Kuvar Saša Mišić u Staparskim vajatima

Kuvar Saša Mišić u Staparskim vajatima

03/03/2021

Autor: 

Zorica Đoković

Izvor: Info Press

Foto: Info Press

Poznati srpski kuvar i turistički stručnjak Saša Mišić, sa svojom televizijskom ekipom boravio je u etno selu „ Staparski vajati“ gde snima novu turističku emisiju u okviru ciklusa koji nosi naziv „Turist ekspert“. Saša Mišić će na sebi svojstven način predstaviti ovo etno selo, ali i turističke potencijale užičke opštine.

Na samo devet kilometara od Užica u etno selu Staparski vajati caruje mir i tišina, a netknuta priroda vas na prvi pogled očara. Zbog toga je i autor i voditelj turističke emisije baš ovu destinaciju izabrao za jednu od svojih priča. Doba korone je potpuno promenilo način putovanja pa su ovakva mesta poput Staparskih vajata pravi još uvek neistraženi raj za turiste kaže Saša Mišić i dodaje:

-Treba putovati tu gde možeš, gde ti je bliže, lakše, gde ti ne treba osam dozvola, tri pasoša, šest testova i ne znam šta još već sledi. Zato su mesta poput ovog zaista dragocena.

Jedna od atrakcija etno sela  je sokolarstvo pa se tako i Soko našao kratko u ulozi jednog od pomoćnika Paklenog kuvara. Ekipa Turist ekspresa ima u planu da pored Srbije obiđe još neke evropske zemlje kojima je zajedničko to da su nedovoljno iskoristili svoje turističke potencijale:

-Imamo toliko neistraženih destinacija. Toliko lepote, rekao bih i mnogo više nego što ima ostatak Evrope, nema čega da se stidimo, imamo iskope iz doba neolita,  imamo najstariju sekiru nađenu kod Majdanpeka…-

Domaća hrana Užičkog kraja svakog gosta ostavi bez teksta. Tako je bilo i sa ovim iznenadnim ali dragim gostima, čijom se posetom u Staprskim vajatima niko nije nadao.

Vladimir Ilić vlasnik etno sela “Staparski vajati” ushićeno kaže:

-Sam Bog ih je posalo, ne znam ni sam. Poslali su čoveka koji je došao, video, probao našu hranu, a Užicu nema mnogo mudrolije, domaća hrana, sveže, ono pravo i to je to.

Neobična poseta prijala je i gostima i dobrim domaćinima. Kažu da je ovo za njih jedno prelepo iskustvo, i da je podsticaj više da nastave i dalje da se razvijaju i budu pravo mesto za odmor gde najčešće dolaze porodice sa decom:

-Planiramo da izgradimo apartmane, kako bi naši gosti mogli ovde i da prenoće, a takođe u planu je i da izgradimo igralište za decu gde će dete moći da se igra na svežem vazduhu, raditi nešto korisno, a neće smetati roditeljima koji će moći da uživsaju u hrani, piću, životinjama.

I kako na kraju reče Saša Mišić, Staparski vajati su sa svim svojim ponudama, još uvek neotkrieni turistički biser. Zato je promocija ovog, ali I mnogih drugih još uvek turistički neistraženih destinacija, izuzetno važna.

,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Kuvar Saša Mišić u Staparskim vajatima". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima

Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]

Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša

oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.

Izdaje se radionica za mehaničarske i limarsko-farbarske usluge u Čačku

Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

“VINOMANIJA” ZLATIBOR 27.07.2024.GODINE PREZENTACIJA HYUNDAI “TUCSTON” – TERASA I PLATO ISPRED HOTELA PALISAD

Pridružite nam se na Festivalu  “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

ZLATIBORSKA BOŽIĆNA BAJKA: VIŠE OD MESEC DANA PRAZNIČNOG PROGRAMA

Pozivamo vas da budete deo ove praznične čarolije i uživate u jedinstvenoj atmosferi „Zlatiborske božićne bajke“!

CENE NA PIJACAMA U ČAČKU

CENE NA PIJACAMA U ČAČKU

 Riba i  proizvodi  od  ribe,  najpopularnija  hrana  na  nikoljdanskoj trpezi  

Da  je  riba  zdrava  hrana  sa  velikom  količinom  proteina  poznato je  čitavoj  populaciji. Ipak  ,  najviše  se   koristi  u  ishrani  u  vreme  posta i  kada  su  posne  slave

PRETEŽNO SUNČANO UZ SLAB VETAR, NAJVIŠA DNEVNA TEMPERATURA 13 STEPENI

Najniža dnevna biće 5, a najviša temperatura do 12 stepeni.

,, O porodici Radović od prote Mihaila do pesnika Duška”

U Međuopštinskom istorijskom arhivu u Čačku povodom 130 godina od rođenja prvog upravnika Arhiva profesora i direktora Ženske gimnazije u Čačku  Margite Radović  održano je predavanje,, O porodici Radović od prote Mihaila do… […]

Kliknite ovde za sve vesti iz društva

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
426

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2025 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Kuvar Saša Mišić u Staparskim vajatima

03/03/2021
Autor:
Zorica Đoković
Izvor: Info Press
Foto: Info Press

Poznati srpski kuvar i turistički stručnjak Saša Mišić, sa svojom televizijskom ekipom boravio je u etno selu „ Staparski vajati“ gde snima novu turističku emisiju u okviru ciklusa koji nosi naziv „Turist ekspert“. Saša Mišić će na sebi svojstven način predstaviti ovo etno selo, ali i turističke potencijale užičke opštine.

Na samo devet kilometara od Užica u etno selu Staparski vajati caruje mir i tišina, a netknuta priroda vas na prvi pogled očara. Zbog toga je i autor i voditelj turističke emisije baš ovu destinaciju izabrao za jednu od svojih priča. Doba korone je potpuno promenilo način putovanja pa su ovakva mesta poput Staparskih vajata pravi još uvek neistraženi raj za turiste kaže Saša Mišić i dodaje:

-Treba putovati tu gde možeš, gde ti je bliže, lakše, gde ti ne treba osam dozvola, tri pasoša, šest testova i ne znam šta još već sledi. Zato su mesta poput ovog zaista dragocena.

Jedna od atrakcija etno sela  je sokolarstvo pa se tako i Soko našao kratko u ulozi jednog od pomoćnika Paklenog kuvara. Ekipa Turist ekspresa ima u planu da pored Srbije obiđe još neke evropske zemlje kojima je zajedničko to da su nedovoljno iskoristili svoje turističke potencijale:

-Imamo toliko neistraženih destinacija. Toliko lepote, rekao bih i mnogo više nego što ima ostatak Evrope, nema čega da se stidimo, imamo iskope iz doba neolita,  imamo najstariju sekiru nađenu kod Majdanpeka…-

Domaća hrana Užičkog kraja svakog gosta ostavi bez teksta. Tako je bilo i sa ovim iznenadnim ali dragim gostima, čijom se posetom u Staprskim vajatima niko nije nadao.

Vladimir Ilić vlasnik etno sela “Staparski vajati” ushićeno kaže:

-Sam Bog ih je posalo, ne znam ni sam. Poslali su čoveka koji je došao, video, probao našu hranu, a Užicu nema mnogo mudrolije, domaća hrana, sveže, ono pravo i to je to.

Neobična poseta prijala je i gostima i dobrim domaćinima. Kažu da je ovo za njih jedno prelepo iskustvo, i da je podsticaj više da nastave i dalje da se razvijaju i budu pravo mesto za odmor gde najčešće dolaze porodice sa decom:

-Planiramo da izgradimo apartmane, kako bi naši gosti mogli ovde i da prenoće, a takođe u planu je i da izgradimo igralište za decu gde će dete moći da se igra na svežem vazduhu, raditi nešto korisno, a neće smetati roditeljima koji će moći da uživsaju u hrani, piću, životinjama.

I kako na kraju reče Saša Mišić, Staparski vajati su sa svim svojim ponudama, još uvek neotkrieni turistički biser. Zato je promocija ovog, ali I mnogih drugih još uvek turistički neistraženih destinacija, izuzetno važna.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Kuvar Saša Mišić u Staparskim vajatima". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima

Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]

Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša

oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.

Izdaje se radionica za mehaničarske i limarsko-farbarske usluge u Čačku

Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

ZLATIBORSKA BOŽIĆNA BAJKA: VIŠE OD MESEC DANA PRAZNIČNOG PROGRAMA

Pozivamo vas da budete deo ove praznične čarolije i uživate u jedinstvenoj atmosferi „Zlatiborske božićne bajke“!

CENE NA PIJACAMA U ČAČKU

CENE NA PIJACAMA U ČAČKU

 Riba i  proizvodi  od  ribe,  najpopularnija  hrana  na  nikoljdanskoj trpezi  

Da  je  riba  zdrava  hrana  sa  velikom  količinom  proteina  poznato je  čitavoj  populaciji. Ipak  ,  najviše  se   koristi  u  ishrani  u  vreme  posta i  kada  su  posne  slave

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
O privatnosti

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi izvršavao određene funkcionalnosti, te radi analize poseta i prilagođavanja sadržaja. Načini prikupljanja, obrade i upravljanja ličnim podacima, definisani su dokumentom Politika privatnosti.