Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
15/09/2024
Autor:
Gordana Rajičić
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
Brana Joksić iz Ježevice kod Čačka već deset godina priprema najbolji ajvar , kako kažu njene mušterije, i to ne samo u čačanskom kraju već i mnogo šire. Ovaj proizvod je samo jedan deo brojne slane i slatke Branine zimnice nadaleko čuvene. Sve proizvodi sama priprema i sve je bez ikakvih veštačkih dodataka. Ove sezone pripremila je više od 500 tegli ajvara uz druge salate, džemove , pekmeze , slatka , kompote, sirupe i drugo. Njene proizvode je moguće poručiti on lajn putem interneta , a vrši i kućnu dostavu. Kod Brane Joksić iz Ježevice , iz čije radionice stiže najbolji ajvar , popularni šporet Smederevac ne gasi se od maja do kraja oktobra. Ostavlajnje zimnice započinje sa jagodama , a završav sa dunjama. Između toga slani program se podrazumeva. Trenutno ostavlja ajvar iako je već više od 500 tegli ove salate pripremila, još je mnogo ostalo za pripremu jer je potražnja za ovim njenim proizvodom izuzetno velika. ,, Sada je sezona ajvara I ostavljam od čisto pečene paprike, blagi I ljuti. Po želji mušterije dodajem plavi paradaiz . Mnogo sam ostavila , ali sada zaliha nemam ni malo . Ajvar je I dalje u toku I ostavićemo još dosta”, kaže Brana. Ona dnevno pripremi nekoliko desetina tegli. Tome prethodi nekoliko svojevrsnih faza obrade paprike . ,, Jedan dan pečem, jedan dan ljuštim , treći dan pržim. Jedno 50 teglo dnevno pripremim. Ne može više”, rekla nam je Brana I ispričala nma recept za ajvar. ,,Opere se paprika, izbriše, peče , oljušti se , sve se lepo očisti. Onda se samelje. Prži se na dva decilitra ulja. Prži se sat I po do dva. Mora dobro, dobro da se isprži, da bude suv , da sa kašike ne pada. Dodaje se po ukusu šećer, so”. Nema tajne, kaže nam Brana. Ipak dodaje da svaka žena otkrije, sitnicu neku zbog koje je svaki ajvar poseban na svoj način. Najvažnije je , naglašava , da se dobro isprži. Naša vredna sagovornica je članica Udruženja žena Evgenija iz Ježevice od osnivanja. Svoje proizvode promoviše na svim događajima u kojima udruženje učestvuje gde se susreće sa svojim mušterijama, ali njviše ih dolazi kod nje kući. Ajvar je pri kraju, a ostala zimnica je već pripremljena iz takozvanog slanog programa. ,, Papriku sa kupusom sam oastavila I ona ide jako lepo, kornišone domaće, mleveni paradaiz , blagi I ljuti, kuvani, moj vojvođanski, lovačku salatu, paprika sa senfom”, nabrojila nam je Brana samo deo bogatog asortimana njenih proizvoda. Od slatke zimnice popularna su slatka od različitog voća , sokovi, kompoti, sirupi.prava mala oaz a zdravlja jer je sve domaće bez ikakvih aditiva I to kako slani tako I slatki proizvodi. Brana sav posao obavlja sama . Članovi porodice pripomognu , ali najveći I najglavniji deo nju čeka I njene vredne ruke . Zato je ove godine nabavila mešalju , elektičnu mašinu za zimnicu . Silno joj se obradaovala I sebi olakšala posao. Da priprema zimnicu Brana je naučila od svoje svekrve. Kada je otišla u penziju to joj je bio glavni posao I mali biznis koji stalno unapređuje I uvećava . I tako deset godina I nije se umorila , a kvalitet je ono zbog čega su potrebe mušterija sve veće. Uz stare, sve je više I novih kupaca. ,,Volim da sam aktivna , ne bih mogla da mirujem, volim da radim”, kaže naša vredna I ljubazna domaćica.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
U hali Atenici održan je 6. Memorijalni turnir „Heroji Moravičkog okruga”. Memorijalni turnir se održava u znak sećanja na policajce koji su dali živote za Srbiju. Organizator turnira je Sindikat srpske policije. Memorijalni… […]
Nutricionista Milica Ćendić pomaže klijentima da uspostave kontrolu nad insulinskom rezistencijom , regulišu hormonski balans, smanje telesnu masu. Milica je po profesiji i farmaceut biohemičar i u svom radu teži da ukaže na… […]
Udruženje Udomljavanje napuštenih životinja – Užice pokreće veliku akciju sterilizacije i kastracije napuštenih i vlasničkih pasa i mačaka na teritoriji grada Užica.Cilj ove inicijative je smanjenje broja napuštenih životinja, unapređenje uslova njihovog života,… […]
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici odluku o redovnom povećanju minimalne zarade od 1. januara 2026. godine na 551 evro, što je povećanje od 10,1 odsto, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.… […]
Slobodan Šešum, ambasador Republike Slovenije u Srbiji, posetio je danas, zajedno sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru, jedno od najznačajnijih kapitalnih ulaganja opštine u oblasti zaštite… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Brana Joksić iz Ježevice kod Čačka već deset godina priprema najbolji ajvar , kako kažu njene mušterije, i to ne samo u čačanskom kraju već i mnogo šire. Ovaj proizvod je samo jedan deo brojne slane i slatke Branine zimnice nadaleko čuvene. Sve proizvodi sama priprema i sve je bez ikakvih veštačkih dodataka. Ove sezone pripremila je više od 500 tegli ajvara uz druge salate, džemove , pekmeze , slatka , kompote, sirupe i drugo. Njene proizvode je moguće poručiti on lajn putem interneta , a vrši i kućnu dostavu. Kod Brane Joksić iz Ježevice , iz čije radionice stiže najbolji ajvar , popularni šporet Smederevac ne gasi se od maja do kraja oktobra. Ostavlajnje zimnice započinje sa jagodama , a završav sa dunjama. Između toga slani program se podrazumeva. Trenutno ostavlja ajvar iako je već više od 500 tegli ove salate pripremila, još je mnogo ostalo za pripremu jer je potražnja za ovim njenim proizvodom izuzetno velika. ,, Sada je sezona ajvara I ostavljam od čisto pečene paprike, blagi I ljuti. Po želji mušterije dodajem plavi paradaiz . Mnogo sam ostavila , ali sada zaliha nemam ni malo . Ajvar je I dalje u toku I ostavićemo još dosta”, kaže Brana. Ona dnevno pripremi nekoliko desetina tegli. Tome prethodi nekoliko svojevrsnih faza obrade paprike . ,, Jedan dan pečem, jedan dan ljuštim , treći dan pržim. Jedno 50 teglo dnevno pripremim. Ne može više”, rekla nam je Brana I ispričala nma recept za ajvar. ,,Opere se paprika, izbriše, peče , oljušti se , sve se lepo očisti. Onda se samelje. Prži se na dva decilitra ulja. Prži se sat I po do dva. Mora dobro, dobro da se isprži, da bude suv , da sa kašike ne pada. Dodaje se po ukusu šećer, so”. Nema tajne, kaže nam Brana. Ipak dodaje da svaka žena otkrije, sitnicu neku zbog koje je svaki ajvar poseban na svoj način. Najvažnije je , naglašava , da se dobro isprži. Naša vredna sagovornica je članica Udruženja žena Evgenija iz Ježevice od osnivanja. Svoje proizvode promoviše na svim događajima u kojima udruženje učestvuje gde se susreće sa svojim mušterijama, ali njviše ih dolazi kod nje kući. Ajvar je pri kraju, a ostala zimnica je već pripremljena iz takozvanog slanog programa. ,, Papriku sa kupusom sam oastavila I ona ide jako lepo, kornišone domaće, mleveni paradaiz , blagi I ljuti, kuvani, moj vojvođanski, lovačku salatu, paprika sa senfom”, nabrojila nam je Brana samo deo bogatog asortimana njenih proizvoda. Od slatke zimnice popularna su slatka od različitog voća , sokovi, kompoti, sirupi.prava mala oaz a zdravlja jer je sve domaće bez ikakvih aditiva I to kako slani tako I slatki proizvodi. Brana sav posao obavlja sama . Članovi porodice pripomognu , ali najveći I najglavniji deo nju čeka I njene vredne ruke . Zato je ove godine nabavila mešalju , elektičnu mašinu za zimnicu . Silno joj se obradaovala I sebi olakšala posao. Da priprema zimnicu Brana je naučila od svoje svekrve. Kada je otišla u penziju to joj je bio glavni posao I mali biznis koji stalno unapređuje I uvećava . I tako deset godina I nije se umorila , a kvalitet je ono zbog čega su potrebe mušterija sve veće. Uz stare, sve je više I novih kupaca. ,,Volim da sam aktivna , ne bih mogla da mirujem, volim da radim”, kaže naša vredna I ljubazna domaćica.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
U hali Atenici održan je 6. Memorijalni turnir „Heroji Moravičkog okruga”. Memorijalni turnir se održava u znak sećanja na policajce koji su dali živote za Srbiju. Organizator turnira je Sindikat srpske policije. Memorijalni… […]
Nutricionista Milica Ćendić pomaže klijentima da uspostave kontrolu nad insulinskom rezistencijom , regulišu hormonski balans, smanje telesnu masu. Milica je po profesiji i farmaceut biohemičar i u svom radu teži da ukaže na… […]
Udruženje Udomljavanje napuštenih životinja – Užice pokreće veliku akciju sterilizacije i kastracije napuštenih i vlasničkih pasa i mačaka na teritoriji grada Užica.Cilj ove inicijative je smanjenje broja napuštenih životinja, unapređenje uslova njihovog života,… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs