Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
29/03/2021
Autor:
Info Press
Izvor: 24 sedam
Foto: 24sedam/AgroTV
U okviru svog “Podruma Živković”, u selu Malošište kod Doljevca, Ljubinko Živković je sagradio modernu distileriju u kojoj se proizvode voćne rakije dunjevača, kajsijevača, šljivovica i druge ali se izdvaja jedinstvena travarica pod nazivom “sante“.Ova travarica pravi se po vek i po starom receptu od destilata grožđa, a izdvaja se kvalitetom i specifičnom aromom za koju je zaslužno 27 lekovitih trava, prenosi Agro TV. Živkovići su odlučili da ona bude prepoznata na tržištu kao rakija vrhunskog kvaliteta. Nisu žalili ni vremena ni truda da usavrše svoja znanja ali i sprovedu detaljnu proceduru i ispoštuju sve propisane obaveze, od registracija do analiza rakija, od kojih svaka košta barem 50 evra. Na kraju je stigla i primena HACCP sistema. Do tada su Živkovići sve administrativne poslove oko registracija i analiza radili sami a za ovaj svetski priznat standard angažovali su posebnu agenciju. No, ni taj “svetski žig“ nije preskup, i samo njegovo dobijanje, kada se ispune svi uslovi, košta 100 evra. Kada se primene sve metode struke, ni nagrade ne izostaju, tako je i “sante“ prikupila brojna priznanja na sajmovima na kojima je učestvovala. Put do toga nije bio ni lak, ni brz, ni jeftin. – Oni su sukcesivno ulagali da dođu na ovaj nivo. Kao i kod svih ulaganja u proizvodnju, količina novca zavisi od toga šta mi hoćemo da dobijemo na kraju. Minimalna ulaganja za ovakvu proizvodnju su desetak hiljada evra, a ovde kod Živkovića se odmah vidi da imaju dobru opremu i da im je cilj bio visok – ističe profesorka Dragana Stanisavljević sa Akademije strukovnih studija Južna Srbija. Samo kazan za destilaciju zapremine 500 litara je Živkoviće koštao 20.000 evra. – On je najskuplja stavka u distileriji ali je savremen, sa kolonama i omogućava da se proizvodi odlična rakija. Za celu opremu je dato oko 30.000 evra. Naravno, ne odjednom nego kroz ovih 30 godina postojanja firme – objašnjava Živković. Ali, dobra oprema nije i garancija bezuslovno dobrog kvaliteta. – Potrebne je imati i dobru sirovinu i pravilno vođenje tehnološkog procesa proizvodnje. Za uspešan plasman potrebno je i dobro pakovanje, uočljiva deklaracija i na kraju marketing i promocija jer za proizvod se mora čuti da bi dobio vetar u leđa za prodaju – ističe profesorka Stanisavljević. Upravo na dizajnu flaše i pakovanja Živkovići su dosta poradili jer su svesni koliko to doprinosi pravom prepoznavanju kvaliteta koji njihov proizvod nosi. U tom delu posla koji vodi sin Milan, angažovali su stručnjake u ovoj oblasti i dizajnere da bi dobili finalni proizvod čijeg se izgleda ne bi postidele ni mnogo veće kompanije i proizvođači luksuznih pića.– To je dobar primer kako i mali proizvođači mogu da sa kvalitetnim proizvodom budu prepoznatljivi na tržištu. To je i smisao današnje proizvodnje, da imamo što veći broj malih proizvođača sa karakterističnim proizvodima – zaključuje profesorka Dragana Stanisavljević za Agro TV.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
U Preljini kod Čačka danas je 250 poljoprivrednika potpisalo ugovore za podsticajna sredstva koja su dobili od grada Čačka . Za ovu namenu za ukupno 585 proizvođača , opredeljeno je 145 miliona dinara. … […]
Komapanija Ardu sport iz Užica ove godine slavi dve decenije uspešnog postojanja. Od male porodične firme, koju su 2005. godine pokrenuli otac i sin, izrasla je u lidera u proizvodnji sportske opreme u… […]
Uredba kojom se ograničavaju trgovačke marže stupila je na snagu. U narednih šest meseci, marže će biti ograničene na 20 odsto što bi trebalo da snizi cene u radnjama za 10 do 20… […]
Generalni direktor EPS-a Dušan Živković kaže da će dominantan prihod od poskupljenja struje ići “Elektromreži“ i “Elektrodistribuciji Srbije“. Komentarisao je navode da su hidroelektrane bez fizičkog obezbeđenja, bez vatrogasaca i da nije moguće… […]
I pored otežanih uslova poslovanja privreda Moravičkog okruga je u prvih 6 meseci ove godine ostvarila pozitivnu spoljnotrgovinsku razmenu kako na strani izvoza tako i na strani uvoza. U periodu januar -. jun… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
U okviru svog “Podruma Živković”, u selu Malošište kod Doljevca, Ljubinko Živković je sagradio modernu distileriju u kojoj se proizvode voćne rakije dunjevača, kajsijevača, šljivovica i druge ali se izdvaja jedinstvena travarica pod nazivom “sante“.Ova travarica pravi se po vek i po starom receptu od destilata grožđa, a izdvaja se kvalitetom i specifičnom aromom za koju je zaslužno 27 lekovitih trava, prenosi Agro TV. Živkovići su odlučili da ona bude prepoznata na tržištu kao rakija vrhunskog kvaliteta. Nisu žalili ni vremena ni truda da usavrše svoja znanja ali i sprovedu detaljnu proceduru i ispoštuju sve propisane obaveze, od registracija do analiza rakija, od kojih svaka košta barem 50 evra. Na kraju je stigla i primena HACCP sistema. Do tada su Živkovići sve administrativne poslove oko registracija i analiza radili sami a za ovaj svetski priznat standard angažovali su posebnu agenciju. No, ni taj “svetski žig“ nije preskup, i samo njegovo dobijanje, kada se ispune svi uslovi, košta 100 evra. Kada se primene sve metode struke, ni nagrade ne izostaju, tako je i “sante“ prikupila brojna priznanja na sajmovima na kojima je učestvovala. Put do toga nije bio ni lak, ni brz, ni jeftin. – Oni su sukcesivno ulagali da dođu na ovaj nivo. Kao i kod svih ulaganja u proizvodnju, količina novca zavisi od toga šta mi hoćemo da dobijemo na kraju. Minimalna ulaganja za ovakvu proizvodnju su desetak hiljada evra, a ovde kod Živkovića se odmah vidi da imaju dobru opremu i da im je cilj bio visok – ističe profesorka Dragana Stanisavljević sa Akademije strukovnih studija Južna Srbija. Samo kazan za destilaciju zapremine 500 litara je Živkoviće koštao 20.000 evra. – On je najskuplja stavka u distileriji ali je savremen, sa kolonama i omogućava da se proizvodi odlična rakija. Za celu opremu je dato oko 30.000 evra. Naravno, ne odjednom nego kroz ovih 30 godina postojanja firme – objašnjava Živković. Ali, dobra oprema nije i garancija bezuslovno dobrog kvaliteta. – Potrebne je imati i dobru sirovinu i pravilno vođenje tehnološkog procesa proizvodnje. Za uspešan plasman potrebno je i dobro pakovanje, uočljiva deklaracija i na kraju marketing i promocija jer za proizvod se mora čuti da bi dobio vetar u leđa za prodaju – ističe profesorka Stanisavljević. Upravo na dizajnu flaše i pakovanja Živkovići su dosta poradili jer su svesni koliko to doprinosi pravom prepoznavanju kvaliteta koji njihov proizvod nosi. U tom delu posla koji vodi sin Milan, angažovali su stručnjake u ovoj oblasti i dizajnere da bi dobili finalni proizvod čijeg se izgleda ne bi postidele ni mnogo veće kompanije i proizvođači luksuznih pića.– To je dobar primer kako i mali proizvođači mogu da sa kvalitetnim proizvodom budu prepoznatljivi na tržištu. To je i smisao današnje proizvodnje, da imamo što veći broj malih proizvođača sa karakterističnim proizvodima – zaključuje profesorka Dragana Stanisavljević za Agro TV.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
U Preljini kod Čačka danas je 250 poljoprivrednika potpisalo ugovore za podsticajna sredstva koja su dobili od grada Čačka . Za ovu namenu za ukupno 585 proizvođača , opredeljeno je 145 miliona dinara. … […]
Komapanija Ardu sport iz Užica ove godine slavi dve decenije uspešnog postojanja. Od male porodične firme, koju su 2005. godine pokrenuli otac i sin, izrasla je u lidera u proizvodnji sportske opreme u… […]
Uredba kojom se ograničavaju trgovačke marže stupila je na snagu. U narednih šest meseci, marže će biti ograničene na 20 odsto što bi trebalo da snizi cene u radnjama za 10 do 20… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs