Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
18/10/2020
Autor:
Info Press
Izvor: Nova S
Foto: Wallpaper
Komplet lepinja vam u kućnoj varijanti verovatno nikad neće ispasti kao ona koju ste jeli u krajevima oko Užica, Tare i Zlatibora, ali vredi da pokušate. Komplet lepinja je specijalitet broj jedan koji se može pojesti u Srbiji, ako pitate The Taste Atlas. S ocenom 4,60 za sobom je ostavila ajvar (4,56), pljeskavicu (4,40), sarmu (4,39) i perkelt (4,43). A priprema je prilično jednostavna, naravno, ukoliko imate sva četiri osnovna sastojka – lepinju, jaje, stari kajmak i pretop.Bez bilo kojeg od tih sastojka, to jelo se jednostavno ne može nazvati komplet lepinjom, a najveći problem mogao bi da bude pretop – “sok od mesa” koji ostane nakon pečenja prasetine ili jagnjetine. U nekim pečenjarama navodno može i da se kupi, a ako ste se upustili u pravljenje komplet lepinje verovatno vam je ostalo neke “moče” od prethodnog dana. Poslužiće. Kajmak birate stari, a lepinju možete da kupite, a možete je i sami napraviti – na sajtu Coolinarka našli smo jedan od recepata. A evo i originalnog recepta za komplet lepinju – u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, toliko će vam lepinja biti potrebno, količina drugih sastojaka i način filovanja se ponavlja. Sastojci: 1 lepinja 2 kašike kajmaka 1 jaje 1 nepuna kutlača pretopa (ili moče) Priprema: Lepinju isecite tako da gornji deo bude malo manji pošto će vam služiti kao poklopac. Veći donji deo lepinje namažite kajmakom i prelijte umućenim jajetom (ako je potrebno izvadite malo testa iz sredine). Samo malo umočite “poklopac”, stavite u pleh pored lepinje i sve ubacite u rernu zagrejanu na 220-250 stepeni. Pecite 5-10 minuta, da sredina bude pečena, ali ne previše. Pečenu lepinju odmah zalijte otopljenim pretopom i poklopite gornjim delom lepinje. Komplet lepinja obično se jede za doručak i služi s kiselim mlekom ili jogurtom, a neke novije varijante uključuju listiće pršute i paradajz salatu.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Dečije selo Kraljevo programe realizuje uz podršku grada Čačka, Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova , zdrvstvenih centara kao i brojnih drugih organizacija i udruženja.
Sa gazdinstva Nedića na pijaci su prve i druge ratarske kulture proizvedene na zdrav, prirodan način.
Jutarnja temperatura kretaće se od sedam do 19 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 30, na jugu i istoku od 31 do 33 stepena.
Ovog vikenda u Zablaću se održava privredno turistička manifestacija Podovi zapadnog pomoravlja. Tradicionalna manifestacija, čiji je osnovni cilj promovisanje poljoprivredne proizvodnje I proizvodjača, održava se po osamnaesti put I okuplja veliki broj izlagača… […]
Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU Ministarstva finansija raspisalo je tender za izbor konsultanta za nadzor radova i sprovođenje FOPIP programa u okviru izgradnje sistema za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih… […]
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Komplet lepinja vam u kućnoj varijanti verovatno nikad neće ispasti kao ona koju ste jeli u krajevima oko Užica, Tare i Zlatibora, ali vredi da pokušate. Komplet lepinja je specijalitet broj jedan koji se može pojesti u Srbiji, ako pitate The Taste Atlas. S ocenom 4,60 za sobom je ostavila ajvar (4,56), pljeskavicu (4,40), sarmu (4,39) i perkelt (4,43). A priprema je prilično jednostavna, naravno, ukoliko imate sva četiri osnovna sastojka – lepinju, jaje, stari kajmak i pretop.Bez bilo kojeg od tih sastojka, to jelo se jednostavno ne može nazvati komplet lepinjom, a najveći problem mogao bi da bude pretop – “sok od mesa” koji ostane nakon pečenja prasetine ili jagnjetine. U nekim pečenjarama navodno može i da se kupi, a ako ste se upustili u pravljenje komplet lepinje verovatno vam je ostalo neke “moče” od prethodnog dana. Poslužiće. Kajmak birate stari, a lepinju možete da kupite, a možete je i sami napraviti – na sajtu Coolinarka našli smo jedan od recepata. A evo i originalnog recepta za komplet lepinju – u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate, toliko će vam lepinja biti potrebno, količina drugih sastojaka i način filovanja se ponavlja. Sastojci: 1 lepinja 2 kašike kajmaka 1 jaje 1 nepuna kutlača pretopa (ili moče) Priprema: Lepinju isecite tako da gornji deo bude malo manji pošto će vam služiti kao poklopac. Veći donji deo lepinje namažite kajmakom i prelijte umućenim jajetom (ako je potrebno izvadite malo testa iz sredine). Samo malo umočite “poklopac”, stavite u pleh pored lepinje i sve ubacite u rernu zagrejanu na 220-250 stepeni. Pecite 5-10 minuta, da sredina bude pečena, ali ne previše. Pečenu lepinju odmah zalijte otopljenim pretopom i poklopite gornjim delom lepinje. Komplet lepinja obično se jede za doručak i služi s kiselim mlekom ili jogurtom, a neke novije varijante uključuju listiće pršute i paradajz salatu.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Dečije selo Kraljevo programe realizuje uz podršku grada Čačka, Centra za socijalni rad, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova , zdrvstvenih centara kao i brojnih drugih organizacija i udruženja.
Sa gazdinstva Nedića na pijaci su prve i druge ratarske kulture proizvedene na zdrav, prirodan način.
Jutarnja temperatura kretaće se od sedam do 19 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 30, na jugu i istoku od 31 do 33 stepena.
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs