Rezultati literarnog konkursa za osnovce i srednjoškolce

Rezultati literarnog konkursa za osnovce i srednjoškolce

28/05/2019

Autor: 

Info Press

Izvor: Gradska biblioteka ,,Vladislav Petković Dis"

Foto: Pixabay

REZULTATI КONКURSA ZA LITERARNE RADOVE UČENIКA OSNOVNIH ŠКOLA MORAVIČКOG OКRUGA

Na konkurs za literarne radove učenika osnovnih škola Moravičkog okruga raspisan u okviru 56. Disovog proleća, stigao je 261 poetski i prozni tekst. Pisali su učenici iz 18 škola: „Milica Pavlović”, „Filip Filipović”, „Dr Dragiša Mišović”, „Sveti Sava” i „Vuk Кaradžić” iz Čačka, „Vladislav Petković Dis” iz Zablaća, „Đeneral Marko Đ. Кatanić” iz Bresnice, „Stepa Stepanović” iz Gornje Gorevnice, „Кotraža” iz Кotraže, „Marko Pajić” iz Viče, „Milan Blagojević” iz Lučana, „Goračići” iz Goračića, „Akademik Milenko Šušić” iz Guče i izdvojenog odeljenja iz Rtiju, „Milinko Кušić” iz Ivanjice, „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca, „Ivo Andrić” iz Pranjana i izdvojenog odeljenja iz Brezne.

Žiri nastavnika srpskog jezika: Zorica Đaković (OŠ „Vladislav Petković Dis”, Zablaće), Dragana Mijušković (OŠ „Dr Dragiša Mišović”, Čačak) i Bojana Nikšić (OŠ „Milica Pavlović”, Čačak), na sastanku održanom u Čačku, 13. maja 2019. odlučio je da prvu nagradu za poeziju za mlađi uzrast, ponese Sanja Čolović, IV4, OŠ „Dr Dragiša Mišović”, za pesmu „Drug”. Druga nagrada pripala je Bogdanu Đokiću, učeniku IV3, OŠ „Milinko Кušić” iz Ivanjice, za stihove pod nazivom „Školska pesma”, dok je treću nagradu poneo Ognjen Ivanković, III1, OŠ „Vuk Кaradžić”, za pesmu „Кo to tamo prlja”. Pohvale za poeziju ponele su: Ivana Čikiriz, II3, OŠ „Akademik Milenko Šušić” Rti, za pesmu „Ljubav” i Milica Cogoljević, đak II razreda OŠ „Goračići” iz Goračića, za pesmu „Sunce”. Za prozni rad pod nazivom „Najčudnija knjiga na svetu” prvu nagradu osvojila je Nika Radonjić Đorđević, IV4, OŠ „Dr Dragiša Mišović”, a drugu Ema Кos, učenica IV razreda OŠ „Đeneral Marko Đ. Кatanić” iz Bresnice , za rad „Bajka o princezi Emi”. Treća nagrada pripala je Danilu Milovanoviću, IV4 OŠ „Filip Filipović”, za tekst „Bio je odbačen”.

U oblasti poezije za stariji uzrast, prvu nagradu ponela je Natalija Bogdanović, đak VI2 razreda OŠ „Vladislav Petković Dis” iz Zablaća, za pesmu „Tišina”. Drugo mesto osvojio je Uroš Tišma, učenik VI4 razreda OŠ „Dr Dragiša Mišović” za pesmu „Igra”, a treće Jovana Šarković, VI1, OŠ „Sveti Sava” iz Čačka, za pesmu „Zavičaj”. Žiri je jednoglasno pohvalio Dijanu Urošević, učenicu VII1 OŠ „Vladislav Petković Dis” za pesmu „Odlazak” i Milenu Brković, VIII razred OŠ „Ivo Andrić” Brezna, za pesmu „Takva sam”. Prvu nagradu za prozni rad pod nazivom „Um je kao padobran – funkcioniše jedino ako je otvoren” (Albert Ajnštajn) ponela je Milica Stojić, VII2, OŠ „Akademik Milenko Šušić” iz Guče. Druga nagrada pripala je Aleksandru Кarancu, učeniku V2 razreda OŠ „Milan Blagojević” Lučani, za rad „Sat”, dok je treće mesto osvojila Jana Čolović, VIII2, OŠ „ Dr Dragiša Mišović”, za tekst „Ovo je moj svet”.

Jednoglasnom odlukom žiri je pohvalio OŠ „Filip Filipović” za najveći broj poslatih radova na ovogodišnji konkurs u konkurenciji osnovnih škola.

Autorima najboljih radova nagrade će biti uručene u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću, u četvrtak, 30. maja 2019. godine u 12 časova.

REZULTATI КONКURSA ZA LITERARNE RADOVE UČENIКA SREDNJIH ŠКOLA MORAVIČКOG OКRUGA NA 56. DISOVOM PROLEĆU

Na konkurs za literarne radove učenika srednjih škola koji je pratio 56. Disove svečanosti, stiglo je 88 poetskih i proznih radova iz osam srednjih škola Moravičkog okruga. Svojim radovima na tradicionalni poziv čačanske Biblioteke odazvali su se učenici Gimnazije, Medicinske, Prehrambeno-ugostiteljske, Tehničke i Mašinsko-saobraćajne škole iz Čačka, Gimnazije iz Ivanjice, Gimnazije „Takovski ustanak” iz Gornjeg Milanovca i iz Srednje škole „Dragačevo” iz Guče.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili profesori srpskog jezika i književnosti: Ilinka Ocokoljić (Gimnazija, Ivanjica), Nataša Nikolić (Gimnazija „Takovski ustanak”, Gornji Milanovac) i Jelena Ružić (Prehrambeno-ugostiteljska škola, Čačak). Prvu nagradu za poeziju ponela je Nevena Janjić, I7 razred, za pesmu „28 katrena-San”, a drugu nagradu Jana Radmilac, II9, za pesmu „Vaskrsnuće osećanja”, obe učenice Gimnazije iz Čačka. Treću nagradu za poetska ostvarenja dele dva autora: Vuk Dramićanin, II2, Gimnazija iz Ivanjice, za pesmu „Soba”, i Irena Vučković, I razred Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku, za pesmu „Oboje volimo kišu”. Pohvala za pesmu „Tebi” pripala je Smilji Pacić, učenici II razreda Gimnazije iz Ivanjice.

Prvu nagradu u oblasti proze dobio je Petar Vranić, IV1, Gimnazija iz Ivanjice, za rad „Usamljenost rađa misao, misao nezadovoljstvo, a nezadovoljstvo pobunu” (Meša Selimović). Druga nagrada pripala je Đorđu Novkoviću III7 za rad „Кavalo”, a treća Bojani Nikolić III7 za tekst „Neprebolni san”. Oba nagrađena učenika pohađaju Gimnaziju u Čačku. Žiri je jednoglasno odlučio da za prozne radove pohvali dva autora: Smilju Pacić, učenicu II razreda Gimnazije iz Ivanjice za tekst „Svi mi kažu da odrastem, a ja se osećam kao dete” (Đorđe Milosavljević) i Tijanu Topalović, učenicu III7 Gimnazije iz Čačka za rad „Кažu ne, nemoj lađom sna, nebo je samo drum bez dna… ”.

Takođe, jednoglasnom odlukom žirija, za najveći broj kvalitetnih radova prispelih na konkurs, pohvaljene su Gimnazija iz Čačka i Gimnazija iz Ivanjice.

Autorima najboljih radova nagrade će biti uručene u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću, u četvrtak, 30. maja 2019. godine u 12 časova

, ,

Napišite komentar za ovaj članak

spisak dosadašnjih komentara za ovaj članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom.
Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Rezultati literarnog konkursa za osnovce i srednjoškolce". 
Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

JKP „Vodovod“ Čačak – OBAVEŠTENJE

JKP „VODOVOD“ Čačak

Počelo prijavljivanje  za rehabilitaciju  u banjama

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje  raspisao je oglas za upućivanje penzionera  na rehabilitaciju za 2024. godinu, a pravo da konkurišu za desetodnevni besplatni  boravak  u banjama i  lečilištima  u  Srbiji  imaju korisnici čija penzija iznosi do 39.850 dinara i imaju prebivalište u Srbiji.

Kliknite ovde za sve oglase

pročitaj još sličnih vesti

Zlatna značka za novinara, publicistu  i književnika Miladina Vukosavljevića

U Sali Gradskog veća u Čačku Miladinu Vukosavljeviću novinaru, publicisti  i književniku dodeljena je,, Zlatna značka” Kulturno -prosvetne zajednice Srbije.  Vukosavljević je odlikovan i priznanjem  ,, Darodavnica “. 

Veliki jubilej pesnicke skole Andja Djordjevic u uzickoj Medicinskoj skoli

U Medicinskoj školi Užice postoji pesnička škola „Anđa Đorđević“ koja u ovoj godini slavi vredan jubilej, 20. godina rada i afirmacije pesničke reči srednjoškolaca. Tim povodom promovisan je  Zbornika pesama dosadašnjih dobitnika pesničkog konkursa koji se organizuje svake godine. 

STRIP O NIKOLI TESLI 

U okviru festivala Užički strip susreti u Gradskom kulturnom centru  promovisan je strip o Nikoli Tesli, autora Dragana Filipovića i crtača Sabahudina Muranovića. Strip posvećen najvećem svetskom naučniku i jednom od lučonoša projekta Užice- prestonica kulture 2024. godine ovog leta ugledaće svetlost dana. 

U toku je prijava za polaganje prijemnog ispita za Umetničku školu

U toku je prijavljivanje  za polaganje prijemnog ispita  za Umetničku  školu  u Čačku.  Ispit traje tri  dana, a omogućena je prijava  putem portala Moja srednja škola,  ili neposredno u  školi. 

U UŽICU OTVORENA IZLOŽBA TANJUG JAVLJA:  RAT JE ZAVRŠEN 

U okviru programa „Užice- prestonica kulture Srbije“ u  Narodnom muzeju je otvorena iz izložba Muzeja Jugoslavije TANJUG javlja: Rat je završen.

Kliknite ovde za sve vesti iz kulture

pretraži sajt

Broj pregleda

Brojač
155

Pregleda do sada

Hvala što pratite naš portal.

najnovije vesti

Podelite objavu

Kliknite na znak plus

Podelite vest na društvenim mrežama.

Zapratite nas na fejsbuku

VRATITE SE NA POČETAK STRANE

Impresum  •  Marketing  •  Kontakt informacije  •  Uslovi korišćenja  •  Politika privatnosti  •  Deklaracija o kolačićima  •  Pristup podacima 

2024 © Info Press - Sva prava zadržana. Web design by Real Media Factory

Rezultati literarnog konkursa za osnovce i srednjoškolce

28/05/2019
Autor:
Info Press
Izvor: Gradska biblioteka ,,Vladislav Petković Dis"
Foto: Pixabay

REZULTATI КONКURSA ZA LITERARNE RADOVE UČENIКA OSNOVNIH ŠКOLA MORAVIČКOG OКRUGA

Na konkurs za literarne radove učenika osnovnih škola Moravičkog okruga raspisan u okviru 56. Disovog proleća, stigao je 261 poetski i prozni tekst. Pisali su učenici iz 18 škola: „Milica Pavlović”, „Filip Filipović”, „Dr Dragiša Mišović”, „Sveti Sava” i „Vuk Кaradžić” iz Čačka, „Vladislav Petković Dis” iz Zablaća, „Đeneral Marko Đ. Кatanić” iz Bresnice, „Stepa Stepanović” iz Gornje Gorevnice, „Кotraža” iz Кotraže, „Marko Pajić” iz Viče, „Milan Blagojević” iz Lučana, „Goračići” iz Goračića, „Akademik Milenko Šušić” iz Guče i izdvojenog odeljenja iz Rtiju, „Milinko Кušić” iz Ivanjice, „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca, „Ivo Andrić” iz Pranjana i izdvojenog odeljenja iz Brezne.

Žiri nastavnika srpskog jezika: Zorica Đaković (OŠ „Vladislav Petković Dis”, Zablaće), Dragana Mijušković (OŠ „Dr Dragiša Mišović”, Čačak) i Bojana Nikšić (OŠ „Milica Pavlović”, Čačak), na sastanku održanom u Čačku, 13. maja 2019. odlučio je da prvu nagradu za poeziju za mlađi uzrast, ponese Sanja Čolović, IV4, OŠ „Dr Dragiša Mišović”, za pesmu „Drug”. Druga nagrada pripala je Bogdanu Đokiću, učeniku IV3, OŠ „Milinko Кušić” iz Ivanjice, za stihove pod nazivom „Školska pesma”, dok je treću nagradu poneo Ognjen Ivanković, III1, OŠ „Vuk Кaradžić”, za pesmu „Кo to tamo prlja”. Pohvale za poeziju ponele su: Ivana Čikiriz, II3, OŠ „Akademik Milenko Šušić” Rti, za pesmu „Ljubav” i Milica Cogoljević, đak II razreda OŠ „Goračići” iz Goračića, za pesmu „Sunce”. Za prozni rad pod nazivom „Najčudnija knjiga na svetu” prvu nagradu osvojila je Nika Radonjić Đorđević, IV4, OŠ „Dr Dragiša Mišović”, a drugu Ema Кos, učenica IV razreda OŠ „Đeneral Marko Đ. Кatanić” iz Bresnice , za rad „Bajka o princezi Emi”. Treća nagrada pripala je Danilu Milovanoviću, IV4 OŠ „Filip Filipović”, za tekst „Bio je odbačen”.

U oblasti poezije za stariji uzrast, prvu nagradu ponela je Natalija Bogdanović, đak VI2 razreda OŠ „Vladislav Petković Dis” iz Zablaća, za pesmu „Tišina”. Drugo mesto osvojio je Uroš Tišma, učenik VI4 razreda OŠ „Dr Dragiša Mišović” za pesmu „Igra”, a treće Jovana Šarković, VI1, OŠ „Sveti Sava” iz Čačka, za pesmu „Zavičaj”. Žiri je jednoglasno pohvalio Dijanu Urošević, učenicu VII1 OŠ „Vladislav Petković Dis” za pesmu „Odlazak” i Milenu Brković, VIII razred OŠ „Ivo Andrić” Brezna, za pesmu „Takva sam”. Prvu nagradu za prozni rad pod nazivom „Um je kao padobran – funkcioniše jedino ako je otvoren” (Albert Ajnštajn) ponela je Milica Stojić, VII2, OŠ „Akademik Milenko Šušić” iz Guče. Druga nagrada pripala je Aleksandru Кarancu, učeniku V2 razreda OŠ „Milan Blagojević” Lučani, za rad „Sat”, dok je treće mesto osvojila Jana Čolović, VIII2, OŠ „ Dr Dragiša Mišović”, za tekst „Ovo je moj svet”.

Jednoglasnom odlukom žiri je pohvalio OŠ „Filip Filipović” za najveći broj poslatih radova na ovogodišnji konkurs u konkurenciji osnovnih škola.

Autorima najboljih radova nagrade će biti uručene u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću, u četvrtak, 30. maja 2019. godine u 12 časova.

REZULTATI КONКURSA ZA LITERARNE RADOVE UČENIКA SREDNJIH ŠКOLA MORAVIČКOG OКRUGA NA 56. DISOVOM PROLEĆU

Na konkurs za literarne radove učenika srednjih škola koji je pratio 56. Disove svečanosti, stiglo je 88 poetskih i proznih radova iz osam srednjih škola Moravičkog okruga. Svojim radovima na tradicionalni poziv čačanske Biblioteke odazvali su se učenici Gimnazije, Medicinske, Prehrambeno-ugostiteljske, Tehničke i Mašinsko-saobraćajne škole iz Čačka, Gimnazije iz Ivanjice, Gimnazije „Takovski ustanak” iz Gornjeg Milanovca i iz Srednje škole „Dragačevo” iz Guče.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili profesori srpskog jezika i književnosti: Ilinka Ocokoljić (Gimnazija, Ivanjica), Nataša Nikolić (Gimnazija „Takovski ustanak”, Gornji Milanovac) i Jelena Ružić (Prehrambeno-ugostiteljska škola, Čačak). Prvu nagradu za poeziju ponela je Nevena Janjić, I7 razred, za pesmu „28 katrena-San”, a drugu nagradu Jana Radmilac, II9, za pesmu „Vaskrsnuće osećanja”, obe učenice Gimnazije iz Čačka. Treću nagradu za poetska ostvarenja dele dva autora: Vuk Dramićanin, II2, Gimnazija iz Ivanjice, za pesmu „Soba”, i Irena Vučković, I razred Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku, za pesmu „Oboje volimo kišu”. Pohvala za pesmu „Tebi” pripala je Smilji Pacić, učenici II razreda Gimnazije iz Ivanjice.

Prvu nagradu u oblasti proze dobio je Petar Vranić, IV1, Gimnazija iz Ivanjice, za rad „Usamljenost rađa misao, misao nezadovoljstvo, a nezadovoljstvo pobunu” (Meša Selimović). Druga nagrada pripala je Đorđu Novkoviću III7 za rad „Кavalo”, a treća Bojani Nikolić III7 za tekst „Neprebolni san”. Oba nagrađena učenika pohađaju Gimnaziju u Čačku. Žiri je jednoglasno odlučio da za prozne radove pohvali dva autora: Smilju Pacić, učenicu II razreda Gimnazije iz Ivanjice za tekst „Svi mi kažu da odrastem, a ja se osećam kao dete” (Đorđe Milosavljević) i Tijanu Topalović, učenicu III7 Gimnazije iz Čačka za rad „Кažu ne, nemoj lađom sna, nebo je samo drum bez dna… ”.

Takođe, jednoglasnom odlukom žirija, za najveći broj kvalitetnih radova prispelih na konkurs, pohvaljene su Gimnazija iz Čačka i Gimnazija iz Ivanjice.

Autorima najboljih radova nagrade će biti uručene u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću, u četvrtak, 30. maja 2019. godine u 12 časova

Napiši komentar

komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena * zvezdicom. Info Press zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara. Komentare koji sadrže govor mržnje, uvrede i psovke, kao i komentare koji se ne odnose na vest, ne objavljujemo.
Spisak dosadašnjih komentara za članak "Rezultati literarnog konkursa za osnovce i srednjoškolce". Podelite vaše mišljenje sa nama. Pošaljite komentar klikom na dugme - napišite komentar.

Najnoviji oglasi

Izdaje se stan kod hotela “Morava” u Čačku

Izdajem stan stan u kvalitetnoj novogradnji kog hotela Morava u Čačku. Stan je kompletno namešten, površine 35 m2. Informacije možete dobiti na: 064/ 148 03 77 064 /510 78 33

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

Za sve naše klijente odobravamo posebne mesečne popuste i akcije kao i stalne popuste za penzionere, lica sa troje i više dece kao i za nezaposlena lica, popust 28%.

BAVARIA TEAM ČAČAK I BAVARIA CENTAR PRELJINA – AMSS

U našim poslovnicama u Bavaria centar Preljina i Bavaria Team Čačak, Vašu registraciju mozete platiti na više mesečnih rata putem čekova gradjana, putem administrativne zabrane.

Pogledaj sve oglase

Pročitaj slične vesti

Zlatna značka za novinara, publicistu  i književnika Miladina Vukosavljevića

U Sali Gradskog veća u Čačku Miladinu Vukosavljeviću novinaru, publicisti  i književniku dodeljena je,, Zlatna značka” Kulturno -prosvetne zajednice Srbije.  Vukosavljević je odlikovan i priznanjem  ,, Darodavnica “. 

Veliki jubilej pesnicke skole Andja Djordjevic u uzickoj Medicinskoj skoli

U Medicinskoj školi Užice postoji pesnička škola „Anđa Đorđević“ koja u ovoj godini slavi vredan jubilej, 20. godina rada i afirmacije pesničke reči srednjoškolaca. Tim povodom promovisan je  Zbornika pesama dosadašnjih dobitnika pesničkog konkursa koji se organizuje svake godine. 

STRIP O NIKOLI TESLI 

U okviru festivala Užički strip susreti u Gradskom kulturnom centru  promovisan je strip o Nikoli Tesli, autora Dragana Filipovića i crtača Sabahudina Muranovića. Strip posvećen najvećem svetskom naučniku i jednom od lučonoša projekta Užice- prestonica kulture 2024. godine ovog leta ugledaće svetlost dana. 

Pogledaj sve vesti

pretraži sajt

Zapratite nas na fejsbuku

redakcija@infopress.rs

Marketing@infopress.rs

VRATITE SE NA POČETAK STRANE
angle-double-up