Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
17/08/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: RTS/screenshot
Jedni koji bi u doba epidemije mogli više da zarade, jesu oni koji se bave seoskim turizmom. Pored prirode, karta na koju igraju da bi privukli što više gostiju, jeste dobra hrana. A tu se otvara mogućnost za zaradu i drugih seljana. Kad se jedno domaćinstvo odluči da otvori vrata za turiste, onda posla ima i za komšije. “Imali smo negativno iskustvo sa mlekarama, a ovo za sad prešli smo da radimo sa ovim ljudima, zadovoljni smo, fina je saradnja, tačni su, na vreme plaćaju, ja sam prezadovoljna što se tiče njih”, navodi Nada Jovanović iz Zdravčića. “Odlazi od mene krompira, mogu neko jagnje da im dam, krompira, može i pasulja, paradajz neki. Tako znate”, kaže Ana Radičević iz Gornje Kravarice. Od uzgoja mangulica u etno-domaćinstvu u Kravarici, prihod ostvaruju i Gučanci koji zbog koronavirusa nemaju posla kao prethodnih sezona. Majstori za pečenje zaslužni su za aromu mesa, od kojeg je i pretop, kažu, zdraviji. “Od običnog praseta od moče bezmalo nemaš ništa, a od mangulice prava masnoća”, priča Žiko Ranović iz Guče. Nisu profesionalni kuvari, ali kažu da mogu da pariraju profesionalcima – domaćim jelima i dragačevskim hajdučkim ćevapom. “Po receptima proverenih domaćica radimo. Znači ti neki provereni recepti ovde se i dan danas koriste”, kaže Slađana Radičević, kuvarica u etno-domaćinstvu. Duško Radičević, radnik i pomoćni kuvar u etno-domaćinstvu, objašnjava da meso mora biti isključivo od mangulice, ne može biti ni plećka, već, dodaje, isključivo vrat. Sa bečkom diplomom u džepu i posle usavršavanja u Las Vegasu, Aleksandra se posvetila porodičnom poslu na selu. “Umesto da ostanem negde u nekoj drugoj zemlji i da to dajem svoje znanje i iskustvo da pružam nekoj drugoj zemlji, ja sam se ipak odlučila da sve to što sam videla i naučila ipak donesem u našu Srbiju”, ističe Aleksandra Radičević, etno-domaćinstvo “Vajati” u Gornjoj Kravarici. Pa tako i da putevi hrane postanu dvosmerni. Sve više je gostiju koji žele da u svom domu uživaju u namirnicama za koje znaju poreklo. Na taj način održava se i lanac poljoprivrednika do naredne sezone, kada će nekim novim adutima i gostoprimstvom pokazati svu lepotu srpskog sela.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
U okviru Ulice starih zanata izloženi su i domaći med, propolis, kao i rukotvorine rađene na tradicionalnim razbojima.
Cilj prvog nacionalnog sasatanka o krompiru nakon ovogodišnjeg formiranja Udruženja za krompir Srbije je razgovor o problemima koji prate ovu proizvodnju u cilju njihovog usporavanja koliko je to moguće.
Valjaonica bakra Sevojno započela je četvorogodišnji investicioni ciklus vredan oko 50 miliona evra, usmeren na modernizaciju proizvodnje, povećanje kapaciteta i usklađivanje sa ekološkim standardima Evropske unije. Investicije obuhvataju obnovu livnice, valjaonice i presaonice,… […]
Socijalna ekonomija je ekonomija čiji je prevashodni cilj ostvarenje koristi za širu društvenu zajenicu I društveno setljive grupe, a ne sticanje dobiti
Radove izvodi konzorcijum američke kompanije Behtel i turske Enka. Auto-put se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Jedni koji bi u doba epidemije mogli više da zarade, jesu oni koji se bave seoskim turizmom. Pored prirode, karta na koju igraju da bi privukli što više gostiju, jeste dobra hrana. A tu se otvara mogućnost za zaradu i drugih seljana. Kad se jedno domaćinstvo odluči da otvori vrata za turiste, onda posla ima i za komšije. “Imali smo negativno iskustvo sa mlekarama, a ovo za sad prešli smo da radimo sa ovim ljudima, zadovoljni smo, fina je saradnja, tačni su, na vreme plaćaju, ja sam prezadovoljna što se tiče njih”, navodi Nada Jovanović iz Zdravčića. “Odlazi od mene krompira, mogu neko jagnje da im dam, krompira, može i pasulja, paradajz neki. Tako znate”, kaže Ana Radičević iz Gornje Kravarice. Od uzgoja mangulica u etno-domaćinstvu u Kravarici, prihod ostvaruju i Gučanci koji zbog koronavirusa nemaju posla kao prethodnih sezona. Majstori za pečenje zaslužni su za aromu mesa, od kojeg je i pretop, kažu, zdraviji. “Od običnog praseta od moče bezmalo nemaš ništa, a od mangulice prava masnoća”, priča Žiko Ranović iz Guče. Nisu profesionalni kuvari, ali kažu da mogu da pariraju profesionalcima – domaćim jelima i dragačevskim hajdučkim ćevapom. “Po receptima proverenih domaćica radimo. Znači ti neki provereni recepti ovde se i dan danas koriste”, kaže Slađana Radičević, kuvarica u etno-domaćinstvu. Duško Radičević, radnik i pomoćni kuvar u etno-domaćinstvu, objašnjava da meso mora biti isključivo od mangulice, ne može biti ni plećka, već, dodaje, isključivo vrat. Sa bečkom diplomom u džepu i posle usavršavanja u Las Vegasu, Aleksandra se posvetila porodičnom poslu na selu. “Umesto da ostanem negde u nekoj drugoj zemlji i da to dajem svoje znanje i iskustvo da pružam nekoj drugoj zemlji, ja sam se ipak odlučila da sve to što sam videla i naučila ipak donesem u našu Srbiju”, ističe Aleksandra Radičević, etno-domaćinstvo “Vajati” u Gornjoj Kravarici. Pa tako i da putevi hrane postanu dvosmerni. Sve više je gostiju koji žele da u svom domu uživaju u namirnicama za koje znaju poreklo. Na taj način održava se i lanac poljoprivrednika do naredne sezone, kada će nekim novim adutima i gostoprimstvom pokazati svu lepotu srpskog sela.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
U okviru Ulice starih zanata izloženi su i domaći med, propolis, kao i rukotvorine rađene na tradicionalnim razbojima.
Cilj prvog nacionalnog sasatanka o krompiru nakon ovogodišnjeg formiranja Udruženja za krompir Srbije je razgovor o problemima koji prate ovu proizvodnju u cilju njihovog usporavanja koliko je to moguće.
Valjaonica bakra Sevojno započela je četvorogodišnji investicioni ciklus vredan oko 50 miliona evra, usmeren na modernizaciju proizvodnje, povećanje kapaciteta i usklađivanje sa ekološkim standardima Evropske unije. Investicije obuhvataju obnovu livnice, valjaonice i presaonice,… […]
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs