Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
16/07/2024
Autor:
Gordana Rajičić
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Kako bi povećala svoj kućni budžet, ali i preradila povrće iz sopstvene bašte koje je ostalo neprodato, Marija Vučićević iz Ježevice odlučila je da započne proizvodnju zimnice. U toku je ostavljanje krastavčića, a onda stiže paprika. U posao se uključila cela porodica . Za sada je Marijana zadovoljna i razmišlja da u narednom periodu poveća proizvodnju zbog izuzetno velike potražnje. Proizvodnju zimnice Marija Vučićević započela je pre nekoliko godina.U ponudi je bogat asortiman od džemova, sokova do ajvara, paprike, krastavčića i drugo. U vreme naše posete ostavljala je krastavčiće , koji polako prolaze, a na red će doći drugo povrće. Postupak ostavljanja nije težak. Zahtevan jeste, da bi se dobio odgovarajući kvalitet i obavlja se po receptu naših baka. ,, Nije komplikovano. Naravno da treba puno rada i truda . Krastavčiće slažemo u tegle, nalivamo ih. Stavljamo ih da se kuvaju pola sata, sat. Kada provri, čekamo da se ohladi . Posle par sati ih vadimo i oni su gotovi za upotrebu. Mogu odmah da se koriste, ali i da ostanu za zimu.Mi dalje ne ostavljamo kornišone. Završili smo sa njima. Jagoda, trešnja , višnja, to je već završeno. Nektarine i kajsije su gotove.Sada krećemo sa smokvom, šljivom, šarenom salatom“, priča nam vredna Marija. Ona kaže da dnevno može da se ostavi 50 teglica krastavčića jer to zahteva da se obere, opere i druge pripreme. Ističe da je sa paprikom drugačije. Proizvodnja ide brže, naglašava i dodaje da paprika zahteva čišćenje, zatim barenje i to je malo brže . Kornišoni su spori, kao i slatko , objašnjava nam Marija. Iako je kratko na tržištu , za njene proizvode nadaleko se čulo. Dolaze kupci iz čitave Srbije, a proizvodi se mogu se pronaći i preko interneta. ,, Uglavnom se trudim da preko interneta pronalazim svoje mušterije. S obzirom da radim par godina imam i dosta svojih stalnih kupaca. Ne traže nas po grupama. Imamo dosta puruka i preko internet grupa. Tu se dovijamo na različite načine da šaljemo. Brzom poštom, internetom . Odvozimo, dolaze, kako kad“, rekla nam je Marija. Podrška porodice ne nedostaje. U posao su uključeni i suprug, svekrva, svekar. Kada joj obaveze u školi dozvoljavaju mami uvek pomaže i četrnaestogodišnja Isidora Već je i ona upoznala recepturu, pa dodaje određene sastojke , koliko bilo da zameni mamu. ,,Prvo sam počela sa mamom da berem krastavce i da joj nosim kofu. Onda sam gledala nju kako ona to ostavlja i sama naučila . Berem i voće kada treba, a uglavnom kačim na društvene mreže objave“, rekla nam je mila i poslušna Isidora. Isidora ovaj posao voli , ali ona ima i drugih afiniteta. Na prvom mestu je muzika , pa sve ostalo i sve stiže, ispričala nam je . ,, Ne pevam, ali sviram klavir i klavijature i volela bi da predaje muzičko u školi“. Rekla nam je još i da igra folklor, ali nađe vremena za sve. Vredna Marija kaže da prerađuje povrće koje je minimalno tretirano nekim preparatima. Namera joj je da u budućnosti pređe na sasvim organsku proizvodnje . U ovom trenutku ne razmišlja da poveća proizvodnju , što kasnije nije nemoguće. Ipak za sada , na prvom mestu joj je kvalitet . ,,Što se tiče proširenja proizvfodnje, da bi se zadržao kvalitet, ne može to. Možda malo još da se pojača, ali ne može previše jer se na kvantitetu gubi kvalitet . Sve je ručna proizvodnja, sve se čisti , prečišćava , ne koristimo pasterizatore i sve je po starim receptima“, kaže Marija. Zadovoljna je Marija kako do sada funkcioniše njen mali biznis. Priznaje da na početku nije bilo lako. Vremenom , stekla je i iskustvo, pšroširila tržiše , a kvalitet je ono na čemu će uvek instistirati.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
U Preljini kod Čačka danas je 250 poljoprivrednika potpisalo ugovore za podsticajna sredstva koja su dobili od grada Čačka . Za ovu namenu za ukupno 585 proizvođača , opredeljeno je 145 miliona dinara. … […]
Komapanija Ardu sport iz Užica ove godine slavi dve decenije uspešnog postojanja. Od male porodične firme, koju su 2005. godine pokrenuli otac i sin, izrasla je u lidera u proizvodnji sportske opreme u… […]
Uredba kojom se ograničavaju trgovačke marže stupila je na snagu. U narednih šest meseci, marže će biti ograničene na 20 odsto što bi trebalo da snizi cene u radnjama za 10 do 20… […]
Generalni direktor EPS-a Dušan Živković kaže da će dominantan prihod od poskupljenja struje ići “Elektromreži“ i “Elektrodistribuciji Srbije“. Komentarisao je navode da su hidroelektrane bez fizičkog obezbeđenja, bez vatrogasaca i da nije moguće… […]
I pored otežanih uslova poslovanja privreda Moravičkog okruga je u prvih 6 meseci ove godine ostvarila pozitivnu spoljnotrgovinsku razmenu kako na strani izvoza tako i na strani uvoza. U periodu januar -. jun… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Kako bi povećala svoj kućni budžet, ali i preradila povrće iz sopstvene bašte koje je ostalo neprodato, Marija Vučićević iz Ježevice odlučila je da započne proizvodnju zimnice. U toku je ostavljanje krastavčića, a onda stiže paprika. U posao se uključila cela porodica . Za sada je Marijana zadovoljna i razmišlja da u narednom periodu poveća proizvodnju zbog izuzetno velike potražnje. Proizvodnju zimnice Marija Vučićević započela je pre nekoliko godina.U ponudi je bogat asortiman od džemova, sokova do ajvara, paprike, krastavčića i drugo. U vreme naše posete ostavljala je krastavčiće , koji polako prolaze, a na red će doći drugo povrće. Postupak ostavljanja nije težak. Zahtevan jeste, da bi se dobio odgovarajući kvalitet i obavlja se po receptu naših baka. ,, Nije komplikovano. Naravno da treba puno rada i truda . Krastavčiće slažemo u tegle, nalivamo ih. Stavljamo ih da se kuvaju pola sata, sat. Kada provri, čekamo da se ohladi . Posle par sati ih vadimo i oni su gotovi za upotrebu. Mogu odmah da se koriste, ali i da ostanu za zimu.Mi dalje ne ostavljamo kornišone. Završili smo sa njima. Jagoda, trešnja , višnja, to je već završeno. Nektarine i kajsije su gotove.Sada krećemo sa smokvom, šljivom, šarenom salatom“, priča nam vredna Marija. Ona kaže da dnevno može da se ostavi 50 teglica krastavčića jer to zahteva da se obere, opere i druge pripreme. Ističe da je sa paprikom drugačije. Proizvodnja ide brže, naglašava i dodaje da paprika zahteva čišćenje, zatim barenje i to je malo brže . Kornišoni su spori, kao i slatko , objašnjava nam Marija. Iako je kratko na tržištu , za njene proizvode nadaleko se čulo. Dolaze kupci iz čitave Srbije, a proizvodi se mogu se pronaći i preko interneta. ,, Uglavnom se trudim da preko interneta pronalazim svoje mušterije. S obzirom da radim par godina imam i dosta svojih stalnih kupaca. Ne traže nas po grupama. Imamo dosta puruka i preko internet grupa. Tu se dovijamo na različite načine da šaljemo. Brzom poštom, internetom . Odvozimo, dolaze, kako kad“, rekla nam je Marija. Podrška porodice ne nedostaje. U posao su uključeni i suprug, svekrva, svekar. Kada joj obaveze u školi dozvoljavaju mami uvek pomaže i četrnaestogodišnja Isidora Već je i ona upoznala recepturu, pa dodaje određene sastojke , koliko bilo da zameni mamu. ,,Prvo sam počela sa mamom da berem krastavce i da joj nosim kofu. Onda sam gledala nju kako ona to ostavlja i sama naučila . Berem i voće kada treba, a uglavnom kačim na društvene mreže objave“, rekla nam je mila i poslušna Isidora. Isidora ovaj posao voli , ali ona ima i drugih afiniteta. Na prvom mestu je muzika , pa sve ostalo i sve stiže, ispričala nam je . ,, Ne pevam, ali sviram klavir i klavijature i volela bi da predaje muzičko u školi“. Rekla nam je još i da igra folklor, ali nađe vremena za sve. Vredna Marija kaže da prerađuje povrće koje je minimalno tretirano nekim preparatima. Namera joj je da u budućnosti pređe na sasvim organsku proizvodnje . U ovom trenutku ne razmišlja da poveća proizvodnju , što kasnije nije nemoguće. Ipak za sada , na prvom mestu joj je kvalitet . ,,Što se tiče proširenja proizvfodnje, da bi se zadržao kvalitet, ne može to. Možda malo još da se pojača, ali ne može previše jer se na kvantitetu gubi kvalitet . Sve je ručna proizvodnja, sve se čisti , prečišćava , ne koristimo pasterizatore i sve je po starim receptima“, kaže Marija. Zadovoljna je Marija kako do sada funkcioniše njen mali biznis. Priznaje da na početku nije bilo lako. Vremenom , stekla je i iskustvo, pšroširila tržiše , a kvalitet je ono na čemu će uvek instistirati.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
U Preljini kod Čačka danas je 250 poljoprivrednika potpisalo ugovore za podsticajna sredstva koja su dobili od grada Čačka . Za ovu namenu za ukupno 585 proizvođača , opredeljeno je 145 miliona dinara. … […]
Komapanija Ardu sport iz Užica ove godine slavi dve decenije uspešnog postojanja. Od male porodične firme, koju su 2005. godine pokrenuli otac i sin, izrasla je u lidera u proizvodnji sportske opreme u… […]
Uredba kojom se ograničavaju trgovačke marže stupila je na snagu. U narednih šest meseci, marže će biti ograničene na 20 odsto što bi trebalo da snizi cene u radnjama za 10 do 20… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs