Todorović: “Rađanje ideje” nije dovoljno, građani hoće rezultate

Todorović: “Rađanje ideje” nije dovoljno, građani hoće rezultate

03/04/2019

Autor: 

Info Press

Izvor: Info Press

Foto: TV Lav plus

“Poverenje građana Čačka koje smo dobili pre nešto manje od tri godine, od prvog dana koristimo za realizaciju brojnih projekata, gledajući u budućnost, a ne u prošlost”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da su neke od tih projekata nasledili, neke započeli, a neke planirali.

Todorović je u pisanoj izjavi, reagujući na saopštenje Nove Srbije (NS) u kom navode da aktuelna vlast pripisuje sebi mnoge zasluge za pokrenute projekte od pre više godina, naveo da nikada nisu omalovažavali trud i rad svojih prethodnika.

„Građani su na izborima jasno rekli da im ‘rađanje ideja’ nije dovoljno, već da hoće rezultate i realizaciju projekata. Reći: ‘Mi smo zaslužni za novu biblioteku’ ili ‘Deonica auto-puta Čačak – Ljig je isključiva zasluga Velimira Ilića’, u najmanju ruku je nepristojno. Razlog više da na to ne reagujemo jeste činjenica da gospodin Ilić nije prisustvovao ni polaganju kamena temeljca za ovu deonicu auto-puta, niti samom puštanju u saobraćaj ove deonice“, istakao je Todorović.

Što se same Biblioteke tiče, kaže Todorović, deo zasluga svakako pripada gradskoj vlasti iz 2009. godine, koja je otkupila objekat Doma vojske, pa je iz tog razloga i pozvan tadašnjeg gradonačelnika Velimira Stanojevića, da prisustvuje svečanosti otvaranja nove zgrade, konstatujući da je on nažalost bio sprečen.

On je rekao da do sada nisu merili zasluge, smatrajući da je korist građana Čačka i zaposlenih u Biblioteci, značajnija od bilo čijih zasluga.

„Kako se ovakve situacije ubuduće ne bi ponavljale, unapred vam se zahvaljujemo što ste još davne 2001. postavili kamen temeljac za fabriku duvana u Preljini. Istovremeno se izvinjavamo što smo na toj lokaciji, umesto fabrika duvana i čokolade, izgradili fabriku auto delova površine 43.000 metara kvadratnih u kojoj će biti zaposleno 1.000 naših sugrađana“, naveo je Todorović.

Podseća da je ta lokacija u rekordnom roku infrastrukturno opremljena, jer su za izgradnju fabrike, osim obećanja, bili potrebni i trafo stanica, i gas, i voda, i kanalizacija, i saobraćajnica sa parkingom.

Prema njegovim rečima, sama trafo stanica u Industrijskoj zoni u Preljini je objekat vredan više od 200.000.000 dinara, kakav u Čačku nije napravljen u poslednje tri decenije.

„Puno ste obećavali i domaćim privrednicima, a mi smo tokom prošle godine izveli radove na opremanju Industrijske zone u Konjevićima u vrednosti većoj od 50.000.000 dinara. Obećavali ste i otvaranje aerodroma ‘Morava’ u Lađevcima, ali mi ćemo ga otvoriti 28. juna ove godine. Započeli ste i brojne sisteme za vodosnabdevanje i kanalizacije za koje su građani dali novac pre više od 10 godina, ali građani nisu dobili ni vodu, ni kanalizaciju. Mi smo, za početak, završili sistem u Donjoj Trepči, uloživši u njega više od 70.000.000 dinara“, nevao je Todorović.

On je naglasio da su dugo čekanu vodu dobili i meštani Trnave i Stančića.

„Obećavali ste i izgradnju sistema vodosnabdevanja za meštane Bresnice i Bečnja i započeli izradu projekta davne 2005. godine, a mi smo tokom prošle godine taj projekat završili i započeli rekonstrukciju vodovoda. Imali ste ideju i da rekonstruišete Skupštinsku salu, a mi uskoro završavamo radove. Pričali ste da treba izgraditi Ulicu 10, a mi smo isplatili sve objekte na trasi, uklonili ih, uradili projekat i dobili dozvolu, obezbedili 100.000.000 dinara za ovu veoma značajnu ulicu i za nekoliko dana ćemo započeti radove“, izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, otvaranje angio sale i rekonstrukcija porodilišta su verovatno bile i „ideje“ NS, dodajući da je aktuelna vlast obezbedila novac i realizovali ova dva projekta.

„Deponiju u Prelićima ste takođe nameravali da sanirate, a mi smo za to obezbedili sredstva i radovi će uskoro biti započeti. U fioci su nas sačekali i projekti ulica Veselina Milikića, Aleksandra Savića, put od Ovčar Banje ka Vidikovcu na Kablaru, sportske sale za potrebe ustanove ‘Zračak’ i ŠOSO ‘1. novembar’. Kao što verovatno znate, za ovu sportsku salu smo obezbedili 75.000.000 dinara i radovi su završeni“, naveo je Todorović.

Todorović je istakao da su u toku radovi u ulici Veselina Milikića u vrednosti od 33.000.000 dinara, kao i u ulici Aleksandra Savića čija je vrednost 65.000.000 dinara.

Radovi na putu od Ovčar Banje ka Vidikovcu, u prvoj fazi koštaju 100.000.000 dinara, za šta je novac obezbeđen, a radovi su u završnoj fazi.

„Ovakvi primeri su brojni, a naša namera da sve ono što ste vi zamislili, ‘izrodili kao ideju’, projektovali ili obećali, jeste da to realizujemo zajedno sa našim planovima na korist svih naših sugrađana, ljutili se vi ili ne. Građani su birali budućnost, a ne prošlost i naša obaveza je da Čačak iz dana u dan bude infrastrukturno i komunalno opremljeniji, da se naši građani zapošljavaju, da naš grad bude čistiji, lepši i kulturno bogatiji. Na tome ćemo danonoćno raditi i u budućem periodu“, zaključio je Todorović.

NS: Mi smo pokrenuli izgradnju nove biblioteke na temeljima Doma vojske

Nova Srbija saopštila je prošle srede da se 2009. godine, kada su oni bili na vlasti, „rodila“ ideja da se prostor ruiniranog Doma vojske iskoristi na najbolji mogući način, za dobrobit svih sugrađana i preimenuje u prostor buduće gradske biblioteke.

„Tadašnja vlast je krenula sa procedurom otkupa Doma vojske, projektom i rekonstrukcijom zgrade, kako bi se danas po ko zna koji put aktuelni gradonačelnik sa svojom naprednjačkom svitom ‘kitio tuđim perjem’ i sa ministrom kulture otvorio najmoderniju i najveću zgradu javne biblioteke u Srbiji, sa 3.500 kvadrata prostora na tri nivoa i četvrtim ispod zemlje, prema meri svojih potreba, prema meri svoga ugleda, prema meri svoga grada…“ navode u NS.

Podsećaju i da je Srpska napredna stranka pripisala sebi i zasluge za izgradnju novog Doma učenika, deonicu autoputa Čačak-Ljig, dodajući da je to lična zasluga Velimira Ilića i mnogo toga još. 

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Todorović: “Rađanje ideje” nije dovoljno, građani hoće rezultate". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

KZN NARODNA STRANKA

Zamenica predsednika GrO Violeta Marković pozvala   gradsko rukovodstvo i Policijsku upravu u Čačku da se obrate gardjanima i kažu  da je sutuacija u gradu bezbedna i da nemaju razloga za brigu. 

Dveri izlaze samostalno na lokalne izbore u Čačku

U utorak, 26. marta u kancelariji Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku održana je prva konferencija za medije Izbornog štaba Dveri Čačak pred nastupajuće lokalne izbore u našem gradu. Nakonferenciji su govorili:… […]

Kulturni centar Čačak – FILMSKI PROGRAM

Kulturni centar Čačak – FILMSKI PROGRAM

 Formiran opstinski odbor pokreta Novo lice Srbije u Sevojnu 

Posle formiranja Gradskog odbora u Užicu, krajem prošle godine, formiran je i Opštinski odbor pokreta “Novo lice Srbije” u Sevojnu. Istovremeno u Užicu je otvorena i kancelarija pokreta “Novo lice Srbije”. Istog dana formiran  je i Gradski odbor  u Valjevu.  

Održana 12. sednica Skupštine gradske opštine Sevojno

Skupština gradske opštine Sevojno donela je Odluku  o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa bužeta opštine za prethodnu godinu. Na danas održanoj 12. sednici sevojničke Skupštine odbornici su usvojili i Odluku… […]

Kliknite ovde za sve vesti iz politike

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
55

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Todorović: “Rađanje ideje” nije dovoljno, građani hoće rezultate

03/04/2019
Autor:
Info Press
Izvor: Info Press
Foto: TV Lav plus

“Poverenje građana Čačka koje smo dobili pre nešto manje od tri godine, od prvog dana koristimo za realizaciju brojnih projekata, gledajući u budućnost, a ne u prošlost”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da su neke od tih projekata nasledili, neke započeli, a neke planirali.

Todorović je u pisanoj izjavi, reagujući na saopštenje Nove Srbije (NS) u kom navode da aktuelna vlast pripisuje sebi mnoge zasluge za pokrenute projekte od pre više godina, naveo da nikada nisu omalovažavali trud i rad svojih prethodnika.

„Građani su na izborima jasno rekli da im ‘rađanje ideja’ nije dovoljno, već da hoće rezultate i realizaciju projekata. Reći: ‘Mi smo zaslužni za novu biblioteku’ ili ‘Deonica auto-puta Čačak – Ljig je isključiva zasluga Velimira Ilića’, u najmanju ruku je nepristojno. Razlog više da na to ne reagujemo jeste činjenica da gospodin Ilić nije prisustvovao ni polaganju kamena temeljca za ovu deonicu auto-puta, niti samom puštanju u saobraćaj ove deonice“, istakao je Todorović.

Što se same Biblioteke tiče, kaže Todorović, deo zasluga svakako pripada gradskoj vlasti iz 2009. godine, koja je otkupila objekat Doma vojske, pa je iz tog razloga i pozvan tadašnjeg gradonačelnika Velimira Stanojevića, da prisustvuje svečanosti otvaranja nove zgrade, konstatujući da je on nažalost bio sprečen.

On je rekao da do sada nisu merili zasluge, smatrajući da je korist građana Čačka i zaposlenih u Biblioteci, značajnija od bilo čijih zasluga.

„Kako se ovakve situacije ubuduće ne bi ponavljale, unapred vam se zahvaljujemo što ste još davne 2001. postavili kamen temeljac za fabriku duvana u Preljini. Istovremeno se izvinjavamo što smo na toj lokaciji, umesto fabrika duvana i čokolade, izgradili fabriku auto delova površine 43.000 metara kvadratnih u kojoj će biti zaposleno 1.000 naših sugrađana“, naveo je Todorović.

Podseća da je ta lokacija u rekordnom roku infrastrukturno opremljena, jer su za izgradnju fabrike, osim obećanja, bili potrebni i trafo stanica, i gas, i voda, i kanalizacija, i saobraćajnica sa parkingom.

Prema njegovim rečima, sama trafo stanica u Industrijskoj zoni u Preljini je objekat vredan više od 200.000.000 dinara, kakav u Čačku nije napravljen u poslednje tri decenije.

„Puno ste obećavali i domaćim privrednicima, a mi smo tokom prošle godine izveli radove na opremanju Industrijske zone u Konjevićima u vrednosti većoj od 50.000.000 dinara. Obećavali ste i otvaranje aerodroma ‘Morava’ u Lađevcima, ali mi ćemo ga otvoriti 28. juna ove godine. Započeli ste i brojne sisteme za vodosnabdevanje i kanalizacije za koje su građani dali novac pre više od 10 godina, ali građani nisu dobili ni vodu, ni kanalizaciju. Mi smo, za početak, završili sistem u Donjoj Trepči, uloživši u njega više od 70.000.000 dinara“, nevao je Todorović.

On je naglasio da su dugo čekanu vodu dobili i meštani Trnave i Stančića.

„Obećavali ste i izgradnju sistema vodosnabdevanja za meštane Bresnice i Bečnja i započeli izradu projekta davne 2005. godine, a mi smo tokom prošle godine taj projekat završili i započeli rekonstrukciju vodovoda. Imali ste ideju i da rekonstruišete Skupštinsku salu, a mi uskoro završavamo radove. Pričali ste da treba izgraditi Ulicu 10, a mi smo isplatili sve objekte na trasi, uklonili ih, uradili projekat i dobili dozvolu, obezbedili 100.000.000 dinara za ovu veoma značajnu ulicu i za nekoliko dana ćemo započeti radove“, izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, otvaranje angio sale i rekonstrukcija porodilišta su verovatno bile i „ideje“ NS, dodajući da je aktuelna vlast obezbedila novac i realizovali ova dva projekta.

„Deponiju u Prelićima ste takođe nameravali da sanirate, a mi smo za to obezbedili sredstva i radovi će uskoro biti započeti. U fioci su nas sačekali i projekti ulica Veselina Milikića, Aleksandra Savića, put od Ovčar Banje ka Vidikovcu na Kablaru, sportske sale za potrebe ustanove ‘Zračak’ i ŠOSO ‘1. novembar’. Kao što verovatno znate, za ovu sportsku salu smo obezbedili 75.000.000 dinara i radovi su završeni“, naveo je Todorović.

Todorović je istakao da su u toku radovi u ulici Veselina Milikića u vrednosti od 33.000.000 dinara, kao i u ulici Aleksandra Savića čija je vrednost 65.000.000 dinara.

Radovi na putu od Ovčar Banje ka Vidikovcu, u prvoj fazi koštaju 100.000.000 dinara, za šta je novac obezbeđen, a radovi su u završnoj fazi.

„Ovakvi primeri su brojni, a naša namera da sve ono što ste vi zamislili, ‘izrodili kao ideju’, projektovali ili obećali, jeste da to realizujemo zajedno sa našim planovima na korist svih naših sugrađana, ljutili se vi ili ne. Građani su birali budućnost, a ne prošlost i naša obaveza je da Čačak iz dana u dan bude infrastrukturno i komunalno opremljeniji, da se naši građani zapošljavaju, da naš grad bude čistiji, lepši i kulturno bogatiji. Na tome ćemo danonoćno raditi i u budućem periodu“, zaključio je Todorović.

NS: Mi smo pokrenuli izgradnju nove biblioteke na temeljima Doma vojske

Nova Srbija saopštila je prošle srede da se 2009. godine, kada su oni bili na vlasti, „rodila“ ideja da se prostor ruiniranog Doma vojske iskoristi na najbolji mogući način, za dobrobit svih sugrađana i preimenuje u prostor buduće gradske biblioteke.

„Tadašnja vlast je krenula sa procedurom otkupa Doma vojske, projektom i rekonstrukcijom zgrade, kako bi se danas po ko zna koji put aktuelni gradonačelnik sa svojom naprednjačkom svitom ‘kitio tuđim perjem’ i sa ministrom kulture otvorio najmoderniju i najveću zgradu javne biblioteke u Srbiji, sa 3.500 kvadrata prostora na tri nivoa i četvrtim ispod zemlje, prema meri svojih potreba, prema meri svoga ugleda, prema meri svoga grada…“ navode u NS.

Podsećaju i da je Srpska napredna stranka pripisala sebi i zasluge za izgradnju novog Doma učenika, deonicu autoputa Čačak-Ljig, dodajući da je to lična zasluga Velimira Ilića i mnogo toga još. 

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Todorović: “Rađanje ideje” nije dovoljno, građani hoće rezultate". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

KZN NARODNA STRANKA

Zamenica predsednika GrO Violeta Marković pozvala   gradsko rukovodstvo i Policijsku upravu u Čačku da se obrate gardjanima i kažu  da je sutuacija u gradu bezbedna i da nemaju razloga za brigu. 

Dveri izlaze samostalno na lokalne izbore u Čačku

U utorak, 26. marta u kancelariji Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri u Čačku održana je prva konferencija za medije Izbornog štaba Dveri Čačak pred nastupajuće lokalne izbore u našem gradu. Nakonferenciji su govorili:… […]

Kulturni centar Čačak – FILMSKI PROGRAM

Kulturni centar Čačak – FILMSKI PROGRAM

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up