Radionica “Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane”

Radionica “Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane”

19/02/2025

Autor: 

Info Press

Izvor: Zorica Đoković

Foto: TV Lav

Turistička organizacija regije Zapadna Srbije organizovala je radionicu na temu Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane u Sow food konceptu. Radionica je održana u hotelu Zlatiborska noć na Beloj Zemlji. Predavač je bio poznati bosanskohercegovački kuvar Nihad Mameledžija koji se svrstava među najbolje stručnjake u ovom poslu u Bosni i Hercegovini.

Posle Bjelog Polja i Prijepolja poznati bosanskogercegovački kuvar stigao je i u Uzice. Sa zadovoljstvom je sa prisutnima podelio svoje dugogodišnje iskustvo u pripremi tradicionalnih gastronomski proizvoda i serviranju i prezentaciji hrane kroz Sow food kocept.

Kaže da Sow food koncept nije samo način serviranja hrane već je to filozofija koja slavi kvalitetne sastojke, održivu proizvodnju i autentičnost u prezentaciji jela. Jednostavno to je povezivanje hrane sa emocijama i pričom:

-Danas sam došao ispred naše asocijacije kako bismo predstavili concept Slow fooda. Mi smo već 20 godina u tome I ukratko ovaj concept je da pronalazimo autentične namirnice našeg kraja I preradimo ih u neke fine restoranske ukuse- kaže Nihad Mameledžija.

Učesnici radionice bili su kulinarski stručnjaci hotelsko ugostiteljskih kuća Zapadne Srbije, koji su bili oduševljeni što su imali priliku da se upoznaju, a kasnije u svojim objektima i primene stečena znanja:

-Ja sam i ranije imao priliku da se sretnem sa Sow food konceptom, ali smo sada od Hihada dosta toga naučili najviše kako da te neke lokalne proizvode pretvorimo u neko jelo i da ih iskoristimo na nekim maksimalan način. Ne treba da ima otpada ili nečega, već da se sve iskoristi. Pravili smo dosta zanimljivih jela, to je bila neka kombinacija i srpskih i crnogorskih i bosanskih jela, pa je baš bilo zanimljivo- kaže Nemanja Pitulić jedan od prisutnih kuvara.

Za hotele primene Sow food koncepta može biti izuzetno korisna, jer može između ostalog doprineti većem zadovoljstvu gostiju, ekonomsku isplativost i jaču povezanost sa lokalnom zajednicom_

-Htela bih prvo da se zahvalim TO regije Zapadna Srbija, što je baš naš hotel izabrala da bude domaćin ove radionice. Ono što je značajno je što ovde ima dosta mladih kuvara koji tek počinju svoju karijeru, ali i stariih koji već imaju preko 20 godina iskustva, koliko je lako napredovati i biti u trendu sa današnjim zahtevima modernog gosta. A to je i najvažnije , da se gosti zadovolje ovom gastronomskom ponudom koja će nadam se u budućnost biti u standardnom meniju svih trenutno prisutnih restorana- istakla je Snežana Marinković menadžerka hotela Zlatiborska noć.

Radionica je realizovana u okviru projekta „Društveno odgovoran Sow food turizam u Dunavskom regionu“

, , ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Radionica “Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane”". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima

Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]

Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša

oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.

Izdaje se radionica za mehaničarske i limarsko-farbarske usluge u Čačku

Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

“VINOMANIJA” ZLATIBOR 27.07.2024.GODINE PREZENTACIJA HYUNDAI “TUCSTON” – TERASA I PLATO ISPRED HOTELA PALISAD

Pridružite nam se na Festivalu  “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

DEVOJKA SA KRILIMA I SRCEM ŠAMPIONA 

Rođena bez gornjih ekstremiteta Dejana je još kao devojčica sanjala da postane umetnica.

STUDENTSKI CENTAR U ČAČKU SPREMNO DOČEKUJE NOVU AKADEMSKU GODINU

Direktor  Studentskog  centra  Dragan  Jovović  ne  očekuje  da  će  cena  smeštaja  studenata  u  dom  biti   povećana.

Vremenska prognoza 17. avgust 2025.

Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena.

VREMENSKA PROGNOZA 16. AVGUST 2025.

Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 35 do 38 stepeni.

Humanost nema cenu

Bez obzira na veru i nacilju humanost povezuje ljude širom i sveta , a ne sme se zanemariti da jedino humanost nema cenu.

Kliknite ovde za sve vesti iz društva

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
29

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2025 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Radionica “Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane”

19/02/2025
Autor:
Info Press
Izvor: Zorica Đoković
Foto: TV Lav

Turistička organizacija regije Zapadna Srbije organizovala je radionicu na temu Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane u Sow food konceptu. Radionica je održana u hotelu Zlatiborska noć na Beloj Zemlji. Predavač je bio poznati bosanskohercegovački kuvar Nihad Mameledžija koji se svrstava među najbolje stručnjake u ovom poslu u Bosni i Hercegovini.

Posle Bjelog Polja i Prijepolja poznati bosanskogercegovački kuvar stigao je i u Uzice. Sa zadovoljstvom je sa prisutnima podelio svoje dugogodišnje iskustvo u pripremi tradicionalnih gastronomski proizvoda i serviranju i prezentaciji hrane kroz Sow food kocept.

Kaže da Sow food koncept nije samo način serviranja hrane već je to filozofija koja slavi kvalitetne sastojke, održivu proizvodnju i autentičnost u prezentaciji jela. Jednostavno to je povezivanje hrane sa emocijama i pričom:

-Danas sam došao ispred naše asocijacije kako bismo predstavili concept Slow fooda. Mi smo već 20 godina u tome I ukratko ovaj concept je da pronalazimo autentične namirnice našeg kraja I preradimo ih u neke fine restoranske ukuse- kaže Nihad Mameledžija.

Učesnici radionice bili su kulinarski stručnjaci hotelsko ugostiteljskih kuća Zapadne Srbije, koji su bili oduševljeni što su imali priliku da se upoznaju, a kasnije u svojim objektima i primene stečena znanja:

-Ja sam i ranije imao priliku da se sretnem sa Sow food konceptom, ali smo sada od Hihada dosta toga naučili najviše kako da te neke lokalne proizvode pretvorimo u neko jelo i da ih iskoristimo na nekim maksimalan način. Ne treba da ima otpada ili nečega, već da se sve iskoristi. Pravili smo dosta zanimljivih jela, to je bila neka kombinacija i srpskih i crnogorskih i bosanskih jela, pa je baš bilo zanimljivo- kaže Nemanja Pitulić jedan od prisutnih kuvara.

Za hotele primene Sow food koncepta može biti izuzetno korisna, jer može između ostalog doprineti većem zadovoljstvu gostiju, ekonomsku isplativost i jaču povezanost sa lokalnom zajednicom_

-Htela bih prvo da se zahvalim TO regije Zapadna Srbija, što je baš naš hotel izabrala da bude domaćin ove radionice. Ono što je značajno je što ovde ima dosta mladih kuvara koji tek počinju svoju karijeru, ali i stariih koji već imaju preko 20 godina iskustva, koliko je lako napredovati i biti u trendu sa današnjim zahtevima modernog gosta. A to je i najvažnije , da se gosti zadovolje ovom gastronomskom ponudom koja će nadam se u budućnost biti u standardnom meniju svih trenutno prisutnih restorana- istakla je Snežana Marinković menadžerka hotela Zlatiborska noć.

Radionica je realizovana u okviru projekta „Društveno odgovoran Sow food turizam u Dunavskom regionu“

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Radionica “Metode i tehnike prezentovanja i serviranja hrane”". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima

Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]

Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša

oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.

Izdaje se radionica za mehaničarske i limarsko-farbarske usluge u Čačku

Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

DEVOJKA SA KRILIMA I SRCEM ŠAMPIONA 

Rođena bez gornjih ekstremiteta Dejana je još kao devojčica sanjala da postane umetnica.

STUDENTSKI CENTAR U ČAČKU SPREMNO DOČEKUJE NOVU AKADEMSKU GODINU

Direktor  Studentskog  centra  Dragan  Jovović  ne  očekuje  da  će  cena  smeštaja  studenata  u  dom  biti   povećana.

Vremenska prognoza 17. avgust 2025.

Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 29 do 33 stepena.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
O privatnosti

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.