Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
27/12/2023
Autor:
Info Press
Izvor: Mona Plaza
Foto: Mona Plaza
Pre 18. godina, 2005. preduzeće Mona iz Beograda, u to vreme već regionalno prepoznatljiv brend, ušlo je u svet hotelijerstva i odlučilo da svoje prvo veće ulaganje bude upravo na zlatnoj planini, Zlatiboru. U to vreme, Zlatibor je bio najbolje čuvana tajna zapadne Srbije. Mnogi su za nju čuli, a nisu nikada bili na ovoj planinskoj lepotici! Planina, gostoprimstvo i tradicionalna jela su bili motivi za prvi projekat ulaganja Mone na Zlatiboru, te se rodila ideja o restoranu, nazvanom po staroslovenskom božanstvu Perun. Svi ovi motivi su utkani u samom startu u enterijer, uslugu i izbor jela. Drvo, kamin i kamen već osamnaest godina krase ovaj restoran, koji se vrlo malo promenio u enterijeru, jer sam motiv tradicije, nikada ne zastareva! U godinama koje su usledile, Zlatibor se menjao, rastao i postajao sve prepoznatljiviji, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Čuveni tradicionalni dočeci novih godina, proslave kompanija, brojni gosti iz regiona, postali su sastavni deo restorana Perun i za veoma kratko vreme, restoran je postao jedan od simbola Zlatibora. Od samog početka, menadžment restorana i hotela se vodio idejom: misli globalno, deluj lokalno. Inovacija u usluzi i prezentaciji hrane je uvek bila vodilja, stoga se i danas ponuda jela restorana menja i prilagođava novim trendovima, ali sa akcentom na dobroj i prepoznatljivoj tradicionalnoj kuhinji sa proizvodima iz kraja, od lokalnih dobavljača. Kako se menjao i razvijao Zlatibor, tako su se razvijale i destilerije i vinarije u Srbiji, a restoran se uvek trudio da u svojoj karti ponudi ono što je najbolje iz Srbije. U godinama ispred nas, Perun će verno čuvati gastronomsko nasleđe Zlatibora, gostoprimstvo i dobru kuhinju. Prezentovaće je kako starim, tako i novim gostima koji dolaze ne samo iz regiona, već iz evropskih zemalja, Rusije, daleke Kine, Koreje, ali i iz Južne Amerike. Želja nam je da restoran Perun bude upravo značajan činilac u doprinošenju jedinstvog iskustva tradicije i lepote bajkovite zapadne Srbije.



Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Najnoviji oglasi
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111
Pridružite nam se na Festivalu “Vinomanija” na Zlatiboru 27. julai otkrite najnovi model Hyundai Tuscona iz 2024. godine
Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

pročitaj još sličnih vesti
Najniža temperatura kretaće se od tri do devet stepeni, a najviša od devet do 14, dok se uveče očekuje postepeni prestanak padavina.
Na obimnom dnevnom redu današnje 31 . sednice Gradskog veća našlo se ukupno 19 tačaka. Gradski većnici rzmatrali su, pored ostalog, izveštaje o ostvarivanju godišnjeg plana rada dve predškolske ustanove, kao i izveštaj… […]
Na sednici Gradskog veća usvojen je program čišćenje snega i leda sa površina javne namene u gradu u narednoj zimskoj sezoni. Program zimskog održavanja nije pretrpeo značajnije promene u odnosu na prethodne godine… […]
U Opštoj bolnici Užice jutros je odstranjen tumor prostate rekordne težine od 471 gram, što predstavlja evropski rekord. Užički hirurzi oborili su evropski rekord kada je u pitanju težina odstranjenog tumora prostate. Naime… […]
“Porodična trka Zlatibor 2025“, koja je planirana za subotu, 15. novembar, je odgođena.Kako su saopštili iz Turističke organizacije Zlatibor, trka nije otkazana, već će novi termin biti objavljen putem zvaničnih kanala Turističke organizacije… […]

pretraži sajt

Broj pregleda
Pregleda do sada
Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu
Kliknite na znak plus
Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

Impresum • Marketing • Kontakt informacije • Uslovi korišćenja • Politika privatnosti • Deklaracija o kolačićima • Pristup podacima
Pre 18. godina, 2005. preduzeće Mona iz Beograda, u to vreme već regionalno prepoznatljiv brend, ušlo je u svet hotelijerstva i odlučilo da svoje prvo veće ulaganje bude upravo na zlatnoj planini, Zlatiboru. U to vreme, Zlatibor je bio najbolje čuvana tajna zapadne Srbije. Mnogi su za nju čuli, a nisu nikada bili na ovoj planinskoj lepotici! Planina, gostoprimstvo i tradicionalna jela su bili motivi za prvi projekat ulaganja Mone na Zlatiboru, te se rodila ideja o restoranu, nazvanom po staroslovenskom božanstvu Perun. Svi ovi motivi su utkani u samom startu u enterijer, uslugu i izbor jela. Drvo, kamin i kamen već osamnaest godina krase ovaj restoran, koji se vrlo malo promenio u enterijeru, jer sam motiv tradicije, nikada ne zastareva! U godinama koje su usledile, Zlatibor se menjao, rastao i postajao sve prepoznatljiviji, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Čuveni tradicionalni dočeci novih godina, proslave kompanija, brojni gosti iz regiona, postali su sastavni deo restorana Perun i za veoma kratko vreme, restoran je postao jedan od simbola Zlatibora. Od samog početka, menadžment restorana i hotela se vodio idejom: misli globalno, deluj lokalno. Inovacija u usluzi i prezentaciji hrane je uvek bila vodilja, stoga se i danas ponuda jela restorana menja i prilagođava novim trendovima, ali sa akcentom na dobroj i prepoznatljivoj tradicionalnoj kuhinji sa proizvodima iz kraja, od lokalnih dobavljača. Kako se menjao i razvijao Zlatibor, tako su se razvijale i destilerije i vinarije u Srbiji, a restoran se uvek trudio da u svojoj karti ponudi ono što je najbolje iz Srbije. U godinama ispred nas, Perun će verno čuvati gastronomsko nasleđe Zlatibora, gostoprimstvo i dobru kuhinju. Prezentovaće je kako starim, tako i novim gostima koji dolaze ne samo iz regiona, već iz evropskih zemalja, Rusije, daleke Kine, Koreje, ali i iz Južne Amerike. Želja nam je da restoran Perun bude upravo značajan činilac u doprinošenju jedinstvog iskustva tradicije i lepote bajkovite zapadne Srbije.



Napiši komentar

komentari

Najnoviji oglasi
Mladi košarkaš Konstantin Karapetrović pred novim izazovima
Konstantin Karapetrović talentovani užički košarkaš je sa nepunih 15 godina otišao u Italiju, kako bi unapredio svoj košarkaški razvoj. Trenutno je na odmoru u svom rodnom gradu i razmišlja gde će nastaviti karijeru.… […]
Oblačno i hladno vreme, mestimično slaba kiša
oš jedan tmuran decembarski dan u Srbiji. Očekuje se oblačno i hladno vreme, ponegde uz slabu kišu ili rosulu. Na planinama će provejavati slab sneg. Duvaće slab severni vetar.
Izdajem radionicu za mehaničarske usluge sa 4 dizalice u užem centru grada. Izdajem radionicu za limarsko- farbarske usluge sa komorom u užem centru grada. Informacije možete dobiti na: 062/162 1111

Pročitaj slične vesti
OBLAČNO, POVREMENO SA KIŠOM – TEMPERATURA DO 14 STEPENI
Najniža temperatura kretaće se od tri do devet stepeni, a najviša od devet do 14, dok se uveče očekuje postepeni prestanak padavina.
Održana 31.sednica Gradskog veća
Na obimnom dnevnom redu današnje 31 . sednice Gradskog veća našlo se ukupno 19 tačaka. Gradski većnici rzmatrali su, pored ostalog, izveštaje o ostvarivanju godišnjeg plana rada dve predškolske ustanove, kao i izveštaj… […]
Za zimsko održavanje gradskih ulica i puteva obezbedjeno 50 tona soli
Na sednici Gradskog veća usvojen je program čišćenje snega i leda sa površina javne namene u gradu u narednoj zimskoj sezoni. Program zimskog održavanja nije pretrpeo značajnije promene u odnosu na prethodne godine… […]

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs