Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
19/02/2025
Autor:
Info Press
Izvor: Zorica Đoković
Foto: TV Lav
Turistička organizacija regije Zapadna Srbije organizovala je radionicu na temu Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane u Sow food konceptu. Radionica je održana u hotelu Zlatiborska noć na Beloj Zemlji. Predavač je bio poznati bosanskohercegovački kuvar Nihad Mameledžija koji se svrstava među najbolje stručnjake u ovom poslu u Bosni i Hercegovini. Posle Bjelog Polja i Prijepolja poznati bosanskogercegovački kuvar stigao je i u Uzice. Sa zadovoljstvom je sa prisutnima podelio svoje dugogodišnje iskustvo u pripremi tradicionalnih gastronomski proizvoda i serviranju i prezentaciji hrane kroz Sow food kocept. Kaže da Sow food koncept nije samo način serviranja hrane već je to filozofija koja slavi kvalitetne sastojke, održivu proizvodnju i autentičnost u prezentaciji jela. Jednostavno to je povezivanje hrane sa emocijama i pričom: -Danas sam došao ispred naše asocijacije kako bismo predstavili concept Slow fooda. Mi smo već 20 godina u tome I ukratko ovaj concept je da pronalazimo autentične namirnice našeg kraja I preradimo ih u neke fine restoranske ukuse- kaže Nihad Mameledžija. Učesnici radionice bili su kulinarski stručnjaci hotelsko ugostiteljskih kuća Zapadne Srbije, koji su bili oduševljeni što su imali priliku da se upoznaju, a kasnije u svojim objektima i primene stečena znanja: -Ja sam i ranije imao priliku da se sretnem sa Sow food konceptom, ali smo sada od Hihada dosta toga naučili najviše kako da te neke lokalne proizvode pretvorimo u neko jelo i da ih iskoristimo na nekim maksimalan način. Ne treba da ima otpada ili nečega, već da se sve iskoristi. Pravili smo dosta zanimljivih jela, to je bila neka kombinacija i srpskih i crnogorskih i bosanskih jela, pa je baš bilo zanimljivo- kaže Nemanja Pitulić jedan od prisutnih kuvara. Za hotele primene Sow food koncepta može biti izuzetno korisna, jer može između ostalog doprineti većem zadovoljstvu gostiju, ekonomsku isplativost i jaču povezanost sa lokalnom zajednicom_ -Htela bih prvo da se zahvalim TO regije Zapadna Srbija, što je baš naš hotel izabrala da bude domaćin ove radionice. Ono što je značajno je što ovde ima dosta mladih kuvara koji tek počinju svoju karijeru, ali i stariih koji već imaju preko 20 godina iskustva, koliko je lako napredovati i biti u trendu sa današnjim zahtevima modernog gosta. A to je i najvažnije , da se gosti zadovolje ovom gastronomskom ponudom koja će nadam se u budućnost biti u standardnom meniju svih trenutno prisutnih restorana- istakla je Snežana Marinković menadžerka hotela Zlatiborska noć. Radionica je realizovana u okviru projekta „Društveno odgovoran Sow food turizam u Dunavskom regionu“
#hotelzlatiborskanoć, #metodeitehnike, #prezentovanjehrane, #radionica
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Rođena bez gornjih ekstremiteta Dejana je još kao devojčica sanjala da postane umetnica.
Direktor Studentskog centra Dragan Jovović ne očekuje da će cena smeštaja studenata u dom biti povećana.
Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena.
Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 35 do 38 stepeni.
Bez obzira na veru i nacilju humanost povezuje ljude širom i sveta , a ne sme se zanemariti da jedino humanost nema cenu.
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Turistička organizacija regije Zapadna Srbije organizovala je radionicu na temu Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane u Sow food konceptu. Radionica je održana u hotelu Zlatiborska noć na Beloj Zemlji. Predavač je bio poznati bosanskohercegovački kuvar Nihad Mameledžija koji se svrstava među najbolje stručnjake u ovom poslu u Bosni i Hercegovini. Posle Bjelog Polja i Prijepolja poznati bosanskogercegovački kuvar stigao je i u Uzice. Sa zadovoljstvom je sa prisutnima podelio svoje dugogodišnje iskustvo u pripremi tradicionalnih gastronomski proizvoda i serviranju i prezentaciji hrane kroz Sow food kocept. Kaže da Sow food koncept nije samo način serviranja hrane već je to filozofija koja slavi kvalitetne sastojke, održivu proizvodnju i autentičnost u prezentaciji jela. Jednostavno to je povezivanje hrane sa emocijama i pričom: -Danas sam došao ispred naše asocijacije kako bismo predstavili concept Slow fooda. Mi smo već 20 godina u tome I ukratko ovaj concept je da pronalazimo autentične namirnice našeg kraja I preradimo ih u neke fine restoranske ukuse- kaže Nihad Mameledžija. Učesnici radionice bili su kulinarski stručnjaci hotelsko ugostiteljskih kuća Zapadne Srbije, koji su bili oduševljeni što su imali priliku da se upoznaju, a kasnije u svojim objektima i primene stečena znanja: -Ja sam i ranije imao priliku da se sretnem sa Sow food konceptom, ali smo sada od Hihada dosta toga naučili najviše kako da te neke lokalne proizvode pretvorimo u neko jelo i da ih iskoristimo na nekim maksimalan način. Ne treba da ima otpada ili nečega, već da se sve iskoristi. Pravili smo dosta zanimljivih jela, to je bila neka kombinacija i srpskih i crnogorskih i bosanskih jela, pa je baš bilo zanimljivo- kaže Nemanja Pitulić jedan od prisutnih kuvara. Za hotele primene Sow food koncepta može biti izuzetno korisna, jer može između ostalog doprineti većem zadovoljstvu gostiju, ekonomsku isplativost i jaču povezanost sa lokalnom zajednicom_ -Htela bih prvo da se zahvalim TO regije Zapadna Srbija, što je baš naš hotel izabrala da bude domaćin ove radionice. Ono što je značajno je što ovde ima dosta mladih kuvara koji tek počinju svoju karijeru, ali i stariih koji već imaju preko 20 godina iskustva, koliko je lako napredovati i biti u trendu sa današnjim zahtevima modernog gosta. A to je i najvažnije , da se gosti zadovolje ovom gastronomskom ponudom koja će nadam se u budućnost biti u standardnom meniju svih trenutno prisutnih restorana- istakla je Snežana Marinković menadžerka hotela Zlatiborska noć. Radionica je realizovana u okviru projekta „Društveno odgovoran Sow food turizam u Dunavskom regionu“
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Rođena bez gornjih ekstremiteta Dejana je još kao devojčica sanjala da postane umetnica.
Direktor Studentskog centra Dragan Jovović ne očekuje da će cena smeštaja studenata u dom biti povećana.
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs