oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
06/05/2025
Autor:
Info Press
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Svi učenici Poljoprivredne škole Ljubo Mićić koji se školuju na smeru pekar odmah nakon završenog školovanja zasnivaju radni odnos, a mnogi započinju i sopstveni biznis. Zanimanje je perspektivno , ali se ne upiše svake školske godine onaj broj koji je planiran. Učenici imaju sve uslove za obavljanje nastave, pa se očekuje da će interesovanje za ovaj smer biti iz godine u godinu sve veće. Kiflice, kolači, hlepčići i druga peciva svakodnevnmo sveža izlaze iz školske pekare iz ruku vrednih đaka Poljoprivredne škole ,,Ljubo Mićić” iz Požege. Ukusni su , lepo izgledaju , a profesionalno pripremljeni iako ih spremaju mali kuvari . Vole ono što uče. Posebno ih motiviše poziv iz pojedinih preduzeća da odmah kada završe kod njih se i zaposle. ,, Uskoro završavam. Ovo sam izabrala zato što me prosto vuklo i htela sam da naučim. Em što mogu lepe pare da se zarade, a i zanimljivo mi je ovo da radim . Još uvek ne znam šta ću dalje. Volela bih da nastavim ovaj posao da radim što učim, ali videću”, kaže Anica Vasiljević, učenica Poljoprivredne škole u Požegi na smeru pekar. ,,Posle završene ove škole volela bih da nastavim da se ovim bavim. Imam već ponude na Zlatiboru za posao”, kazala nam je Milunka Milinković, takođe učenica Poljoprivredne škole na smeru pekar. Mali kuvari su pod budnim okom nastavnice tehnolaga Slavojke Vuković, koja je veoma zadovoljna njihovim radom .Šteta je , kaže ona, što je malo interesovanje za ovaj smer koji je i kreativan i perspektivan . ,,U školskoj pekari učenici smera pekar obavljaju praktičnu nastavu. Mi ove godine na žalost nemamo mnogo dece. Evo njih je samo petoro u završnoj godini. Imamo dv a učenika u drugoj godini . Malo bolji je bio upis u prvoj godini pekara. Jedanaest učenika je upisano ove školske godine. Interesovanje za smer nije tako veliko ili je dece mnogo manje. Pre smo imali po dve grupe pekara. Sarađujemo i sa socijalnim partnerima, pekarima u gradu, kao i u mestima gde dec a žive. Tako da su mogli praksu da obavljaju i u Arilju ako su deca iz Arilja ili iz Kosjerića. Inače, oni imaju praksu dva puta nedeljno n a trećoj godini, druga godina takođe dva dana. Prva godin a u drugom polugodištu imaju vežbe, pa su uglavnom u školskoj pekari na vežbama “, Slavojka Vuković, nastavnica u Poljoprivrednoj školi u Požegi. Nastavnica Vuković ističe da učenici uče sve ono što im je potrebno da se kada završe bez problema zaposle . Osim toga izučavaju i preduzetništo, a to znanje im omogućav a da mogu da započnu sopstveni biznis. ,, Imamo naših bivših đaka koji su uspešni i koji drže pekare po gradu i sarađujemo i sa njima . Sve što uče teorijski , što se tiče proizvodnje hleba, peciva, kolača oni ovde u pekari mogu da provežbaju i da rade. Deca često i ne završe ili su na završnom ispitu i dobijaju ponude za posao. Tako da mogu jako brzo da se zaposle. Možete da vidite skoro na svakoj pekari tražim radnika. Oni su non stop traženi. Posao nije lak, ali se danas sve više ide na to da se ukine treća smena i da se radi u dnevnoj smeni zahvaljujući novim tehnologijama, novim uređajima”, ispričala nam je nastavnica Vuković. Učenici sa smera pekar su u prednosti u poređenju sa drugima, Raduje , kaže nastavnica , što ovi đaci brzo mogu naći posao i ako se usavršavaju i dalje napreduju mogu jako lepo i da zarade.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
pročitaj još sličnih vesti
Poseban fokus bio je na unapređenju korisničkog iskustva, optimizaciji rada i efikasnijem odgovoru na izazove kao što su sezonski nedostatak radne snage i potrebe savremenog korisnika.
Zlatiborci ne kriju ambicije za ovu sezonu- cilj je jasan- premašiti prošlogodišnji rekod od preko milion i 200 hiljada registrovanih noćenja.
Državni seklretar Ćirković je naveo da je država Srbija ove godine izdvojila iz budžeta oko 150 milijardi dinara .
Zahtevi su podnošeni za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata
Osnivanjem Ogledne stavnice za selekciju i proizvodnju krompira u Guči 1954. godine, stvoreni su preduslovi za stručni i naučni razvoj proizvodnje krompira.
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Svi učenici Poljoprivredne škole Ljubo Mićić koji se školuju na smeru pekar odmah nakon završenog školovanja zasnivaju radni odnos, a mnogi započinju i sopstveni biznis. Zanimanje je perspektivno , ali se ne upiše svake školske godine onaj broj koji je planiran. Učenici imaju sve uslove za obavljanje nastave, pa se očekuje da će interesovanje za ovaj smer biti iz godine u godinu sve veće. Kiflice, kolači, hlepčići i druga peciva svakodnevnmo sveža izlaze iz školske pekare iz ruku vrednih đaka Poljoprivredne škole ,,Ljubo Mićić” iz Požege. Ukusni su , lepo izgledaju , a profesionalno pripremljeni iako ih spremaju mali kuvari . Vole ono što uče. Posebno ih motiviše poziv iz pojedinih preduzeća da odmah kada završe kod njih se i zaposle. ,, Uskoro završavam. Ovo sam izabrala zato što me prosto vuklo i htela sam da naučim. Em što mogu lepe pare da se zarade, a i zanimljivo mi je ovo da radim . Još uvek ne znam šta ću dalje. Volela bih da nastavim ovaj posao da radim što učim, ali videću”, kaže Anica Vasiljević, učenica Poljoprivredne škole u Požegi na smeru pekar. ,,Posle završene ove škole volela bih da nastavim da se ovim bavim. Imam već ponude na Zlatiboru za posao”, kazala nam je Milunka Milinković, takođe učenica Poljoprivredne škole na smeru pekar. Mali kuvari su pod budnim okom nastavnice tehnolaga Slavojke Vuković, koja je veoma zadovoljna njihovim radom .Šteta je , kaže ona, što je malo interesovanje za ovaj smer koji je i kreativan i perspektivan . ,,U školskoj pekari učenici smera pekar obavljaju praktičnu nastavu. Mi ove godine na žalost nemamo mnogo dece. Evo njih je samo petoro u završnoj godini. Imamo dv a učenika u drugoj godini . Malo bolji je bio upis u prvoj godini pekara. Jedanaest učenika je upisano ove školske godine. Interesovanje za smer nije tako veliko ili je dece mnogo manje. Pre smo imali po dve grupe pekara. Sarađujemo i sa socijalnim partnerima, pekarima u gradu, kao i u mestima gde dec a žive. Tako da su mogli praksu da obavljaju i u Arilju ako su deca iz Arilja ili iz Kosjerića. Inače, oni imaju praksu dva puta nedeljno n a trećoj godini, druga godina takođe dva dana. Prva godin a u drugom polugodištu imaju vežbe, pa su uglavnom u školskoj pekari na vežbama “, Slavojka Vuković, nastavnica u Poljoprivrednoj školi u Požegi. Nastavnica Vuković ističe da učenici uče sve ono što im je potrebno da se kada završe bez problema zaposle . Osim toga izučavaju i preduzetništo, a to znanje im omogućav a da mogu da započnu sopstveni biznis. ,, Imamo naših bivših đaka koji su uspešni i koji drže pekare po gradu i sarađujemo i sa njima . Sve što uče teorijski , što se tiče proizvodnje hleba, peciva, kolača oni ovde u pekari mogu da provežbaju i da rade. Deca često i ne završe ili su na završnom ispitu i dobijaju ponude za posao. Tako da mogu jako brzo da se zaposle. Možete da vidite skoro na svakoj pekari tražim radnika. Oni su non stop traženi. Posao nije lak, ali se danas sve više ide na to da se ukine treća smena i da se radi u dnevnoj smeni zahvaljujući novim tehnologijama, novim uređajima”, ispričala nam je nastavnica Vuković. Učenici sa smera pekar su u prednosti u poređenju sa drugima, Raduje , kaže nastavnica , što ovi đaci brzo mogu naći posao i ako se usavršavaju i dalje napreduju mogu jako lepo i da zarade.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Pročitaj slične vesti
Poseban fokus bio je na unapređenju korisničkog iskustva, optimizaciji rada i efikasnijem odgovoru na izazove kao što su sezonski nedostatak radne snage i potrebe savremenog korisnika.
Zlatiborci ne kriju ambicije za ovu sezonu- cilj je jasan- premašiti prošlogodišnji rekod od preko milion i 200 hiljada registrovanih noćenja.
Državni seklretar Ćirković je naveo da je država Srbija ove godine izdvojila iz budžeta oko 150 milijardi dinara .
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs