRINOS MEDA U VEĆINI MESTA U 2025.GODINI ISPOD PROSEKA
Ječmenić se pčelarstvom bavi od 1995. godine. U pčelinjacima u Dragačevu ima oko 300 košnica.
MINIĆEVA KUĆA RAKIJE – KUĆA DOBRE RAKIJE
Jedan od najpoznatijih čačanskih proizvođača rakije Stanimir poznatiji kao Cane Minić odavno je prestao da broji vredne nagrade, prizanja

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs