Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
28/11/2025
Autor:
Info Press
Izvor:
Foto:
Dvadesetogodišnja Jovana Rajković iz Katića kod Ivanjice bavi se proizvodnjom kozijeg sira od koza koje samostalno gaji. U ponudi su četiri vrste ovih proizvoda , a u planu je proširenje asortimana. Trenutno ima 24 grla od kojih su 13 francuske rase Alpina. Najveći deo posla Jovana obavlja sama iako su joj roditelji velika podrška . Bavljenje poljoprivredom za sada je njena definitivna odluka , a gajenje koza posao koji je zavolela od malena. Iako nije uobičajeno za jednu devojku, mladu , lepu I obrazovanu da ostane na selu , to za dvadesetogodišnju Jovanu Rajković iz ivanjičkog sela Katići ništa nije neobično. Ljubav prema poljoprivredi, konkretno gajenju koza nasledila je u porodici. Ovim životinjama bila je stalno okružena , zavolela ih je I odlučila da se njima bavi. Primarna delatnost u Jovaninom poslu je proizvodnja sira. Sve je na prirodnoj bazi , ima I primesa određenih dodataka , ali ono što dominira I od čega ne odstupa to je bakina receptura. Sve radi sa lakoćom I baš kao iskusna domaćica objašnjava postupak. ,, Sir pravim sama na isti način kao moja baka. Imam četiri vrste : sa ruzmarinom , sa ljutom paprikom, običan koziji sir I koziji sir sa vrganjem. Koziji sir je jedan od najzdravijih koji može da se napravi, posebno zbog ishrane koza. Sama surutka posebno je lekovita. Meni lično ne smeta taj miris. I kajmak je mnogo lep, ali pošto pravim punomasni sir, nemam kajmaka”, priča nam Jovana. Veliku pomoć I podršku vrednoj Jovani pružaju roditelji. Iako I mama tvrdi da je proizvodnja sira težak I naporan posao mlada preduzetnica ne odustaje . Jovana uživa u poslu kojim se bavi . Poseban je doživljaj , priča, kada je sa kozicama napolju, kada ih hrani, doziva, mazi. Interesantno je da svaka koza ima ime. Naša mlada sagovornica namerava da poveća broj grla . Ljubitelji kozjeg sira moći će da ovaj proizvod od nje kupuju on lajn preko društvenih mreža. Jovana ima puno planova , originalnih ideja , mlada je , ima mogućnost da bira , tek je na početku jedne karijere I posla u kome će se sudeći po svemu duže zadržati. .







Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
JKP “Gradska toplana” Užice podnela je zahtev Gradskom veću za poskupljenje usluga od 1. januara 2026. godine u procentu od 6 odsto, odnosno za 8 dinara po metru kvadratnom. Po rečima Branka Filipovića… […]
Dvadesetogodišnja Jovana Rajković iz Katića kod Ivanjice bavi se proizvodnjom kozijeg sira od koza koje samostalno gaji. U ponudi su četiri vrste ovih proizvoda , a u planu je proširenje asortimana. Trenutno ima … […]
Počinje Božićni post, kojim se pripremamo za najradosniji hrišćanski praznik – rođenje Isusa Hrista. Traje do 6. januara (40 dana), kada se završava ponoćnom liturgijom uoči Božića Šestonedeljni Božićni post obeležavaju vernici Srpske… […]
Oblačno vreme u većem delu zemlje, mestimično s kišom, susnežicom i snegom, a na istoku i s ledenom kišom. Najviša dnevna temperatura do šest stepeni. Hladno vreme sa slabim snegom očekuje se širom… […]
Ambasador Alžira u Beogradu, Fatah Mahraz posetio je danas Čačak gde se u Gradskoj upravi sastao sa zamenikom gradonačelnika Vladanom Milićem, a potom je zgradi Istorijskog arhiva prisustvovao otvoranju izložbe „Srpsko vojničko groblje u… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Dvadesetogodišnja Jovana Rajković iz Katića kod Ivanjice bavi se proizvodnjom kozijeg sira od koza koje samostalno gaji. U ponudi su četiri vrste ovih proizvoda , a u planu je proširenje asortimana. Trenutno ima 24 grla od kojih su 13 francuske rase Alpina. Najveći deo posla Jovana obavlja sama iako su joj roditelji velika podrška . Bavljenje poljoprivredom za sada je njena definitivna odluka , a gajenje koza posao koji je zavolela od malena. Iako nije uobičajeno za jednu devojku, mladu , lepu I obrazovanu da ostane na selu , to za dvadesetogodišnju Jovanu Rajković iz ivanjičkog sela Katići ništa nije neobično. Ljubav prema poljoprivredi, konkretno gajenju koza nasledila je u porodici. Ovim životinjama bila je stalno okružena , zavolela ih je I odlučila da se njima bavi. Primarna delatnost u Jovaninom poslu je proizvodnja sira. Sve je na prirodnoj bazi , ima I primesa određenih dodataka , ali ono što dominira I od čega ne odstupa to je bakina receptura. Sve radi sa lakoćom I baš kao iskusna domaćica objašnjava postupak. ,, Sir pravim sama na isti način kao moja baka. Imam četiri vrste : sa ruzmarinom , sa ljutom paprikom, običan koziji sir I koziji sir sa vrganjem. Koziji sir je jedan od najzdravijih koji može da se napravi, posebno zbog ishrane koza. Sama surutka posebno je lekovita. Meni lično ne smeta taj miris. I kajmak je mnogo lep, ali pošto pravim punomasni sir, nemam kajmaka”, priča nam Jovana. Veliku pomoć I podršku vrednoj Jovani pružaju roditelji. Iako I mama tvrdi da je proizvodnja sira težak I naporan posao mlada preduzetnica ne odustaje . Jovana uživa u poslu kojim se bavi . Poseban je doživljaj , priča, kada je sa kozicama napolju, kada ih hrani, doziva, mazi. Interesantno je da svaka koza ima ime. Naša mlada sagovornica namerava da poveća broj grla . Ljubitelji kozjeg sira moći će da ovaj proizvod od nje kupuju on lajn preko društvenih mreža. Jovana ima puno planova , originalnih ideja , mlada je , ima mogućnost da bira , tek je na početku jedne karijere I posla u kome će se sudeći po svemu duže zadržati. .







Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
JKP „Gradska toplana“ zatražila povećanje cena usluga za 6 odsto
JKP “Gradska toplana” Užice podnela je zahtev Gradskom veću za poskupljenje usluga od 1. januara 2026. godine u procentu od 6 odsto, odnosno za 8 dinara po metru kvadratnom. Po rečima Branka Filipovića… […]
Dvadesetogodišnja Jovana iz Katića proizvodi koziji sir
Dvadesetogodišnja Jovana Rajković iz Katića kod Ivanjice bavi se proizvodnjom kozijeg sira od koza koje samostalno gaji. U ponudi su četiri vrste ovih proizvoda , a u planu je proširenje asortimana. Trenutno ima … […]
Počinje Božićni post – četrdeset dana pripreme za dan Hristovog rođenja
Počinje Božićni post, kojim se pripremamo za najradosniji hrišćanski praznik – rođenje Isusa Hrista. Traje do 6. januara (40 dana), kada se završava ponoćnom liturgijom uoči Božića Šestonedeljni Božićni post obeležavaju vernici Srpske… […]

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs