Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
18/10/2020
Autor:
Info Press
Izvor: Nova S
Foto: Wallpaper
Komplet lepinja vam u kućnoj varijanti verovatno nikad neće ispasti kao ona koju ste jeli u krajevima oko Užica, Tare i Zlatibora, ali vredi da pokušate. Komplet lepinja je specijalitet broj jedan koji se može pojesti u Srbiji, ako pitate The Taste Atlas. S ocenom 4,60 za sobom je ostavila ajvar (4,56), pljeskavicu (4,40), sarmu (4,39) i perkelt (4,43). A priprema je prilično jednostavna, naravno, ukoliko imate sva četiri osnovna sastojka – lepinju, jaje, stari kajmak i pretop.Bez bilo kojeg od tih sastojka, to jelo se jednostavno ne može nazvati komplet lepinjom, a najveći problem mogao bi da bude pretop – “sok od mesa” koji ostane nakon pečenja prasetine ili jagnjetine. U nekim pečenjarama navodno može i da se kupi, a ako ste se upustili u pravljenje komplet lepinje verovatno vam je ostalo neke “moče” od prethodnog dana. Poslužiće. Kajmak birate stari, a lepinju možete da kupite, a možete je i sami napraviti – na sajtu Coolinarka našli smo jedan od recepata. A evo i originalnog recepta za komplet lepinju – u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, toliko će vam lepinja biti potrebno, količina drugih sastojaka i način filovanja se ponavlja. Sastojci: 1 lepinja 2 kašike kajmaka 1 jaje 1 nepuna kutlača pretopa (ili moče) Priprema: Lepinju isecite tako da gornji deo bude malo manji pošto će vam služiti kao poklopac. Veći donji deo lepinje namažite kajmakom i prelijte umućenim jajetom (ako je potrebno izvadite malo testa iz sredine). Samo malo umočite “poklopac”, stavite u pleh pored lepinje i sve ubacite u rernu zagrejanu na 220-250 stepeni. Pecite 5-10 minuta, da sredina bude pečena, ali ne previše. Pečenu lepinju odmah zalijte otopljenim pretopom i poklopite gornjim delom lepinje. Komplet lepinja obično se jede za doručak i služi s kiselim mlekom ili jogurtom, a neke novije varijante uključuju listiće pršute i paradajz salatu.

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Događaj je održan u okviru već poznate i, od strane učesnika voljene, kreativne radionice „Četkica i čašica“, te su kroz umetničke aktivnosti simbolično povezane empatija, solidarnost i zajedništvo.
JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE “BIOKTOŠ” UŽICE ORGANIZUJE TRADICIONALNI VAŠAR PETKOVICU
Najniža temperatura od 8 do 11, a najviša od 13 do 17 stepeni.
Ovim putem želimo da pokažemo našem malenom junaku da smo svi uz njega, poručuju drugari iz škole u Preljini.
Bazar počinje od 14 h kada će 15 izlagača ponuditi rukotvoreine i poslastice, a od 15 h biće izvedena predstava za decu

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Komplet lepinja vam u kućnoj varijanti verovatno nikad neće ispasti kao ona koju ste jeli u krajevima oko Užica, Tare i Zlatibora, ali vredi da pokušate. Komplet lepinja je specijalitet broj jedan koji se može pojesti u Srbiji, ako pitate The Taste Atlas. S ocenom 4,60 za sobom je ostavila ajvar (4,56), pljeskavicu (4,40), sarmu (4,39) i perkelt (4,43). A priprema je prilično jednostavna, naravno, ukoliko imate sva četiri osnovna sastojka – lepinju, jaje, stari kajmak i pretop.Bez bilo kojeg od tih sastojka, to jelo se jednostavno ne može nazvati komplet lepinjom, a najveći problem mogao bi da bude pretop – “sok od mesa” koji ostane nakon pečenja prasetine ili jagnjetine. U nekim pečenjarama navodno može i da se kupi, a ako ste se upustili u pravljenje komplet lepinje verovatno vam je ostalo neke “moče” od prethodnog dana. Poslužiće. Kajmak birate stari, a lepinju možete da kupite, a možete je i sami napraviti – na sajtu Coolinarka našli smo jedan od recepata. A evo i originalnog recepta za komplet lepinju – u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, toliko će vam lepinja biti potrebno, količina drugih sastojaka i način filovanja se ponavlja. Sastojci: 1 lepinja 2 kašike kajmaka 1 jaje 1 nepuna kutlača pretopa (ili moče) Priprema: Lepinju isecite tako da gornji deo bude malo manji pošto će vam služiti kao poklopac. Veći donji deo lepinje namažite kajmakom i prelijte umućenim jajetom (ako je potrebno izvadite malo testa iz sredine). Samo malo umočite “poklopac”, stavite u pleh pored lepinje i sve ubacite u rernu zagrejanu na 220-250 stepeni. Pecite 5-10 minuta, da sredina bude pečena, ali ne previše. Pečenu lepinju odmah zalijte otopljenim pretopom i poklopite gornjim delom lepinje. Komplet lepinja obično se jede za doručak i služi s kiselim mlekom ili jogurtom, a neke novije varijante uključuju listiće pršute i paradajz salatu.

Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
Gold gondola Zlatibor i udruženje „Jefimija“ skupom na Torniku podržali kampanju „Roze oktobar“
Događaj je održan u okviru već poznate i, od strane učesnika voljene, kreativne radionice „Četkica i čašica“, te su kroz umetničke aktivnosti simbolično povezane empatija, solidarnost i zajedništvo.
JKP “BIOKTOŠ” UŽICE – O B A V E Š T E Nj E
JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE “BIOKTOŠ” UŽICE ORGANIZUJE TRADICIONALNI VAŠAR PETKOVICU
OBLAČNO S KIŠOM I PLJUSKOVIMA ŠIROM SRBIJE – OBILNIJE PADAVINE NA JUGU I JUGOISTOKU
Najniža temperatura od 8 do 11, a najviša od 13 do 17 stepeni.

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs