Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
27/12/2023
Autor:
Info Press
Izvor: Mona Plaza
Foto: Mona Plaza
Pre 18. godina, 2005. preduzeće Mona iz Beograda, u to vreme već regionalno prepoznatljiv brend, ušlo je u svet hotelijerstva i odlučilo da svoje prvo veće ulaganje bude upravo na zlatnoj planini, Zlatiboru. U to vreme, Zlatibor je bio najbolje čuvana tajna zapadne Srbije. Mnogi su za nju čuli, a nisu nikada bili na ovoj planinskoj lepotici! Planina, gostoprimstvo i tradicionalna jela su bili motivi za prvi projekat ulaganja Mone na Zlatiboru, te se rodila ideja o restoranu, nazvanom po staroslovenskom božanstvu Perun. Svi ovi motivi su utkani u samom startu u enterijer, uslugu i izbor jela. Drvo, kamin i kamen već osamnaest godina krase ovaj restoran, koji se vrlo malo promenio u enterijeru, jer sam motiv tradicije, nikada ne zastareva! U godinama koje su usledile, Zlatibor se menjao, rastao i postajao sve prepoznatljiviji, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Čuveni tradicionalni dočeci novih godina, proslave kompanija, brojni gosti iz regiona, postali su sastavni deo restorana Perun i za veoma kratko vreme, restoran je postao jedan od simbola Zlatibora. Od samog početka, menadžment restorana i hotela se vodio idejom: misli globalno, deluj lokalno. Inovacija u usluzi i prezentaciji hrane je uvek bila vodilja, stoga se i danas ponuda jela restorana menja i prilagođava novim trendovima, ali sa akcentom na dobroj i prepoznatljivoj tradicionalnoj kuhinji sa proizvodima iz kraja, od lokalnih dobavljača. Kako se menjao i razvijao Zlatibor, tako su se razvijale i destilerije i vinarije u Srbiji, a restoran se uvek trudio da u svojoj karti ponudi ono što je najbolje iz Srbije. U godinama ispred nas, Perun će verno čuvati gastronomsko nasleđe Zlatibora, gostoprimstvo i dobru kuhinju. Prezentovaće je kako starim, tako i novim gostima koji dolaze ne samo iz regiona, već iz evropskih zemalja, Rusije, daleke Kine, Koreje, ali i iz Južne Amerike. Želja nam je da restoran Perun bude upravo značajan činilac u doprinošenju jedinstvog iskustva tradicije i lepote bajkovite zapadne Srbije.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Prigodnom svečanošću Centar za pružanje usluga obeležio je danas 12 godina postojanja I rada. Ustanova Zračak trenutno pruža usluge za oko 300 korisnika. Ustanova Zračak trenutno pruža usluge za oko 300 korisnika. Kao I prethodnih godina… […]
Na Državnom prvenstvu na reci Ibar kod tvrđave Maglič ekipa juniora Kajak kluba ,,Čačak” zauzela je prvo mesto. Na takmičenju se vozio spust sprint na 600 metara. Osim što su predstavnici Kajak kluba … […]
U akciji dobrovoljnog davanja krvi danas su učestvovali pripadnici Vatrogasno -spasilačkog bataljona Čačak. To je jedna od aktivnosti koju pripadnici ovog Sektora organizuju povodom Dana i slave Sektora za vanredne situacije. Pripadnici Vatrogasno spasilačkog… […]
Gold gondola Zlatibor neće raditi za putnike 22., 23. i 24. septembra, saopšteno je iz ovog Javnog preduzeća.U tom periodu biće sprovedene redovne tehničke provere i servisni radovi na sistemu kako bi se obezbedila maksimalna sigurnost… […]
Oko 300 mališana iz užičkih vrtića danas je posetilo Vatrogasni dom, gde je obeležen Dan sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca- spasilaca. Uz osmehe i radoznala pitanja, deca su upoznala vatrogasce, njihova… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Pre 18. godina, 2005. preduzeće Mona iz Beograda, u to vreme već regionalno prepoznatljiv brend, ušlo je u svet hotelijerstva i odlučilo da svoje prvo veće ulaganje bude upravo na zlatnoj planini, Zlatiboru. U to vreme, Zlatibor je bio najbolje čuvana tajna zapadne Srbije. Mnogi su za nju čuli, a nisu nikada bili na ovoj planinskoj lepotici! Planina, gostoprimstvo i tradicionalna jela su bili motivi za prvi projekat ulaganja Mone na Zlatiboru, te se rodila ideja o restoranu, nazvanom po staroslovenskom božanstvu Perun. Svi ovi motivi su utkani u samom startu u enterijer, uslugu i izbor jela. Drvo, kamin i kamen već osamnaest godina krase ovaj restoran, koji se vrlo malo promenio u enterijeru, jer sam motiv tradicije, nikada ne zastareva! U godinama koje su usledile, Zlatibor se menjao, rastao i postajao sve prepoznatljiviji, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Čuveni tradicionalni dočeci novih godina, proslave kompanija, brojni gosti iz regiona, postali su sastavni deo restorana Perun i za veoma kratko vreme, restoran je postao jedan od simbola Zlatibora. Od samog početka, menadžment restorana i hotela se vodio idejom: misli globalno, deluj lokalno. Inovacija u usluzi i prezentaciji hrane je uvek bila vodilja, stoga se i danas ponuda jela restorana menja i prilagođava novim trendovima, ali sa akcentom na dobroj i prepoznatljivoj tradicionalnoj kuhinji sa proizvodima iz kraja, od lokalnih dobavljača. Kako se menjao i razvijao Zlatibor, tako su se razvijale i destilerije i vinarije u Srbiji, a restoran se uvek trudio da u svojoj karti ponudi ono što je najbolje iz Srbije. U godinama ispred nas, Perun će verno čuvati gastronomsko nasleđe Zlatibora, gostoprimstvo i dobru kuhinju. Prezentovaće je kako starim, tako i novim gostima koji dolaze ne samo iz regiona, već iz evropskih zemalja, Rusije, daleke Kine, Koreje, ali i iz Južne Amerike. Želja nam je da restoran Perun bude upravo značajan činilac u doprinošenju jedinstvog iskustva tradicije i lepote bajkovite zapadne Srbije.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Prigodnom svečanošću Centar za pružanje usluga obeležio je danas 12 godina postojanja I rada. Ustanova Zračak trenutno pruža usluge za oko 300 korisnika. Ustanova Zračak trenutno pruža usluge za oko 300 korisnika. Kao I prethodnih godina… […]
Na Državnom prvenstvu na reci Ibar kod tvrđave Maglič ekipa juniora Kajak kluba ,,Čačak” zauzela je prvo mesto. Na takmičenju se vozio spust sprint na 600 metara. Osim što su predstavnici Kajak kluba … […]
U akciji dobrovoljnog davanja krvi danas su učestvovali pripadnici Vatrogasno -spasilačkog bataljona Čačak. To je jedna od aktivnosti koju pripadnici ovog Sektora organizuju povodom Dana i slave Sektora za vanredne situacije. Pripadnici Vatrogasno spasilačkog… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs