Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
30/01/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: Pixabay
Miloš Pejčinović iz Asocijacija za promociju srpske hrane rekao je za RTS da se evropska industrija hrane sve više okreće ka kategoriji specijalozovane hrane – to je visokokvalitetna hrana sa posebnim benefitima za potrošača, sa nekom pričom koja stoji iza tog brenda. Hrana iz Srbije je dragulj neotkrivene vrednosti, rekla je nedavno Anabel Langbejn poznata novozelandska kulinarka, dok je promovisala svoje specijalitete na najpoznatijem svetkom kulinarskom TV kanalu. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Miloš Pejčinović je rekao da Asocijacija za promociju srpske hrane postoji skoro dve godine. Kaže da je cilj da okupe najkvalitetnije proizviođačnje hrane iz Srbije, da se povežu sa činiocima ekosistema industrije hrane koji su aktivni učesnici domaćeg tržišta. “Pored projekta Svet hoće domaće, jedan od najvažnijih projekata Asocijacije za promociju srpske hrane je Sajam, konferencija o visokokvalitetnoj hrani koja se dva puta održala u Beogradu”, kaže Pejčinović. Prema njegovim rečima, cilj tog sajma je upoznavanje proizvođača iz Srbije i regiona sa kupcima iz Srbije i Evrope. Ističe da je cilj izvoz i plasaman srpskih proizvoda na inostrano tržište. Govoreći o tome kako im Asocijacija pomaže, Pejčinović kaže da su kroz aktivnost Sajma doveli 57 evropskih kupaca i distributera. “Za sada su neki nezvanični rezultati da je za ta dva sajma ostvaren izvoz od oko milion i 900.000 evra što je neverovatan useph za dve godine”, podvlači Pejčinović. “Trudićemo se i dalje da radimo ka tom cilju, taj sajam će 2020. godine premašiti sva očekivanja, a imali smo 114 izlagača, 57 evropskih kupaca, 65 učesnika konferencije – predavača, tako da ne radimo samo na izvozu, već i na povezivanju sa bitnim činiocima fud industrije, ne samo iz Srbije nego i iz Evrope”, kaže on. Pejčinović kaže da se radi na edukaciji malih kompanija kojima je to od velike važnosti da mogu da postanu deo tog lanca. Hrana sa posebnim benefitima “Srbija nije zemlja ćevapa, kajmaka i pršute, nego zemlja koja je prepoznata kao podneblje koje proizvodi veoma kvalitetne proizvode, premijum proizvode koji mogu da stanu rame uz rame sa nekim evropskim proizvodima”, kaže Pejčinović. Govoreći o ženama u preduzetništvu, kaže da je to zanimljiva kategorija koja ima velike potencijale. “Znamo veliki broj žena koje su iz kuhinje svog doma napravile komapnije, sa 50 radnika, koje su i dalje u kategotiji srednjih kompanija ali koje trasiraju sebi put ka velikim kompanijama a zenimljive su investitorima koje žele da ulaže u njihova preduzeća”, kaže Pejčinović. “Žene su se osnažile da naprave velike uspehe i pomažemo im u tome da imamo što više žena u svojim projektima da ima damo vetar u leđa”, zaključio je Pejčinović.
Sve više se evropska industrija hrane okreće ka kategoriji specijalozovane hrane – to je visokokvalitetna hrana koja je sa posebnim benefitima za potrošača, sa nekom pričom koja stoji iza tog brenda, sa nekim posebnim benefitima koje pružaju ti proizvodi u odnosu na tradicionalne, objašnjava Pejčinović.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 35 do 38 stepeni.
Bez obzira na veru i nacilju humanost povezuje ljude širom i sveta , a ne sme se zanemariti da jedino humanost nema cenu.
Opredeljena sredstva u iznosu od milion dinara za nabavku bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na području grada Čačka biće dovoljna za kupovinu 66 bicikala
Od početka jula tekuće godine do 14.avgusta na teritoriji Čačka evidentirano je 146 požara, 122 na otvorenom prostoru. Najveći broj požara zabeležen je 7.jula na teritoriji koju pokriva Vatrogasno – spasilački bataljon Čačak… […]
Iako najavljeno, uvodjnje restrikcija u isporukama vode za potrošače u Čačku neće se primenjivati danas i narednih dana jer su svi gradski rezervoari i bunari ispravni, a akumulacija puna tako da će se… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Miloš Pejčinović iz Asocijacija za promociju srpske hrane rekao je za RTS da se evropska industrija hrane sve više okreće ka kategoriji specijalozovane hrane – to je visokokvalitetna hrana sa posebnim benefitima za potrošača, sa nekom pričom koja stoji iza tog brenda. Hrana iz Srbije je dragulj neotkrivene vrednosti, rekla je nedavno Anabel Langbejn poznata novozelandska kulinarka, dok je promovisala svoje specijalitete na najpoznatijem svetkom kulinarskom TV kanalu. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Miloš Pejčinović je rekao da Asocijacija za promociju srpske hrane postoji skoro dve godine. Kaže da je cilj da okupe najkvalitetnije proizviođačnje hrane iz Srbije, da se povežu sa činiocima ekosistema industrije hrane koji su aktivni učesnici domaćeg tržišta. “Pored projekta Svet hoće domaće, jedan od najvažnijih projekata Asocijacije za promociju srpske hrane je Sajam, konferencija o visokokvalitetnoj hrani koja se dva puta održala u Beogradu”, kaže Pejčinović. Prema njegovim rečima, cilj tog sajma je upoznavanje proizvođača iz Srbije i regiona sa kupcima iz Srbije i Evrope. Ističe da je cilj izvoz i plasaman srpskih proizvoda na inostrano tržište. Govoreći o tome kako im Asocijacija pomaže, Pejčinović kaže da su kroz aktivnost Sajma doveli 57 evropskih kupaca i distributera. “Za sada su neki nezvanični rezultati da je za ta dva sajma ostvaren izvoz od oko milion i 900.000 evra što je neverovatan useph za dve godine”, podvlači Pejčinović. “Trudićemo se i dalje da radimo ka tom cilju, taj sajam će 2020. godine premašiti sva očekivanja, a imali smo 114 izlagača, 57 evropskih kupaca, 65 učesnika konferencije – predavača, tako da ne radimo samo na izvozu, već i na povezivanju sa bitnim činiocima fud industrije, ne samo iz Srbije nego i iz Evrope”, kaže on. Pejčinović kaže da se radi na edukaciji malih kompanija kojima je to od velike važnosti da mogu da postanu deo tog lanca. Hrana sa posebnim benefitima “Srbija nije zemlja ćevapa, kajmaka i pršute, nego zemlja koja je prepoznata kao podneblje koje proizvodi veoma kvalitetne proizvode, premijum proizvode koji mogu da stanu rame uz rame sa nekim evropskim proizvodima”, kaže Pejčinović. Govoreći o ženama u preduzetništvu, kaže da je to zanimljiva kategorija koja ima velike potencijale. “Znamo veliki broj žena koje su iz kuhinje svog doma napravile komapnije, sa 50 radnika, koje su i dalje u kategotiji srednjih kompanija ali koje trasiraju sebi put ka velikim kompanijama a zenimljive su investitorima koje žele da ulaže u njihova preduzeća”, kaže Pejčinović. “Žene su se osnažile da naprave velike uspehe i pomažemo im u tome da imamo što više žena u svojim projektima da ima damo vetar u leđa”, zaključio je Pejčinović.
Sve više se evropska industrija hrane okreće ka kategoriji specijalozovane hrane – to je visokokvalitetna hrana koja je sa posebnim benefitima za potrošača, sa nekom pričom koja stoji iza tog brenda, sa nekim posebnim benefitima koje pružaju ti proizvodi u odnosu na tradicionalne, objašnjava Pejčinović.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Bez obzira na veru i nacilju humanost povezuje ljude širom i sveta , a ne sme se zanemariti da jedino humanost nema cenu.
Opredeljena sredstva u iznosu od milion dinara za nabavku bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na području grada Čačka biće dovoljna za kupovinu 66 bicikala
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs