Opozicija bojkotovala sednicu Skupštine grada Čačka

Opozicija bojkotovala sednicu Skupštine grada Čačka

19/02/2019

Autor: 

Mirjana Aleksić

Izvor: Info press

Foto: TV Lav plus (foto: arhiva)

Prva ovogodišnja sednica Skupštine grada Čačka počela je bez odbornika opozicije osim Dragana Štavljanina iz Dveri koji je odlučio da ne bojkotuje zasedanje lokalnog parlamenta.  Predstavnici opozicije Dveri, Nove Srbije i Grupe građana „Za napredniji Čačak” ranije su najavili bojkot rada lokalnog parlamenta, kao jedini način borbe protiv, navode, ukidanja slobode i institucija. Iako jedinstveni u bojkotu, obrazloženje takve odluke saopštili su novinarima na posebnim konferencijama za medije koje su održane na različitim mestima.

U Dverim, najbrojnijoj opozicionoj grupaciji u Skupštni grada,  kažu da je odluka o bojkotu sednica jedan od „najvažnijih trenutaka u političkoj istoriji grada“. Više ne žele, navode, da budu “fikus u skupštinskoj sali”.

“Skupština grada Čačka nije više mesto na kome se odlučuje o temama koje su bitne za grad Čačak. Ja ću vas podsetiti, kada je nadvožnjak u Čačku trebalo da padne, to nije  bila tema za Skupštinu grada Čačka”, izjavio je, osim ostalog,  Tanasković. On istako da je “vlast u gradu Čačku  odlučila da se politika vodi na nekim drugim mestima, a ne u zvaničnim institucijama ovog grada i države”.

“To su zatvoreni tajkunsko-kriminalno-politički krugovi, mi otvoreno sumnjamo na to, gde se praktično odlučuje da li je gradonačelnikova zgrada izgrađena po urbanističkim uslovima i ima li sprat više. Oni tvrde da je sve u redu, a mi tvrdimo da nije. I da se čovek koji je to dozvolio nalazi u dubokom sukobu interesa, jer je istovremeno arhitekta koji radi za gradonačelnika, i čovek koji donosi planove, i čovek koji usvaja žalbe”, tvrdi Tanasković.

U GG „Za napredniji Čačak“ ističu da odlukom o bojkotu poštuju zahteve građana koji su ih birali i protestuju na ulicama.

„Stvaramo privid da je sve u redu a građanin, svaki stanovnik ovog grada postaje nevidljiv ukoliko nema partijsku knjižicu. Dok se takve stvari ne promene odbornička GG „Za napredniji Čačak“ neće ulaziti u institucije“, navela je odbornica GG „Za napredniji Čačak“, Violeta Marković i dodala da je uzaludna bilo kakva sugestija opozicije.

„Oni  biraju šta hoće, oni glasaju šta žele, uzalud je bilo kakva sugestija bilo koji amandman da podnesemo za koji se zna da je dobar, samo zato što je predložila opozicija oni ga ne prihvataju, dakle učestvovanje u parlamentu dalje nema nikakvu svrhu“, zaključila je Violeta Marković.

U Novoj Srbiji navode da je osnovni razlog bojkota novi Poslovnik o radu Skupštine i brojne afere aktuelne vlasti. Kažu da će bojkotovati  i skupštinska radna tela i neće naplaćivati dnevnice za pripremne sednice.

„Osnovni razlog zbog čega smo danas na ulici je donošenje restriktivnog Poslovnika o radu Skupštine grada i predsedavanje  predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića na način da je ponovo uveo verbalni delikt u Skupštini grada“, kaže šef odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić i navodi da je „Nova Srbija uvek Bila uz narod“.

„Mi smo 20 godina činili vlast u ovom gradu. Naravno, kao i svi koji rade i mi smo grešili, ne kažem da je sve bilo idealno, ali se ponosimo onim što smo uradili u Čačku. Da je u vreme naše vlasti na ulici protestovalo deset puta manje ljudi nego što ih ima sada, mi bismo poslušali glas naroda i raspisali bi izbore”, izjavio je Marić.

Vlast je poručila da je bojkot pogrešan način da se zastupaju interesi građana.

„Smatram da je neprisustvovanje sednicama Skupštine grada samovolja pojedinih odbornika i odborničkih grupa opozicije koji imaju jedinstvenu priliku da pred televizijskim kamerama kažu sve ono što je njihov stav daju predloge ali očigledno je da tih predloga nema. Kritika radi kritike nikda nije donela dobro“, ističe predsednik Skupštine grada Igor Trifunović. Navodi da je održao  konstitutivni sastanak sa šefovima odborničkih grupa koji su želeli da prisustvuju.

„Svi su dobrodošli koji smatraju da treba da budu. Odbornici koji rade u interesu grada biće prisutni, a oni koji žele paralelne institucije i skupštine, očigledno žele i paralelnu državu”, poručio je Trifunović.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Maksimović kaže da je svaki bojkot bilo čega, a naročito skupštinskih zasedanja totalno pogrešan korak.  Mislim da to ne vodi ničemu i da time opozicija ne postiže ništa.

„S jedne strane će biti dobra jer će konačno građani Čačka moći da vide jednu konstruktivnu normalnu raspravu u Skupštini, gde neće biti opstrukcija, besomučnog reklamiranja Poslovnika koji ustvari i ne postoje, gde neće biti priča van tema dnevnog reda“, smatra Maksimović.

Politička zbivanja u gradu na Moravi danas je osim bojkota obeležio i odbornik Dveri Dragan Štavljanin koji je odlučio da prisustvuje zasedanju Skupštine.

„Imam potrebu da dođem na Skupštinu grada Čačka prvenstveno u interesu građana. Pomenuo bih da su Slatina i sela oko Slatine zapostavljena zadnjih 20 godina. Ništa skoro nije rađeno. To je jedan jedini razlog zbog čega sam ja i ušao u politiku da ukažem na probleme na seoskom području. Što mi je donekle i uspelo. Mnoge probleme koje sam iznosio je gradska uprava uradila i rešila“, tvrdi Štavljanin.

Iskustvo nam govori da nijedan odbornik koji je prešao na stranu vlasti nije to uradio zbog ideja. Znamo da Štavljanin već neko vreme sa gradom sarađuje preko sredstava koja se dodeljuju poljoprivredu. Smatram da je ova transakcija bila veoma uspešna za gospodina Štavljanina i da je on zbog toga rešio da napusti odborničku grupu Dveri”, rekao je šef odborničke grupe Dveri, Aleksandar Tanasković.

U Dverima kažu da će tražiti od Štavljanina da vrati mandat, a on poručuje da  hoće, ako to bude stav građana koji su ga izabrali i podseća da su zahvaljujući njemu u Slatini i okolnim selima Dveri na izborima napravile možda i najbolji rezultat u Srbiji.

NA DNEVNOM REDU 24 TAČKE

Na dnevnom redu  između ostalog su Akcioni plan zapošljavanja  za 2019. odluka o lokalnim  komunalnim taksama, programi rada ustanova kulture, kao i programi rada  Turističke organizacije Čačak, Centra za socijalni rad i ustanove Zračak. Pred odbornicima je i Plan i Program rada ustanove “Kosta Novaković” za ovu godinu, Gradske stambene agencije i Naučno tehnološkog parka. Sednica se održava u prostorijama Kulturno umetničkog društva  “Dule Milosavljević Žele” zbog rekonstrukcije skupštinske sale.

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Opozicija bojkotovala sednicu Skupštine grada Čačka". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Grad Čačak će se zadužiti za dodatnih 816 miliona dinara, odlučili su većnici na današnjoj sednici Gradskog veća

„Podaci pokazuju da je u protekla  godina bila odlična što se tiče izvoza i uvoza .Ostvareno je  411 miliona evra izvoza i to  najviše u Nemačku što je za 2,22 odsto više nego… […]

Ostavke užičkih Zavetnika

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“. – Za mene je to neprihvatljivo,… […]

U  Gradskom odboru  Narodne  stranke  u  Čačku  o  Fabrici  za prečišćavanje  otpadnih voda

Zbog  sve  veće  zabrinutosti  meštana  naselja  Prelići   u   Atenice  gde  je  planirana  izgradnja  Fabrike  za prečišćavanje  otpadnih  voda ,  za   svoju  sudbinu ako  do  realizacije   projektta  zaista  dođe ,  o  ovoj  temi  danas  je   bilo  reči  na konferenciji  za  novinare  u  GrO  Narodne  stranke  u  Čačku.  ,, To  je  dobra  investicija  i  potrebna  je  ovom  gradu”,  rečeno  je  između  ostalog  na  konferenciji.

Većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova

Većnici opštine Lučani su održali svoju 58. sednicu na kojoj su razmatrali i usvojili brojne izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova.

Konferencija „Preduzetništvo bez granica – Žene koje menjaju svet”

Žene preduzetnice Šumadije i Zapadne Srbije

Kliknite ovde za sve vesti iz politike

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
140

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Opozicija bojkotovala sednicu Skupštine grada Čačka

19/02/2019
Autor:
Mirjana Aleksić
Izvor: Info press
Foto: TV Lav plus (foto: arhiva)

Prva ovogodišnja sednica Skupštine grada Čačka počela je bez odbornika opozicije osim Dragana Štavljanina iz Dveri koji je odlučio da ne bojkotuje zasedanje lokalnog parlamenta.  Predstavnici opozicije Dveri, Nove Srbije i Grupe građana „Za napredniji Čačak” ranije su najavili bojkot rada lokalnog parlamenta, kao jedini način borbe protiv, navode, ukidanja slobode i institucija. Iako jedinstveni u bojkotu, obrazloženje takve odluke saopštili su novinarima na posebnim konferencijama za medije koje su održane na različitim mestima.

U Dverim, najbrojnijoj opozicionoj grupaciji u Skupštni grada,  kažu da je odluka o bojkotu sednica jedan od „najvažnijih trenutaka u političkoj istoriji grada“. Više ne žele, navode, da budu “fikus u skupštinskoj sali”.

“Skupština grada Čačka nije više mesto na kome se odlučuje o temama koje su bitne za grad Čačak. Ja ću vas podsetiti, kada je nadvožnjak u Čačku trebalo da padne, to nije  bila tema za Skupštinu grada Čačka”, izjavio je, osim ostalog,  Tanasković. On istako da je “vlast u gradu Čačku  odlučila da se politika vodi na nekim drugim mestima, a ne u zvaničnim institucijama ovog grada i države”.

“To su zatvoreni tajkunsko-kriminalno-politički krugovi, mi otvoreno sumnjamo na to, gde se praktično odlučuje da li je gradonačelnikova zgrada izgrađena po urbanističkim uslovima i ima li sprat više. Oni tvrde da je sve u redu, a mi tvrdimo da nije. I da se čovek koji je to dozvolio nalazi u dubokom sukobu interesa, jer je istovremeno arhitekta koji radi za gradonačelnika, i čovek koji donosi planove, i čovek koji usvaja žalbe”, tvrdi Tanasković.

U GG „Za napredniji Čačak“ ističu da odlukom o bojkotu poštuju zahteve građana koji su ih birali i protestuju na ulicama.

„Stvaramo privid da je sve u redu a građanin, svaki stanovnik ovog grada postaje nevidljiv ukoliko nema partijsku knjižicu. Dok se takve stvari ne promene odbornička GG „Za napredniji Čačak“ neće ulaziti u institucije“, navela je odbornica GG „Za napredniji Čačak“, Violeta Marković i dodala da je uzaludna bilo kakva sugestija opozicije.

„Oni  biraju šta hoće, oni glasaju šta žele, uzalud je bilo kakva sugestija bilo koji amandman da podnesemo za koji se zna da je dobar, samo zato što je predložila opozicija oni ga ne prihvataju, dakle učestvovanje u parlamentu dalje nema nikakvu svrhu“, zaključila je Violeta Marković.

U Novoj Srbiji navode da je osnovni razlog bojkota novi Poslovnik o radu Skupštine i brojne afere aktuelne vlasti. Kažu da će bojkotovati  i skupštinska radna tela i neće naplaćivati dnevnice za pripremne sednice.

„Osnovni razlog zbog čega smo danas na ulici je donošenje restriktivnog Poslovnika o radu Skupštine grada i predsedavanje  predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića na način da je ponovo uveo verbalni delikt u Skupštini grada“, kaže šef odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić i navodi da je „Nova Srbija uvek Bila uz narod“.

„Mi smo 20 godina činili vlast u ovom gradu. Naravno, kao i svi koji rade i mi smo grešili, ne kažem da je sve bilo idealno, ali se ponosimo onim što smo uradili u Čačku. Da je u vreme naše vlasti na ulici protestovalo deset puta manje ljudi nego što ih ima sada, mi bismo poslušali glas naroda i raspisali bi izbore”, izjavio je Marić.

Vlast je poručila da je bojkot pogrešan način da se zastupaju interesi građana.

„Smatram da je neprisustvovanje sednicama Skupštine grada samovolja pojedinih odbornika i odborničkih grupa opozicije koji imaju jedinstvenu priliku da pred televizijskim kamerama kažu sve ono što je njihov stav daju predloge ali očigledno je da tih predloga nema. Kritika radi kritike nikda nije donela dobro“, ističe predsednik Skupštine grada Igor Trifunović. Navodi da je održao  konstitutivni sastanak sa šefovima odborničkih grupa koji su želeli da prisustvuju.

„Svi su dobrodošli koji smatraju da treba da budu. Odbornici koji rade u interesu grada biće prisutni, a oni koji žele paralelne institucije i skupštine, očigledno žele i paralelnu državu”, poručio je Trifunović.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Maksimović kaže da je svaki bojkot bilo čega, a naročito skupštinskih zasedanja totalno pogrešan korak.  Mislim da to ne vodi ničemu i da time opozicija ne postiže ništa.

„S jedne strane će biti dobra jer će konačno građani Čačka moći da vide jednu konstruktivnu normalnu raspravu u Skupštini, gde neće biti opstrukcija, besomučnog reklamiranja Poslovnika koji ustvari i ne postoje, gde neće biti priča van tema dnevnog reda“, smatra Maksimović.

Politička zbivanja u gradu na Moravi danas je osim bojkota obeležio i odbornik Dveri Dragan Štavljanin koji je odlučio da prisustvuje zasedanju Skupštine.

„Imam potrebu da dođem na Skupštinu grada Čačka prvenstveno u interesu građana. Pomenuo bih da su Slatina i sela oko Slatine zapostavljena zadnjih 20 godina. Ništa skoro nije rađeno. To je jedan jedini razlog zbog čega sam ja i ušao u politiku da ukažem na probleme na seoskom području. Što mi je donekle i uspelo. Mnoge probleme koje sam iznosio je gradska uprava uradila i rešila“, tvrdi Štavljanin.

Iskustvo nam govori da nijedan odbornik koji je prešao na stranu vlasti nije to uradio zbog ideja. Znamo da Štavljanin već neko vreme sa gradom sarađuje preko sredstava koja se dodeljuju poljoprivredu. Smatram da je ova transakcija bila veoma uspešna za gospodina Štavljanina i da je on zbog toga rešio da napusti odborničku grupu Dveri”, rekao je šef odborničke grupe Dveri, Aleksandar Tanasković.

U Dverima kažu da će tražiti od Štavljanina da vrati mandat, a on poručuje da  hoće, ako to bude stav građana koji su ga izabrali i podseća da su zahvaljujući njemu u Slatini i okolnim selima Dveri na izborima napravile možda i najbolji rezultat u Srbiji.

NA DNEVNOM REDU 24 TAČKE

Na dnevnom redu  između ostalog su Akcioni plan zapošljavanja  za 2019. odluka o lokalnim  komunalnim taksama, programi rada ustanova kulture, kao i programi rada  Turističke organizacije Čačak, Centra za socijalni rad i ustanove Zračak. Pred odbornicima je i Plan i Program rada ustanove “Kosta Novaković” za ovu godinu, Gradske stambene agencije i Naučno tehnološkog parka. Sednica se održava u prostorijama Kulturno umetničkog društva  “Dule Milosavljević Žele” zbog rekonstrukcije skupštinske sale.

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Opozicija bojkotovala sednicu Skupštine grada Čačka". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Grad Čačak će se zadužiti za dodatnih 816 miliona dinara, odlučili su većnici na današnjoj sednici Gradskog veća

„Podaci pokazuju da je u protekla  godina bila odlična što se tiče izvoza i uvoza .Ostvareno je  411 miliona evra izvoza i to  najviše u Nemačku što je za 2,22 odsto više nego… […]

Ostavke užičkih Zavetnika

Pravnik Aleksandar Milić podneo je ostavku na funkciju predsednika užičkog odbora stranke Zavetnici „zbog neslaganja sa politikom stranke i daljim pravcima delovanja koji podrazumevaju saradnju sa SNS-om“. – Za mene je to neprihvatljivo,… […]

U  Gradskom odboru  Narodne  stranke  u  Čačku  o  Fabrici  za prečišćavanje  otpadnih voda

Zbog  sve  veće  zabrinutosti  meštana  naselja  Prelići   u   Atenice  gde  je  planirana  izgradnja  Fabrike  za prečišćavanje  otpadnih  voda ,  za   svoju  sudbinu ako  do  realizacije   projektta  zaista  dođe ,  o  ovoj  temi  danas  je   bilo  reči  na konferenciji  za  novinare  u  GrO  Narodne  stranke  u  Čačku.  ,, To  je  dobra  investicija  i  potrebna  je  ovom  gradu”,  rečeno  je  između  ostalog  na  konferenciji.

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up