Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
09/07/2020
Autor:
Info Press
Izvor: RTS
Foto: RTS/printscreen
Aleksandrovačka Župa, naša najpoznatija vinogradarska regija, magnet je za ljubitelje dobrog vina. Domaće sorte grožđa tamjanika i prokupac, popularne su i van zemlje, tako da osim stalnih gostiju u vinarije dolazi sve više tragača za novim i jedinstvenim ukusima sledeći vinske puteve. Za ovakav pogled i dobro vino vredi putovati do srpske Šampanje. Vinogradarsko-turistički kompleks porodice Nikolić u Vitkovu ispunjava želje i najzahtevnijih gostiju, što potvrđuju i visoke ocene na najpoznatijem sajtu za rezervaciju smeštaja. „To su stranci, hoće da osete vinograd, hoće da osete vino u vinogradu. Iz preko 60 zemalja sveta su bili gosti ovde i ovako nismo imali nijednu zamerku do sad”, Saša Nikolić, vinar iz Vitkova. Vinski podrum Poljoprivredne škole iz 1924. godine, čuva sve što je deo istorije župskog vinogorja. „Pa to su bačve uglavnom od 5 000 do 10 000 litara, drvene bačve, one se više ne koriste. Koriste se nove prohromske bačve, manjeg ili većeg kapaciteta”, rekao je Zoran Stanić, vodič u Muzeju vinogradarstva i vinarstva. Isušene stare bačve Minići iz Tržca preradili su u sobe sa kupatilom. Napravili etno-naselje, bazen i degustacione sale za stotinak gostiju. „I mi smo, mislim na Župske vinare videli kako se to radi u svetu. Šta je to što oni već nude. Ali mi to nudimo na jedan poseban način. Na način koji je svojstven nama, našoj ovoj Župi i našim prilikama”, napominje Milorad Mića Minić, vinar iz Tržca. A selo Tržac poznato je i po najvećem broju vitezova vina. Posle Minića idemo u vinariju viteza Spasića. I njihovo domaćinstvo je otišlo korak dalje. Uz poznata vina, odnedavno nude i smeštaj za četrdesetak gostiju. „Kod nas generalno ne može da se svrati, kod nas mora da se dođe. A ljudi kad dođu žele da prespavaju. Onda prvo pitanje, da li možete da nam rezervišete. Pa može vidite gde ćete, Banja, Kruševac, Brzeće. I tako se javila potreba za smeštajem kojeg u Župi generalno nema”, rekao je Milan Spasić, vinar izTržca. Uparivanje vina i hrane je umetnost i u Župi. A ekspert za to je naš sledeći domaćin. „Nema svrhe dodavati loše vino u hranu i očekivati spektakl. Mnogo je bolje ostatak od dobrog vina, koji se nije popio da ostane naknadno bez obzira na oksidaciju. To će biti odlično za kuvanje i neuporedivo bolje”, rekao je Dragoslav Gaga Ivanović, vinar iz Aleksandrovca. Bilo da je u pitanju piće ili hrana uvek treba koristiti dobro vino.

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Na sednici Parlamenta privrednika Moravičkog i Raškog okruga sumirani su rezultati rada u 2025. i analiziran privredni razvoj. Na sednici su dodeljene godišnje nagrade pojedincima i kolektivima za doprinos razvoju privrede. Nagrada PK… […]
Nosilac programa za voćarstvo je čačanski Institut za voćarstvo zahvaljujući dugopgodišnjem realnom sagledavanju situacije u ovoj oblasti .
Nakon izvršene sadnje obavezna je zaštita od štetnog dejstva glodara.
Održivo poslovanje, klimatske promene I mogućnosti za zeleno finansiranje, teme su skupa koji je u Regionalnoj privrednoj komori MO I RO u Čačku organizovan za sektor malih I srednjih preduzeća.Skup je deo incijative… […]
Ministarstvo privrede danas će raspisati novi konkurs podrške ženskom preduzetništvu, najavila je Adrijana Mesarović ministarka privrede I i pozvala preduzetnice da se prijave. Podrška je usmerena na preduzetnice, mikro i mala preduzeća u iznosu od… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Aleksandrovačka Župa, naša najpoznatija vinogradarska regija, magnet je za ljubitelje dobrog vina. Domaće sorte grožđa tamjanika i prokupac, popularne su i van zemlje, tako da osim stalnih gostiju u vinarije dolazi sve više tragača za novim i jedinstvenim ukusima sledeći vinske puteve. Za ovakav pogled i dobro vino vredi putovati do srpske Šampanje. Vinogradarsko-turistički kompleks porodice Nikolić u Vitkovu ispunjava želje i najzahtevnijih gostiju, što potvrđuju i visoke ocene na najpoznatijem sajtu za rezervaciju smeštaja. „To su stranci, hoće da osete vinograd, hoće da osete vino u vinogradu. Iz preko 60 zemalja sveta su bili gosti ovde i ovako nismo imali nijednu zamerku do sad”, Saša Nikolić, vinar iz Vitkova. Vinski podrum Poljoprivredne škole iz 1924. godine, čuva sve što je deo istorije župskog vinogorja. „Pa to su bačve uglavnom od 5 000 do 10 000 litara, drvene bačve, one se više ne koriste. Koriste se nove prohromske bačve, manjeg ili većeg kapaciteta”, rekao je Zoran Stanić, vodič u Muzeju vinogradarstva i vinarstva. Isušene stare bačve Minići iz Tržca preradili su u sobe sa kupatilom. Napravili etno-naselje, bazen i degustacione sale za stotinak gostiju. „I mi smo, mislim na Župske vinare videli kako se to radi u svetu. Šta je to što oni već nude. Ali mi to nudimo na jedan poseban način. Na način koji je svojstven nama, našoj ovoj Župi i našim prilikama”, napominje Milorad Mića Minić, vinar iz Tržca. A selo Tržac poznato je i po najvećem broju vitezova vina. Posle Minića idemo u vinariju viteza Spasića. I njihovo domaćinstvo je otišlo korak dalje. Uz poznata vina, odnedavno nude i smeštaj za četrdesetak gostiju. „Kod nas generalno ne može da se svrati, kod nas mora da se dođe. A ljudi kad dođu žele da prespavaju. Onda prvo pitanje, da li možete da nam rezervišete. Pa može vidite gde ćete, Banja, Kruševac, Brzeće. I tako se javila potreba za smeštajem kojeg u Župi generalno nema”, rekao je Milan Spasić, vinar izTržca. Uparivanje vina i hrane je umetnost i u Župi. A ekspert za to je naš sledeći domaćin. „Nema svrhe dodavati loše vino u hranu i očekivati spektakl. Mnogo je bolje ostatak od dobrog vina, koji se nije popio da ostane naknadno bez obzira na oksidaciju. To će biti odlično za kuvanje i neuporedivo bolje”, rekao je Dragoslav Gaga Ivanović, vinar iz Aleksandrovca. Bilo da je u pitanju piće ili hrana uvek treba koristiti dobro vino.

Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
Na sednici RPK MO i RO dodeljene godišnje nagrade pojedincima i kolektivima
Na sednici Parlamenta privrednika Moravičkog i Raškog okruga sumirani su rezultati rada u 2025. i analiziran privredni razvoj. Na sednici su dodeljene godišnje nagrade pojedincima i kolektivima za doprinos razvoju privrede. Nagrada PK… […]
FAO ORGANIZACIJA I INSTITUT ZA VOĆARSTVO U SUSRET POJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA
Nosilac programa za voćarstvo je čačanski Institut za voćarstvo zahvaljujući dugopgodišnjem realnom sagledavanju situacije u ovoj oblasti .

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs