Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
10/04/2025
Autor:
Info Press
Izvor: Infopress
Foto: Infopress
U Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi održava se kvalifikaciono takmičenje i predselekcija za nacionalno takmičenje najboljih pekara Srbije –”Pekarijada 2025”. Ovo jedinstveno takmičenje okuplja najbolje pekare Srbije koji se bore za titulu „Prvi među najboljima“ i to u pet kategorija: burek, štrudla, kroasan, pizza i hleb. “Pekarijada” je zvanično od 2015. takmičenje za najbolje pekare Srbije. Održava se svake druge godine i predstavlja više od samog takmičenja –“Pekarijada” je, ističu organizatori, proslava zanatskih veština, gde se spajaju tradicija i savremeni trendovi. ”Osim naravno prestiža, “Pekarijada”, mislim, da je veoma značajna pre svega za mlade pekare. Zamire ovaj zanat pomalo, čini mi se, pa je cilj “Pekarijade” upravo edukacija i da probudimo pomalo svest kod mladih, da pekarstvo sve više napreduje i da to više nije samo noćni rad. Došlo je do industrijalizacije u pekarstvu što donosi brojne benefite i ovo je, slobodno mogu da kažem, zanat budućnosti,” kaže Ljubomir Pavlović, član Organizacionog odbora “Pekarijada 2025” Po drugi put predtakmičenje za najboljeg pekara Srbije održava se i u Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi. Pored takmičara profesionalaca u programu “Pekarijade” je i takmičenje učenika, ove godine u kategoriji štrudla sa makom. Tradicionalno su na ovom takmičenju prisutni i zvanično pekari amateri, za sebe kažu profesionalni zaljubljenici u umetnost pekarstva. “Nisam iz oblasti kulinarstva, nisam čak ni iz oblasti pekarstva, radim sasvim neki drugi posao, ali vezan svakako za umetnost i kulturu. Smatra, upravo, da pekarstvo nosi u sebi klicu i umetnosti i kulture i zato sam na ovom događaju. Takmičim se već drugi put. Ovo jako bitna grana, ovakve manifestacije podstiču mlade pekare, što je, čini mi se najbitnije, jer pekarstvo ne može da izumre i ne sme da izumre,” smatra Razumenka Marković, jedna od učesnica takmičenja “Pekarijada 2025”. Kandidate na takmičenju ocenjuje stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke – predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze, sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećihtrgovinskih lanaca u zemlji. Kvalifikacije za petu “Pekarijadu” organizovane su u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu . U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega će u novembru , u velikom finalu „Pekarijade“, biti proglašeni pobednici po kategorijama. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci, završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrade „Prvi među najboljima“.
Napišite komentar za ovaj članak
spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33
pročitaj još sličnih vesti
Borisav Mališa Atanacković rođen je 1860. godine , a umro 1919. Početkom 20. veka, prvo otvara sopstvenu kafanu, a zatim postaje jedan od inicijatora modernizacije industrijskog razvoja Užica.
Ova investicija vredna je oko 35 miliona dinara, Fudabalkki savez Srbije donirao je podlogu, dok je grad izveo neophodne radove na drenaži, sistemu za zalivanje i postavljanju nove ograde oko terena.
Ne propustite priliku da budete deo Hyundai porodice – vidimo se na Hyundai Family Day!
Zahvajujući savremenim idejama opštinskog rukovodstva preduzimaju se brojne mere i realizuju projekti koji doprinose kvalitetnijem i zdravijem životu lokalne samouprave .
Najniža temperatura od 6 do 11, a najviša od 15 do 18, u istočnim krajevima oko 20 stepeni.
pretraži sajt
Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.
najnovije vesti
Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs
Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
U Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi održava se kvalifikaciono takmičenje i predselekcija za nacionalno takmičenje najboljih pekara Srbije –”Pekarijada 2025”. Ovo jedinstveno takmičenje okuplja najbolje pekare Srbije koji se bore za titulu „Prvi među najboljima“ i to u pet kategorija: burek, štrudla, kroasan, pizza i hleb. “Pekarijada” je zvanično od 2015. takmičenje za najbolje pekare Srbije. Održava se svake druge godine i predstavlja više od samog takmičenja –“Pekarijada” je, ističu organizatori, proslava zanatskih veština, gde se spajaju tradicija i savremeni trendovi. ”Osim naravno prestiža, “Pekarijada”, mislim, da je veoma značajna pre svega za mlade pekare. Zamire ovaj zanat pomalo, čini mi se, pa je cilj “Pekarijade” upravo edukacija i da probudimo pomalo svest kod mladih, da pekarstvo sve više napreduje i da to više nije samo noćni rad. Došlo je do industrijalizacije u pekarstvu što donosi brojne benefite i ovo je, slobodno mogu da kažem, zanat budućnosti,” kaže Ljubomir Pavlović, član Organizacionog odbora “Pekarijada 2025” Po drugi put predtakmičenje za najboljeg pekara Srbije održava se i u Poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi. Pored takmičara profesionalaca u programu “Pekarijade” je i takmičenje učenika, ove godine u kategoriji štrudla sa makom. Tradicionalno su na ovom takmičenju prisutni i zvanično pekari amateri, za sebe kažu profesionalni zaljubljenici u umetnost pekarstva. “Nisam iz oblasti kulinarstva, nisam čak ni iz oblasti pekarstva, radim sasvim neki drugi posao, ali vezan svakako za umetnost i kulturu. Smatra, upravo, da pekarstvo nosi u sebi klicu i umetnosti i kulture i zato sam na ovom događaju. Takmičim se već drugi put. Ovo jako bitna grana, ovakve manifestacije podstiču mlade pekare, što je, čini mi se najbitnije, jer pekarstvo ne može da izumre i ne sme da izumre,” smatra Razumenka Marković, jedna od učesnica takmičenja “Pekarijada 2025”. Kandidate na takmičenju ocenjuje stručni žiri koji u širem sastavu čini 35 članova, istaknutih predstavnika struke – predstavnici Unije pekara, članovi tima učesnika Louis Lesaffre Coupe – Evropskog pekarskog prvenstva 2015, predstavnik Mlinpek zavoda, svetski prvak u pravljenju pizze, sa takmičenja “Campionato del mondo pizza squadre” održanog u Palermu 2022. godine, predstavnici industrijskih i zanatskih pekara, kao i najvećihtrgovinskih lanaca u zemlji. Kvalifikacije za petu “Pekarijadu” organizovane su u pet regiona u Srbiji, u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Paraćinu i Leskovcu . U septembru i oktobru biće održana polufinalna takmičenja, nakon čega će u novembru , u velikom finalu „Pekarijade“, biti proglašeni pobednici po kategorijama. Ovo jedinstveno nacionalno takmičenje u pekarskoj struci, završiće se svečanim proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrade „Prvi među najboljima“.
Napiši komentar
komentari
Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pročitaj slične vesti
Borisav Mališa Atanacković rođen je 1860. godine , a umro 1919. Početkom 20. veka, prvo otvara sopstvenu kafanu, a zatim postaje jedan od inicijatora modernizacije industrijskog razvoja Užica.
Ova investicija vredna je oko 35 miliona dinara, Fudabalkki savez Srbije donirao je podlogu, dok je grad izveo neophodne radove na drenaži, sistemu za zalivanje i postavljanju nove ograde oko terena.
Ne propustite priliku da budete deo Hyundai porodice – vidimo se na Hyundai Family Day!
pretraži sajt
Zapratite nas na fejsbuku
redakcija@infopress.rs
Marketing@infopress.rs