Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
10/08/2020
Autor:
Dušica Polić
Izvor: TV Lav plus
Foto: TV Lav plus
Virus COVID19
pred celo čovečanstvo postavio je pitanje koliko smo se udaljili od prirode,
pa koliko i na koji način brinemo o svom
zdravlju. Još pre dve godine, upravo iz želje da se vrate prirodi i da žive
zdravo, Viktor i Violeta Tripković odlučili su da se iz grada presele na
Zlatibor. Dugi niz godina već, njihova porodica i hrani se po veganskom konceptu, za koji
smatraju da je nazdraviji. Od nedavno najbolje specijalitete njihove kuhinje mogu probati i posetioci na Zlatiboru, u njihovoj bar poslastičarnici. Viktor
Tripković je sportista, njegova supruga Violeta misica i model, pa je onda i priroda, prirodno, zdravo okruženje u kojem žele da žive logičan koncept njihovog izbora. “Ovde na Zlatiboru je dobar izbor, zbog pre svega
vazduha kakav jeste, zbog prirode koja
buja okolo i ta dva spoljna faktora su osnovni razlozi
zbog kojih smo odlučili da se iz grada preselimo na Zlatibor. Uz to, ovde
je mnogo jednostavniji način života,
mnogo usporeniji i faktički smo sami
sebi dali priliku da živimo u skladu sa prirodom mnogo, mnogo više nego u
gradu”, objašnjava Viktor Tripković, razloge svoje porodice da se iz grada
presele na Zlatibor. Duži
niz godina već i zdrava, prirodna, uglavnom organska hrana osnov je ishrane u porodici Tripković. Od
nedavno najbolje specijalitete iz
njihove kuhinje mogu probati i svi
posetioci Zlatibora u njihovoj bio bar poslastičarnici. “Ovaj koncept koji smo napravili faktički proizilazi
iz našeg zdravog načina života. To podrazumeva, u našem slučaju, ishranu koja
je potpuno bez šećera, bez glutena, podrazumeva ishranu koja je na biljnoj
bazi, ne konzumiramo industrijske
proizvode koji u sebi imaju bilo šta
životinjskog porekla, arome, veštačke zasladjivače, emulgatore i slično.
Faktički je to izraz našeg načina života i
ono što mi jedemo i naša ćerka, je ono što prodajemo u našoj radnji”,
objašnjava Viktor Tripković. Izmedju ostalog ideja Viktora i Violete Tripković jeste da razbiju zablude da sve što je zdravo po
difoltu mora i neukusno. Počeli su sa 10 slatkiša, a danas su došli do skoro
pedeset slatkih i slanih proizvoda. Domaći kolači, torte, radosni mafini,
palačinke, sladoledi, slatki namazi, kafe, pa slaniši burger „zdravko“ i
„ljutko“, heljdine tortilje i obrok salate, samo su deo ponude u ovoj radnji
zdrave, domaće, uglavnom organske hrane. Za recepte je zadužena Violeta koja je
i tehnolog i kao najautentičniju iz njihovog asortimana izdvaja „bakinu
makovnjaču“. “Jedan od naših
najautentičnijih proizvoda je naša bakina makovnjača, kako je zovemo, štrudla sa makom, koja je potpuno sirova bez
termičke obrade. Punjena je naravno, makom i urmama, a kora je od integralnog
susama indijskih oraha.” Inače,
glavni degustaror u ovoj
poslastičarnici je, ćerka Vioktora i Violete, Viola, koja ne poznaje
industrijski način ishrane i kada ona
potvrdi da je nešto lepo i ukusno, tek tada jelo je odobreno za prodaju.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Na terenima Sportskog centra Borović – Barice u Dautovcu, u nedelju 21. septembra biće održan prvi Memorijalni turnir posvećen Dušanu Dulu Boroviću. Nadmetanje počinje u 10 časova, organizatori pozivaju sve ljubitelje fudbala da… […]
Tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano dok posle podne stiže promena vremena donoseći kišu najpre u Vojvodinu a uveče i tokom noći i u ostale delove Srbije. Pretežno vedro i toplo vreme… […]
Prigodnim programom i ove godine obeležava se Dan Sektora za vanredne situacije. U Čačku u Vatrogasno spasilačkom bataljonu, danas su dodeljene zahvalnice zaslužnima za podršku i izuzetnu saradnju. U narednim danima do 17.septembra… […]
Na putevima Srbije će od sutra do 22. septembra biti sprovedena pojačana kontrola saobraćaja u okviru evropske akcije “ROADPOL dani bezbednosti” (ROADPOL Safety Days), saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Akcija se održava… […]
Banke u Srbiji obavezne su da od danas smanje kamatne stope na potrošačke, gotovinske i stambene kredite za zaposlene i penzionere čija su primanja manja od 100.000 dinara. Nove katne stope se odnose… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Virus COVID19
pred celo čovečanstvo postavio je pitanje koliko smo se udaljili od prirode,
pa koliko i na koji način brinemo o svom
zdravlju. Još pre dve godine, upravo iz želje da se vrate prirodi i da žive
zdravo, Viktor i Violeta Tripković odlučili su da se iz grada presele na
Zlatibor. Dugi niz godina već, njihova porodica i hrani se po veganskom konceptu, za koji
smatraju da je nazdraviji. Od nedavno najbolje specijalitete njihove kuhinje mogu probati i posetioci na Zlatiboru, u njihovoj bar poslastičarnici. Viktor
Tripković je sportista, njegova supruga Violeta misica i model, pa je onda i priroda, prirodno, zdravo okruženje u kojem žele da žive logičan koncept njihovog izbora. “Ovde na Zlatiboru je dobar izbor, zbog pre svega
vazduha kakav jeste, zbog prirode koja
buja okolo i ta dva spoljna faktora su osnovni razlozi
zbog kojih smo odlučili da se iz grada preselimo na Zlatibor. Uz to, ovde
je mnogo jednostavniji način života,
mnogo usporeniji i faktički smo sami
sebi dali priliku da živimo u skladu sa prirodom mnogo, mnogo više nego u
gradu”, objašnjava Viktor Tripković, razloge svoje porodice da se iz grada
presele na Zlatibor. Duži
niz godina već i zdrava, prirodna, uglavnom organska hrana osnov je ishrane u porodici Tripković. Od
nedavno najbolje specijalitete iz
njihove kuhinje mogu probati i svi
posetioci Zlatibora u njihovoj bio bar poslastičarnici. “Ovaj koncept koji smo napravili faktički proizilazi
iz našeg zdravog načina života. To podrazumeva, u našem slučaju, ishranu koja
je potpuno bez šećera, bez glutena, podrazumeva ishranu koja je na biljnoj
bazi, ne konzumiramo industrijske
proizvode koji u sebi imaju bilo šta
životinjskog porekla, arome, veštačke zasladjivače, emulgatore i slično.
Faktički je to izraz našeg načina života i
ono što mi jedemo i naša ćerka, je ono što prodajemo u našoj radnji”,
objašnjava Viktor Tripković. Izmedju ostalog ideja Viktora i Violete Tripković jeste da razbiju zablude da sve što je zdravo po
difoltu mora i neukusno. Počeli su sa 10 slatkiša, a danas su došli do skoro
pedeset slatkih i slanih proizvoda. Domaći kolači, torte, radosni mafini,
palačinke, sladoledi, slatki namazi, kafe, pa slaniši burger „zdravko“ i
„ljutko“, heljdine tortilje i obrok salate, samo su deo ponude u ovoj radnji
zdrave, domaće, uglavnom organske hrane. Za recepte je zadužena Violeta koja je
i tehnolog i kao najautentičniju iz njihovog asortimana izdvaja „bakinu
makovnjaču“. “Jedan od naših
najautentičnijih proizvoda je naša bakina makovnjača, kako je zovemo, štrudla sa makom, koja je potpuno sirova bez
termičke obrade. Punjena je naravno, makom i urmama, a kora je od integralnog
susama indijskih oraha.” Inače,
glavni degustaror u ovoj
poslastičarnici je, ćerka Vioktora i Violete, Viola, koja ne poznaje
industrijski način ishrane i kada ona
potvrdi da je nešto lepo i ukusno, tek tada jelo je odobreno za prodaju.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Na terenima Sportskog centra Borović – Barice u Dautovcu, u nedelju 21. septembra biće održan prvi Memorijalni turnir posvećen Dušanu Dulu Boroviću. Nadmetanje počinje u 10 časova, organizatori pozivaju sve ljubitelje fudbala da… […]
Tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano dok posle podne stiže promena vremena donoseći kišu najpre u Vojvodinu a uveče i tokom noći i u ostale delove Srbije. Pretežno vedro i toplo vreme… […]
Prigodnim programom i ove godine obeležava se Dan Sektora za vanredne situacije. U Čačku u Vatrogasno spasilačkom bataljonu, danas su dodeljene zahvalnice zaslužnima za podršku i izuzetnu saradnju. U narednim danima do 17.septembra… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs