Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
03/03/2021
Autor:
Zorica Đoković
Izvor: Info Press
Foto: Info Press
Poznati srpski kuvar i turistički stručnjak Saša Mišić, sa svojom televizijskom ekipom boravio je u etno selu „ Staparski vajati“ gde snima novu turističku emisiju u okviru ciklusa koji nosi naziv „Turist ekspert“. Saša Mišić će na sebi svojstven način predstaviti ovo etno selo, ali i turističke potencijale užičke opštine. Na samo devet kilometara od Užica u etno selu Staparski vajati caruje mir i tišina, a netknuta priroda vas na prvi pogled očara. Zbog toga je i autor i voditelj turističke emisije baš ovu destinaciju izabrao za jednu od svojih priča. Doba korone je potpuno promenilo način putovanja pa su ovakva mesta poput Staparskih vajata pravi još uvek neistraženi raj za turiste kaže Saša Mišić i dodaje: -Treba putovati tu gde možeš, gde ti je bliže, lakše, gde ti ne treba osam dozvola, tri pasoša, šest testova i ne znam šta još već sledi. Zato su mesta poput ovog zaista dragocena. Jedna od atrakcija etno sela je sokolarstvo pa se tako i Soko našao kratko u ulozi jednog od pomoćnika Paklenog kuvara. Ekipa Turist ekspresa ima u planu da pored Srbije obiđe još neke evropske zemlje kojima je zajedničko to da su nedovoljno iskoristili svoje turističke potencijale: -Imamo toliko neistraženih destinacija. Toliko lepote, rekao bih i mnogo više nego što ima ostatak Evrope, nema čega da se stidimo, imamo iskope iz doba neolita, imamo najstariju sekiru nađenu kod Majdanpeka…- Domaća hrana Užičkog kraja svakog gosta ostavi bez teksta. Tako je bilo i sa ovim iznenadnim ali dragim gostima, čijom se posetom u Staprskim vajatima niko nije nadao. Vladimir Ilić vlasnik etno sela “Staparski vajati” ushićeno kaže: -Sam Bog ih je posalo, ne znam ni sam. Poslali su čoveka koji je došao, video, probao našu hranu, a Užicu nema mnogo mudrolije, domaća hrana, sveže, ono pravo i to je to. Neobična poseta prijala je i gostima i dobrim domaćinima. Kažu da je ovo za njih jedno prelepo iskustvo, i da je podsticaj više da nastave i dalje da se razvijaju i budu pravo mesto za odmor gde najčešće dolaze porodice sa decom: -Planiramo da izgradimo apartmane, kako bi naši gosti mogli ovde i da prenoće, a takođe u planu je i da izgradimo igralište za decu gde će dete moći da se igra na svežem vazduhu, raditi nešto korisno, a neće smetati roditeljima koji će moći da uživsaju u hrani, piću, životinjama. I kako na kraju reče Saša Mišić, Staparski vajati su sa svim svojim ponudama, još uvek neotkrieni turistički biser. Zato je promocija ovog, ali I mnogih drugih još uvek turistički neistraženih destinacija, izuzetno važna.













Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Pozivamo vas da budete deo ove praznične čarolije i uživate u jedinstvenoj atmosferi „Zlatiborske božićne bajke“!
CENE NA PIJACAMA U ČAČKU
Da je riba zdrava hrana sa velikom količinom proteina poznato je čitavoj populaciji. Ipak , najviše se koristi u ishrani u vreme posta i kada su posne slave
Najniža dnevna biće 5, a najviša temperatura do 12 stepeni.
U Međuopštinskom istorijskom arhivu u Čačku povodom 130 godina od rođenja prvog upravnika Arhiva profesora i direktora Ženske gimnazije u Čačku Margite Radović održano je predavanje,, O porodici Radović od prote Mihaila do… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Poznati srpski kuvar i turistički stručnjak Saša Mišić, sa svojom televizijskom ekipom boravio je u etno selu „ Staparski vajati“ gde snima novu turističku emisiju u okviru ciklusa koji nosi naziv „Turist ekspert“. Saša Mišić će na sebi svojstven način predstaviti ovo etno selo, ali i turističke potencijale užičke opštine. Na samo devet kilometara od Užica u etno selu Staparski vajati caruje mir i tišina, a netknuta priroda vas na prvi pogled očara. Zbog toga je i autor i voditelj turističke emisije baš ovu destinaciju izabrao za jednu od svojih priča. Doba korone je potpuno promenilo način putovanja pa su ovakva mesta poput Staparskih vajata pravi još uvek neistraženi raj za turiste kaže Saša Mišić i dodaje: -Treba putovati tu gde možeš, gde ti je bliže, lakše, gde ti ne treba osam dozvola, tri pasoša, šest testova i ne znam šta još već sledi. Zato su mesta poput ovog zaista dragocena. Jedna od atrakcija etno sela je sokolarstvo pa se tako i Soko našao kratko u ulozi jednog od pomoćnika Paklenog kuvara. Ekipa Turist ekspresa ima u planu da pored Srbije obiđe još neke evropske zemlje kojima je zajedničko to da su nedovoljno iskoristili svoje turističke potencijale: -Imamo toliko neistraženih destinacija. Toliko lepote, rekao bih i mnogo više nego što ima ostatak Evrope, nema čega da se stidimo, imamo iskope iz doba neolita, imamo najstariju sekiru nađenu kod Majdanpeka…- Domaća hrana Užičkog kraja svakog gosta ostavi bez teksta. Tako je bilo i sa ovim iznenadnim ali dragim gostima, čijom se posetom u Staprskim vajatima niko nije nadao. Vladimir Ilić vlasnik etno sela “Staparski vajati” ushićeno kaže: -Sam Bog ih je posalo, ne znam ni sam. Poslali su čoveka koji je došao, video, probao našu hranu, a Užicu nema mnogo mudrolije, domaća hrana, sveže, ono pravo i to je to. Neobična poseta prijala je i gostima i dobrim domaćinima. Kažu da je ovo za njih jedno prelepo iskustvo, i da je podsticaj više da nastave i dalje da se razvijaju i budu pravo mesto za odmor gde najčešće dolaze porodice sa decom: -Planiramo da izgradimo apartmane, kako bi naši gosti mogli ovde i da prenoće, a takođe u planu je i da izgradimo igralište za decu gde će dete moći da se igra na svežem vazduhu, raditi nešto korisno, a neće smetati roditeljima koji će moći da uživsaju u hrani, piću, životinjama. I kako na kraju reče Saša Mišić, Staparski vajati su sa svim svojim ponudama, još uvek neotkrieni turistički biser. Zato je promocija ovog, ali I mnogih drugih još uvek turistički neistraženih destinacija, izuzetno važna.













Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
ZLATIBORSKA BOŽIĆNA BAJKA: VIŠE OD MESEC DANA PRAZNIČNOG PROGRAMA
Pozivamo vas da budete deo ove praznične čarolije i uživate u jedinstvenoj atmosferi „Zlatiborske božićne bajke“!
Riba i proizvodi od ribe, najpopularnija hrana na nikoljdanskoj trpezi
Da je riba zdrava hrana sa velikom količinom proteina poznato je čitavoj populaciji. Ipak , najviše se koristi u ishrani u vreme posta i kada su posne slave

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs