Ivanu i Dejana Gligorijevića spojila je ljubav na prvoj godini Poljoprivrednog fakutleta u Beogradu. Istog dana su diplimirali a potom odlučili da svetla velegrade zamene za selo. Vratili su se u Dejanov rodni kraj, selo Radanovce kod Kosjerića, gde sada uspešno vode porodični biznis- mlekaru Kajsija.
Mladi bračni par Ivana i Dejan nisu oklevali da se po završetku školovanja vrate na Dejanovu dedovinu u selo Radanovce. Odluka je bila i lakša jer je i Ivana rodom iz Žagubice, pa i njoj nije bilo teško da se odrekne života u velegradu. Nastavili su već započetu tradiciju pravljenja krem sira, posao koji su započeli Dejanovi roditelji:
-Nismo se dvoumili da se vratimo jer moji imaju nekih stotinu tona sirovog mleka godišnje, pa smo po završetku fakutleta supruga i ja odlučili da se vratimo i napravimo mali pogon za preradu sirovog mleka- počinje priču Dejan Gligorijević.
A ovi mladi, sposobni, smireni, čestiti i dobronamerni ljudi, polako i strpljivo su trasirali put svojoj mlekari. Snova i ideja vodilja uvek ima, pa je tako posao iz dana u dan postajao sve veći. Sada u svom asirtimanu imaju proizvodi koji imaju poseban šarm i jedinstven ukus:
-Trenutno se u ponudi nalazi naš davno poznati krem sir koji mi radimo po jednom starom receptu, ali se na taj krem sir nadovezala punomasna kiška, imamo i mladi punomasni sir- priča Dejan.
Zanimljivo je i kako je mlekara dobila naziv Kajsija. Po drvetu kajsija, koje se nalazi u dvorištu porodične kuće već skoro pola veka, i nemi je svedog svih srećnih, ali i onih tužnih trenutaka:
-To drvo je uz samu kuću i svih ovih godina svašta je doživela. Jednostvano je osećamo kao deo porodice, i kao znak zahvalnosti odlučili smo i da naša firma ponese ime Kajsija- objašnjava Dejan.
Stub uspešne i stabilne porodice, je žena. A Ivana je ta koja svemu daje poseban pečat i prefinjenost. I ništa joj nije teško. Uz dva sina, trogodišnjeg Vuka i jednogodišnje Strahinju sve postiže:
-Ništa nije teško, a imamo i pomoć kompletne porodice. Organizujemo se po potrebi ali sve stižemo. Glavni teret je na Dejanu a ja sam tu oko pakovanja, a inače tu sam i kada treba i za pranje, za prevoz mleka, jednostavno sve što treba da se uradi, ali to su opet sitnice naspram onoga što moj suprug radi. Zadužena sam i za marketing, tu nam dosta pomažu internet i društvene mreže. Ljudi najviše preko interneta kupuju- zadovoljno kaže Ivana Gligorijević.
A maleni Vuk već ima osećaj za porodični biznis. Sigruno da će mlekara Kajsija imati naslednike koji će je vodite u nove poslovne izazbove i svet biznisa.
Zadivljujuće je kako Gligorijevići u selu Radanovci kod Kosjerića funcionišu. Tri generacije na okupu a svi složni, kao jedan. Zato kada dolazite ne samo u njihov dom , već i u mlekaru Kajsija, ne možete a da ne osetite taj poseban porodični šarm koji pleni i ne ostavlja vas ravnodušnim.
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "POSEBAN ŠARM MLEKARE KAJSIJA". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.
U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.
U Užicu je jučezapočeta realizacija Evropska nedelje mobilnosti pod sloganom ,,Krećite se kvalitetnije . Manifestaciju je osnovala Evropska komisija , a cilj je favorizovanje nemotorizovanih vidova kretanja u poređenju sa motorizovanim saobraćajem koji koristi … […]
U Mrčajevcima je sinoć završena 21 Kupusijada. Osnivač mrčajevačke nadaleko poznate manifestacije Kupusijada, Milorad Jevđović zapretio je da će od sledeće godine ukinuti ovu turističko privrednu manifestaciju zbog loše organizacije. Iz TO Čačak… […]
U okviru aktivnosti na pripremi distributivnog sistema za predstojeću sezonu i obezbeđivanja stabilnog snabdevanja električnom energijom, Ogranak Elektrodistribucija Užice , obavljaće radove na redovnom održavanju trafostanice TS 10/0,4 kV Železničke čete (Sevojno) i… […]
Ivanu i Dejana Gligorijevića spojila je ljubav na prvoj godini Poljoprivrednog fakutleta u Beogradu. Istog dana su diplimirali a potom odlučili da svetla velegrade zamene za selo. Vratili su se u Dejanov rodni kraj, selo Radanovce kod Kosjerića, gde sada uspešno vode porodični biznis- mlekaru Kajsija.
Mladi bračni par Ivana i Dejan nisu oklevali da se po završetku školovanja vrate na Dejanovu dedovinu u selo Radanovce. Odluka je bila i lakša jer je i Ivana rodom iz Žagubice, pa i njoj nije bilo teško da se odrekne života u velegradu. Nastavili su već započetu tradiciju pravljenja krem sira, posao koji su započeli Dejanovi roditelji:
-Nismo se dvoumili da se vratimo jer moji imaju nekih stotinu tona sirovog mleka godišnje, pa smo po završetku fakutleta supruga i ja odlučili da se vratimo i napravimo mali pogon za preradu sirovog mleka- počinje priču Dejan Gligorijević.
A ovi mladi, sposobni, smireni, čestiti i dobronamerni ljudi, polako i strpljivo su trasirali put svojoj mlekari. Snova i ideja vodilja uvek ima, pa je tako posao iz dana u dan postajao sve veći. Sada u svom asirtimanu imaju proizvodi koji imaju poseban šarm i jedinstven ukus:
-Trenutno se u ponudi nalazi naš davno poznati krem sir koji mi radimo po jednom starom receptu, ali se na taj krem sir nadovezala punomasna kiška, imamo i mladi punomasni sir- priča Dejan.
Zanimljivo je i kako je mlekara dobila naziv Kajsija. Po drvetu kajsija, koje se nalazi u dvorištu porodične kuće već skoro pola veka, i nemi je svedog svih srećnih, ali i onih tužnih trenutaka:
-To drvo je uz samu kuću i svih ovih godina svašta je doživela. Jednostvano je osećamo kao deo porodice, i kao znak zahvalnosti odlučili smo i da naša firma ponese ime Kajsija- objašnjava Dejan.
Stub uspešne i stabilne porodice, je žena. A Ivana je ta koja svemu daje poseban pečat i prefinjenost. I ništa joj nije teško. Uz dva sina, trogodišnjeg Vuka i jednogodišnje Strahinju sve postiže:
-Ništa nije teško, a imamo i pomoć kompletne porodice. Organizujemo se po potrebi ali sve stižemo. Glavni teret je na Dejanu a ja sam tu oko pakovanja, a inače tu sam i kada treba i za pranje, za prevoz mleka, jednostavno sve što treba da se uradi, ali to su opet sitnice naspram onoga što moj suprug radi. Zadužena sam i za marketing, tu nam dosta pomažu internet i društvene mreže. Ljudi najviše preko interneta kupuju- zadovoljno kaže Ivana Gligorijević.
A maleni Vuk već ima osećaj za porodični biznis. Sigruno da će mlekara Kajsija imati naslednike koji će je vodite u nove poslovne izazbove i svet biznisa.
Zadivljujuće je kako Gligorijevići u selu Radanovci kod Kosjerića funcionišu. Tri generacije na okupu a svi složni, kao jedan. Zato kada dolazite ne samo u njihov dom , već i u mlekaru Kajsija, ne možete a da ne osetite taj poseban porodični šarm koji pleni i ne ostavlja vas ravnodušnim.
Napiši komentar
komentari
Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "POSEBAN ŠARM MLEKARE KAJSIJA". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
U Užicu je jučezapočeta realizacija Evropska nedelje mobilnosti pod sloganom ,,Krećite se kvalitetnije . Manifestaciju je osnovala Evropska komisija , a cilj je favorizovanje nemotorizovanih vidova kretanja u poređenju sa motorizovanim saobraćajem koji koristi … […]
U Mrčajevcima je sinoć završena 21 Kupusijada. Osnivač mrčajevačke nadaleko poznate manifestacije Kupusijada, Milorad Jevđović zapretio je da će od sledeće godine ukinuti ovu turističko privrednu manifestaciju zbog loše organizacije. Iz TO Čačak… […]
U okviru aktivnosti na pripremi distributivnog sistema za predstojeću sezonu i obezbeđivanja stabilnog snabdevanja električnom energijom, Ogranak Elektrodistribucija Užice , obavljaće radove na redovnom održavanju trafostanice TS 10/0,4 kV Železničke čete (Sevojno) i… […]
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.
Obavezni kolačići
Obavezni kolačići su oni koji omogućavaju neometan rad sajta. Drugačije se nazivaju i funkcionalnim kolačićima. Njihovim isključivanjem ispravan rad ovog sajta ne bi bio moguć, te se oni nalaze u ovoj kategoriji obaveznih.
Ukoliko isključite ove kolačiće, nećemo biti u mogućnosti da zapamtimo vaša podešavanja privatnosti i obaveštenje o kolačićima biće iznova učitano na svakoj stranici koju posetite.
Analitički i marketinški kolačići
Ovi kolačići nam omogućavaju da prikupimo podatke o načinima korišćenja sajta i dalje unapređujemo sajt, kako bismo mogli da pružimo korisne i kvalitetne informacije, te pozitivna i personalizovana korisnička iskustva.
Molimo vas odobrite obavezne kolačiće kako bismo mogli da upamtimo vaša podešavanja.