Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
10/04/2025
Autor:
Info Press
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
U Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi održava se kvalifikaciono takmičenje i predselekcija za nacionalno takmičenje najboljih pekara Srbije –”Pekarijada 2025”. Ovo jedinstveno takmičenje okuplja najbolje pekare Srbije koji se bore za titulu „Prvi među najboljima“ i to u pet kategorija: burek, štrudla, kroasan, pizza i hleb. “Pekarijada” je zvanično od 2015. takmičenje za najbolje pekare Srbije. Održava se svake druge godine i predstavlja više od samog takmičenja –“Pekarijada” je, ističu organizatori, proslava zanatskih veština, gde se spajaju tradicija i savremeni trendovi. ”Osim naravno prestiža, “Pekarijada”, mislim, da je veoma značajna pre svega za mlade pekare. Zamire ovaj zanat pomalo, čini mi se, pa je cilj “Pekarijade” upravo edukacija i da probudimo pomalo svest kod mladih, da pekarstvo sve više napreduje i da to više nije samo noćni rad. Došlo je do industrijalizacije u pekarstvu što donosi brojne benefite i ovo je, slobodno mogu da kažem, zanat budućnosti,” kaže Ljubomir Pavlović, član Organizacionog odbora “Pekarijada 2025” Po drugi put predtakmičenje za najboljeg pekara Srbije održava se i u Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi. Pored takmičara profesionalaca u programu “Pekarijade” je i takmičenje učenika, ove godine u kategoriji štrudla sa makom. Tradicionalno su na ovom takmičenju prisutni i zvanično pekari amateri, za sebe kažu profesionalni zaljubljenici u umetnost pekarstva. “Nisam iz oblasti kulinarstva, nisam čak ni iz oblasti pekarstva, radim sasvim neki drugi posao, ali vezan svakako za umetnost i kulturu. Smatra, upravo, da pekarstvo nosi u sebi klicu i umetnosti i kulture i zato sam na ovom događaju. Takmičim se već drugi put. Ovo jako bitna grana, ovakve manifestacije podstiču mlade pekare, što je, čini mi se najbitnije, jer pekarstvo ne može da izumre i ne sme da izumre,” smatra Razumenka Marković, jedna od učesnica takmičenja “Pekarijada 2025”. Kandidate na takmičenju ocenjuje stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke – predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze, sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećihtrgovinskih lanaca u zemlji. Kvalifikacije za petu “Pekarijadu” organizovane su u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu . U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega će u novembru , u velikom finalu „Pekarijade“, biti proglašeni pobednici po kategorijama. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci, završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrade „Prvi među najboljima“.













Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Ovogodišnji praznični program biće izuzetno bogat, sa nastupima regionalnih zvezda
Važan je i izbor odgovarajućih alata, koji obezbeđuju kvalitetnu rezidbu.
Najniža temperatura biće od tri do šest, a najviša od sedam do 10 stepeni.
Polaznici će se tokom obuke upoznati sa time šta su pesticidi i kakve su formulacije dostupne na tržištu kako bi bez problema mogli da čitaju deklaraciju.
Gradska uprava za infrastrukturu i razvoj donela je na sednici Gradskog veća novo Rešenje o utvrđivanju usluga taksi prevoza, kojim su propisane nove cene taksi usluga.Prema rešenju, na području gradske zone Užica start… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
U Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi održava se kvalifikaciono takmičenje i predselekcija za nacionalno takmičenje najboljih pekara Srbije –”Pekarijada 2025”. Ovo jedinstveno takmičenje okuplja najbolje pekare Srbije koji se bore za titulu „Prvi među najboljima“ i to u pet kategorija: burek, štrudla, kroasan, pizza i hleb. “Pekarijada” je zvanično od 2015. takmičenje za najbolje pekare Srbije. Održava se svake druge godine i predstavlja više od samog takmičenja –“Pekarijada” je, ističu organizatori, proslava zanatskih veština, gde se spajaju tradicija i savremeni trendovi. ”Osim naravno prestiža, “Pekarijada”, mislim, da je veoma značajna pre svega za mlade pekare. Zamire ovaj zanat pomalo, čini mi se, pa je cilj “Pekarijade” upravo edukacija i da probudimo pomalo svest kod mladih, da pekarstvo sve više napreduje i da to više nije samo noćni rad. Došlo je do industrijalizacije u pekarstvu što donosi brojne benefite i ovo je, slobodno mogu da kažem, zanat budućnosti,” kaže Ljubomir Pavlović, član Organizacionog odbora “Pekarijada 2025” Po drugi put predtakmičenje za najboljeg pekara Srbije održava se i u Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi. Pored takmičara profesionalaca u programu “Pekarijade” je i takmičenje učenika, ove godine u kategoriji štrudla sa makom. Tradicionalno su na ovom takmičenju prisutni i zvanično pekari amateri, za sebe kažu profesionalni zaljubljenici u umetnost pekarstva. “Nisam iz oblasti kulinarstva, nisam čak ni iz oblasti pekarstva, radim sasvim neki drugi posao, ali vezan svakako za umetnost i kulturu. Smatra, upravo, da pekarstvo nosi u sebi klicu i umetnosti i kulture i zato sam na ovom događaju. Takmičim se već drugi put. Ovo jako bitna grana, ovakve manifestacije podstiču mlade pekare, što je, čini mi se najbitnije, jer pekarstvo ne može da izumre i ne sme da izumre,” smatra Razumenka Marković, jedna od učesnica takmičenja “Pekarijada 2025”. Kandidate na takmičenju ocenjuje stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke – predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze, sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećihtrgovinskih lanaca u zemlji. Kvalifikacije za petu “Pekarijadu” organizovane su u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu . U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega će u novembru , u velikom finalu „Pekarijade“, biti proglašeni pobednici po kategorijama. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci, završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrade „Prvi među najboljima“.













Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
Bogata ponuda hotela i ugostiteljskih objekata: Zlatibor spreman za nezaboravan novogodišnji provod
Ovogodišnji praznični program biće izuzetno bogat, sa nastupima regionalnih zvezda
U TOKU ZIMSKA REZIDBA VOĆA
Važan je i izbor odgovarajućih alata, koji obezbeđuju kvalitetnu rezidbu.
HLADNO I OBLAČNO, MESTIMIČNO S KIŠOM – NAJVIŠA TEMPERATURA DO 10 STEPENI
Najniža temperatura biće od tri do šest, a najviša od sedam do 10 stepeni.

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs