Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
04/08/2019
Autor:
Info Press
Izvor: Turistička organizacija Zlatibor
Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Ljubitelji vina, 3. avgusta u prostoru kongresnog centra „Koledo“ hotela „Mona“ na Zlatiboru, na sada već tradicionalnom Salonu vina, mogli su uživati u raznovrsnoj selekciji domaćih i stranih vina i zabavite se uz zanimljive radionice i odličan muzički program. Ovogodišnji, šesti po redu Salon vina okupio je predstavnike HoReCa sektora iz zemlje i regiona, kao i brojne turiste, posetioce Zlatibora i stanovnike okolnih opština. Posetioci su mogli da se zabave uz tri radionice: 1. Radionica NAIZGLED NESPOJIVO koja je počela u 17 časova, u kojoj je somelijer Nikola Bogićević otkrio tajne svog umeća i prezentovao kako određena hrana, koja na prvi pogled deluje nespojivo sa vinom, zapravo tek uz ovaj napitak dobija posebnu čar. 2. Radionica VOĆE U FLAŠI, koja je na programu bila od 18:30 časova. Na ovoj radionici bile su predstavljene četiri rakije brenda Stara Sokolova, a isto tako ljubiteljima ovog pića i brenda bio je na raspolaganju užitak u degustaciji ove čuvene rakije, kao i mogućnost da razmene iskustva i popričaju sa njenim proizvođačima. 3. Završna radionica VUK I MEHURIĆI, od 20 časova, koja je praktično bila kao šlag na torti za sve sladokusce dobre kapljice, gde su predstavljena prenušava vina Vinarije Kovačević. Nekoliko godina u nazad, hotel Zlatibor MONA je prepoznala značaj uključivanja lokalnih dobavljača u ponudu hotela kao bitan element lokalnog održivog razvoja, ali i jedinstvene ponude, a to isto je ispratila i podržala TO Zlatibor. Sam koncept, u svetu poznat kao Slow Food koncept (negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela, upakovano na moderan način) jeste pravac u kojem hotel „Mona“ i TO „Zlatibor“ žele da se gastronomska ponuda hotela i Zlatibora razvija. Prvi projekat sa ovakvim konceptom je Planinski doručak realizovan od strane Regionalne razvojne agencije Zlatibor i finansiran od strane USAID-a, a tome se potom priključila i novootvorena zlatiborska mlekara „Naša Zlatka“. U predstojećem periodu, plan je osnivanja tzv. Zlatiborske Convive (lokalanog udruženja za razvoj i negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela) koja treba dodatno da afirmiše ovaj značajan koncept i time pomogne loklanim proizvođačima u plasmanu svojih proizvoda kako na lokalnom, tako i na regionalnom i međunarodnom nivou. 

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Kada radovi budu završeni novi asvalt prostiraće se putem ukupne dužine oko 1700 metara.
Najniža temperatura od -2 do sedam, najviša od 13 stepeni u Timočkoj Krajini, do 22 stepena u zapadnoj i centralnoj Srbiji.
Rezanjem slavskog kolača u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg čačanski lekari obeležili su slavu posvećenu Svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjanu, praznik poznat u narodu kao Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. … […]
Prema najnovijim istraživanjima Instituta Batut Sevojničanke najduže žive u Zlatiborskom okrugu- prosečno 78,5 godina. Muškarci iz ovog kraja takođe imaju nadprosečan životni vek 73,5 godina. Dugovečnost pripisuju zdravoj ishrani, aktivnom životu i bliskosti… […]
U završnoj fazi projekta „Unapredjenje položaja i bezbednosti žena I devojčica sa sela”, četiri udruženja seoskih žena iz različitih krajeva Srbije dobila su opremu za kancelarijsko poslovanje. Projekat je realizovan je u saradnji… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Ljubitelji vina, 3. avgusta u prostoru kongresnog centra „Koledo“ hotela „Mona“ na Zlatiboru, na sada već tradicionalnom Salonu vina, mogli su uživati u raznovrsnoj selekciji domaćih i stranih vina i zabavite se uz zanimljive radionice i odličan muzički program. Ovogodišnji, šesti po redu Salon vina okupio je predstavnike HoReCa sektora iz zemlje i regiona, kao i brojne turiste, posetioce Zlatibora i stanovnike okolnih opština. Posetioci su mogli da se zabave uz tri radionice: 1. Radionica NAIZGLED NESPOJIVO koja je počela u 17 časova, u kojoj je somelijer Nikola Bogićević otkrio tajne svog umeća i prezentovao kako određena hrana, koja na prvi pogled deluje nespojivo sa vinom, zapravo tek uz ovaj napitak dobija posebnu čar. 2. Radionica VOĆE U FLAŠI, koja je na programu bila od 18:30 časova. Na ovoj radionici bile su predstavljene četiri rakije brenda Stara Sokolova, a isto tako ljubiteljima ovog pića i brenda bio je na raspolaganju užitak u degustaciji ove čuvene rakije, kao i mogućnost da razmene iskustva i popričaju sa njenim proizvođačima. 3. Završna radionica VUK I MEHURIĆI, od 20 časova, koja je praktično bila kao šlag na torti za sve sladokusce dobre kapljice, gde su predstavljena prenušava vina Vinarije Kovačević. Nekoliko godina u nazad, hotel Zlatibor MONA je prepoznala značaj uključivanja lokalnih dobavljača u ponudu hotela kao bitan element lokalnog održivog razvoja, ali i jedinstvene ponude, a to isto je ispratila i podržala TO Zlatibor. Sam koncept, u svetu poznat kao Slow Food koncept (negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela, upakovano na moderan način) jeste pravac u kojem hotel „Mona“ i TO „Zlatibor“ žele da se gastronomska ponuda hotela i Zlatibora razvija. Prvi projekat sa ovakvim konceptom je Planinski doručak realizovan od strane Regionalne razvojne agencije Zlatibor i finansiran od strane USAID-a, a tome se potom priključila i novootvorena zlatiborska mlekara „Naša Zlatka“. U predstojećem periodu, plan je osnivanja tzv. Zlatiborske Convive (lokalanog udruženja za razvoj i negovanje proizvodnje tradicionalnih namirnica i jela) koja treba dodatno da afirmiše ovaj značajan koncept i time pomogne loklanim proizvođačima u plasmanu svojih proizvoda kako na lokalnom, tako i na regionalnom i međunarodnom nivou. 

Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
U UŽIČKOM KRAJU ASVALTIRANA DEONICA PUTA VULOVIĆI-SEČA
Kada radovi budu završeni novi asvalt prostiraće se putem ukupne dužine oko 1700 metara.
PRETEŽNO SUNČANO I TOPLO, TEMPERATURA DO 22 STEPENA
Najniža temperatura od -2 do sedam, najviša od 13 stepeni u Timočkoj Krajini, do 22 stepena u zapadnoj i centralnoj Srbiji.
Čačanski lekari obeležili slavu Svetog Kozmu i Damjana
Rezanjem slavskog kolača u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg čačanski lekari obeležili su slavu posvećenu Svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjanu, praznik poznat u narodu kao Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. … […]

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs