Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
07/01/2024
Autor:
Info Press
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Na božićnoj trpezi neizostavno se mora naći i dobro jagnjeće, ili praseće pečenje. Znalci kažu da od čačanskog ne postoji bolje, a baš takvo se ovih dana priprema u pečenjari ,,Trifo“ u Preljini. Vlasnik pečenjare, Miloš Trifunović, tvrdi da u preljinskom kraju svaki dečak zna kako se priprema dobro pečenje. Tako je i on učio od starijih, ne sanjajući da će jednoga dana biti toliko traženo baš Trifovo pečenje. Već dugi niz godina priprema jagnjeće i praseće pečenje za sve ljubitelje dobre zakuske. U dane Božića, kaže, posla ima na pretek, ali je još uvek ga nosi volja za radom. -,,Tajna je u kvalitetu mesa i načinu pripreme. Kod mene se peče u furuni, ili na mangalu kad je lepo vreme. Koje je bolje, stvar je ukusa. Ja više volim iz furune, ali sa mangala je ukusnije dok je toplo. Kad se ohladi nije to taj ukus“, kaže Trifunović. Objašnjava da se porodični posao vodi 24 sata dnevno i da to podrazumeva dostupnost supruge Violete i njega tokom celog dana, ali da i to ima svoje lepote i čari, naročito kada znate ka kakvom cilju idete. – “Najlepše u ovom poslu je kada vam ljudi kažu da su zadovoljni i da će Vam doći ponovo. To je preporuka koja ide “od gosta do gosta” i ona nam je najdraža“, a i svojim primerom želim da pokažem da žene mogu sve da rade i svakako da mogu da vode uspešan porodični posao”– navodi Violeta Čačani više vole praseće pečenje, pa se tako za Božićne praznike proda i do pet puta više prasetine, nego jagnjetine. Izgradnja Auto- puta donela je još više posla i interesovanja za čačanski specijalitet. U dane Božića cene su nešto više, pa je tako kilogram prasetine 2.200 dinara, dok za kilogram jagnjetine treba izdvojiti 2.700 dinara. Ipak, za najradosniji praznik se ne štedi i svi su voljni da izdvoje više novca za bogatu trpezu.




Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Na farmi imaju trenutno 32 grla , a primarna delatnost je mlečno govedarstvo.
Komora italijansko-srpskih privrednika uspešno povezuje italijanske i srpske kompanije i zastupa njihove interese od 2002. godine
Predstavnici Mlekare “Celeia” iz Slovenije doputovali su u trodnevnu stručno – turističku posetu Šumadiji i Zapadnoj Srbiji . Delegacija iz Celja posetila je Agronomski faklultet u Čačku, a potom će gosti posetiti Moravski… […]
Obezbeđeno je oko 80 hiljada sertifikovanih sadnica među kojima je najviše šljive za kojom vlada i najveće interesovanje, zatim je u ponudi jabuka, kruška, malina.
Predstavnici 10 lokalnih samouprava u Srbiji, medju kojima je I Čačak, potpisali su Memorandum o saradnji sa direkotrom kancelarije za IT I na taj način postale deo projekta „eUprava za sve”

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Na božićnoj trpezi neizostavno se mora naći i dobro jagnjeće, ili praseće pečenje. Znalci kažu da od čačanskog ne postoji bolje, a baš takvo se ovih dana priprema u pečenjari ,,Trifo“ u Preljini. Vlasnik pečenjare, Miloš Trifunović, tvrdi da u preljinskom kraju svaki dečak zna kako se priprema dobro pečenje. Tako je i on učio od starijih, ne sanjajući da će jednoga dana biti toliko traženo baš Trifovo pečenje. Već dugi niz godina priprema jagnjeće i praseće pečenje za sve ljubitelje dobre zakuske. U dane Božića, kaže, posla ima na pretek, ali je još uvek ga nosi volja za radom. -,,Tajna je u kvalitetu mesa i načinu pripreme. Kod mene se peče u furuni, ili na mangalu kad je lepo vreme. Koje je bolje, stvar je ukusa. Ja više volim iz furune, ali sa mangala je ukusnije dok je toplo. Kad se ohladi nije to taj ukus“, kaže Trifunović. Objašnjava da se porodični posao vodi 24 sata dnevno i da to podrazumeva dostupnost supruge Violete i njega tokom celog dana, ali da i to ima svoje lepote i čari, naročito kada znate ka kakvom cilju idete. – “Najlepše u ovom poslu je kada vam ljudi kažu da su zadovoljni i da će Vam doći ponovo. To je preporuka koja ide “od gosta do gosta” i ona nam je najdraža“, a i svojim primerom želim da pokažem da žene mogu sve da rade i svakako da mogu da vode uspešan porodični posao”– navodi Violeta Čačani više vole praseće pečenje, pa se tako za Božićne praznike proda i do pet puta više prasetine, nego jagnjetine. Izgradnja Auto- puta donela je još više posla i interesovanja za čačanski specijalitet. U dane Božića cene su nešto više, pa je tako kilogram prasetine 2.200 dinara, dok za kilogram jagnjetine treba izdvojiti 2.700 dinara. Ipak, za najradosniji praznik se ne štedi i svi su voljni da izdvoje više novca za bogatu trpezu.




Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
GAZDINSTVO KOMADINIĆ SVAKE GODINE POVEĆAVA BROJ GRLA STOKE NA FARMI
Na farmi imaju trenutno 32 grla , a primarna delatnost je mlečno govedarstvo.
ROADSHOW&BIZNIS RAZGIBAVANJE U ČAČKU
Komora italijansko-srpskih privrednika uspešno povezuje italijanske i srpske kompanije i zastupa njihove interese od 2002. godine
Predstavnici najveće slovenačke mlekare u poseti Zapadnoj Srbiji
Predstavnici Mlekare “Celeia” iz Slovenije doputovali su u trodnevnu stručno – turističku posetu Šumadiji i Zapadnoj Srbiji . Delegacija iz Celja posetila je Agronomski faklultet u Čačku, a potom će gosti posetiti Moravski… […]

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs