Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
28/07/2024
Autor:
Zorica Đoković
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Dragan Donevski je davne 1933. godine otvorio prvu poslastičarnicu u Užicu, čuvenu „Zoru“. Porodični posao nastavili su njegovi potomci, pa je tradiciju najstarije poslastičarnice od 2001. godine nastavilo „Zorino unuče“. „Zora“ poslastičarnica je bila posebno mesto tog doba, a i danas u Zorinom unučetu se možete sladiti tadašnjim kolačima i pecivima. U vreme kada se razni poslovi brzo šire i još brže gase, nestaje staro i niče novo, užička poslastičarska istorija ispisana je kroz slavu poslastičarnice Zora koja traje više od 90 godina. Dragan Donevski je počeo sa tortama i pecivima, a praunuk Zoran nastavio da svojim specijalitetima pravljenim po recepturi pradedvoa sladi neke nove generacije Užičana: -„Zorino unuče“ nastalo je 2001. godine kada smo moja supruga Mira i ja odlučili da samostalno otvorimo poslastičarnicu. Pošto sam ja unuk, logično je bilo da naziv bude „Zorino unuče“ jer smo mi naslednici čuvene „Zore“ koja se nalazila preko puta stare Robne kuće na samom ćošku. Tu su bili od 1952. do 2001. godine kada smo supruga i ja nastavili tradiciju. Pravimo kifle, pogačice i drugo a od slatkiša tu su urmašice, tulumbe, baklave, krempite itd. Sve pravimo po receptima iz „Zore“ . Inače mi ne dajemo recepte, jer moja baba i njena majka, one su to radile, to su njihovi recepti, i mi ništa ne menjamo tu, niti stavljamo aditive.- Zoran Donevski vlasnik poslastičarnice „Zorino unuče“ U poslastičarnici rade samo Zoran i supruga Mira. Njih dvoje spojila je ljubav, a zajedničkim snagama održavaju posao. Zahvaljujući njima u Užicu, nekada, a i sada, nema onog ko nije čuo za nekadašnju poslastičarnicu Zora, a i današnje Zorino unuče. Supruga Mirjana je po zanimanju termo obrađivač. Taj posao nikada nije radila, jer je prevladala ljubav prema mešenju i kolačima: -Nije lako ali uspevamo sve da postignemo dobrom organizacijom. Naš dan počinje u pet ujutru, pa do uveče, nekad i posle 20 časova. Ali navikli smo, volimo i čuvamo tradiciju naših predaka. Suprug i ja smo jednom drugom podrška, i ništa nam nije teško. Najzadovoljniji smo kada vidimo da su naše mušterije zadovoljne. Kvalitet je na prvom mestu, i toga se držimo decenijama- kaže Mirjana Donevski Zorino unuče ima svoje redovne mušterije. Ističu da je kvalitet i ukus iznad svega. Poslastičarnica opstaje i decenijma traje, a sve zahvaljujući tome što generacije Užičana sa sa uživanjem svraćaju da kupe neko pecivo, ali i da se zaslade sa čuvenim urmašicama, krempitom, rum tortom, baklavama, tulumbama i drugim specijalitetima.













Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Naplata ovog poreza odnosiće se i na kompanije koje uvoze prljave sirovine.
Ječmenić se pčelarstvom bavi od 1995. godine. U pčelinjacima u Dragačevu ima oko 300 košnica.
Jedan od najpoznatijih čačanskih proizvođača rakije Stanimir poznatiji kao Cane Minić odavno je prestao da broji vredne nagrade, prizanja
Broj klijenata kontinuirano raste, a kvalitet proizvoda se ne menja.
Umesto 20. oktobra kako su stručnjaci očekivali i ove godine , a što je inače optimalan period , setva pšenice malo će biti prolongirana

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Dragan Donevski je davne 1933. godine otvorio prvu poslastičarnicu u Užicu, čuvenu „Zoru“. Porodični posao nastavili su njegovi potomci, pa je tradiciju najstarije poslastičarnice od 2001. godine nastavilo „Zorino unuče“. „Zora“ poslastičarnica je bila posebno mesto tog doba, a i danas u Zorinom unučetu se možete sladiti tadašnjim kolačima i pecivima. U vreme kada se razni poslovi brzo šire i još brže gase, nestaje staro i niče novo, užička poslastičarska istorija ispisana je kroz slavu poslastičarnice Zora koja traje više od 90 godina. Dragan Donevski je počeo sa tortama i pecivima, a praunuk Zoran nastavio da svojim specijalitetima pravljenim po recepturi pradedvoa sladi neke nove generacije Užičana: -„Zorino unuče“ nastalo je 2001. godine kada smo moja supruga Mira i ja odlučili da samostalno otvorimo poslastičarnicu. Pošto sam ja unuk, logično je bilo da naziv bude „Zorino unuče“ jer smo mi naslednici čuvene „Zore“ koja se nalazila preko puta stare Robne kuće na samom ćošku. Tu su bili od 1952. do 2001. godine kada smo supruga i ja nastavili tradiciju. Pravimo kifle, pogačice i drugo a od slatkiša tu su urmašice, tulumbe, baklave, krempite itd. Sve pravimo po receptima iz „Zore“ . Inače mi ne dajemo recepte, jer moja baba i njena majka, one su to radile, to su njihovi recepti, i mi ništa ne menjamo tu, niti stavljamo aditive.- Zoran Donevski vlasnik poslastičarnice „Zorino unuče“ U poslastičarnici rade samo Zoran i supruga Mira. Njih dvoje spojila je ljubav, a zajedničkim snagama održavaju posao. Zahvaljujući njima u Užicu, nekada, a i sada, nema onog ko nije čuo za nekadašnju poslastičarnicu Zora, a i današnje Zorino unuče. Supruga Mirjana je po zanimanju termo obrađivač. Taj posao nikada nije radila, jer je prevladala ljubav prema mešenju i kolačima: -Nije lako ali uspevamo sve da postignemo dobrom organizacijom. Naš dan počinje u pet ujutru, pa do uveče, nekad i posle 20 časova. Ali navikli smo, volimo i čuvamo tradiciju naših predaka. Suprug i ja smo jednom drugom podrška, i ništa nam nije teško. Najzadovoljniji smo kada vidimo da su naše mušterije zadovoljne. Kvalitet je na prvom mestu, i toga se držimo decenijama- kaže Mirjana Donevski Zorino unuče ima svoje redovne mušterije. Ističu da je kvalitet i ukus iznad svega. Poslastičarnica opstaje i decenijma traje, a sve zahvaljujući tome što generacije Užičana sa sa uživanjem svraćaju da kupe neko pecivo, ali i da se zaslade sa čuvenim urmašicama, krempitom, rum tortom, baklavama, tulumbama i drugim specijalitetima.













Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
OD SLEDEĆE GODINE VELIKI ZAGADJIVAČI ĆE PLAĆAI POREZ ZA ZAGADJIVANJE
Naplata ovog poreza odnosiće se i na kompanije koje uvoze prljave sirovine.
PRINOS MEDA U VEĆINI MESTA U 2025.GODINI ISPOD PROSEKA
Ječmenić se pčelarstvom bavi od 1995. godine. U pčelinjacima u Dragačevu ima oko 300 košnica.
MINIĆEVA KUĆA RAKIJE – KUĆA DOBRE RAKIJE
Jedan od najpoznatijih čačanskih proizvođača rakije Stanimir poznatiji kao Cane Minić odavno je prestao da broji vredne nagrade, prizanja

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs