Budžet Grada Užica za 2021. godinu oko 3 milijarde dinara

Budžet Grada Užica za 2021. godinu oko 3 milijarde dinara

19/11/2020

Autor: 

Info Press

Izvor: Saopštenje

Foto: Uzice.rs

Konačan predlog budžeta Grada Užica za 2021. godinu naći će se pred odbornicima Skupštine grada Užica već sredinom decembra. Predlog predviđa da budžet za sledeću godinu bude na nivou od oko 3 milijarde dinara. Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za finansije naveo je da u uslovima pandemije imajući u vidu budžet za prethodnu godinu smatra da je to jedan dobar i realan predlog.

„Sa ovim sredstvima moći da obezbedimo normalno funkcionisanje našeg grada, finansiranje svih onih nadležnosti i potreba koji se svake godine finansiraju iz gradskog budžeta. Ono što je važno da će ovakav budžet obezbediti dalji razvoj grada.“

„Ideja je da se iduće godine podrže projekti koji su važni za naše sugrađane u ovim vremenima. U planu je da se 50 miliona dinara izdvoji za projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra Užice i Opšte bolnice Užice. Takođe, iz oblasti javnog zdravlja finansiraćemo iz budžeta sve ono što je važno za rekonstrukciju postojećih objekata iz oblasti zdravlja, kao što je prelaz Doma zdravlja na gasnu kotlarnicu. Predlog je da iz budžeta za 2021. godinu sufinansiramo i taj projekat, a dobar deo sredstava obezbediće i Vlada Republike Srbije.

Ono što je svim našim sugrađanima važno i prioritet je da nastavimo finansiranje subvencija u oblasti energetske efikasnosti koji značajno doprinosi smanjenju aerozagađenosti kao jednom od glavnim prioriteta u našem gradu. Ovim nacrtom smo predložili da to bude 40 miliona dinara, isti iznos koji je izdvojen i za prethodnu godinu.

Budžetom će se podržati i rad ustanova koje su okrenute našim najmlađim sugrađanima, kao što je Predškolska ustanova i opredelićemo dovoljno novca za poslovanje iste. U planu nam je ulazak u dalje širenje, modernizaciju i rekonstrukciju kapaciteta naše Predškolske ustanove sa krajnjim ciljem da u narednih nekoliko godina svako užičko dete ima mesto u vrtiću. Takođe, opredelićemo ona sredstva koja su potrebna za finansiranje ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja, kao i dodatna sredstva koja se tiču investicija u proširenje i modernizaciju ovih ustanova, s tim što tu očekujemo i podršku Vlade onako dobru kao što smo imali u prethodnom periodu.

Ideja je da sve dobre usluge i mere u oblasti socijalne politike nastavimo, pokušaćemo i verujem da ćemo uspeti, da povećamo davanja koji se tiču i podršci materinstvu i rađanju dece ono što je u nadležnosti lokalne samouprave, naravno dominantu podršku daje država, ali smo i mi izdvajali značajna sredstva i planiramo u narednoj godini da ta sredstva u budžetu uvećamo. Pokušaćemo da ne umanjujemo značajno budžet za sport. Treba istaći da smo mi kako u prethodnom tako i u narednom periodu okrenuti ka unapređenju sportske infrastrukture. Imali smo i imaćemo u narednom periodu značajna ulaganja u ovom sektoru. Siguran sam da nećemo umanjivati budžet za poljoprivredu, predlog je da se nekoliko procenata uveća budžet koji se odnosi na mere direktnih subvencija od strane Grada našim poljoprivrednim proizvođačima.

Grad je u 2020. godini značajna sredstva ulagao u turizam, iako je to jedna od grana koja je najteže pogođenja pandemijom, a planiramo da i za narednu godinu u budžetu opredelimo značajna sredstva za razvoj projekata u oblasti turizma. Pre svega u planu je nastavak rekonstrukcije Starog grada i početne radnje vezano za izgradnju mosta koji će povezati lokaciju Starog grada sa postojećom magistralom.

Ovakav budžet od nešto više od 3 milijarde dinara, pored redovnog funkcionisanja i izdvajanja sredstva koja su uobičajena svake godine, otvara i ima značajan prostor za sve one projekte u oblasti infrastukture koje treba da realizujemo u narednom periodu i upravo smo ovim predlogom budžeta okrenuti ka tom cilju.

Jedan od glavnih problema u našem gradu, pored aerozagađenja jeste nedostatak parking mesta i planiramo da u budžetu za sledeću godinu se ozbiljnije bavimo rešavanjem ovog pitanja. U planu je da u narednoj godini uđemo u proces izgradnje novih garaža na dve lokacije, verovatno će to biti modelom javnog-privatnog partnerstva. Biće dovoljno sredstva i za izgradnju i rekonstrukciju gradskih i seoskih puteva.

U narednoj godini planiramo početak realizacije projekta izgradnje novog kružnog toka na raskrsnici kod Narodnog muzeja. Ovim budžetom smo opredelili sredstva koja će biti podrška pre svega poslovnoj infrastrukturi odnosno onim projektima koji bi trebalo da dobiju na značaju u narednom periodu. Sasvim sigurno krajem naredne godine stiže i auto-put do Požege, to znači da ćemo u narednim godinama biti u situaciji da imamo i nove investicije.

Moramo biti spremni za naredni period, ali takođe moramo biti spremni da damo podršku i za opstanak, ali i razvoj postojećih veliki, srednjih i malih privrednih subjekata koji u najvećem delu pune naš budžet.

U narednoj godini u planu je početak realizacije projekta malog otvorenog bazena na Gradskoj plaži, namenjenog našim najmlađim sugrađanima i za te namene smo opredelili 20 miliona dinara.

Ništa manje nećemo biti posvećeni ni nastavku izgradnje komunalne infrastukture, tu pre svega mislimo na razvoj vodovodne mreže, na nastavak projekata izgradnje kanalizacije u onim delovima grada gde je to najurgentnije kao što je Turica i Bela Zemlja.

Takođe, biće obezbeđeno dovoljno sredstava da se Grad redovno čisti i održava. Očekujemo da pored budžeta Grada koji je po našim procenama u ovom momentu realan, da ćemo kao što smo u prethodnim godinama, imati značajnu podršku od Vlade Republike Srbije.

Svake godine izdvajamo sredstva za ove oblasti, za ove namene, pre sve u okviru nekih postojećih i realnih sredstava želimo na ovaj način još jednom da saslušamo naše građane. Ovo je prilika da do 01. decembra sugrađani putem aplikacija na gradskom sajtu Zajedno do dobrih odluka upute predlog i komentare na nacrt budžeta i iskažu svoje mišljenje o tome šta su prioriteti za naš grad u narednom periodu. Siguran sam da nećemo moći na sve potrebe da odgovorimo, kao i da nećemo rešiti sve probleme u narednoj godini, ali isto tako sam siguran da što nas više bude učestvovalo možemo dati kvalitetnije predloge, možemo doći do pravih suštinskih prioriteta za grad i učiniti ga boljim mestom za život. Svaki predlog koji bude poslat, bilo da je reč o nekom velikom projektu ili malom, biće detaljno analiziran. Izveštaj i mišljenja o tim predlozima biće dostupni i građani će dobiti povratne informacije vezano za to.

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Budžet Grada Užica za 2021. godinu oko 3 milijarde dinara". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Grad Čačak će se zadužiti za dodatnih 816 miliona dinara, odlučili su većnici na današnjoj sednici Gradskog veća

„Podaci pokazuju da je u protekla  godina bila odlična što se tiče izvoza i uvoza .Ostvareno je  411 miliona evra izvoza i to  najviše u Nemačku što je za 2,22 odsto više nego… […]

Ostavke užičkih Zavetnika

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“. – Za mene je to neprihvatljivo,… […]

U  Gradskom odboru  Narodne  stranke  u  Čačku  o  Fabrici  za prečišćavanje  otpadnih voda

Zbog  sve  veće  zabrinutosti  meštana  naselja  Prelići   u   Atenice  gde  je  planirana  izgradnja  Fabrike  za prečišćavanje  otpadnih  voda ,  za   svoju  sudbinu ako  do  realizacije   projektta  zaista  dođe ,  o  ovoj  temi  danas  je   bilo  reči  na konferenciji  za  novinare  u  GrO  Narodne  stranke  u  Čačku.  ,, To  je  dobra  investicija  i  potrebna  je  ovom  gradu”,  rečeno  je  između  ostalog  na  konferenciji.

Većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

Većnici opštine Lučani su održali svoju 58. sednicu na kojoj su razmatrali i usvojili brojne izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova.

Konferencija „Preduzetništvo bez granica – Žene koje menjaju svet”

Žene preduzetnice Šumadije i Zapadne Srbije

Kliknite ovde za sve vesti iz politike

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
178

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Budžet Grada Užica za 2021. godinu oko 3 milijarde dinara

19/11/2020
Autor:
Info Press
Izvor: Saopštenje
Foto: Uzice.rs

Konačan predlog budžeta Grada Užica za 2021. godinu naći će se pred odbornicima Skupštine grada Užica već sredinom decembra. Predlog predviđa da budžet za sledeću godinu bude na nivou od oko 3 milijarde dinara. Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za finansije naveo je da u uslovima pandemije imajući u vidu budžet za prethodnu godinu smatra da je to jedan dobar i realan predlog.

„Sa ovim sredstvima moći da obezbedimo normalno funkcionisanje našeg grada, finansiranje svih onih nadležnosti i potreba koji se svake godine finansiraju iz gradskog budžeta. Ono što je važno da će ovakav budžet obezbediti dalji razvoj grada.“

„Ideja je da se iduće godine podrže projekti koji su važni za naše sugrađane u ovim vremenima. U planu je da se 50 miliona dinara izdvoji za projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra Užice i Opšte bolnice Užice. Takođe, iz oblasti javnog zdravlja finansiraćemo iz budžeta sve ono što je važno za rekonstrukciju postojećih objekata iz oblasti zdravlja, kao što je prelaz Doma zdravlja na gasnu kotlarnicu. Predlog je da iz budžeta za 2021. godinu sufinansiramo i taj projekat, a dobar deo sredstava obezbediće i Vlada Republike Srbije.

Ono što je svim našim sugrađanima važno i prioritet je da nastavimo finansiranje subvencija u oblasti energetske efikasnosti koji značajno doprinosi smanjenju aerozagađenosti kao jednom od glavnim prioriteta u našem gradu. Ovim nacrtom smo predložili da to bude 40 miliona dinara, isti iznos koji je izdvojen i za prethodnu godinu.

Budžetom će se podržati i rad ustanova koje su okrenute našim najmlađim sugrađanima, kao što je Predškolska ustanova i opredelićemo dovoljno novca za poslovanje iste. U planu nam je ulazak u dalje širenje, modernizaciju i rekonstrukciju kapaciteta naše Predškolske ustanove sa krajnjim ciljem da u narednih nekoliko godina svako užičko dete ima mesto u vrtiću. Takođe, opredelićemo ona sredstva koja su potrebna za finansiranje ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja, kao i dodatna sredstva koja se tiču investicija u proširenje i modernizaciju ovih ustanova, s tim što tu očekujemo i podršku Vlade onako dobru kao što smo imali u prethodnom periodu.

Ideja je da sve dobre usluge i mere u oblasti socijalne politike nastavimo, pokušaćemo i verujem da ćemo uspeti, da povećamo davanja koji se tiču i podršci materinstvu i rađanju dece ono što je u nadležnosti lokalne samouprave, naravno dominantu podršku daje država, ali smo i mi izdvajali značajna sredstva i planiramo u narednoj godini da ta sredstva u budžetu uvećamo. Pokušaćemo da ne umanjujemo značajno budžet za sport. Treba istaći da smo mi kako u prethodnom tako i u narednom periodu okrenuti ka unapređenju sportske infrastrukture. Imali smo i imaćemo u narednom periodu značajna ulaganja u ovom sektoru. Siguran sam da nećemo umanjivati budžet za poljoprivredu, predlog je da se nekoliko procenata uveća budžet koji se odnosi na mere direktnih subvencija od strane Grada našim poljoprivrednim proizvođačima.

Grad je u 2020. godini značajna sredstva ulagao u turizam, iako je to jedna od grana koja je najteže pogođenja pandemijom, a planiramo da i za narednu godinu u budžetu opredelimo značajna sredstva za razvoj projekata u oblasti turizma. Pre svega u planu je nastavak rekonstrukcije Starog grada i početne radnje vezano za izgradnju mosta koji će povezati lokaciju Starog grada sa postojećom magistralom.

Ovakav budžet od nešto više od 3 milijarde dinara, pored redovnog funkcionisanja i izdvajanja sredstva koja su uobičajena svake godine, otvara i ima značajan prostor za sve one projekte u oblasti infrastukture koje treba da realizujemo u narednom periodu i upravo smo ovim predlogom budžeta okrenuti ka tom cilju.

Jedan od glavnih problema u našem gradu, pored aerozagađenja jeste nedostatak parking mesta i planiramo da u budžetu za sledeću godinu se ozbiljnije bavimo rešavanjem ovog pitanja. U planu je da u narednoj godini uđemo u proces izgradnje novih garaža na dve lokacije, verovatno će to biti modelom javnog-privatnog partnerstva. Biće dovoljno sredstva i za izgradnju i rekonstrukciju gradskih i seoskih puteva.

U narednoj godini planiramo početak realizacije projekta izgradnje novog kružnog toka na raskrsnici kod Narodnog muzeja. Ovim budžetom smo opredelili sredstva koja će biti podrška pre svega poslovnoj infrastrukturi odnosno onim projektima koji bi trebalo da dobiju na značaju u narednom periodu. Sasvim sigurno krajem naredne godine stiže i auto-put do Požege, to znači da ćemo u narednim godinama biti u situaciji da imamo i nove investicije.

Moramo biti spremni za naredni period, ali takođe moramo biti spremni da damo podršku i za opstanak, ali i razvoj postojećih veliki, srednjih i malih privrednih subjekata koji u najvećem delu pune naš budžet.

U narednoj godini u planu je početak realizacije projekta malog otvorenog bazena na Gradskoj plaži, namenjenog našim najmlađim sugrađanima i za te namene smo opredelili 20 miliona dinara.

Ništa manje nećemo biti posvećeni ni nastavku izgradnje komunalne infrastukture, tu pre svega mislimo na razvoj vodovodne mreže, na nastavak projekata izgradnje kanalizacije u onim delovima grada gde je to najurgentnije kao što je Turica i Bela Zemlja.

Takođe, biće obezbeđeno dovoljno sredstava da se Grad redovno čisti i održava. Očekujemo da pored budžeta Grada koji je po našim procenama u ovom momentu realan, da ćemo kao što smo u prethodnim godinama, imati značajnu podršku od Vlade Republike Srbije.

Svake godine izdvajamo sredstva za ove oblasti, za ove namene, pre sve u okviru nekih postojećih i realnih sredstava želimo na ovaj način još jednom da saslušamo naše građane. Ovo je prilika da do 01. decembra sugrađani putem aplikacija na gradskom sajtu Zajedno do dobrih odluka upute predlog i komentare na nacrt budžeta i iskažu svoje mišljenje o tome šta su prioriteti za naš grad u narednom periodu. Siguran sam da nećemo moći na sve potrebe da odgovorimo, kao i da nećemo rešiti sve probleme u narednoj godini, ali isto tako sam siguran da što nas više bude učestvovalo možemo dati kvalitetnije predloge, možemo doći do pravih suštinskih prioriteta za grad i učiniti ga boljim mestom za život. Svaki predlog koji bude poslat, bilo da je reč o nekom velikom projektu ili malom, biće detaljno analiziran. Izveštaj i mišljenja o tim predlozima biće dostupni i građani će dobiti povratne informacije vezano za to.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Budžet Grada Užica za 2021. godinu oko 3 milijarde dinara". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Grad Čačak će se zadužiti za dodatnih 816 miliona dinara, odlučili su većnici na današnjoj sednici Gradskog veća

„Podaci pokazuju da je u protekla  godina bila odlična što se tiče izvoza i uvoza .Ostvareno je  411 miliona evra izvoza i to  najviše u Nemačku što je za 2,22 odsto više nego… […]

Ostavke užičkih Zavetnika

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“. – Za mene je to neprihvatljivo,… […]

U  Gradskom odboru  Narodne  stranke  u  Čačku  o  Fabrici  za prečišćavanje  otpadnih voda

Zbog  sve  veće  zabrinutosti  meštana  naselja  Prelići   u   Atenice  gde  je  planirana  izgradnja  Fabrike  za prečišćavanje  otpadnih  voda ,  za   svoju  sudbinu ako  do  realizacije   projektta  zaista  dođe ,  o  ovoj  temi  danas  je   bilo  reči  na konferenciji  za  novinare  u  GrO  Narodne  stranke  u  Čačku.  ,, To  je  dobra  investicija  i  potrebna  je  ovom  gradu”,  rečeno  je  između  ostalog  na  konferenciji.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up